Plastik Solucan Teksas Teçhizatı Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Plastik bir solucan her türlü bas balıkçının cephaneliğidir. Hem tuzlu su hem de tatlı su için kullanılabilir. Texas Rig, etkinliği nedeniyle plastik solucan avlamanın en popüler yollarından biridir. Yapabilirsin Balık Her türlü yapının üzerinde, yabani otların ve çimlerin arasında ve istediğiniz derinlikte Teksas donanımlı bir solucan. Düşüş hızını değiştirmek için solucanın boyutunu ve ağırlığını değiştirebilir ve istediğiniz kadar yavaş veya hızlı avlayabilirsiniz. Kısacası, nasıl kullanılacağını bilmeniz koşuluyla, Texas rig çok yönlü levrek yemlerinin en üst noktasıdır.

Adımlar

  1. adım 1 bir kurşun geçirin...
    Tercihen pirinç veya seramik gibi kurşundan başka bir şeyden yapılmış bir kurşun platini, misinayı platinin sivri ucuna sokarak misinanıza geçirin.
  2. adım 2 bir ... bağlayın.
    En sevdiğiniz balıkçılık düğümünü kullanarak bir ofset solucan kancası bağlayın.
  3. adım 3 kancanın ucunun yaklaşık 1/4 inçlik kısmını doğrudan solucanın üst kısmına yerleştirin.
    Kancanın ucunun yaklaşık 1/4 inçlik kısmını doğrudan solucanın tepesine yerleştirin.
  4. adım 4 kanca ucunu çevirin ve solucanı başın yanından çıkarın.
    Kanca ucunu çevirin ve solucanı başın yan tarafından çıkarın.
  5. adım 5 solucanı kaydırın...
    Solucanı kancadan yukarı göze doğru kaydırın, kaydırırken kanca telinin etrafında döndürün, böylece kancanın ucu solucana bakacaktır.
    • Kancanın gözü solucanın tam tepesinde olmalıdır. Ofset, kancanın ana telini solucanın dışında tutmalıdır, böylece solucan noktaya doğru düz bir şekilde sarkabilir.
  6. adım 6 solucana izin verin...
    Solucanın düz bir şekilde aşağı sarkmasına izin verin ve parmağınızı ve başparmağınızı kancanın kıvrımının ulaştığı noktada solucanın üzerine koyun.
  7. adım 7 başparmağınızı...
    Başparmağınızı ve parmağınızı o noktada tutarak solucanı bükün, böylece kancanın ucunu solucanın içine doğru bir açıyla sokabilirsiniz. Solucanı düz tuttuğunuzdan emin olun, böylece kanca solucanın yukarıdan çıktığı tarafına geri dönecektir.
  8. adım 8 ucunu solucanın içinden sonuna kadar itin.
    Ucunu solucanın içinden sonuna kadar itin. Bunu yapmayı bitirdiğinizde, solucan, uç ile kancanın gözü arasında düz bir çizgi oluşturmalıdır.
  9. adım 9 şimdi solucanı biraz yukarı itin, böylece kancanın ucunu plastik yüzeyin hemen altına kaydırabilirsiniz.
    Şimdi solucanı biraz yukarı itin, böylece kancanın ucunu plastik yüzeyin hemen altına kaydırabilirsiniz.
  10. adım 10 uç yüzeyin altına gizlendiğinde, texas rig'e  weedless= or= skin-hooked.=
    Uç yüzeyin altına gizlendiğinde, Texas Rig 'otsuz' veya 'deri kancalı' olarak adlandırılır. Bu şekilde takılan solucan, takılmadan yabani otların arasından kayar, ancak kancayı takmak yine de kolaydır.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Sahte plastik solucanın kokusu var mı?
    Bazılarında var, bazılarında yok. Paketin üzerinde yazacaktır. Kokusuz bir plastik solucana koku eklemek istiyorsanız, bunu kendiniz yapabilirsiniz.
  • Soru
    Kanca solucanı delip geçmez mi?
    Bu bir olasılıktır. Bir solucan genellikle hasarlardan dolayı değiştirmek zorunda kalmadan önce sadece yaklaşık beş balık için iyidir. Genelde ucuz olmaları iyi bir şey!
  • Soru
    Platin ne kadar ağır olmalıdır?
    Bu, yapının ne kadar ağır olduğuna ve ne kadar derine gitmek istediğinize bağlıdır. Ne kadar derin veya yoğun yapılı balık avlıyorsanız, o kadar fazla ağırlık eklemek isteyeceksiniz.

İpuçları

  • Plastik solucanlar sadece yemler Teksas'a takılabilen. Plastik kertenkeleler, taraklar, yılanlar ve çeşitli 'bacaklara' sahip çeşitli plastikler ve ısırıkları çekmek için suda cazip bir şekilde dalgalanmak üzere tasarlanmış diğer uzantıları bulmak için yerel takım dükkanınızı ziyaret edin.
  • Birçok olta balıkçısı daha da fazla cazibe katmak için plastiklerinde koku kullanır.
  • Sabırlı olun. Sonra kancayı hızlıca takın.

Uyarılar

  • Kurşun platin kullanmak sağlığınız için tehlikeli olabilir; ayrıca su yaşamı için de zararlıdır ve zararlı olmayan birçok çevre dostu alternatif mevcuttur. Ağırlıklar ve platinler artık çelik, kalay, tungsten ve biyolojik olarak parçalanabilen bir eko malzemeden üretilmektedir.
  • Kancayı kendinize saplamamaya dikkat edin.
  • Eğer Teksas tipi solucanınız bir yere takılırsa, misinayı doğrudan kendinize doğru çekmeyin. Aniden çözülürse, yüksek hızla size doğru fırlayacaktır. Bunlara boşuna 'mermi' ağırlıkları denmiyor. (Çünkü mermi gibi görünürler; ayrıca ağırlık hakkında değil kanca hakkında endişelenin). Hızlı bir mermi ağırlığı gözlerinizde veya çarptığı herhangi bir yerde ciddi yaralanmalara neden olabilir. Ayrıca, çekmek durumu daha da kötüleştirebilir. Misinayı makara ile ilk göz arasında elinizle sıkıca çekmeyi deneyin, sonra bırakın. geriye doğru kuvvet bazen onu serbest bırakmak için yeterlidir.
  • Oltanızı ısırarak koparmayın. Dişlerinizi kırabilir, göldeyken misinanıza bulaşan tüm kötü bakteri ve diğer şeylerden bahsetmiyorum bile.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Solucan ağırlığı olarak da adlandırılan kurşun platin (tercihen kurşun değil)
  • Hat
  • Solucan kancası