Futbol Topu Nasıl Tuzağa Düşürülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir futbol topunu yakalamak, topu durdurmanın ve hızlı bir şekilde kontrol altına almanın bir yoludur. Futbolda daha fazla deneyim kazandıkça, topa tuzak kurmak diğer takıma karşı avantaj elde etmek için kullanılan çok gerekli bir beceri haline gelir. Kullanılacak doğru tuzak türünü seçerek ve bir yer veya hava tuzağına nasıl hazır olacağınızı bilerek, takım arkadaşlarınızı etkileyebilir ve bir profesyonel gibi futbol oynamaya başlayabilirsiniz.

Adımlar

Farklı Tuzak Türlerini Öğrenme

  1. adım 1 ayağınızın iç kısmını kullanarak topu içten bir tuzakla durdurun.
    Ayağınızın iç kısmını kullanarak topu bir iç tuzakla durdurun. İç tuzak, ustalaşması en kolay ve aynı zamanda futbolda en yaygın olan tuzaktır. Top size doğru hareket ederken, ayağınızın iç kısmı topa bakacak şekilde ayağınızı topa doğru döndürün. Topun size çarpmasına izin verin ve ayağınızı hafifçe geriye doğru hareket ettirerek darbeyi yumuşatın ve topu kendinize yakın tutun.
    • Top size bir açıdan geliyorsa, ayağınızı anında ayarlayabilmeniz gerekir. Topu her zaman en uzaktaki ayağınızla yakalamalısınız, çünkü bu şekilde topla yüzleşmek için dönmeniz daha kolay olacaktır.
    • Topu durdurmaya çalışırken topa vurmamalısınız. Ayağınızın topu hareket ettirmesi yerine top ayağınızı hareket ettirmelidir.
  2. adım 2 adım tuzağını mükemmelleştirmek için ayağınızı topun üzerine koyun.
    Adım tuzağını mükemmelleştirmek için ayağınızı topun üzerine koyun. Bir ayağınızı topun üzerine koymak topu tamamen durduracak ve bir sonraki atışınızı tam olarak doğru yapmanızı sağlayacaktır. Top size doğru hareket ederken, baskın ayağınızı topun üzerinden kaldırın ve topuğunuza çarpmasına izin verin. Top hafifçe öne doğru sekmeli ve tam önünüzde durmalıdır.
    • Top topuğunuza çarptığı anda ayağınızı topun üzerine indirirseniz, onu tamamen durdurabilirsiniz. Bu, topu sahanın diğer ucuna göndermek için yeni bir vuruş sıralamak için harikadır!
    • Adım tuzağının zamanlamasını mükemmel hale getirmek en zor kısımdır. Yakaladığınızdan emin olmak için top size doğru gelirken hızına dikkat edin. Her zaman olduğu gibi, pratik yapmak mükemmelleştirir!
  3. adım 3 göğüs hapsi için hafifçe geriye eğilerek pratik yapın.
    Göğüs hapsi için hafifçe geriye eğilerek pratik yapın. Göğüs hapsi, gövdenize doğru gelen bir topu durduracak ve ayaklarınıza doğru düşürecektir. Hareket edebilmek için parmak uçlarınızda kalın ve top size doğru gelirken dizlerinizi hafifçe bükün. Top göğsünüze çarptığında hafifçe geriye yaslanın, öne doğru sekmesine ve ayaklarınızın yanına inmesine izin verin.
    • Futboldaki her tür tuzak veya alıştırmada olduğu gibi, göğüs tuzağını doğru yapmak çok fazla pratik gerektirecektir. Topu size atabilecek ve tuzağı mükemmel hale getirmek için gereken harekete uyum sağlamanıza yardımcı olacak birini bulun.
    • Topun mide veya karın bölgenizden ziyade göğsünüze çarptığından emin olun.
    • Top size çarptığında onu geri itmeyin. Tuzak, topu itmek yerine olduğu yerde tutmalıdır.
  4. adım 4 uyluk tuzağı için topu yakalamak üzere baskın bacağınızı kaldırın.
    Uyluk tuzağı için topu yakalamak üzere baskın bacağınızı kaldırın. Uyluk tuzağı, topu hızlı bir şekilde kontrol altına almak için üst bacağınızın ortasından sektirmeyi içerir. Top size doğru gelirken bacaklarınızdan birini kaldırın, böylece uyluğunuz hafifçe çapraz olur. Topun uyluğunuzun ortasına çarpmasına izin verin ve top ayaklarınıza doğru düşerken bacaklarınızı düzeltmeye başlayın.
    • Topun uyluğunuzun ortasına yakın yumuşak kısmına çarptığından emin olun. Eğer top dizinize çarparsa öngörülemeyen bir açıyla sekecektir ve eğer top bacağınızın çok yukarısına çarparsa bunun yerine bağırsağınıza çarpabilir.
    • Kalçanız gövdenizden yaklaşık 110 derecelik bir açıda olmalıdır. Bu, topun düz bir şekilde yukarı sıçraması veya çok uzağa gönderilmesi yerine önünüze düşmesine yardımcı olacaktır.
  5. adım 5 kafa tuzağı denerken sakin olun.
    Kafa tuzağı denerken sakin olun. Yoldan çekilme içgüdünüzü aşabilirseniz, topu başınızla yakalamak daha zor atışları durdurabilir. Topun yoluna girmek için ayak parmaklarınızın üzerinde durun ve alnınızdan sekmesine izin verin. Top başınıza doğru ivme kaybetmeli ve önünüze düşmelidir.
    • Bu aşağıdakilerden farklı bir harekettir futbol topuna kafa atmak. Topu ileriye doğru itmek yerine topun başınızı hafifçe geriye doğru hareket ettirmesine izin vermelisiniz. Topa yön vermek, topu daha iyi kontrol etmenizi sağlamak yerine onu uzağa gönderecektir.

