Kayık Nasıl Bağlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Arabanızın tavanında bir kayık taşıyorsanız, yolculuk sırasında hasar görmemesi veya çıkmaması için onu düzgün bir şekilde bağlamanız önemlidir. Bir kez alıştığınızda kanonuzu bağlamak kolaydır, ancak yola çıkmadan önce kanonuzun güvenli bir şekilde bağlandığından emin olmak için her zaman zaman ayırın.

Adımlar

Doğru Malzemeleri Temin Etme

  1. adım 1 portbagajınız için dolgu malzemesi alın.
    Portbagajınız için dolgu alın. Dolgu, sürüşünüz sırasında portbagajınızın kayığınıza zarar vermesini önleyecektir. Portbagaj çubuklarının üzerine oturan dolgu blokları kullanabilir veya çubukların etrafını saran ve cırt cırtlı dolgu kullanabilirsiniz.
    • Tavan rafı dolgusunu çevrimiçi olarak veya yerel spor malzemeleri mağazanızda bulabilirsiniz.
  2. adım 2 kam tokalı kayık kayışları alın.
    Kam tokalı kayık kayışları alın. Kanoları arabalara bağlamak için özel olarak tasarlanmış kayışlar kullanmak, kanonuzu bağlamayı daha kolay ve daha güvenli hale getirecektir. Kam tokalı kayışlar, kayığınızı aşırı sıkmadan ve potansiyel olarak zarar vermeden portbagajınıza sıkmanıza izin verecektir. Kayık kayışlarını çevrimiçi olarak veya yerel spor malzemeleri mağazanızda arayın.
  3. adım 3 baş ve kıç halatları satın alın.
    Baş ve kıç çizgileri satın alın. Baş ve kıç hatları, kayığınızın başını ve kıçını arabanıza sabitlemek için kullanılan kayışlar veya halatlardır. Baş ve kıç halatları, sürüş sırasında kayığınızın yukarı kalkmasını ve arabanızdan ayrılmasını önleyecektir. Kam tokası veya cırcır takılı baş ve kıç halatları kullanın, böylece bunları kolayca yerine sıkabilirsiniz.
    • Baş ve kıç hatlarını çevrimiçi olarak veya yerel spor malzemeleri mağazanızda bulabilirsiniz.

Kayığınızı Tavan Rafına Bağlama

  1. adım 1 kayığınızı arabanızın tavan rafına kaldırın, böylece's right side up.
    Kayığınızı sağ tarafı yukarı bakacak şekilde arabanızın portbagajına kaldırın. Kaldırmak için birinin size yardım etmesi gerekebilir. Kanonuzun pruvası (önü) arabanızın önünde, kıçı (arkası) ise arkasında olmalıdır.
  2. adım 2 kanonuzu portbagajın üzerine ortalayın.
    Kanonuzu portbagaj üzerinde ortalayın. Kanonun ortası iki portbagaj çubuğu arasında ortalanana kadar kanoyu portbagaj üzerinde gerektiği kadar ileri veya geri hareket ettirin. Ardından, kayığın aracınızın iki tarafı arasında ortalandığından emin olun. Kayığınızın arabanın bir tarafına diğerinden daha yakın olmasını istemezsiniz.
  3. adım 3 kayışlardan birini kanonuzun üzerinden geçirin ve bir portbagaj çubuğunun altından geçirin.
    Kayışlardan birini kanonuzun üzerinden geçirin ve bir portbagaj çubuğunun altından geçirin. Kayışın çıplak ucunu portbagaj çubuğunun altından geçirmelisiniz. Kayışın ucunu, kam tokası takılı olarak arabanın diğer tarafında asılı bırakın. Kayışın ucunu portbagaj çubuğunun altından geçirdikten sonra, kayışın ucundaki gevşekliği elinizde yukarı doğru çekerek bir demet haline getirin.
  4. adım 4 kayışın çıplak ucunu kayığın diğer tarafına doğru atın.
    Kayışın çıplak ucunu kayığın diğer tarafına doğru atın. Size yardım eden biri varsa, diğer tarafta durabilir ve attığınızda kayışı tutabilir. Aksi takdirde, arabanızın diğer tarafına doğru yürüyün ve az önce attığınız kayışın ucunu tutun.
  5. adım 5 az önce attığınız çıplak ucu aynı portbagaj çubuğunun altına geçirin.
    Az önce attığınız çıplak ucu aynı portbagaj çubuğunun altından geçirin. Aynı portbagaj çubuğunu kullanmalısınız, ancak kanonun karşı tarafında. Arabanın diğer tarafında yaptığınız gibi aynı şekilde altından geçirin.
  6. adım 6 kayışın çıplak ucunu kam tokasından geçirin.
    Kayışın çıplak ucunu kam tokasından geçirin. Bu, kayışı kapatacak ve kayığınızı üzerinde çalıştığınız portbagaj çubuğuna sabitleyecektir. Kayışın çıplak ucunu kam tokasındaki yuvadan geçirin ve elinizle çekin. Tüm gevşeklik kam tokasından geçene kadar kayışı çekmeye devam edin.
  7. adım 7 kayışınızı sabitlemek için kayışı kam tokası ile sıkın.
    Kayışınızı sabitlemek için kayışı kam toka ile sıkın. Kayışı sıkmak için kayışın çıplak ucunu çekin, böylece kam tokasından daha fazla gevşeklik gelir. Kayışın sürüş sırasında kayığınızın yerinden oynamayacağı kadar sıkı olmasını istersiniz, ancak kayığınıza zarar verecek kadar sıkı olmamalıdır.
  8. adım 8 aynı şeyi ikinci portbagaj çubuğundaki diğer kayış için de yapın.
    Aynı şeyi ikinci portbagaj çubuğundaki diğer kayışla da yapın. Kayışın çıplak ucunu çubuğun altından geçirin, kayığın üzerinden diğer tarafa atın, tekrar çubuğun altından geçirin ve ardından kam tokasından geçirin. Kayışınızı sabitlemek için kayışı sıkın.
  9. adım 9 kayış uçlarını portbagaj çubuklarının etrafına sararak hasarı önleyin.
    Kayış uçlarını portbagaj çubuklarının etrafına sararak hasarı önleyin. Uçları çubukların etrafına sardıktan sonra, yerinde kalmaları için birkaç güvenli düğüm atın. Uçlar gevşekken sürerseniz, lastiklerinize sıkışabilir ve kanonuzun ve portbagajınızın aracınızdan kopmasına neden olabilirler.

