Bir Kunduz Nasıl Tuzağa Düşürülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kuzey Amerika kunduzu (Castor canadensis) suda yaşayan bir memeli ve Kuzey Amerika'ya özgü en büyük kemirgendir. Hem Kanada hem de Amerika Birleşik Devletleri'nin çoğu (ancak tamamı değil) dahil olmak üzere Kuzey Amerika'da bulunurlar. Postları için ödüllendirilen kunduzlar, araştırma amacıyla ve ağaç kaybını veya sel baskınlarını önlemek için de yaygın olarak yakalanır. Kunduzları etkili ve insancıl bir şekilde nasıl yakalayacağınızı öğrenmeye başlamak için aşağıdaki Adım 1'e bakın.

Adımlar

Kunduzları Bulmak

  1. adım 1 bulunduğunuz yerde kunduz yakalamanın yasallığını öğrenin.
    Bulunduğunuz yerde kunduz yakalamanın yasallığını bilin. Kunduzlar nadiren geyik ve geyik gibi birçok büyük av hayvanının tabi olduğu katı av yasalarına tabidir. Ancak, bulunduğunuz eyalete bağlı olarak, kunduz yakalamaya ilişkin kurallar neredeyse hiç yoktan biraz sınırlayıcıya kadar değişebilir. Georgia gibi kunduz popülasyonunun yüksek olduğu ve tuzakla yakalama taleplerinin düşük olduğu bazı eyaletlerde kunduz sezonu yıl boyunca sürer. Kuzey Carolina gibi diğer eyaletlerde ise kunduz avı için belirlenmiş sezonlar vardır. Bir tuzak satın almadan ya da bir tuzaklama seferi planlamadan önce, bölgenizdeki tuzaklama yasalarını iki kez kontrol etmeniz akıllıca olacaktır.
    • Kunduz yakalama sezonu olan eyaletlerde, sezonun genellikle Kasım veya Aralık ayından en geç Mart veya Nisan ayına kadar uzandığını unutmayın. Kunduz postları kış aylarında en iyi halini alır.
  2. adım 2 kunduzları tanıyın' natural habitat.
    Kunduzların doğal yaşam alanlarını tanıyın. Kuzey Amerika kunduzunun anavatanı Kanada olsa da, artık kuzey Meksika'daki izole ceplerden Kanada vahşi doğasının en soğuk, en kuzey bölgelerine kadar kıtanın her yerinde bulunabilmektedir. Kunduzlar suda yaşayan memelilerdir, bu nedenle tipik olarak göllerde, akarsularda ve nehirlerde ve çevresinde bulunurlar. Genellikle bu su kütlelerinde barajlar ve kulübe adı verilen konutlar inşa ederler ve yapılarında çamur, dallar ve ünlü olarak ağaçlar kullanan hızlı, çalışkan inşaatçılardır. Kunduzlar barınaklarını inşa etmek için suyun ve uygun bitki örtüsünün varlığına ihtiyaç duyduklarından, bu durum Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatısı ve Meksika'nın bazı bölgeleri gibi kurak veya çöl ortamlarında kunduzlara rastlanmadığı anlamına gelmektedir. Florida yarımadasında da bulunmazlar.
    • Ayrıca, Avrupa'da kunduzların nesli neredeyse tükenmek üzereyken, şimdi Polonya, Çekoslovakya ve diğer bazı Doğu Avrupa ülkelerinde bulunabilmektedirler.
  3. adım 3 kunduz varlığına dair işaretler arayın.
    Kunduz varlığının işaretlerini arayın. Kunduzların kulübe ve baraj inşa etme pratiği doğal olarak varlıklarına dair birkaç işarete yol açar. Bunlardan biri, genellikle fark edilmesi nispeten kolay olan yapıların kendisidir. Dışarıdan bakıldığında, kulübeler nehir, dere, göl ve benzerlerinin içinde ve çevresinde bulunan büyük dal, çamur ve yaprak yığınlarını andırır. Barajlar da kesilmiş ağaçlardan oluşabilir ve yapay bir baraj gibi bir tarafta su birikmesine ve suyun yanlardan veya herhangi bir delikten akmasına neden olur.
    • Kunduz varlığının bir başka işareti de kesilmiş ağaçlardır. Kunduzlar tarafından kesilen ağaçlar, motorlu testerenin bırakacağı düz bir kesit ya da baltayla yanlamasına kesilmiş tırtıklı bir kesit yerine koni benzeri bir noktaya sahip kütükler bırakır.
    • Bir kunduz kulübesi veya barajı görürseniz, iyi aşınmış bir kunduz yolu arayın. Kunduzlar yapılarına gidip gelirken sürekli aynı rotayı izleyerek yapının üzerinde ya da çevresinde belirgin bir iz bırakabilirler. Bu yollar tuzağınızı yerleştirmek için ideal bir noktadır.

Tuzağı Kurmak

Bodygrip Tuzakları

  1. adım 1 uygun bir tuzak yeri bulun.
    Uygun bir tuzak yeri bulun. Vücut kapanı kurmak için ideal yer, kunduzun geçeceğini bildiğiniz bir alandır. Tuzağınızı muhtemelen bir kunduz kulübesinin girişine, bir baraj veya kulübenin yakınındaki dar, sığ bir kanala veya iyi tanımlanmış bir kunduz yolu boyunca kurmak isteyeceksiniz. Alternatif olarak, tuzağınızı öyle bir şekilde kurabilirsiniz ki, kunduzlar kurduğunuz yeme (genellikle hint kokusu) ulaşmak için içinden geçmelidir.
  2. adım 2 tuzağı yere düz bir şekilde yerleştirin.
    Tuzağı yere düz bir şekilde yerleştirin. Bodygrip tuzakları (genellikle 'Conibear' marka adıyla anılır) kurulduğunda dikey olarak duran kare bir 'portal' oluşturur. Bir kunduz bu boşluktan geçtiğinde, yayın kenarları aşağı doğru sallanır, kunduzu boynundan yakalar ve (ideal olarak) anında öldürür. Bu tür bir tuzağı kurmaya başlamak için, önce tuzağı kurmak istediğiniz alanda yere koyun. Tuzağı kurmayın ve daha sonra onu son yerine taşımaya çalışmayın. Bu tuzaklar hassas hareketlerle tetiklenebilir ve insanların yaralanmasına neden olabilir.
    • Kapanı yere koyduğunuzda, ortadaki 'kare 'nin her iki yanında birer tane olmak üzere iki yay olup olmadığına bakın. Kanat benzeri iki yay tuzağın içini gösteriyorsa, yayları tuzağın dışına doğru çevirin, böylece her birinin yuvarlak ucu merkezi 'kare' çenelerden uzağı gösterir.
  3. adım 3 yaylardan birini sıkıştırın.
    Yaylardan birini sıkıştırın. Bir bodygrip tuzağını sadece ellerinizle kurmak mümkün olsa da, 'ayar maşası' veya 'ayar aleti' adı verilen bir çift özel metal çubuk kullanmanız tavsiye edilir. Bu uzun metal aletler, yaralanma riskini önlemek için ellerinizi ve parmaklarınızı serbest tutarken tuzağı kurmanıza olanak tanır. Bu ayar maşalarını kullansanız da kullanmasanız da, bir yay alın ve yayı tuzağın orta eklemi üzerinde hizalayarak sıkıştırın.
    • Yay sıkıştırıldığında, emniyet mandalını ayarlayın. Bu genellikle yayın kendisine bağlı küçük bir kancadır ve siz tuzağı kurmak için gerekli diğer adımları tamamlarken yayı sıkıştırılmış halde tutar.
    • Uyarı - bir yay sıkıştırıldığında, tuzağı 'canlı' olarak düşünmelisiniz, çünkü çeneleri artık yaylanırsa kuvvetle birbirine geçebilir. Tuzak maşası kullansanız da kullanmasanız da, bu noktadan sonra tuzağı tutarken dikkatli olun.
  4. adım 4 sıkıştırın ve hook the other spring.
    Diğer yayı sıkıştırın ve 'kancalayın'. Bazıları sadece bir yay kullansa da, en yaygın vücut kavrama tuzaklarında çenelere daha fazla güç vermek için iki yay kullanılır. Tuzağınızda iki yay varsa, ilk yayı sıkıştırdığınız gibi ikinci yayı da sıkıştırın ve emniyet kancasıyla kilitleyin. Her iki yay da sıkıştırıldığında, bunları tuzağın merkezi eklemleri üzerinde dikkatlice hizalayın.
  5. adım 5 tuzağı köpek ve tetik üstte olacak şekilde dikey olarak çevirin.
    Köpek ve tetik üstte olacak şekilde tuzağı dikey olarak çevirin. Gövde kavramalı tuzaklar, kunduzların içinden geçip tuzağı kurmalarına izin vermek için dikey olarak kurulur. Tuzağınızı çok dikkatli bir şekilde, tuzağın 'köpek' ve 'tetik' adı verilen iki parçası tuzağın üst kenarında olacak şekilde yukarı kaldırın.
    • Köpek, tuzak kurulduğunda tuzağın çenelerini birbirine sabitleyen dişli veya çentikli bir parçadır. Esasen, yaylanana kadar tuzağı açık tutar.
    • Tetik, tuzağı yaylamak için kullanılan ince, bıyık benzeri bir parçadır. Bıyık, çenelerin arasından aşağı sarkar. Bir kunduz tuzağa doğru yürüdüğünde, tetiğe basarak köpeği serbest bırakır ve çenelerin kapanmasına neden olur.
  6. adım 6 köpeği ve tetiği ayarlayın.
    Köpeği ve tetiği ayarlayın. Tuzak çenelerini dikkatlice sıkıştırın. Tetiği köpeğin istenen çentiğine yerleştirin, ardından tuzağın ön çenesini bu çentiğe yerleştirin. Çeneleri sıkıştırmayı dikkatlice bırakın - köpek tuzağı nazikçe açık tutmalıdır.
  7. adım 7 emniyet kancalarını yaylardan çıkarın.
    Emniyet kancalarını yaylardan çıkarın. Her bir yayın emniyet kancasını çok dikkatli bir şekilde çıkarın ve yayların sarmal ucuna doğru kaydırın. Tuzağınız artık kurulmuştur ve tehlikeli olduğu düşünülmelidir. Güvenlik kancalarını dikkatlice sıfırlamadan onu hareket ettirmeyin veya ellemeyin ve o zaman bile, bunu yalnızca gerekirse yapın.
  8. adım 8 gerekirse destek için kazık kullanın.
    Gerekirse destek için kazık kullanın. Çoğu vücut kavrama tuzağı herhangi bir dış destekten bağımsız olarak kurulabilir, ancak tuzağınızı güvende tutmak için yine de bu tür destekleri kullanmak isteyebilirsiniz. Bir kapanı yaylarının dairesel, sarmal uçlarından sabitleyin - asla kare çenelerden değil. Ya her bir bobinden tel geçirin ve teli yakındaki bir nesneye bağlayın ya da her bir bobinden ince, sağlam bir kazık geçirin. Her iki durumda da, yaralanma olasılığını en aza indirmek için tuzağınızı kurmadan önce bunu yapın.

Dayanak Tuzakları

  1. adım 1 daldırılmış bir alan bulun.
    Suya batmış bir alan bulun. Ayak tuzakları, bir hayvanın üzerine basmasını gerektirir - bastığında, tuzağın çeneleri kapanır ve hayvanın ayağını veya bacağını tuzağa hapseder. Bu durum hayvanı hemen öldürmediğinden, kunduzlarda bu tür tuzakların yalnızca su altında kurulması önemlidir, böylece hayvan tuzağa düştüğünde boğulur. Karaya kurulursa, kunduz uzun süre acı çekebilir ve hatta kaçamayacağı bir çakal veya başka bir küçük yırtıcı tarafından öldürülebilir.
    • Bir gölün veya derenin kenarındaki sığ suya, kunduz yolunun suyla buluştuğu bir noktaya ('kızak' olarak adlandırılır) bir ayaklı tuzak kurun. Kunduzun tuzağın üzerinden yüzmek yerine üzerine basması için sığ suda olması gerekse de, su hayvanı boğacak kadar derin olmalıdır - genellikle yaklaşık 8-10 inç (20,3-25,4 cm) su yeterli olacaktır.
    • Ayrıca, kunduzun üzerine basarak tuzağı tetiklemesini istediğiniz için, tuzağınızı kızakta merkezden uzağa (yaklaşık 6 inç) kurun. Ortaya kurarsanız, kunduz üzerine basmadan tuzağın üzerinden geçebilir.
  2. adım 2 tuzağı sabitleyin's chain.
    Tuzağın zincirini sabitleyin. Dayanak tuzaklarına genellikle kısa bir zincir takılır. Bu, yere veya yakındaki bir nesneye bağlanabilmeleri içindir - eğer bağlanamazlarsa, tuzağa düşmüş, korkmuş ve muhtemelen yaralanmış hayvan kaçabilir ve tuzağınızı da beraberinde götürebilir.
    • Kunduz için, zinciri tuzağın kendisinden zincirin uzunluğunun izin verdiği kadar uzağa toprağa çakmak için bir kazık kullanın. Zinciri suya çakın, karaya değil. Derin, güçlü ve sağlam bir kazık kullanın. Kunduza, tuzak açıldıktan sonra karaya doğru hareket etmesine izin verecek zincirde herhangi bir gevşeklik vermek istemezsiniz. Kötü kazık yerleşimi, kunduzun tuzak açıldıktan sonra nefes alabileceği bir noktaya ulaşmasına izin verebilir ve acısını uzatabilir.
  3. adım 3 tuzağı sıkıştırın's springs.
    Tuzağın yaylarını sıkıştırın. Dayanak tuzaklarının çok çeşitli stilleri vardır, ancak çoğunda tuzağın çenelerine paralel uzanan kollara bağlı güçlü yaylar bulunur. Bu yayları sıkıştırmak ve çeneleri açmak için kolları kullanın. Ellerinizin kaymaması ya da parmaklarınızın çenelerin arasına girmemesi için çok dikkatli olun.
    • Bazı ayaklı tuzak modellerinde, tuzağı yere kurmayı, yayların üzerine basarak sıkıştırmayı ve ardından eğilip diğer adımları ayaklarınızla yayları sıkıştırarak yapmayı daha kolay ve güvenli bulabilirsiniz.
  4. adım 4 köpeği mandallarken çeneleri açık tutun.
    Köpeği mandallarken çeneleri açık tutun. Kapanın üzerine sürekli baskı uygulayın, böylece kapanmaz ve bir elinizi veya parmağınızı yakalamaz. Çeneleri dikkatlice açın ve köpeği yukarı doğru sallayarak çeneyi çentiğinde yakalayın. Bodygrip tuzakta olduğu gibi, köpek çeneleri açık tutar ve hayvan tuzağı yayladığında serbest bırakır.
  5. adım 5 tavayı dikkatlice kaldırın.
    Tavayı dikkatlice kaldırın. Bir ayaklı tuzağın 'tavası', tuzağın çeneler arasındaki dairesel kısmıdır. Hayvan tavaya basarak tuzağı serbest bırakır. Köpeği ve çeneyi bir arada tutmak için başparmağınızı kullanın. Ardından, parmaklarınızla gevşek çenenin altına uzanarak ve tavayı yavaşça yukarı kaldırarak tavayı yerine kaldırın. Kapanın içinden aşağıya doğru uzanmayın veya her iki çeneye de uzanmayın. Bunu yaparsanız, kaymanız durumunda yaralanma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Tuzağınız artık hazırdır - son derece dikkatli kullanın.
    • İdeal olarak, tavanız tuzakta düz durmalı, yukarı doğru eğimli olmamalıdır. Tavada bir ayarlama yapmanız gerekirse, kapanın gevşek çenesinin altında çalıştığınızdan emin olun. Ayarlama yapmak için asla ve asla çenelerin arasına uzanmayın.
    • Ayrıca, bazı ayaklı tuzak türlerinin tavadaki gerilimi ayarlamanıza izin verdiğini, böylece yalnızca belirli bir ağırlık altında tetiklendiğini unutmayın. Kunduz için 4-5 pound idealdir, çünkü bu tuzağı hassas tutarken daha küçük hayvanlardan kaçınmanıza izin verir.

