Karolina Teçhizatı Nasıl Bağlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster levrek avına, ister yayın balığı avına ya da bu ikisinin arasındaki herhangi bir balığa gidiyor olun, Carolina teçhizatı kullanabileceğiniz en evrensel ve kullanışlı balıkçılık teçhizatlarından biridir. Dağınık balıkları bulmak için büyük miktarda suyu kaplamak istiyorsanız, Carolina teçhizatı sizin için doğru olanıdır; hem profesyoneller hem de yeni başlayanlar tarafından kullanılan bu teçhizat, her yaştan balıkçı için harikadır. Bu makalede, bir Carolina teçhizatı bağlayabilmeniz ve suya açılabilmeniz için adım adım açıklayacağız.

Adımlar

Misinanıza bir kurşun ağırlığı geçirin.

  1. bir kurşun ağırlık seçin...
    Yaklaşık 3/4 oz'luk bir kurşun ağırlık seçin. Ağırlığın asıl amacı, daha fazla balığa ulaşmak için misinayı suyun derinliklerine çekmektir. Ağırlığı ortasındaki deliği kullanarak ana misinanıza kaydırmanız yeterlidir.
    • Sığ suda avlanıyorsanız, 1/2 oz'luk bir kurşun ağırlığı tercih edin.
    • Yumurta tarzı platinleri kullanmayı tercih ediyorsanız, bunun yerine onu kullanın! Carolina teçhizatı çok yönlüdür, bu nedenle onu beğeninize göre değiştirebilirsiniz.

Misinaya cam, metal veya plastik bir boncuk ekleyin.

  1. boncuğu kaydırın...
    Kurşun ağırlığından sonra boncuğu misinaya geçirin. Boncuk 2 ana amaca hizmet eder: ağırlığa çarparak balıkları çeken bir ses çıkarır ve ayrıca fırdöndüye bağlı düğümü korur. Misinayı boncuğun ortasındaki delikten geçirmeniz yeterlidir.
    • Boncuğun malzemesi ve rengi size kalmış!

Misinanın ucuna bir fırdöndü bağlayın.

  1. i̇şlevi...
    Herhangi bir fırdöndünün işlevi misinanın bükülmesini engellemektir. Bir fırdöndü seçin ve fırdöndüyü yerinde tutmak için bir palomar düğümü atın, ardından düğümünüz bittikten sonra fazla ipi kesin.
    • Fırdöndüler, kişisel tercihinize göre seçebileceğiniz teçhizatınızın bir başka parçasıdır. 80 poundluk kahverengi bir fırdöndü genellikle iyi bir evrensel seçimdir.

Fırdöndünün diğer ucuna bir lider ipi bağlayın.

  1. lider ipi, kancayı fırdöndüye bağlayan şeydir.
    Lider misina kancayı fırdöndüye bağlayan şeydir. Carolina teçhizatı için, balığın suyun neresinde olduğuna bağlı olarak 12 ila 48 inç (30 ila 122 cm) uzunluğunda bir misina kesin. Lider misinayı fırdöndünün boş ucuna bağlamak için bir palomar düğümü kullanın.
    • Lider ipinizin uzunluğunu bulmak için, balığın suyun dibinden ne kadar uzakta olduğunu hesaplayın. Örneğin dipten 12 inç (30 cm) uzaktalarsa, 12 inç (30 cm) uzunluğunda bir misina kesin.

Kancayı lider misinaya bağlayın.

  1. kancanızı misinanın ucuna takmak için bir palomar düğümü kullanın.
    Kancanızı misinanın ucuna takmak için bir palomar düğümü kullanın. Yeminizin boyutuna uygun bir solucan kancası seçin. Kancayı yerinde tutmak için sıkıca bağlayın ve fazla ipi kesin.
    • Yumuşak plastik yemler için 3/0 EWG Solucan Kancası veya Yuvarlak Bükme Solucan Kancaları kullanın.
    • Canlı solucanlar için 1/0 Round Bend kanca kullanın.

Yeminizi kancanıza takın.

  1. yumuşak bir yem seçin...
    Carolina teçhizatını tamamlamak için yumuşak, plastik bir yem seçin. Yumuşak plastik yem, suyun altında zemin boyunca sürüklendiğinde en iyi sonucu verir. Yemi misinanıza takmak için kancanızı kullanın ve balık tutmaya hazır olun!

Balık tutarken oltayı yavaşça hareket ettirin.

  1. yemi suyun dibinde sürükleyerek balıkları cezbedin.
    Yemi suyun dibinde sürükleyerek balıkları cezbedin. Carolina oltaları büyük bir alanda çok sayıda dağınık balığı çekmek için mükemmeldir. Oltanızı su üzerinde yavaşça ileri geri hareket ettirerek yemi zemin boyunca sürükleyin. Misinanızdaki gevşekliğin çoğunu dışarıda tutun, böylece balık ısırdığında hissedebilirsiniz!

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Mermi ağırlığı
  • Cam, metal veya plastik boncuk
  • Döner
  • Off-set solucan kancası
  • Plastik yem