12 6 Falsolu Top Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Beyzbolda falsolu top atmak, arkadaşlarınızın gözlerini kamaştırmak ve rakiplerinizi şaşırtmak için harika bir yoldur. Bu falsolu topların nasıl atılacağına dair tekniğin çoğu topu tutuş ve bırakma şeklindedir. Biraz pratik gerektirse de, biraz zaman ve bağlılık gösterdikten sonra, kısa sürede profesyoneller gibi dik eğri toplar atacaksınız!

Adımlar

Temel Formda Ustalaşmak

  1. adım 1 beyzbol topunu kavrayın...
    Beyzbol topunu 2 kalibrelik bir hızlı topla yaptığınız gibi kavrayın. Orta parmağınızı topun sağ tarafına ve işaret parmağınızı da hemen yanına yerleştirin. Buradaki tutuşun en önemli kısmı, orta parmağınızın dikişin iç tarafında olmasıdır.
    • Orta parmağınızın dikişin iç tarafında olması, daha sonra topu bıraktığınızda aşağı doğru fiske vurmanıza olanak tanır. Bu aslında spini yaratan şeydir.
    • Başparmağınız ve diğer parmaklarınız topun alt kısmında olmalı ve yandan bakıldığında eliniz topun etrafında bir at nalı gibi görünmelidir.
  2. adım 2 sağ bacağınızı geriye yaslayarak ve sol bacağınızı havaya kaldırarak yüklenin.
    Sağ bacağınızı geriye yaslayarak ve sol bacağınızı havaya kaldırarak yüklenin. Bu sizi atışta maksimum güç elde etmek için gerekli ağırlık değişimini yapmaya hazırlayacaktır. Sol bacağınız bükülmeli ve diziniz göğsünüze doğru çekilmelidir.
    • Bu talimatlar sağ elini kullanan bir atıcı içindir. Solak bir atıcıysanız, sol bacağınızın üzerine yaslanın ve bunun yerine sağ bacağınızı kaldırın.
  3. adım 3 sol bacağınızı öne doğru çekin ve yere koyun.
    Sol bacağınızı öne doğru çekin ve yere koyun. Bu, atışın hızını ve dönüşünü en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olan ağırlık aktarımının ilk kısmıdır. Kalçalarınızın da daha önce bulundukları sarmal pozisyondan açılması gerekir.
  4. adım 4 bacağınızı öne/aşağı doğru çekerken kolunuzu öne doğru çekin.
    Bacağınızı öne/aşağı doğru çekerken kolunuzu da öne doğru çekin. Hareket zinciri şu şekilde olmalıdır: önce sol bacak, ardından kalçaların açılması, ardından atış kolunuzun öne doğru çekilmesi ve karşı kalçanız tarafından aşağı doğru bitirilmesi.
    • Bu süreç tüm vücudunuzu atışa dahil eder. Oyun hızında atış yaparken, her atışta maksimum efor sarf etmelisiniz. Hızlı top ile falsolu top arasındaki tek fark, spini nereye uyguladığınızdır.
    • Tam hıza çıkmadan önce bu hareket zincirini düşük hızda çalışmayı deneyin.
  5. adım 5 topu bırakırken parmaklarınızı dikişin ön kısmından aşağı doğru hareket ettirin.
    Serbest bırakırken parmaklarınızı dikişin ön kısmından aşağı doğru hareket ettirin. Bu, gerçekten eğri oluşturmaya katkıda bulunan en önemli faktördür. Bunu yaptığınızda, topun havada düşmesini ve kavis yapmasını sağlayan top üzerinde öne doğru spin yaratırsınız.
    • Bu hareketi doğru yapmak çok fazla pratik gerektirir ancak bir kez yaptığınızda sonuçlar çok net olacaktır.
  6. adım 6 topu vuruş bölgesinin altında bitirecek şekilde atmayı hedefleyin.
    Topu vuruş bölgesinin altında bitirecek şekilde atmayı hedefleyin. Bu tür falsolu atışların amacı, vurucuyu topa erken vurmaya ikna ederek bir vuruş elde etmektir. Bunu yapmak için, topu vuruş bölgesine geliyormuş gibi görünecek ve sonunda aşağı doğru kavis yapacak şekilde atmanız gerekir.
    • Bu, ustalaşmak için çok fazla pratik gerektiren bir şeydir, ancak tam hızda atmadan önce, bunu yaklaşık% 80 doğrulukla yapabilmeyi hedefleyin.

