Jiu-Jitsu Kemeri Nasıl Bağlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Jiu-Jitsu'da bir kemer, rütbenizi, uygulamanız hakkındaki bilginizi ve gelecekteki atletik hedeflerinize doğru ilerlemenizi sembolize eder. Ancak bir sembolden öte, antrenman ve performans sırasında 'gi 'nizi (veya Jiu-Jitsu üniformanızı) bir arada tutmak gibi pratik bir görevi de yerine getirir. Jiu-Jitsu kemerinizi bağlamanın birçok farklı yolu vardır, ancak geleneksel Jiu-Jitsu kravatı ve Karate (veya Taekwondo) kravatı en temel olanlardan ikisidir. Jiu-Jitsu kravatı hızlı bir günlük kravattır, Karate (veya Tekvando) kravatı ise rekabet için biraz daha derli topludur.

Adımlar

Geleneksel Jiu-Jitsu Kravatının Oluşturulması

  1. Kemerinizi iki elinizle tutun ve karnınıza doğru düz bir şekilde yerleştirin. Kemerin etiketinin sizden dışarıya doğru baktığını kontrol edin. Kemeri kalça kemikleriniz ile göbek deliğiniz arasında eşit olarak yerleştirin.
    • Kemeri, her iki ucu da benzer uzunlukta olacak şekilde gerektiği gibi ayarlayın.
  2. Kenarları arkada çaprazlarken kemeri vücudunuzun etrafında sıkıca çekin. Kemerin bir tarafı her iki elinizdeyken, kemerin her iki tarafını geriye doğru çekerken gerginlik yaratın. Her bir tarafı diğer elinize geçirin, böylece kemer arkada bir kez kesişir.
  3. Kemerin her iki ucunu da önünüze doğru çekin. Kollarınızı önünüze doğru uzatarak arkaya tam oturmasını sağlayın. Kemeri, her iki ucu da eşit uzunlukta olacak şekilde gerektiği gibi ayarlayın.
  4. Sağ elinizdeki kemeri sol elinizdeki kemerin üzerinden geçirin. Her iki eliniz de kemerin ön tarafını tutacak şekilde tutuşunuzu yeniden ayarlayın.
    • Kemerin sağ tarafı şimdi sol elinizde olmalıdır. Benzer şekilde, sol taraf şimdi sağ elinizde olacaktır.
  5. Kemerin üstte kalan tarafını tüm katmanların altından geçirin. Kemerin üst üste binen kayışını (sol elinizde) belinizin etrafındaki kemerin tüm katmanlarının altına sokun. Bunu alttan girip üstten çıkacak şekilde yapın.
    • Şimdi belinizin etrafındaki tüm sargılar arasında vücudunuza en yakın olan kayış olacaktır.
  6. Sağ elinizdeki alt kemeri diğer kemerin etrafına dolayın. Döndürürken, alttaki kemeri iki kemerin kesişmesiyle oluşan boşluktan geçirin. Her iki elinize birer uç alın ve bir düğüm oluşturmak için yanları sıkıca birbirinden uzaklaştırın. Harekete hazırsınız!

Karate veya Taekwondo Kravatı Yapmak

  1. Kemerinizi önünüzde tutun. Kemerinizin bir ucunu Jiu-Jitsu yakanızın sağ tarafı ile hizalayın. Böylece sağ eliniz kemerin yaka tarafındaki ucunda olacak ve sol eliniz daha gevşek olan tarafı tutacaktır. Kemerinizin etiket tarafını vücudunuzdan uzağa doğru çevirin.
    • Jiu-Jitsu yakanız, Jiu-Jitsu gömleğinizin alt köşesidir. Takım elbise yakasından farklıdır.
  2. Kemerin uzun, sol tarafını belinize iki kez dolayın. Kemerin serbest uzunluğunu alın ve vücudunuzun etrafına iki kez sarın. Sarılmış ucu vücudunuzun önüne geri getirin.
    • Sarma işleminden sonra, vücudunuzu saran tarafı sol elinizde, yakanızda kalan tarafı ise sağ elinizde tutuyor olmalısınız.
  3. Sol tarafı kemerinizin tüm katmanlarının altına sokun. Aşağıdan yukarıya doğru, kemerinizin sol tarafını belinizin etrafındaki kemerli katmanların altından geçirin.
    • Kemeri gerektiği gibi ayarlayın, böylece kemerin iki gevşek ucu sıkıştırdıktan sonra yaklaşık olarak aynı uzunlukta olur. Bazı şeyleri gevşetmeniz ve ayarlamanız gerekebilir.
  4. Kemerin sol tarafını kemerin sağ tarafının üzerinden geçirin. Kemerin üst tarafını alt tarafının üzerinden geçirdiğinizi iki kez kontrol edin. Sol taraf en yüksekte olmalıdır.
    • Bunu yapmak iki kayış arasında küçük bir boşluk yaratacaktır.
  5. Kayışın sağ tarafını yarattığınız boşluğun altından ve içinden geçirin. Her iki elinize birer taraf alarak, bir düğüm oluşturmak için kemerin her iki ucunu da sıkıca çekin. Artık hazırsınız!

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Jiu-Jitsu yöntemiyle karate kemeri bağlayabilir miyim?
    Bu gerçekten bel ölçünüze bağlıdır. Eğer (oldukça) küçük bir beliniz varsa, o zaman sorun olmayacaktır.

Video

İpuçları