Canlı Tuzaklar

  1. adım 1 i̇yi bir yer seçin.
    İyi bir yer seçin. Canlı tuzak kurarken, tuzak için hayvanın tuzakta sıkıştığı süre boyunca en az tehlike altında olacağı bir yer seçmek önemlidir. Kunduzlarda, canlı tuzakları hayvanın boğulmasına neden olacak kadar derin suya koymamak önemlidir. Bunun yerine, suyun üzerine ya da suyun sadece bir inç kadar derin olduğu bir gölün veya derenin en kenarına koyun. Daha derin sulara düşmemesi için tuzağınızı iyice sabitleyin. Ayrıca, yakalanan hayvanın yaralanması veya maruziyet nedeniyle ölmesi riskinden kaçınmak için aşırı soğuk veya sıcak havaya maruz kalan alanlarda canlı tuzaklar kullanmamak akıllıca olacaktır.
    • Canlı tuzakların birkaç çeşidi olduğunu unutmayın. En yaygın olanları, her iki ucunda da kapıları olan metal, kutu benzeri tuzaklardır, ancak bavula benzeyen tuzaklar da dahil olmak üzere diğer canlı tuzak türleri de kullanılmaktadır. Bu bölümdeki adımlar, yaygın kutu çeşidine atıfta bulunmaktadır.
  2. adım 2 kutunun her iki ucunu da açın.
    Kutunun her iki ucunu da açın. Kutu tuzaklarının genellikle her iki ucunda da kilitli kapılar bulunur. Her iki kapıyı da açmak için, genellikle, kapıyı kapalı tutan kilidi serbest bırakmak için iki kilit çubuğunu kafesin içine doğru itmeniz gerekir. Ardından, sabit tutmak için bir kolunuzu kutunun üstünde tutarak, kapıyı kabaca yatay durana kadar kaldırın.
  3. adım 3 yeminizi ayarlayın.
    Yeminizi ayarlayın. Bu makaledeki diğer tuzaklardan farklı olarak, hayvan farkında olmadan tuzağa düştüğünde onu tuzağa düşürüp öldüren canlı tuzaklar, hayvanın isteyerek tuzağa düşmesine bağlıdır. Bu nedenle, başarılı bir tuzaklama çalışması için yem çok önemli olabilir. Kunduzlar için yem genellikle sıvı bir koku şeklindedir. Küçük bir bezi bu kokuya batırın ve tuzağın içine, açma tavasının üzerine asın. Kunduz kokuyu araştırmaya gittiğinde, tavaya basacak ve tuzağı yaylandıracak, kapı(lar)ı indirecek ve kendisini içeride hapsedecektir.
    • Yem olarak birçok tuzakçı, kunduzların bölgelerini işaretlemek için doğal olarak ürettikleri ve ticari olarak temin edilebilen bir sıvı olan hint kokusunu kullanır.
  4. adım 4 köpekle birlikte kapıyı sabitleyin.
    Kapıyı köpekle sabitleyin. Bu makalede ele alınan diğer tuzak türlerinde olduğu gibi, canlı tuzakların çoğunda tuzağın kapısını açık tutan ve tuzak yaylandığında serbest bırakan bir köpek parçası vardır. Kapıyı en yüksek konuma kaldırdığınızda, köpeği kapıdaki ilgili çentiğe sabitleyin - burada, her bir tuzağın mekanizması farklılık gösterecektir - ve dikkatlice serbest bırakın. Doğru yapılırsa, kapı köpek tarafından yerinde tutularak açık kalmalıdır.
  5. adım 5 gerekirse diğer kapıyı açın.
    Gerekirse diğer kapıyı açın. Kutu tipi canlı tuzakların çoğunda tuzağın her iki ucunda birer kapı bulunur. Bir kunduzun tuzağa her iki uçtan da girmesine izin vermek için her iki kapıyı da açmak isteyebilirsiniz. Ancak, tuzağınızı nereye yerleştirmeyi seçtiğinize bağlı olarak, bu gerekli olmayabilir. Örneğin, kapanı bir gölün veya derenin kenarına yerleştirirseniz, muhtemelen kunduzların sadece su yönünden yaklaşmasını beklersiniz, bu nedenle ikinci kapıya gerek yoktur.

