Bir Sinker Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sinker, vurucuya yaklaşırken topu yere doğru düşüren bir beyzbol atışıdır. Atışın sonuna doğru sadece hafif bir hareket olsa da, bu vurucuyu oyunlarından kolayca atabilir ve takımınıza kolay bir yer topu verebilir. Doğru tutuşu, duruşu ve topu bırakma şeklini bilerek sinker atışınızı mükemmelleştirebilir ve vurucuları defalarca ıskalatabilirsiniz.

Adımlar

Doğru Tutuşu Bulmak

  1. adım 1 topu baskın elinize yerleştirin.
    Topu baskın elinize yerleştirin. Bir sinker, sıkı bir tutuşa çok bağlıdır, bu nedenle topu rahat bir şekilde baskın elinize yerleştirin. Topu tutmaya yardımcı olmak için kullanılacağından, topun dikişin birlikte daraldığı kısmını dışa bakacak şekilde tutun. Her iki dikiş seti de görünür olmalıdır.
  2. adım 2 i̇şaret parmağınızı en yakın dikişin üzerine asın.
    İşaret parmağınızı en yakın dikişin üzerine asın. Beyzbol topu boyunca uzanan dikiş, topu tutarken size biraz daha fazla çekiş gücü sağlayacak ve bu da topu fırlattığınızda doğru spin türünü oluşturmanıza yardımcı olacaktır. İşaret parmağınızı ona en yakın dikiş boyunca sarın.
    • Sağ elinizi kullanıyorsanız, işaret parmağınızı sağ dikiş boyunca kancalayın. Solaksanız, sol dikiş boyunca olmalıdır.
  3. adım 3 orta parmağınızı işaret parmağınızın yanına yerleştirin.
    Orta parmağınızı işaret parmağınızın yanına yerleştirin. Orta parmağınız atış yaparken ana baskı noktası olacaktır, bu nedenle topun ortasına yakın oturmalıdır. Orta parmağınızı işaret parmağınızın yanına bastırın ve topun etrafına asın.
    • En iyi kaldıracı elde etmek için orta parmağınız her zaman topun üst kısmı boyunca tutulmalıdır.
  4. adım 4 topun alt kısmını başparmağınızla kancalayın.
    Topun alt kısmını başparmağınızla kancalayın. Sıkı bir tutuş elde etmek için başparmağınızı topun alt kısmına sarın. Başparmağınız işaret parmağınızla dikey olarak hizalanmalı ve topun elinizde dengede kalmasına yardımcı olmalıdır.
    • Daha aşina oldukça kendi tutuşunuzu ayarlamaktan çekinmeyin. Teorik olarak en iyi tutuş bu olsa da, sizin için en iyi tutuş rahat hissettiğiniz tutuş olacaktır. Size uygun bir yerleşim bulana kadar parmaklarınızı hareket ettirin.

Pozisyon Alma

  1. adım 1 normal atış duruşunda durun.
    Normal bir atış duruşunda durun. Sinker aslında ucunda hafif bir bükülme olan hızlı bir toptur, bu nedenle normal bir atış duruşunda durmalısınız. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde durun, dizlerinizi bükün ve vücudunuzun üst kısmını rahat tutun. Vücudunuzu vurucu ile aynı hizaya getirin, böylece atmayan kolunuz vuruş plakasına doğru baksın.
    • Topu fırlatmak için sarılana kadar topun ve onu tutuşunuzun gizli olduğundan emin olun. Tutuşunuzu görmek vurucuyu şaşırtabilir ve etkili bir sinker için gereken sürprizi ortadan kaldırabilir.
  2. adım 2 vurucuyu hedefleyin's belt.
    Vurucunun kemerini hedefleyin. Sinker, yere doğru hızla düşmeye başladığı son saniyeye kadar vurması daha kolay bir top gibi görünmelidir. Topu atarken vurucunun bel veya kemer bölgesini hedefleyin ve yere çarpmadan batması için yeterli alan sağlayın.
    • Her atışta olduğu gibi, topu nereye hedeflediğinizi belli etmemeye çalışın. Bu, vurucuya kolay bir koşu şansı vermenize neden olabilir.
  3. adım 3 kurmaya başlayın.
    Kurmaya başlayın. Yana doğru küçük bir adım atın ve denge için ön dizinizi yukarı kaldırırken ağırlığınızı arka ayağınıza verin. Hızla öne doğru eğilin, vurucuya doğru kayarken ağırlığınızı arka bacağınızdan ön bacağınıza aktarın.
  4. adım 4 gövdenizi vurucuya doğru döndürün.
    Gövdenizi vurucuya doğru döndürün. Gövdenizi döndürmek ve göğsünüzle takip etmek atışınıza çok daha fazla güç verecektir. Topu atmaya giderken, gövdeniz vurucuya bakacak şekilde dönün. Topu bırakırken ve takip ederken gözlerinizi hedefinize kilitleyin.

