Demir Yumruk Kung Fu Nasıl Eğitilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Demir Vücut Eğitimi, Shaolin Kung Fu'nun uygulayıcının vücudunu, vücudunun çeşitli bölgelerine ciddi bir zarar vermeden ağır darbeler verebilecek veya sürdürebilecek şekilde eğittiği ve vücudun farklı bölgelerine odaklanan birçok alt beceriye sahip bir yönüdür. Bu makale size saldırınızı güçlendirmek için yumruklarınızı tam olarak nasıl eğiteceğinizi anlatacaktır.

Adımlar

  1. adım 1 maş fasulyesi ile dolu bir torba yaparak veya temin ederek başlayın.
    Maş fasulyesi ile dolu bir torba yaparak veya temin ederek başlayın. Böyle bir torba kot gibi sağlam bir malzemeden yapılmalı ve sağlam bir iplikle birbirine dikilmelidir. Maksimum kapasiteye kadar kuru maş fasulyesi ile doldurulduğunda, kare bir yastığa benzemelidir.
  2. adım 2 torbayı sert bir yüzeye yerleştirin.
    Torbayı sert bir yüzeye yerleştirin. Eğer bu bir duvarsa, duvara sıkıca sabitlendiğinden emin olun.
  3. adım 3 çanta üzerinde her türlü kapalı el vuruşunu çalışın.
    Çanta üzerinde her türlü kapalı el vuruşunu çalışın. Aşağıdakileri çalışabilirsiniz:
    1. Yumruklama. Başparmak dışarıda olacak şekilde yumruğu düzgün bir şekilde sıkın ve ilk iki eklemle vurun. Bileğinizi düz tuttuğunuzdan emin olun ve dayanabildiğiniz kadar kuvvet kullanarak her vuruşta bağırın. Leopar Yumruğu veya Anka Gözü gibi yumruk çeşitleri kullanılabilir, ancak bunlara dikkat edin çünkü yanlış yapılırsa hasara veya yaralanmaya yol açabilir.
      adım 3 torba üzerinde her türlü kapalı el vuruşunu çalışın.
    2. Çekiç yumruk. Sıkılı yumruğu kullanarak kenarıyla vurun. Dayanabildiğiniz kadar güç kullanarak her vuruşta bağırın.
      adım 3 torba üzerinde her türlü kapalı el vuruşunu çalışın.
    3. Sırt yumruğu. Yumruğun arka kısmıyla, ilk iki ekleminizle torbaya temas edin. Yine, dayanabileceğiniz en yüksek gücü kullanın ve her vuruşta bağırın.
      adım 3 torbaya her türlü kapalı el vuruşunu çalışın.
  4. adım 4 torbaya maksimum güçle vurabildiğinizde, maş fasulyesini çakılla değiştirebilir ve antrenmanı tekrarlayabilirsiniz.
    Torbaya maksimum güçle vurabildiğinizde, maş fasulyesini çakılla değiştirebilir ve antrenmanı tekrarlayabilirsiniz.
  5. adım 5 bu yapıldıktan sonra, çakılları demir veya çelik bilyalı rulmanlarla değiştirebilir ve eğitimi tekrarlayabilirsiniz.
    Bu yapıldıktan sonra, çakılları demir veya çelik bilyalı rulmanlarla değiştirebilir ve eğitimi tekrarlayabilirsiniz.
  6. adım 6 eğitim...
    Torbaya kapalı el vuruşlarını yaralanmadan ve kendinize minimum acı vererek tam güçle yapabildiğinizde antrenman tamamlanmış demektir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bağırmak nasıl yardımcı olur?
    Bu, vuruşunuzda daha fazla bastırılmış gücü serbest bırakmanın bir yoludur.
  • Soru
    Fasulye yerine pirinç kullanabilir miyim?
    Evet, bu yeterli bir ikame olacaktır.
  • Soru
    Bir yastıkla başlayabilir miyim?
    Hayır, çünkü bir yastık yeterli direnç sağlamaz. Fasulye çok sertse plastik kullanın.

İpuçları

  • Antrenmanınız boyunca, sakatlanmaları önlemek için yumruğunuza merhem sürmelisiniz. Bu merhem Çince'de Die(1) Da(3) Jiu(3) olarak adlandırılır ve batı dünyasında yaygın olarak Dit Da Jow olarak bilinir. Bu merhemin antrenmandan önce ve sonra etkilenen bölgeye sürülmesi ve iyice yedirilmesinin, Demir Vücut Antrenmanının ileride neden olabileceği sakatlanmaları önleyeceği düşünülmektedir. Bu merhem Çin şifahanelerinden veya internetten temin edilebilir. Kullandığınız türün özellikle Demir Vücut antrenmanı için olduğundan emin olmalısınız.
  • Ellerinize masaj yapmak, onları ılık suda yıkamak ve eklemlere ve parmak eklemlerine masaj yapmak için çizgiler kullanmak için en az el antrenmanının kendisi kadar zaman harcayın.
  • Yumruk atarken daha fazla güç üretmek için pivotunuzu kullanın.

Uyarılar

  • Bu bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve riski size ait olmak üzere uygulanmalıdır.
  • Vuruş yaparken dikkatli olun - sınırınızı bilin ve aşmamaya çalışın. Hafifçe başlayın ve yavaşça gücünüzü artırın.
  • Bu sanat hızlı bir şekilde elde edilebilecek bir şey değildir - yaşam içindir. Eğitime başlamadan önce maksimum bağlılığa sahip olduğunuzdan emin olun.
  • En azından 4 ay boyunca her gün 2 set halinde 60 kez belirli kısımlara vurarak bu sanatı çalışın. Dayanıklılığınız arttıkça sayıları artırın. 1 ila 3 yıl içinde, bu sanatta küçük bir başarı olan tuğlayı kırabilmelisiniz, ancak bir vuruşla bir kişiyi öldürmek için yeterlidir. Uygulayıcı 10 yıl içinde bu sanatta büyük bir başarı elde edecektir. Daha önce de yazıldığı gibi, bu sanat yaşadığınız sürece eğitilmelidir ve ne kadar uzun süre eğitirseniz yumruğunuz o kadar güçlü olacaktır. Eğer içsel Qi gong öğrenme şansınız varsa, sanat çok daha hızlı ilerleyecek ve güç içsel Qi gong olmadan öğrenenlerle kıyaslanamaz olacaktır.
  • Riskleri ve doğru eğitim yollarını bilmeden böyle bir eğitimden geçmeyin. Eğer şanslıysanız, bu sanatta ustalaşmış ve eğitim sırasında kendinizi yaralarsanız sizi iyileştirebilecek bir öğretmen bulun.
  • Becerilerinizi göstermeyin. Gösteriş yapmak için Demir Gövde Kung Fu öğrenmek istiyorsanız, nedeninizi yeniden gözden geçirmelisiniz. Becerinizi insanlara zarar vermek için değil, sadece kendinizi savunmak için kullanın.
  • Demir yumruk gibi dış güçlerin sanatında eğitim alanların çoğu zaman şiddete başvuracağı bu sanatın sizi duygusal olarak etkileyebileceğini de belirtmek gerekir. Sevdiklerinize kaçınılmaz olarak ciddi zararlar vermek istemiyorsanız duygularınıza hakim olabileceğinizden emin olun. Nefret ettiklerinizin yaralanmasına neden olmak başka bir konudur, ancak ülkenizin yasalarıyla başınızın belaya girmeyeceğinden emin olun.