Obi Kemeri Nasıl Bağlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Obi kemerleri geleneksel olarak dövüş sanatları sırasında üniformanızı yerinde tutmak için takılır. Son zamanlarda elbiseler, gömlekler ve kimonolar üzerinde dekoratif bir özellik olarak da kullanılmaktadır. Dövüş sanatları için düğüm hızlı ve öğrenmesi kolaydır ve iyi bir şekilde yerinde kalır. Sokak kıyafeti üzerine giymek için bir düğüm arıyorsanız, çok sayıda eğlenceli ve göz alıcı seçenek vardır. Farklı görünümleri denemenin tadını çıkarın!

Adımlar

Dövüş Sanatları için Obi Kemeri Bağlama

  1. adım 1 kemerin ortasını göbek deliğinize doğru yerleştirin.
    Kemerin ortasını göbek deliğinize doğru yerleştirin. Merkezi bulmak için kemeri ikiye katlayın. Ardından, göbek deliğinizin önüne, vücudunuzun her iki tarafında eşit miktarda kemer olacak şekilde yerleştirin.
    • Eğer obi kemeriniz yeniyse, muhtemelen orta noktasında ütülenmiş bir kıvrım olacaktır.
    • Bu düğüm hem erkekler hem de kadınlar tarafından takılır.
  2. adım 2 her iki ucu vücudunuzun etrafına ve önünüze doğru sarın.
    Her iki ucu da vücudunuzun etrafına ve önünüze doğru sarın. Kemeri üniformanıza doğru düz bir şekilde bastırın ve uçlarını sırtınızın ortasına doğru sarın. Ardından, uçları çaprazlayın ve göbek deliğinize doğru geri sarın. Kemeri arkadan bükmekten kaçının, çünkü bu, kemer kıvrımının üzerine düşerseniz yaralanmaya neden olabilir.
    • Kemerinizin arkasının nasıl göründüğünü kontrol etmek için bir aynaya bakın. Gerekirse parmaklarınızla düzeltin.
  3. adım 3 1 ucu kemerinizin arkasına sıkıştırın ve sıkıca çekin.
    1 ucunu kemerinizin arkasına sokun ve sıkıca çekin. Kemerinizin her iki ucunu da önünüzde tutun. Ardından, 1 ucunu alın ve kemeriniz ile üniformanızın arasından yukarı doğru itin ve ucunu başınıza doğru çekin. Kemer rahat bir sıkılığa gelene kadar ucunu çekmeye devam edin.
  4. adım 4 kemeri sabitlemek için kare bir düğüm atın.
    Kemeri sabitlemek için kare bir düğüm atın. Obi kemerinin uçlarını önünüzde çaprazlayın ve ardından 1 ucunu alın ve ilmeğin içinden yukarı doğru itin. Düğümü yerine sabitlemek için uçları çekin. Kemer üniformanıza sıkıca oturmuyorsa, düğümü sıkılaştırmak için uçları biraz daha çekin.
    • Bu düğüm zamanla gevşeyecektir, bu nedenle düğümü sıkılaştırmak için uçları her saat çekmeniz gerekebilir.

Moda için Obi Kemeri Takmak

  1. adım 1 rahat bir görünüm için kemeri çift düğümleyin.
    Rahat bir görünüm için kemeri çift düğümleyin. Kemerin uçlarını önünüzde çaprazlayın ve 1 ucunu ilmeğin içinden yukarı doğru itin. Ardından, düğümü sabitlemek için uçları sıkıca çekin. Çift düğüm oluşturmak için bu işlemi tekrarlayın.
    • Bu düğüm, kolayca çözülmediği için düğümün tüm gün yerinde kalmasını istiyorsanız harika bir seçenektir.
  2. adım 2 obi kemerinize dikkat çekmek için bir ilmek düğümü deneyin.
    Obi kemerinize dikkat çekmek için bir ilmek düğümü deneyin. Kemerin ortasını sırtınızın ortasına düz bir şekilde yerleştirin ve uçlarını önünüzde tutun. Uçları çaprazlayın ve 1 ucunu oluşturduğunuz ilmeğin içinden çekin. Bu ilk düğümü oluşturur. Ardından, uçların üzerinden geçin ve kemerin 1 tarafının orta noktasını boşluktan geçirin. Güzel bir ilmek oluşturmak için sıkıca çekin.
    • Kemerin ucunu çekmeyin, çünkü bu çift düğüm oluşturur.
  3. adım 3 kemeri kendi etrafınıza iki kez sarın ve daha kalın bir görünüm için düğümleyin.
    Kemeri kendi etrafınıza iki kez sarın ve daha kalın bir görünüm için düğümleyin. Kemerin ortasını sırtınızın etrafına yerleştirin ve önünüze doğru sarın. Ardından, uçları göbek deliğinizde buluşana kadar vücudunuzun etrafına bir kez daha sarın. Görünümü en sevdiğiniz düğümle tamamlayın.
    • İnce bir obi kemeriniz varsa ve onu öne çıkarmak istiyorsanız bu harika bir seçenektir.
    • Bu teknik kimonolarda iyi sonuç verir.
  4. adım 4 düzenli bir görünüm için arkadan bağlayın.
    Düzenli bir görünüm için arkadan bağlayın. Obinin ortasını sırtınızın etrafına yerleştirin ve ardından uçları sırtınızdan geçene kadar vücudunuzun etrafına doğru sarın. Ardından, yerinde tutmak için bir çift düğüm veya bir ilmek düğümü bağlayın.
    • Bu, bir kimono ile obi kemeri takıyorsanız kullanmak için harika bir tekniktir.
  5. adım 5 merkezden uzak bir görünüm için düğümü yana doğru döndürün.
    Ortadan uzak bir görünüm için düğümü yana doğru döndürün. Bu stili elde etmek için, düğüm 1 kalçanın üzerine oturacak şekilde kemeri döndürmeniz yeterlidir. Eğlenceli ve rahat bir görünüm arıyorsanız bu harika bir seçenektir.
    • Bu stil elbiseler ve kimonolar üzerinde harika görünür.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları