Yeni Başlayanlar İçin Paten Tekerlekleri Nasıl Sıkılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Paten kaymaya yeni başladıysanız ve tekerleklerinizi sıkmanız gerekiyorsa, bunun ne kadar kolay olduğunu öğrenince şaşırabilirsiniz! İhtiyacınız olan tek şey çok amaçlı bir paten aletidir, ancak bunlardan birine sahip değilseniz lokma anahtarı da kullanabilirsiniz. Tekerleklerinizi nasıl ayarlayacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağız - tam olarak ne zaman doğru olduklarını nasıl anlayacağınız da dahil.

Adımlar

Tekerlekler yukarı bakacak şekilde pateni yan yatırın.

  1. bu, tekerlekleri sıkarken size hareket dengesi sağlayacaktır.
    Bu, tekerlekleri sıkarken size hareket dengesi sağlayacaktır. Pateni ayakta bırakırsanız, siz ayarlamaları yaparken paten yuvarlanabilir. Karşı taraftaki tekerlekleri ayarlamaya hazır olduğunuzda, pateni ters çevirebilirsiniz.
    • İsterseniz pateni baş aşağı da çevirebilirsiniz, ancak somunu diğer elinizle sıkarken pateni bir elinizle sabitlemeniz gerekecektir.

Paten aletinizi gergi somununa takın.

  1. gergi somunu, tekerleğinizin ortasındaki metal parçadır.
    Gergi somunu, tekerleğinizin ortasındaki metal parçadır. Patenleriniz küçük bir aletle birlikte gelmiş olabilir; eğer öyleyse, bu alet gergi somununa tam olarak oturacaktır. Bunlardan birine sahip değilseniz, herhangi bir paten mağazasında bulabileceğiniz çok amaçlı bir paten aletinin küçük ucunu kullanabilirsiniz.
    • Gergi somununuza uyan bir lokma anahtar da kullanabilirsiniz. Genellikle bu somunlar 1⁄2 inç (1,3 cm) olmalıdır, ancak bu, paten markanıza bağlı olarak değişebilir.

Somun iyice sıkılana kadar anahtarı çevirin.

  1. somunu gidebildiğiniz kadar sağa doğru döndürün.
    Somunu gidebildiğiniz kadar sağa doğru çevirin. Bu noktada mükemmel sıkılığa ulaşma konusunda endişelenmeyin. Bunu daha sonra ayarlayacaksınız. Şimdilik somunu tekerleğe tam oturtun.
    • Somunu aşırı sıkmayın; çok fazla sıkarsanız, bir sonraki adımda tekrar gevşetmek zor olacaktır.

Anahtarı hafifçe sola doğru çevirin.

  1. yaklaşık çeyrek tur gevşeterek başlayın.
    Çeyrek tur gevşeterek başlayın. Paten kaymaya başladığınızda somunun tamamen sıkılmış olmasını istemezsiniz; aksi takdirde tekerlekleriniz düzgün dönmez ve hızlanamazsınız. Ancak, çok gevşekse, yuvarlanırken sallanacağınızı hissedersiniz. Somunu her seferinde biraz gevşeterek, tekerlekteki bu hareketi veya hareketi gerçekten kontrol edebileceksiniz.
    • Tekerleği her kontrol edişinizde serbestçe dönene kadar küçük ayarlamalar yapın.

Sıkılığı kontrol etmek için tekerleği döndürün.

  1. durmadan önce 8'e kadar sayabilmelisiniz.
    Durmadan önce 8'e kadar sayabilmelisiniz. Parmaklarınızla çarkı iyice döndürün. Yavaşça sayın: bin-bir, bin-iki... Eğer tekerlek 8'e gelmeden durursa, hala çok sıkıdır ve somunu biraz daha gevşetmeniz gerekir.
    • Tekerlek çok gevşekse, dönerken bir yandan diğer yana sallanacaktır ve daha fazla sıkmanız gerekir.

Tekerleği parmaklarınızla bir yandan diğer yana sallayın.

  1. biraz hareket olmalı, ama çok değil.
    Biraz hareket olmalı, ama çok değil. Tekerleği oynattığınızda, biraz tıklama veya vurma sesi duyacaksınız. Ancak, büyük bir yalpalama veya derin bir tıkırtı sesi olmamalıdır; bu, tekerleğin çok gevşek olduğu ve daha fazla sıkılması gerektiği anlamına gelir.
    • Hiç hareket yoksa tekerlek çok sıkı demektir.

Bu işlemi 4 tekerlek için de tekrarlayın.

  1. şunlardan emin olun're about the same tightness.
    Aynı sıkılıkta olduklarından emin olun. Paten kayma deneyiminiz arttıkça, bazı tekerleklerin diğerlerinden biraz daha sıkı veya gevşek olması yönünde bir tercih geliştirebilirsiniz. Yine de yeni başladığınızda, tüm tekerlekler hemen hemen aynı gerginliğe sahip olmalıdır. Aksi takdirde, yuvarlanırken kendinizi kontrol etmek zor olabilir.