Sorumlu Bir Şekilde Tuzak Kurmak

  1. adım 1 tuzağınızı her gün kontrol edin.
    Tuzağınızı her gün kontrol edin. İster öldürme tuzağı ister canlı tuzak kullanın, her gün geri gelip kontrol etmek önemlidir. Canlı bir tuzakta bunun nedeni açıktır - kunduz tuzağın içinde sıkışır ve uzun süre içeride kalırsa acı çekebilir veya aç kalabilir. Ancak, özellikle kunduzun postuyla ilgileniyorsanız, öldürme tuzaklarınızı da sık sık kontrol etmek isteyeceksiniz. Kunduz tuzakta ne kadar uzun süre ölü bırakılırsa, çürümenin etkileri o kadar büyük olur ve vücudunun leş yiyiciler tarafından yenme ihtimali artar.
    • Ayrıca, bir öldürme tuzağının amaçlanan hedefi anında öldürmemesi ihtimaline karşı, hayvanı serbest bırakabilmek veya acısına olabildiğince çabuk son verebilmek isteyeceksiniz.
  2. adım 2 evcil hayvanların dolaştığı alanlardan kaçının.
    Evcil hayvanların dolaştığı alanlardan kaçının. Evcil hayvanların, özellikle de köpeklerin uğrak yeri olduğu bilinen alanlarda herhangi bir tuzak kullanmaktan kaçının. Daha küçük köpekler kabaca kunduz büyüklüğünde olabilir ve bu nedenle kunduz tuzakları tarafından sakatlanabilir veya öldürülebilir. Evcil hayvanların dolaştığı alanlarda canlı tuzak bile kullanmayın, çünkü yanlışlıkla bir evcil hayvan yakalarsanız, evcil hayvanlarının kaçtığını düşünen sahibini bulmak ve bilgilendirmek sizin sorumluluğunuzda olacaktır.
    • Kırsal bölgelerde insanlar bazen köpeklerinin evlerinin birkaç mil ötesinde dolaşmasına izin verirler. Tuzaklarınızı kurarken çok ihtiyatlı olun - çoğu dikkatli tuzakçı herhangi bir konutun birkaç mil yakınında tuzak kullanmaz.
  3. adım 3 su samurlarını hesaba katmak için vücut kavramalı tuzakları ayarlayın.
    Su samurlarını hesaba katmak için vücut kavrama tuzaklarını ayarlayın. Su samurları genellikle kunduzlarla aynı tür habitatlarda yaşar - ormanlık alanlardaki göller ve akarsular. Su samurları, kunduzlar için tasarlanmış vücut kavramalı tuzakları kolayca yaylandırabilir, bu nedenle, bir vücut kavramalı tuzak kullanıyorsanız, bunun gerçekleşme olasılığını göz önünde bulundurun ve tetiği 'kare' nin ortasından ziyade bir kenarı boyunca asılı kalacak şekilde kaydırarak uyum sağlayın. Su samurları kunduzlardan daha incedir, bu nedenle bunu yaparak su samurlarının tuzaktan zararsız bir şekilde geçme şansını artırırken kunduz yakalama yeteneğinizi önemli ölçüde engellememiş olursunuz.
    • Açıkçası, bunu tuzak kuruluyken yapmaya çalışmayın. Bunun yerine, tuzağı kurarken yapın.
  4. adım 4 tuzaklarla ilgili tüm yerel yasalara uyun.
    Tuzaklarla ilgili tüm yerel yasalara uyun. Bazı eyaletlerde kunduzlar için yıl boyunca açık sezon olsa da bu, tuzak kurma faaliyetini düzenleyen herhangi bir kural olmadığı anlamına gelmez. Çoğu yargı bölgesinde kullanılabilecek tuzak türleri, tuzak kurmaya izin verilen yerler, tuzakla yakalanan kunduzları kullanabileceğiniz şeyler ve daha fazlasıyla ilgili kurallar olacaktır. Şüpheniz varsa, kunduz tuzaklamaya başlamadan önce yerel yetkililerle iki kez kontrol edin. Yerel avcılık otoritenizin web sitesini kontrol etmek için harcayacağınız nispeten az miktardaki zaman, yasaları çiğnemeniz durumunda para cezası olarak kaçınacağınız paraya değer.
    • Neredeyse tüm yargı bölgelerinde geçerli olan ortak bir yasaya göre, kunduzları (ya da herhangi bir hayvanı) bir başkasının özel mülkünde onun açık izni olmadan tuzağa düşüremezsiniz.

