Sinek İpine Destek Nasıl Bağlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sinek oltası, sinek oltasının önemli bir bileşenidir. Balıkları yakalamayı ve sarmayı kolaylaştırmak için oltanızdaki desteğe düzgün bir şekilde bağlanmalıdır. Sırtlığı sinek misinasına bağlamak, sıkı, düzgün kesilmiş bir Albright düğümü kullanılarak kolayca yapılabilir. Düğüm sağlam olduğunda, oltanızı ayarlamayı bitirebilirsiniz, böylece her şey hazır olur sinek balıkçılığı.

Adımlar

Albright Düğümü Yapmak

  1. adım 1 2 ila 3 fit (61 ila 91 cm) misinayı çözün ve ucunda bir ilmek oluşturun.1 2 ila 3 feet (61 ila 91 cm) misinayı açın ve ucunda bir ilmek oluşturun. Başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak misinanın ucunda 2 ila 3 inç (5,1 ila 7,6 cm) çapında küçük bir ilmek oluşturun. İlmeğin ucunu parmaklarınızın arasında sıkıca sıkıştırın.
    • Yüksek kaliteli misinayı yerel balıkçılık malzemeleri satan dükkanlardan veya internetten temin edebilirsiniz.
  2. adım 2 makaradan 1 fit (30 cm) destek misinası açın.2 Makaradan 1 fit (30 cm) destek misinası çıkarın. Bu kadar destek ipine ihtiyacınız olmayacak, ancak ihtiyacınız olandan daha fazla ip ile çalışmak daha kolaydır. Destek ipini makaraya bağlı tutun - makaradan çıkarılmış, gevşek uç canlı uç olarak bilinir.
    • Düzgün çalışması için yeterince güçlü olacağından, sinek balıkçılığı için üretilmiş ince destek misinası kullanın.
  3. adım 3 10 inç (25 cm) destek misinasını ilmeğin içinden geçirin.310 inç (25 cm) destek ipini ilmeğin içinden geçirin. Destek ipini ilmeğin içinden yukarı doğru kaydırın ve ilmeğin ucuna, baş ve işaret parmaklarınızın arasına yerleştirin. Etiket ucu olarak adlandırılan ilmeğin bir tarafından sarkan en az 10 inç (25 cm) destek ipi olmalıdır.
    • Başparmağınız ve işaret parmağınızla destek ipini ve sinek ipindeki ilmeği sıkıca kavrayın. Hiçbir ipin kaymadığından veya hareket etmediğinden emin olun.
  4. adım 4 etiket ucunu sinek misinasının ve destek misinasının canlı ucunun üzerine sarın.4Etiket ucunu sinek misinasının ve destek misinasının canlı ucunun üzerine sarın. Sol elinizin baş ve işaret parmağıyla destek misinasını sinek misinasına doğru sıkıca sıkıştırın. Destek ipinin etiket ucunu ilmeğin etrafına sarmak için sağ elinizi kullanın. Etiket ucunu sol elinizden ilmeğin sonuna doğru sararken sağ başparmağınız ve işaret parmağınızla sıkı tutun.
    • Destek ipi, siz onu sararken sinek ipindeki ilmeği örtmelidir.
  5. adım 5 etiket ucunu sinek ipinin üzerinden 10-12 kez geçirin.5Etiket ucunu sinek ipinin üzerinden 10-12 kez geçirin. Destek ipinin etiket ucunu ilmeğin üzerine sararken sinek ipini ve destek ipini başparmağınız ve işaret parmağınız arasında sıkı tutmaya devam edin. Destek ipinin makara ucu ilmeğe yaslanmalı ve siz etiket ucunu sararken bir düğüm haline gelmelidir.
    • Etiket ucunu ilmeğin üzerinden geçirmek için orta parmağınızı kullanın, böylece destek ipi ilmeğe sıkıca oturur.
    • Etiket ucunu sinek ipinin üzerine birkaç kez sarmak düğümün sıkı ve güçlü olmasını sağlayacaktır.
  6. adım 6 etiket ucunu ilmeğin üstünden itin.6Etiket ucunu ilmeğin üstünden itin. Etiket ucunu ilmeğin etrafına en az 10 kez sardıktan sonra, etiket ucunu ilmeğin üstünden kaydırın ve içinden çekin. Etiket ucunun makaradaki destek ipinin yanında, ilmeğin içinde düz bir şekilde durmasına izin verin.