Sıkılıklarını kontrol etmek için tüm tekerlekleri aynı anda döndürün.

  1. hepsi yaklaşık aynı süre boyunca dönmelidir.
    Hepsi yaklaşık aynı süre boyunca dönmelidir. Döndürmek için her bir tekerleğe elinizle hafifçe vurun, sıralamaya dikkat edin. Eğer hepsi aynı sıkılıktaysa, aynı sırada duracaklardır. Öte yandan, eğer bir çark sırasız duruyorsa, muhtemelen çok sıkıdır.
    • Her bir tekerleği döndürürken yaklaşık aynı basıncı kullanmaya çalışın.

Patenlerinizi bir test sürüşüne çıkarın.

  1. düz bir çizgide patenle kayarak şunları yaptığınızdan emin olun're rolling right.
    Doğru yuvarlandığınızdan emin olmak için düz bir çizgide kayın. Bu noktada herhangi bir numara veya dönüş yapma konusunda endişelenmeyin. Sadece hızınıza dikkat ederek dümdüz ileriye doğru kayın. Doğal bir şekilde süzüldüğünüzü hissetmeli ve tekerlekler aniden durmamalıdır.
    • Çok hızlı gittiğinizi hissediyorsanız, tekerlekleri sıkın.
    • Çok yavaş gittiğinizi veya tekerleklerin çok erken dönmeyi bıraktığını hissediyorsanız, tekerlekleri gevşetin.

Patenlerinizi korumak için tekerlekleri nispeten sıkı tutun.

  1. çok fazla hareket aksa zarar verir.
    Çok fazla hareket aksa zarar verir. Bazı insanlar tekerleklerinde çok fazla boşluk olmasını sever çünkü bunun daha kolay dönmelerine yardımcı olduğunu düşünürler. Ancak tekerlekleriniz gevşek olduğunda yalpalarlar. Zamanla bu yalpalama aksınızı aşındırmaya başlar ve sonunda değiştirmeniz gerekir.
    • Ayrıca, tekerlekleriniz çok gevşekse, siz paten yaparken somun düşebilir. Bu da tekerleklerinizi kaybetmenize neden olabilir; paten pistinde harika bir izlenim bırakmanın en iyi yolu bu değildir.

Gergi somunlarınız düşerse veya sıkılmazsa değiştirin

  1. zamanla bu somunlar aşınabilir.
    Zamanla bu somunlar aşınabilir. Serbestçe döndüklerini fark ederseniz, akstan kayma eğilimleri varsa veya istediğiniz kadar sıkılmıyorlarsa, yenilerini almanın zamanı gelmiş demektir. Eskilerini akstan çıkarana kadar gevşetin, yenilerini aksa takın ve normalde yaptığınız gibi sıkın.
    • Yeni gergi somunlarını paten mağazaları ve internet dahil olmak üzere paten malzemelerinin satıldığı her yerden satın alabilirsiniz.

Düzenli olarak paten kayıyorsanız tekerleklerinizi haftada bir kez sıkın.

  1. tekerlekleriniz zamanla gevşeyecektir.
    Tekerlekleriniz zamanla gevşeyecektir. Bunun nedeni, siz paten kayarken küçük titreşimlerin tekerlekler, akslar ve kamyonlar boyunca ilerlemesidir. Bu titreşimler somunu gevşetecek ve sonunda aksınıza zarar verecektir, bu nedenle tekerlekleri sık sık kontrol etmek önemlidir.
    • Patenlerinizi her giydiğinizde tekerleklerinizi döndürmek iyi bir fikirdir. Bu şekilde, çok gevşek dönüp dönmediklerini anlayabilirsiniz.

Aynakollarınızı sıkmanız gerekip gerekmediğini de kontrol edin.

  1. pateninizde çok fazla hareket varsa, sorun truck olabilir.
    Pateninizde çok fazla hareket varsa, sorun truck olabilir. Kamyon, tekerlekleri tutan yapıdır - her patende bir ön ve arka kamyon vardır. Paten çok amaçlı aletinizin büyük ucunu (veya bir 9⁄16 inç (1,4 cm) lokma anahtar) kullanarak forkliftin ortasındaki, aksın hemen altındaki somunu sıkın. Bu somuna kingpin somunu veya aksiyon somunu denir.
    • Bazı patenlerde, hareket somununun altında, forkliftin tabanında bir kilit somunu da bulunur. Bu somunu dar bir anahtarla tutmanız gerekir. 11⁄16 (1,7 cm) anahtarını paten aletini çevirirken kullanın.
    • Aynakolları kontrol etmek için patenlerinizi takın ve dizlerinizi bükerek ağırlığınızı bir taraftan diğerine kaydırın. Patenlerinizin bir yandan diğer yana çok fazla kaydığını hissediyorsanız, tekerlekleri sıkmanız gerekebilir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları