Yumurta Çırpıcı Tarzı Suya Nasıl Basılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu, suda yürümenin en etkili yöntemidir. Su topu oyuncuları tarafından kullanılır ancak suda yürümek isteyen herkes için harikadır.

Adımlar

  1. adım 1 bir havuza girin ve kendinizi suyun içinde dikey olarak konumlandırın.
    Bir havuza girin ve kendinizi suyun içinde dikey olarak konumlandırın.
  2. adım 2 su üstünde kalmak için kurbağalama stilinde tekme atmaya başlayın, ancak her seferinde sadece bir bacağınızı tekmeleyin.
    Su üstünde kalmak için kurbağalama stilinde tekme atmaya başlayın, ancak her seferinde sadece bir bacağınızı tekmeleyin.
  3. adım 3 aynı anda...
    Aynı anda kollarınızı önünüzde omuz genişliğinde açık tutun ve dengede kalmanızı sağlamak ve su üstünde kalmanıza yardımcı olmak için soldan sağa ileri geri hareket ettirin.
  4. adım 4 bacaklarınızı açın...
    Bacaklarınızı rahatça açabildiğiniz kadar açın ve sanki bir sandalyede oturuyormuşsunuz gibi dörtlülerinizi yukarı kaldırın (bacaklar ve karın kasları arasında yaklaşık 90 derecelik açı) ve her bacağa ayrı ayrı dairesel hareketlerle tekme atın (Sağ bacak saat yönünün tersine, sol bacak saat yönünde)
  5. adım 5 biraz zaman alabilir...
    Bunu yaparken kalçanızı sabit tutmayı öğrenmek biraz zaman alabilir, bu yüzden buna odaklanın veya birinin kalçanızı yerinde tutmasını sağlayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Yüzerken bacaklarımı düz tutmakta zorlanıyorum. Ne yapabilirim?
    Sadece ayak parmaklarınızı daha fazla göstermeyi unutmayın, ama sadece biraz. Aksi takdirde kramp girebilir.
  • Soru
    Yumurta çırpıcıya alışmak ne kadar sürer?
    Değişkenlik gösterebilir. Sadece pratik yapmaya ve kullanmaya devam edin, daha doğal hale gelecektir.
  • Soru
    Basmak için tekme attığımda, suda boğulmaya başlıyorum. Ne yapmalıyım?
    Yumurta çırparken ayaklarınızı bükülü tuttuğunuzdan (ayak parmaklarınızı bacağınıza doğru yukarı doğru çekin) ve bacaklarınızın içe doğru hareket ettiğinden emin olun. Sağ bacağınız saat yönünün tersine, sol bacağınız ise saat yönünde dönecektir. Ayrıca, avuç içleriniz aşağı bakacak şekilde ellerinizi ileri geri hareket ettirin (tostun üzerine tereyağı sürüyormuşsunuz gibi): buna kürek çekme denir.

Video

İpuçları

  • Tekmeniz üzerinde çalışmak için karada alıştırmalar yapın, ardından bunları suda deneyin.
  • İlk başta bir havuz eriştesi kullanın, böylece yavaşça gidebilirsiniz.
  • Önce kurbağalama vuruşunu öğrenin, ardından eggbeater'a (dönüşümlü kurbağalama vuruşu) geçin.

Uyarılar

  • Her ne kadar yorucu olsa da, bu şekilde yürümek kendinizi su üstünde tutmanın en etkili yoludur ve sürekli çalışmak bacaklarınızı harekete adapte edecektir.
  • Bunu ilk öğrendiğinizde yorucu olabilir, ancak birkaç gün yaptıktan sonra alışırsınız ve oldukça etkili hale gelir. Eğer yeni öğreniyorsanız, çok derin sularda çok uzun süre kalmaya çalışmayın!
  • Yorgunluğa karşı tetikte olun. Yorulduğunuzu hissederseniz, su üstünde kalmak için daha düşük enerjili bir yönteme geçin.