Atışınızı Mükemmelleştirmek

  1. adım 1 atışı üstten atın.
    Atışı üstten atın. Topu atmak için kolunuzu öne doğru getirirken, kolunuzu yukarı doğru döndürün ve bırakana kadar aşağı indirin. Bu, topu attıktan sonra topun dönüşünü artırmak için kolunuzu konumlandırmanıza yardımcı olacaktır.
    • Topu bu şekilde atarken dikkatli olun, çünkü omzunuzda veya kolunuzda çok fazla dönme yaralanmaya neden olabilir. Atış kolunuzun herhangi bir yerinde ağrı hissederseniz, sinker atmaya birkaç gün ara verin.
  2. adım 2 topu sıkıca kavrayın.
    Topu sıkıca kavrayın. Topu fırlattığınız ana kadar topun kontrolünü elinizde tutmanız önemlidir. Sıkı bir tutuş size çok fazla kontrol sağlayacak ve topu bıraktığınızda topa daha fazla spin verecektir.
    • Topu elinizde sıkıca tutmanız gerekirken, bunu sadece parmaklarınız ve başparmağınızla yapın. Topu avucunuza çok fazla bastırırsanız, top üzerindeki sürtünmeyi artırma ve alabileceğiniz spin miktarını azaltma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
  3. adım 3 orta parmağınızla baskı uygulayın.
    Orta parmağınızla baskı uygulayın. Baskının işaret parmağınızdan geldiği bir hızlı topun aksine, bir sinker son yönünü orta parmağınızdan almalıdır. Topu atarken orta parmağınızı topun üstünde tutun ve topun elinizi başparmak veya işaret parmağı yerine orta parmağınız boyunca terk ettiğinden emin olun.
  4. adım 4 topu bırakırken elinizi hafifçe bükün.
    Topu bırakırken elinizi hafifçe bükün. Sinker atışınızda en iyi topspini elde etmek için, topu bırakırken elinizi hafifçe döndürün. Buna pronasyon denir ve işaret parmağınız ile başparmağınız arasında topun içinden bir şey döküyormuşsunuz gibi görünmelidir.
    • Orta parmağınızı doğrudan topun üzerinde tutmaya çalışırken, elinizin doğal dönüşü ile pronasyon elde etmelisiniz. En iyi atışı elde etmek için bu iki hareketin birlikte çalışmasını sağlayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Topu atmak için en iyi zaman ne zamandır?
    Vurucunun en az beklediği zaman ya da vurucu topu yüksekten seviyorsa. Vurucuyu kandırmak için bir sinker atmalısınız.
  • Soru
    Yatay hareketi nasıl elde edebilirim?
    Daha fazla sidepin. Serbest bırakma noktanız üzerinde de çalışmak isteyebilirsiniz. Atışınızı başparmağınızla daire değiştirir gibi öne doğru yönlendirmeyi deneyin.
  • Soru
    Sinker'ı en iyi hangi atış hazırlar?
    Hızlı top.

İpuçları

  • Her atışta olduğu gibi, pratik yapmak mükemmelleştirir. Bir sinker için gereken hareket üzerinde çalışmaya önce yavaşça başlayın, ardından topa daha iyi bir topspin kazandırmak için hızı artırın.
  • Her zaman topun işaret parmağınızdan ve ardından orta parmağınızdan yuvarlandığını hissettiğinizden emin olun.
  • Bu atışı çok yükseğe atmayın, aksi takdirde batmaz.

Uyarılar

  • Alıştırma yaparken kolunuzu veya omuzlarınızı çekmemeye veya zarar vermemeye dikkat edin. Atış sırasında herhangi bir noktada ağrı hissederseniz, hemen durun.