Suya Kolayca ve Zahmetsizce Nasıl Basılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Suya basmak, yüzmeyi öğrenmek için atabileceğiniz ilk adımlardan biridir ve aynı zamanda hayatta kalma durumları söz konusu olduğunda öğrenilmesi gereken çok önemli bir beceridir. Bu makale çeşitli teknikleri açıklayacak ve suya basmak için gereken hareketlerde ustalaşmanıza yardımcı olacaktır. Okudukça her bir hareketin pratiğini yapın, böylece bir dahaki sefere suya adım attığınızda kendinizi daha güvende ve emniyette hissedebilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Suda dik durun ve kollarınızı açın, bacaklarınızı bisiklet pedalı çevirmeye benzer bir hareketle ileri geri hareket ettirin.
  • Sırt üstü uzanıp kollarınızı ve bacaklarınızı kürek çekerek enerjinizi koruyun.
  • Suya sadece ayaklarınızla basarak, ayak parmaklarınızı çırpma tekmesiyle işaret ederek veya bacaklarınızı dizden büküp kurbağa tekmesiyle dışarı atarak.
  • Kollarınızı yana doğru açarak, ellerinizi göğsünüzün önünde birleştirerek ve ardından dışarı doğru iterek kürek çekme tekniğini kullanarak kendinizi su üstünde tutun.

Adımlar

Temel Hareketler

  1. adım 1 başınızı suyun üzerinde tutmak için kollarınızı ve bacaklarınızı hareket ettirin.
    Başınızı suyun üzerinde tutmak için kollarınızı ve bacaklarınızı hareket ettirin. Dört uzvunuzu da kullanın ve vücudunuzu dik (dikey) tutun. Vücudunuzu yatay olarak döndürmek ve bacaklarınızla tekme atmak, suda yürüdüğünüz değil yüzdüğünüz anlamına gelecektir.
  2. Kollarınızı yana doğru açın ve ileri geri hareket ettirin. Avuç içleriniz kollarınızın hareket ettiği yöne bakacak şekilde kollarınızı ileri ve geri hareket ettirin. Bu, vücudunuzun üst kısmını yukarıda tutacaktır. Kollarınızı dikey bir hareketle hareket ettirmek vücudunuzun suda yukarı ve aşağı sallanmasına neden olacaktır.
  3. Bacaklarınızı dairesel bir hareketle pedal çevirin veya ayaklarınızı ileri geri tekmeleyin. Bacaklarınızı dairesel bir şekilde hareket ettiriyorsanız, bisiklet pedalına benzer bir şekilde hareket ettirirken bacaklarınızı bükülü tutun. İleri geri tekmeliyorsanız, ayaklarınızı aşağı doğru tutun ve sürekli tekmeleyin.
  4. adım 4 çenenizi yukarıda tutun ve normal nefes alın.
    Çenenizi yukarıda tutun ve normal nefes alın. Başınızı suyun üzerinde tutun ve nefesinizi yavaşça düzenlemeye çalışın. Çenenizi kaldırın ve başınızı hafifçe geriye doğru eğin. Nefesinizi yavaşlatmak sakinleşmenize, enerjinizi korumanıza ve daha uzun süre suda kalmanıza yardımcı olacaktır.
  5. Enerjinizi korumak için geriye yaslanın ve kollarınızı ve ayaklarınızı hafifçe kürek çekin. Vücudunuzun açısını değiştirerek kürek çekmeye geçici bir ara verin, böylece suda hafifçe geriye yaslanırsınız. Hala kollarınız ve bacaklarınızla kürek çekmeniz gerekecek, ancak vücudunuz dik durumdayken yapmanız gereken kadar değil.
  6. Suyun üzerinde kalmakta zorlanıyorsanız bir yüzdürme cihazına tutunun. Yakınınızda su üstünde kalmak için tutunabileceğiniz herhangi bir şey varsa, enerjiden tasarruf etmek için bunu yapın. Bir sal, kütük, kürek veya eşit derecede yüzdürücü herhangi bir şey işinizi görecektir.

