Sinek Misinası Lidere Nasıl Bağlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster acemi bir sinek balıkçısı ister deneyimli bir olta balıkçısı olun, balığa çıkmak için sinek misinanızı bir lidere bağlamanız gerekir. Sinek misinası balık tutmak için kullandığınız olta ipidir, lider ise sinek misinanızı bir tür yem olan sineğinize bağlayan şeffaf bir bağlayıcıdır. Bir lider ve sinek misinası satın alarak, liderinizi paketinden çıkarıp hazırlayarak ve ilmek ilmek bir bağlantı oluşturarak malzemelerinizi harika bir balık avı gezisi için hazırlayabilirsiniz.

Adımlar

Lider ve Sineklik Satın Alma

  1. adım 1 mükemmellik döngüsü olan bir lider satın alın.
    Mükemmellik döngüsü olan bir lider satın alın. Yerel balıkçılık mağazanızı ziyaret edin ve bir mağaza temsilcisinden mükemmellik döngülü bir lider seçmenize yardımcı olmasını isteyin. Bu hazır ilmekler üretici tarafından oluşturulur ve genellikle kendi liderinize düğüm atmaktan daha az baş ağrısından bahsetmeye gerek yok, daha güvenlidir.
  2. adım 2 7,5-9 fit (2,3-2,7 m) (2,29-2,74 m) uzunluğunda bir lider satın alın.
    7,5-9 fit (2,3-2,7 m) (2,29-2,74 m) uzunluğunda bir lider satın alın. Bu ideal uzunlukta bir tane bulmak için farklı lider paketlerine göz atın. Uzunluklar genellikle kutunun ön tarafında üst köşede vurgulanır.
    • Bundan daha uzun bir lider, yeni başlayan veya orta seviyedeki bir balıkçı için yönetimi zor olabilir.
    • Bundan daha kısa bir lider, varlığınızı balıklar için çok belirgin hale getirebilir.
  3. adım 3 kaynaklı ilmekli bir sinek misinası satın alın.
    Kaynaklı ilmekli bir sinek misinası satın alın. Bir balıkçılık mağazası temsilcisinden kaynaklı ilmekli bir sinek misinası önermesini isteyin. Bu ilmekler bağlanmak yerine üretici tarafından kaynakla kapatılır. Bu, misinanıza ek güç ve dayanıklılık kazandırır.
  4. adım 4 bir mağaza temsilcisinden doğru uzunlukta ve ağırlıkta bir misina seçmenize yardımcı olmasını isteyin.
    Bir mağaza temsilcisinden doğru uzunlukta ve ağırlıkta bir misina seçmenize yardımcı olmasını isteyin. Tipik olta balıkçılığı seansınızı, kamış ağırlığınızı ve sinek avlama yeteneğinizi bir mağaza uzmanına açıklayın. Bu bilgilere dayanarak, sizin için en uygun uzunlukta ve ağırlıkta bir misina seçmenize yardımcı olabilirler.
    • İdeal misina uzunluğunuz ve ağırlığınız, balık tutmayı planladığınız su derinliğine, kamışınızın ağırlık toleransına ve olta balıkçılığı becerinize bağlıdır.
    • Ağırlık taşıma kabiliyetinden emin değilseniz oltanızı mağazaya yanınızda getirmeniz faydalı olabilir. Temsilci, modelinizin kapasitesini belirleyebilir.

Liderinizi Paketinden Çıkarma ve Hazırlama

  1. adım 1 lider paketini açın.
    Lider paketini açın. Sarmal lideri dairesel şeklini koruyarak paketinden yavaşça çekin. İstenmeyen düğümler oluşturabileceğinden, paketi açarken lideri çözme dürtüsüne direnin.
  2. adım 2 sarmal lideri baskın olmayan elinizin 3 orta parmağının etrafına yerleştirin.
    Sarmal lideri baskın olmayan elinizin 3 orta parmağının etrafına yerleştirin. Baskın olmayan elinizin işaret, yüzük ve orta parmaklarını, her birinin arasında biraz boşluk kalacak şekilde düz tutun. Serçe parmağınızı ve başparmağınızı avucunuzun içinde birleştirin, böylece yolunuzdan çekilmiş olurlar. Sarmal lideri 3 parmağınızın üzerinden yolun yaklaşık üçte biri kadar kaydırın ve dairenin iç kısmına hafif bir baskı uygulayın.
    • Parmaklarınız bir makara ya da çapa görevi görerek liderin sorunsuz bir şekilde çözülmesine yardımcı olacaktır.
  3. adım 3 liderinizi çözün.
    Liderinizi çözün. Liderin mükemmellik halkasını baskın elinizle kavrayın. Lider bobinini sabit tutmak için 3 parmağınızı kullanarak lideri yavaşça çözün. İpiniz uzun bir ipliğe dönüşecektir.
    • Mükemmel ilmek, ambalajından çıkarıldığında bobinin geri kalanından biraz gevşek olacaktır. Bunu tanıyacaksınız çünkü liderin en kalın kısmıdır.
    • İpin bobin içinde kendi üzerine sarıldığı birkaç yerde çalışmanız gerekebilir. Düğümlere neden olmamak için bunları sabırla çalışın.
    • Bozulmamış lider önünüzdeyken ellerinizi normal şekilde gevşetin.
  4. adım 4 i̇pinizdeki kıvrımları çekin.
    Bükülmeleri liderinizden çekin. İpin bir ucunu parmaklarınızın arasında sıkıca tutun - hangi uç olduğu önemli değil - diğer elinizin işaret parmağı ve başparmağı ile ipin uzunluğu boyunca ilerlemek için sıkıştırılmış bir tutuş kullanın. Bunu yaparken basınç uygulayın, bu da sürtünmeden kaynaklanan bir miktar sıcaklık yaratacaktır.
    • Bu sıcaklık, liderinizde kalan bükülmeleri veya sargıları yumuşatmaya yardımcı olacaktır.
    • Parmaklarınızı bu şekilde liderin üzerinde gezdirmek aynı zamanda parlaklığı giderir ve lideri balıklar için daha az belirgin hale getirir.
    • İsterseniz kıvrımları gidermek için parmaklarınız yerine bir lider düzleştirici kullanabilirsiniz. Misina düzelticileri yerel balıkçılık mağazanızdan satın alınabilir.