Yerden Pası Yakalamak

  1. adım 1 topun yoluna doğru hareket edin.
    Topun yoluna doğru ilerleyin. Nereden müdahale edebileceğinizi bulmak için top size doğru hareket ederken gözünüzü toptan ayırmayın. Ayaklarınızın üzerinde durun ve hızlı hareket edin, böylece top size doğru gelirken yoluna girebilirsiniz.
    • Başka biri topa dokunur ve yolunu değiştirirse pozisyonunuzu ayarlamaya hazır olun. Topa dokunana kadar topu yakalamak için doğru yerde olduğunuzu varsaymayın.
  2. adım 2 daha fazla kontrol için adım tuzağı ve daha fazla çeviklik için iç tuzak arasında seçim yapın.
    Daha fazla kontrol için adım tuzağı ve daha fazla çeviklik için iç tuzak arasında seçim yapın. Hem adım tuzağının hem de iç tuzağın artıları ve eksileri vardır, bu nedenle içinde bulunduğunuz durum için doğru olanı hızlı bir şekilde seçebilmeniz gerekir. Topun kontrolünü ele geçirmek için zamanınız varsa step trap kullanın ve topun kontrolünü daha hızlı ele geçirmek için iç trap kullanın.
    • Her iki yer tuzağı türünü de yeterince uzun süre çalıştıysanız, bu seçimi neredeyse hiç düşünmeden yapabilmeniz gerekir. Ne yapacağınızı fazla düşünmek yerine o an için en iyisi neyse onu yapın.
  3. adım 3 topu yakalayın ve hareket etmeye devam edin.
    Topa tuzak kurun ve hareket etmeye devam edin. Durum için en iyi olduğunu düşündüğünüz tuzağı kullanarak topu yavaşlatmak ve kontrolünüz altına almak için tuzağa düşürün. Topu ele geçirdikten sonra, bir takım arkadaşınıza pas vererek topu hareket ettirin veya top sürerek geç. diğer takım.
    • Bir hata yaparsanız veya top sizden alınırsa endişelenmeyin; bu sadece size topu tutma alıştırması yapmak için bir şans daha verir.