Eğri Topunuzu Çalışmak

  1. adım 1 birkaç farklı kol egzersizi yaparak kolunuzu ısıtın.
    Birkaç farklı kol egzersizi yaparak kolunuzu ısıtın. Yapmak isteyeceğiniz en son şey, tam da yeni bir beceriyi uygulamaya başladığınız sırada kolunuzu sakatlamaktır. Önce kolunuzu hafifçe hareket ettirdiğiniz dinamik bir ısınma yaptığınızdan emin olun. Yapabileceğiniz ısınma egzersizleri için birkaç fikir:
    • Kollarınızı yatay ve dikey olarak her iki yönde 30 saniye boyunca sallamak.
    • Fırlatma kolunuzu germek için elastik bir egzersiz bandı kullanmak.
    • Fırlatma hareketi boyunca 20 kez yavaşça hareket etmek.
  2. adım 2 topa spin verirken yukarı doğru vurma alıştırması yapın.
    Topa spin verirken yukarı doğru fiske vurma alıştırması yapın. Spin yönü, topun ileriye doğru döneceği şekilde olmalıdır. Bunu yapmak, top üzerinde spin yaratan gerçek eylemi izole eder. Bir beyzbol topunuz olduğu ve topu birkaç metre havaya fırlatabildiğiniz sürece bunu her yerde yapabilirsiniz.
    • Bunu yaparken, parmaklarınızı topun önünden aşağı doğru sürüklerken parmaklarınızdaki fiskeyi gerçekten vurgulamaya çalışın.
    • Bunun amacı, top üzerinde alabileceğiniz devir sayısını en üst düzeye çıkarmaktır, ancak sadece dönüş yönüne hakim olarak başlayın ve ardından tam devirlere doğru çalışın.
  3. adım 3 dizlerinizin üzerine çökün ve're practicing.
    Alıştırma yaparken dizlerinizin üzerine çökün. Atış yaparken, tüm vücudunuzu her atışa vermek gerçekten önemlidir, çünkü bu size alabileceğiniz maksimum gücü verir. Bununla birlikte, falsolu top çalışmaya yeni başladığınızda, kol ve el hareketlerinizi izole etmek yardımcı olur ve dizlerinizin üzerindeyken bunu yapmak daha kolaydır.
    • Bu aynı zamanda kas hafızası oluşturmanın ve atış hareketinize dahil olan faktörlerin sayısını en aza indirmenin harika bir yoludur.
  4. adım 4 alıştırma yaparken topu partnerinize normal hızın yarısında atın.
    Alıştırma yaparken topu partnerinize normal hızın yarısında atın. Falsolu top atmanın gerçekten önemli bir parçası, dönüş yönünü doğru aldığınızdan ve bunu en az %80 oranında tekrarlayabildiğinizden emin olmaktır. Bu nedenle, normal hızınızın yarısında atmak, hareketinizi başlatmak için iyi bir yarı yoldur, ancak savaşmanız gereken değişkenleri en aza indirir.
    • Normal hızınızın yarısından daha düşük bir hızda başlamak istediğinizi düşünüyorsanız, bu kesinlikle iyidir, önemli olan doğrudan %100'e atlamamanız ve isabetliliğinizi feda etmemenizdir.
    • Burada toptan çok fazla kavis görmüyorsanız çok endişelenmeyin. Şu anda yaptığınız her şey, %100 efora geçtiğinizde atışın etkinliğini en üst düzeye çıkarmak için çalışıyor.
  5. adım 5 atış konusunda daha rahat olduğunuzda ayakta atış alıştırması yapın.
    Atış konusunda daha rahat olduğunuzda ayakta atış alıştırması yapın. Dizlerinizin üzerinde pratik yaptıktan ve kavisli top atmaya alıştıktan sonra, daha dolgun bir hareketle atış pratiği yapabilmek için ayakta atış yapmayı denemek iyi bir fikirdir. Bu, oynarken gerçekte nasıl atış yapacağınızın daha gerçekçi bir temsilidir.
    • Burada tam efor seviyesinde başlamanıza gerek yoktur, en önemli şey ayağa kalkmanız ve alt vücudunuzu kullanmaya hazırlanmanızdır.
  6. adım 6 yapabiliyorsanız her gün pratik yapın!
    Yapabiliyorsanız her gün pratik yapın! Bu, saatler ve saatler süren pratik gerektiren bir beceridir, ancak sonuçlar inanılmaz derecede ödüllendiricidir. Kolunuz ağrıyorsa her zaman vücudunuzu dinleyin ve gerektiğinde mola verin.
    • Bazen atış yaparken kendinizi videoya çekmek, yaptığınızı fark etmediğiniz hataları fark etmenize yardımcı olabilir.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Falsolu atış için topu nasıl tutmalıyım?
    At nalı yapan dikişin yanından tutarsınız, ancak attığınız falsolu topun türüne bağlı olarak birkaç varyasyon vardır.
  • Soru
    Elimin yan tarafı atıcıya dönük olmalı mı?
    Hayır, tam 12-6 dönüşü elde etmek için elinizin avuç içi başınıza dönük olmalıdır.
  • Soru
    Bileğime fiske vurursam ne olur?
    Bileğinizi kırabilir veya çatlatabilirsiniz. Atış yaparken doğru mekaniği öğrenin.

İpuçları

  • Beyzbol topunu tutarken çok sıkı kavramamaya çalışın. Elinizde yeterince gevşek olması gerekir, böylece spin oluşturmak için serbest bırakıldığında parmaklarınızı dikiş boyunca gezdirebilirsiniz.

Uyarılar

  • Bazı insanlar 16 yaşın altında falsolu atışlar yapmanın tehlikeli olabileceğini öne sürmektedir. Bu gerçekten sadece bu atıcılar zayıf teknikle atıyorlarsa doğrudur. Tekniği daha düşük bir yoğunlukta öğrenebilirseniz, falsolu top atmaya kadar ilerleyebilirsiniz.
  • Beyzbol topu atmaya başlamadan önce her zaman iyice ısının. Omuz, sakatlıklar için yüksek riskli bir bölgedir ve kötü bir omuz sakatlığıyla aylarca hatta yıllarca sahalardan uzak kalabilirsiniz.