Döngüden Döngüye Bağlantı Oluşturma

  1. adım 1 uçuş ipini baskın olmayan elinizle sıkıştırın.
    Uçuş ipini baskın olmayan elinizle sıkıştırın. Baskın elinizle lideri sıkıştırın. Her bir öğeyi başparmağınız ve işaret parmağınız arasında, kendi ilmeklerinin yaklaşık 1 inç (2,5 cm) altında tutun.
  2. adım 2 uçuş ipindeki ilmeği liderdeki ilmeğin içinden geçirin.
    Uçuş ipindeki ilmeği liderdeki ilmeğin içinden geçirin. Sıkıştırılmış tutuşunuzu her iki tarafta da tutarak, sinek misinasındaki ilmeği yavaşça liderdeki ilmeğin içinden geçirin. Uçuş ipi ilmeği genellikle lider ilmeğinden daha küçük olduğu için bu nispeten kolay olmalıdır.
  3. adım 3 lideri, mükemmellik döngüsü tutamağınıza çarpana kadar sinek hattından aşağı kaydırın.
    Lideri, mükemmellik halkası kıstırıcınıza çarpana kadar sinek hattından aşağı kaydırın. Baskın olmayan elinizin parmaklarını hafifçe açın ve lider ilmeğini bu elinizin sıkıştırılmış tutuşuna ekleyin. Şimdi lideri ve sinek ipini baskın olmayan elinizin parmaklarında sıkışmış bir şekilde tutuyor olacaksınız. Baskın elinizle lider üzerindeki tutuşunuzu serbest bırakın.
  4. adım 4 liderinizde yeni bir küçük halka oluşturun.
    Liderinizde yeni bir küçük halka oluşturun. Lideri ve sinek ipini baskın olmayan elinizde sıkıştırmaya devam ederken, liderinizin serbest uzunluğunu baskın elinizle yaklaşık 2 inç (5,1 cm) uzakta tutun. Küçük bir ilmek oluşturun ve baskın elinizin işaret parmağı ile başparmağı arasında sıkıştırın.
    • Yeni küçük ilmek, liderin orijinal mükemmellik ilmeği ile yaklaşık aynı boyutta olmalıdır.
  5. adım 5 yeni ilmeğinizi sinek ipindeki kaynaklı ilmeğin içinden geçirin.
    Yeni ilmeğinizi sinek ipindeki kaynaklı ilmeğin içinden geçirin. Liderde oluşturduğunuz yeni ilmeğin üst kenarını sinek ipindeki kaynaklı ilmeğin içinden geçirin. Liderin yeni ilmeğini diğer tarafa sıkıştırana kadar yeni ilmeği kaynaklı ilmeğin içinden geçirmeye devam edin.
    • Baskın olmayan başınızdaki kıstırma ile lideri ve sinek ipini sabitlemeye devam edin.
  6. adım 6 liderinizin ucunu serbest bırakın.
    Liderinizin ucunu serbest bırakın. Baskın elinizin parmaklarıyla, kaynaklı ilmeğin içinden geçirilmiş olan liderin üst kısmını kavrayın. Gevşek ucu tamamen çekene kadar ilmeğin boyutunu artırarak çekin.
  7. adım 7 baskın olmayan elinizin kıstırmasını gevşetin.
    Baskın olmayan elinizin tutamağını gevşetin. Baskın olmayan elinizdeki lider ve ip üzerindeki tutuşunuzu yumuşatın ve lideri bırakın. Baskın olmayan elinizle sinek ipini tutmaya devam edin. Baskın elinizle, baskın olmayan elinizin sinek ipi üzerindeki tutamağından yaklaşık 2 inç (5,1 cm) uzakta lideri yeniden sıkıştırın.
  8. adım 8 her iki ucu da sıkıca çekin.
    Her iki ucu da sıkıca çekin. Her iki tarafı da birbirinden sıkıca çekerek hafif bir basınç uygulayın. Liderin mükemmellik halkası, kare bir düğüme benzeyecek şekilde sinek ipinin kaynaklı halkası üzerine kenetlenecektir. Yeni düğümünüzün sıkıca sabitlendiğinden emin olmak için iki tarafı son bir kez çekin. Bir sonraki balıkçılık maceranız için hazırsınız!

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Ne zaman ıslak sinek, ne zaman kuru sinek kullanmalıyım?
    Kuru sinek bir üst su sineğidir, bu nedenle suya vuran çok sayıda böcek olduğunda bunu kullanın.

İpuçları