Düğümün Sıkılaştırılması

  1. adım 1 etiket ucunu kısaltmak için destek halatının canlı ucunu çekin.1Etiket ucunu kısaltmak için destek ipinin canlı ucunu çekin. Başparmağınızı ve işaret parmağınızı ilmeğin etrafındaki etiket ucuyla yaptığınız düğümün üzerinde tutun. Makaraya bağlı destek ipini veya canlı ucu çekerek etiket ucunu 4 ila 5 inç (10 ila 13 cm) uzunluğunda olacak şekilde kısaltın.
  2. adım 2 düğümü ilmeğin ucuna doğru itin.2Düğümü ilmeğin sonuna doğru itin. Destek ipinin canlı ucunu sağ elinizle tutun ve düğümü baş ve işaret parmağınızla yavaşça iterken çekin. Düğüm ilmeğin ucuna doğru kayarak ilmeği gittikçe küçültmelidir. Düğümü iterken destek ipinin canlı ucunu çekmeye devam edin, böylece düğüm sıkı kalacaktır.
    • Düğüm, ilmeğin sonuna ulaştığında düğümü itmeyi bırakın, çünkü ilmeğin ipten kaymasını istemezsiniz.
  3. adım 3 düğümü sıkılaştırmak için destek ipini ve sinek ipini çekin.3Düğümü sıkılaştırmak için destek ipini ve sinek ipini çekin. Sol elinizin baş ve işaret parmağını sinek misinasının etrafına yerleştirin. Sağ elinizin baş ve işaret parmağını destek ipinin canlı ucunun etrafına sarın. Düğümün sağlam olması için her iki ipi de aynı anda sıkıca çekin.
    • Düğümün ekstra sıkı olduğundan emin olmak için sinek misinasını çekerken destek misinasının etiket ucunu da sıkıca çekebilirsiniz.
    • Düğümün sağlam olduğundan emin olmak için, destek ipinin etiket ucunu bir çift pens veya pense ile tutun ve sinek ipini tutarken sıkıca çekin.

Düğümün Tamamlanması

  1. adım 1 destek hattının etiket ucunu makasla kesin.1 Destek ipinin etiket ucunu makasla kesin. Artık Albright düğümünü oluşturduğunuza göre, destek ipinin etiket ucunu veya gevşek ucunu makasla kesin ve düğüme mümkün olduğunca yakın kesin.
    • Destek ipinin canlı ucunu kesmemeye dikkat edin.
  2. adım 2 sinek misinasının etiket ucunu kesin.2Sinek misinasının etiket ucunu kesin. Sinek misinasının etiket ucunu da (sinek misinasıyla yaptığınız ilmeğin gevşek ucu) makasla düğüme mümkün olduğunca yakın keserek kesmelisiniz.
    • Sinek misinasının canlı ucunu kesmediğinizden emin olun, çünkü bu tüm sıkı çalışmanızı mahvedecektir.
  3. adım 3 sıkı olduğundan emin olmak için düğümü dilinizle veya ıslak parmaklarınızla nemlendirin.3Düğümün sıkı olduğundan emin olmak için dilinizle veya ıslak parmaklarınızla düğümü ıslatın. Düğümü hafifçe ıslatmak, sinek ipinin destek ipine yapışmasına ve düğümün sıkı kalmasına yardımcı olacaktır.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Sinek ipi
  • Destek hattı
  • Makas
  • Forseps veya pense (isteğe bağlı)