Gyroball Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

2001 yılında Japon atış koçu Kazushi Tezuka ve Japon bilgisayar bilimcisi Ryutaro Himeno, The Secret of the Demon Miracle Pitch adlı bir kitap yayınladı. Kitapta gyroball adı verilen yeni bir beyzbol atışı türü sergileniyordu. Gyroball, teorik olarak, son anda topun sert bir şekilde aşağıya ve plakadan uzağa düşerek vurulmasını neredeyse imkansız hale getirecek şekilde atılan bir atış. Bununla birlikte, birçok kişi mükemmel bir cayro topu atmanın işlevsel olarak imkansız olduğunu iddia etmektedir.

Adımlar

Topu Tutmak

  1. Topu tutmayı öğrenin. Topu dört dikişli hızlı bir topu kavradığınız gibi kavrayın. İşaret ve orta parmaklarınızı dikişler boyunca bir inç aralıklarla yerleştirin. Başparmağınızı topun diğer tarafına iki parmağınızın arasına yerleştirin.
  2. Topu nazikçe tutun. Topu bir yumurtayı tutar gibi tuttuğunuzdan emin olun: sıkıca ama çok sıkı değil.
  3. Bileğinizi gevşek tutun. Bileğinizin sert olmadığından emin olun çünkü hızlı bir şekilde kırılabilmesi gerekecektir.

Vücudun Konumlandırılması

  1. Genel hareketi anlayın. Herhangi bir beyzbol atışı, atıcının atış için ivme kazanmak amacıyla ağırlık değiştirmesini gerektirir. Atışa hazırlanırken eller yukarı ve sonra aşağı gelirken baskın bacak vücut boyunca öne doğru süpürülmeden önce geri adım atacaktır.
    • Denemeye başlamadan önce size standart bir atış gösteren videoya bakmak isteyebilirsiniz: [1]
  2. Ayaklarınızı birbirinden ayırarak durun. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde ayakta durarak başlayın.
  3. Geri adım atın. Atış elinizle aynı ayağınızla geriye doğru küçük bir adım atın. Atış eliniz genellikle adım eliniz olarak adlandırılır.
    • Bunu yaparken atış elinizi ve eldiveninizi başınıza doğru götürün.
  4. Bacağınızı yukarı kaldırın. Adım bacağınızı yukarı ve vücudunuzun üzerinden geçirin, yere paralel olarak yükselirken dizinizi bükün.
    • İpucu: Dengeyi iyileştirmek için arka dizinizi hafifçe bükülü tutun.
  5. Kalçanızı konumlandırın. Kalçalarınızın yana dönük olduğundan emin olun.
    • Eğer sağ elinizle atış yapıyorsanız, kalçalarınız sola doğru dönecektir.
    • Sol elinizle atış yapıyorsanız, kalçalarınız sağa döndürülecektir.
  6. Öne doğru hamle yapın. Adım ayağınızı indirirken, adım ayağınızla hedefe doğru ileriye doğru hamle yapın.
  7. Kolunuzu geri çekin. Öne doğru hamle yaparken atış kolunuzu arkanıza ve omzunuzun üzerine doğru çekin. Eldiven eliniz omzunuzu hedefe doğru çekiyor olmalıdır.
    • Kolunuzu arkanızda saat yönünün tersine döndürün. Kolunuz dairesel bir hareket yapıyor olmalıdır.
  8. Döndürme alıştırması yapın Demon Miracle Pitch'in Sırrı kalça ve omuz uyumunun önemini vurgular. Topu fırlatmadan önce birkaç kez gevşeme hareketini uygulayın.

Topu Fırlatmak

  1. Kolunuzu döndürün. Kolunuzu vücudunuzdan uzağa doğru döndürün. Kolunuzu geri çektikten sonra, avuç içiniz sağ elini kullanan bir atıcı için üçüncü kaleye, sol elini kullanan bir atıcı için birinci kaleye bakacak şekilde kolunuzu öne ve vücuttan uzağa doğru döndürün.
    • Atış kolu, elinizin arkası size bakacak şekilde öne ve aşağı gelecektir.
  2. Kolunuzu bükün. Elinizin avuç içinin sizden uzağa baktığından ve başparmağınızın yere doğru baktığından emin olun. Bu, yan-üst-yan dönüşü oluşturmak için serbest bırakmadan önce başlar.
  3. Topu Serbest Bırakın. Topu bırakırken bileğinizi kırın ve elinizi sanki bir futbol topuymuş gibi vücudunuzdan uzağa doğru çevirin.
    • Topun işaret parmağınızdan yuvarlanmasına izin verin.
    • Gyroball geriye doğru (hızlı top gibi) veya öne doğru (falsolu top gibi) değil, spiral şeklinde (iyi atılmış bir futbol topu gibi) döner.
  4. Devam edin. Normal Amerikan beyzbolu alışılagelmiş hareketine göre kolun vücuda doğru geri kaymasına izin vermeyin. Kollarınız tamamen vücudun karşısında olmalıdır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Solak biri için elimi nasıl bükmeliyim?
    Sağlak olduğunuzda bileğinizi veya elinizi sola doğru bükmeniz gerekir, ancak solak olduğunuzda sağa doğru bükmeniz gerekir.

İpuçları

  • Bu atışı kontrol etmek, spini nedeniyle normal bir hızlı topa göre daha zordur.
  • Atabildiğiniz kadar sert atın çünkü spini nedeniyle hızlı topunuzdan daha yavaş olacaktır.
  • Okuyarak vücudunuzu konumlandırma alıştırması yapın Beyzbol Topu Nasıl Atılır

Uyarılar

  • Her spor aktivitesinde olduğu gibi, sakatlanmak mümkündür. Bir uzmana danışın ve atış yapmadan önce kendinizi hazırlamanın yollarını bulun (örn. esneme, koşu, kan pompalama).
  • Antrenörünüzün tutuşunuzu görmesine izin vermeyin çünkü size her zaman farklı bir tutuş öğretecektir.