Adım Atma Teknikleri

  1. Kolayca başlayın köpek küreği yapmak. Bir kolunuzu uzatın ve vücudunuza doğru geri çekin ve ardından pençe hareketiyle sol ve sağ kollarınız arasında dönüşümlü olarak hareket etmeye devam edin. Parmak uçlarınızı gösterin ve tüm bu süre boyunca ayaklarınızı tekmelemeye devam edin.
    • Avantaj: Bu temel teknik çok fazla pratik gerektirmez
    • Dezavantajı: Enerjiyi hızlı tüketir, bu yüzden bu tekniği çok uzun süre yapamazsınız.
  2. Ayaklarınızı pervane olarak kullanarak flutter kick yaparken. Denge için kollarınızı açık tutun ve ayaklarınızı hızla tekmeleyin. Ayak parmaklarınızı aşağı doğru çevirin ve bir bacağınızı öne doğru tekmelerken diğer bacağınızı geriye doğru tekmeleyin. Tutarlı bir ileri geri hareketi sürdürün.
    • Avantaj: Flutter kick yaparken kollarınız serbest kalır ve size onları dinlendirme fırsatı verir.
    • Dezavantajı: Suyun üzerinde kalmak için sadece bacaklarınızı kullandığınızdan, alt vücudunuz için yorucu olabilir.
  3. Kurbağa tekmesi yaparak enerji tasarrufu yapın. Bacaklarınızı birleştirerek başlayın, bacaklarınızı dizlerinizden bükün, ardından hızla uzatın ve yana doğru çırpın. Bacaklarınızı tekrar bir araya getirin ve hareketi tekrarlayın. Bacaklarınızı tekmelerken ayak parmaklarınızı gösterin ve bacaklarınızı bir araya getirirken esnetin.
    • Avantajı: Bu tekme flutter kick ve dog paddle'a göre daha az yorucudur.
    • Dezavantajı: Bu teknik, nispeten hareketsiz kalmak yerine suda aşağı yukarı sallanmanıza neden olur.
  4. adım 4 kürek çekerek sadece ellerinizle suda ilerleyin.
    Kürek çekerek sadece ellerinizle suya girin. Kürek çekmek için ellerinizi yana doğru uzatın ve tamamen suya daldırın. Avuç içleriniz içe bakacak şekilde kollarınızı düz tutun ve neredeyse birbirine değene kadar ellerinizi birbirine doğru hareket ettirin. Bu noktaya ulaştığınızda, avuç içlerinizi dışa doğru çevirin ve ellerinizi orijinal konumlarına geri getirin. Kollarınızı ileri ve geri hareket ettirirken durmadan tek bir akışkan hareketle hareket ettirin.
    • Avantaj: Kürek çekerken bacaklarınız serbest kalır ve bunu flutter kick gibi başka bir ayakla yürüme tekniğiyle birleştirmenize olanak tanır.
    • Dezavantajı: Başınız hariç tüm vücudunuz suya batmış olacaktır.
  5. adım 5 bir süre daha ayak basın...
    ile daha uzun bir süre boyunca adım atın. yumurta çırpıcı. 'Döner tekme' olarak da adlandırılan bu hareketi bir bacağınızı saat yönünde, diğerini ise saat yönünün tersine çevirerek yapın. Bir bacağınızı içeri çekerken diğerini dışarı atıyor olmalısınız.
    • Avantajı: Doğru yapılırsa bu teknikle çok fazla enerji tasarrufu sağlarsınız.
    • Dezavantajı: Bu mükemmelleştirilmesi zor bir tekniktir ve birçok kişinin bunu öğrenmek için yoğun bir şekilde pratik yapması gerekir.
  6. adım 6 küçük helikopterle yatay olarak suya basın.
    Küçük helikopterle yatay olarak suya girin. Suyun içinde sırt üstü yatın. sırt üstü yüzmek. Hemen ellerinizi geriye doğru dairesel bir hareketle hareket ettirin ve ayaklarınızı sivri uçlu parmaklarla yukarı ve aşağı tekmeleyin.
    • Avantajı: Çocuklara açıklaması çok basittir.
    • Dezavantajı: Ellerinizi bu dairesel hareketle hareket ettirmek yorucu olabilir.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Derin su korkusunu nasıl yenebilirim?
    Derin su korkusu doğaldır. Bunun üstesinden gelmek için önce çeşitli kulaçları düzgün bir şekilde yüzmeyi öğrenin, bir kulaçta ustalaşın ve kendinizi rahat hissettiğiniz su derinliğinde kendinizi rahat hissettiğiniz bir kulaç ve bir yüzüş şekli öğrenin. Daha sonra yavaşça derin suya girin ve kendinizi ayarlamak için biraz zaman harcayın. Güvence için yanınızda iyi bir yüzücünün olması yardımcı olabilir.
  • Soru
    Boğulma korkumla nasıl yüzleşebilirim?
    Gözlük takmayı deneyin ve su altına girme alıştırması yapın, neler olduğunu görebilirseniz kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Birkaç saniye suyun altına girerek başlayın ve sürenizi kademeli olarak artırıp artıramayacağınıza bakın.
  • Soru
    Yüzerken burnuma su kaçarsa ne yapmalıyım?
    Burnunuza su girdiğinde burnunuzdan hava üfleyin.

Video

İpuçları

  • Gerekirse yüzdürme cihazları kullanın. Bunlar sizi suda yüzmeye alıştırabilir.
  • Suda ne kadar çok tuz veya şeker varsa, yüzmek o kadar kolay olur.
  • Egzersiz yapmak vücut ağırlığınızı suda tutmanızı kolaylaştıracaktır.

Uyarılar

  • Yüzmede yeniyseniz, suda birilerini etkilemeye çalışmayın (kolsuz, bacaksız suda yürümek gibi).
  • Her zaman bir arkadaşınızla birlikte yüzün, böylece birbirinize dikkat edebilirsiniz.