Uzman Soru-Cevap

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Conibear 330 tuzağı
  • Dayanak tuzağı
  • Canlı tuzak
  • Ayar maşası
  • Çekiç
  • Kazık
  • Halat
  • Koku veya yem (isteğe bağlı)

İpuçları

Uyarılar

  • Gövde kavramalı tuzakları kurarken güvenlik önemli bir husustur. Gövde kavramalı tuzak kurarken AŞIRI DİKKAT göstermeniz gerekir, çünkü bu tuzaklar 90 pound'un üzerinde bir basınçla önemli bir güçle kapanır. Vücut kavramalı kapanlar, kazara kapana doğru itilirse kol, el, bacak veya ayaktaki kemikleri kolayca kırabilir.
  • Kunduzların yasal statüsü eyaletten eyalete değişmektedir. Örneğin, bazı eyaletler kunduzları yabani hayvan sezonu dışında korur: Ohio'da kunduz yakalama sezonu Aralık sonunda başlar ve Şubat sonunda sona erer. Kunduz yakalama sezonu da eyaletten eyalete değişmektedir; Minnesota'da sezon Ekim ayının ortasında başlayıp Nisan ayının ortasında sona ermektedir. Ancak Alabama gibi diğer eyaletler kunduzu zararlı olarak sınıflandırır ve bu eyaletlerde kunduz zarar verdiğinde yıl boyunca tuzağa düşürebilirsiniz. Kunduzlar göç eden su kuşları için su birikintileri oluşturan barajlar inşa ettiğinden, kunduzlar ancak ekonomik kayıpları faydalarından daha ağır bastığında bir zararlı haline gelir. Maine gibi bazı kuzey eyaletlerinde kulübe veya bank inlerinin yakınında tuzak kurmak yasaktır.