Baş ve Kıç Tarafı Bağlama

  1. adım 1 bir baş halatının ucunu kanonuzun ön ucuna bağlayın.
    Bir baş halatının ucunu kanonuzun ön ucuna bağlayın. Baş halatının ucundaki kancayı kanonuzun ucundaki taşıma sapındaki halkadan geçirin. Kancanın sağlam olduğundan emin olun.
  2. adım 2 baş halatının diğer ucunu tamponunuzun altındaki çekme kancasına kancalayın.
    Baş halatının diğer ucunu tamponunuzun altındaki çekme kancasına takın. Çekme kancası aracınızın tamponunun altında küçük bir metal halka gibi görünmelidir. Baş halatını tamponunuzun plastik kısmına takmayın, aksi takdirde aracınıza zarar verebilirsiniz.
    • Aracınızda bir çekme kancası yoksa, bunun yerine kullanmak için bir kaput halkası kayışı almanız gerekebilir. Kaput halkası kayışları kaputunuzun altındaki cıvata başlarına takılır. Cıvataları taktıktan sonra, kayışın kumaş ilmek kısmı kaputtan dışarı çıkacak şekilde kaputu kapatın. Yay halatını bu halkaya kancalayın.
  3. adım 3 yay halatını sıkın.
    Yay halatını sıkın. Pruva halatınızda bir kam tokası varsa, halatı sıkmak için kam tokasından geçirin. Pruva halatınızda bir mandal varsa, halat sıkılaşana kadar mandalı yukarı ve aşağı çevirin.
    • Baş halatını çok sıkmayın, aksi takdirde kanonuza zarar verebilirsiniz. Yine de kayığınızı arabanızın tavanında elinizle yukarı ve aşağı hareket ettirebilmelisiniz.
  4. adım 4 kayığınızın ve arabanızın arkasında bir kıç ipi ile tekrarlayın.
    Kayığınızın ve arabanızın arkasında bir kıç halatı ile tekrarlayın. Kıç halatının ucunu kanonuzun arka tarafındaki taşıma koluna kancalayın. Ardından, halatın diğer ucunu arka tamponunuzun altındaki çekme kancasına veya arabanızın askısına bağlayın. Çekme kancanız veya askınız yoksa, kıç halatını bağlayabileceğiniz bir şey olması için bir askı takmanız gerekebilir.
  5. adım 5 gevşek uçları halatın geri kalanına sabitleyin.
    Gevşek uçları halatın geri kalanına sabitleyin. Baş ve kıç halatlarının gevşek uçlarını alın ve halatın geri kalanının etrafına sarın. Tüm gevşeklik sarıldıktan sonra, gevşek uçların çözülmemesi için birden fazla düğüm atın.
    • Baş ve kıç halatlarının gevşek uçları sallanırken asla sürmeyin. Lastiğinize takılabilir ve kanonuzun ve portbagajınızın yerinden çıkmasına neden olabilirler.

Uzman Soru-Cevap

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Portbagaj
  • Kayık kayışları
  • Raf yastıkları
  • Baş ve Kıç Hatları