Hava Pasını Yakalama

  1. adım 1 topun nereye düşeceğini ve nerede olmanız gerektiğini tahmin edin.
    Topun nereye düşeceğini ve sizin nerede olmanız gerektiğini tahmin edin. Top havada size doğru uçuyorsa, topun olacağını düşündüğünüz yere doğru hızla hareket edebilmeniz gerekir. Ayaklarınızın üzerinde durun ve topun hareketini izleyin. Topun kavisine odaklanın ve kendinizi topun ineceğini düşündüğünüz yere konumlandırmaya çalışın.
    • Bir topu yakalamak için nerede olmanız gerektiğini bulmak biraz pratik gerektirebilir. İlk seferde tam olarak doğru yapamazsanız endişelenmeyin.
    • Topu yakalamaya çalışırken topun önünde olmaktansa arkasında olmak her zaman daha iyidir. Topu havada yakalamak için çok gerideyseniz, yine de yerde yakalayabilirsiniz.
  2. adım 2 ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde durun ve hafifçe geriye doğru eğilin.
    Ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde durun ve hafifçe geriye yaslanın. Topu yakalamak için doğru yeri bulduğunuzda, topa müdahale etmek için rahat bir duruşa geçin. Dengenizi koruyabilmek için ayaklarınızı birbirinden ayrı tutun. Size doğru gelen topa göz kulak olmak için hafifçe geriye doğru eğilin.
    • Zamanla kendinizi bu pozisyonda doğal bir şekilde dururken bulmalısınız. Hala öğreniyorsanız, rahat ettiğiniz bir duruşa geçin - doğru yerde olmak ve topa bakmak, duruşunuzu tam olarak doğru yapmaya çalışmaktan çok daha iyidir!
  3. adım 3 topu başınızla, göğsünüzle veya kalçanızla yakalayın.
    Topu başınızla, göğsünüzle veya uyluğunuzla yakalayın. Top size yaklaşırken onu izleyin ve yakaladığınızda hangi yükseklikte olacağına karar verin. Topun başınıza, göğsünüze veya uyluğunuza çarpmasına izin verin ve momentumunu azaltmak için vücudunuzu yumuşak bir şekilde geriye doğru hareket ettirin.
    • Top başınızla yakalayamayacağınız kadar yüksekte görünüyorsa, daha iyi bir pozisyon almak için geriye doğru bir iki adım atın. Benzer şekilde, eğer top uyluk tuzağı için çok alçaksa, ya daha iyi bir pozisyon almak için öne doğru hareket etmeli ya da bunun yerine bir yer tuzağı denemek için geriye doğru hareket etmelisiniz.
    • Topu yakalamak için eğilmeye veya zıplamaya çalışmak yerine topu yakalamak için ileri veya geri hareket etmek daha güvenlidir. Eğilmek veya zıplamak muhtemelen topun ve vücudunuzun kontrolünü kaybetmenize neden olacaktır.
    • Büyük bir oyunun baskısı altındaysanız tuzağı tam olarak doğru kurmaya odaklanmak zor olabilir. Fazla düşünmemeye çalışın. Pratik yaparken geliştirdiğiniz içgüdülerin topu yakalamanıza yardımcı olmasına izin verin.
  4. adım 4 topu ayağınıza doğru bırakın ve hareketini takip edin.
    Topu ayağınıza doğru bırakın ve hareketini takip edin. Top sizden hafifçe sekmeli ve ayağınıza doğru düşmelidir. Hareketini izlemeye devam edin ve gittiği yöne doğru hareket etmeye başlayın. Topun kontrolünü ele geçirdiğinizde, başkasına pas verebilir veya kaleye doğru top sürmeye devam edebilirsiniz!

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Futbolda çalım atma becerimi nasıl geliştirebilirim?
    Topu yakalamak için kullandığınız vücut parçasının sert olmadığından emin olun. Topla temas ettiğinizde topun kuvvetinin bir kısmını emebilmeniz gerekir, böylece daha fazla kontrole sahip olursunuz.
  • Soru
    Seken pası nasıl yakalayacağımı bilmiyorum.
    Genelde seken pasın önünüzde bir kez alçaktan sekmesine izin verirsiniz ve topu sürersiniz. Seken pası yakalamamalısınız çünkü yakalamak için çok yüksek olabilir ve ayağınızı çok hızlı indirirseniz kayar ve düşersiniz.

Video

İpuçları

  • Doğru yapmakta zorlanıyorsanız topu denklemden çıkarmaya çalışın. Birinin size topa vurmasını sağlamadan önce vücudunuzun hareketleri üzerinde pratik yapın.
  • Bu tuzaklardan birinde ya da hepsinde hemen usta olmayı beklemeyin. Sabırlı olun, pratik yapmaya devam edin ve kısa sürede bunları yapabileceksiniz.