Nasıl Crappie için Trol Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Crappie için trol yapmak, tüm yıl boyunca bu lezzetli balıkları yakalamanın en iyi ve en kolay yollarından biridir. Birkaç basit adım, crappie'nin yaşadığı herhangi bir göl için kolayca değiştirilebilir.

Adımlar

  1. adım 1 crappie'nin kullandığı derinliği belirleyin.
    Crappie'nin kullandığı derinliği belirleyin. Bunu, yavaşça zig-zag çizerken derinlik bulucunuza bakarak yapabilirsiniz. Crappie sürüler halinde takılır ve Noel Ağacı şekilleri veya çok sayıda çizgi olarak görünecektir.
  2. adım 2 jigler ve kurtçuklar trol için idealdir.
    Jigler ve kurtçuklar trol için idealdir. Ucuz ve kolay takılırlar ve kuyrukları suda iyi yüzme hareketleri yapar. Misinanıza yaklaşık on sekiz inç aralıklarla iki adet 1/16 onsluk jig bağlayarak başlayın.
  3. 3. adım çoğu insan...
    Çoğu insan her jig üzerinde farklı renkte bir kurtçuk kullanmayı sever ve o gün crappie'nin en çok neyi sevdiğini keşfedene kadar denemeler yapar. Başlangıç için iyi renkler arasında chartreuse, yeşil, siyah/yeşil/mavi ve sarı bulunur.
  4. adım 4 tekneyi yaklaşık 0,8 ila 1,0 mil/saat (1,3 ila 1,6 km/saat) hızla hareket ettirin.
    Tekneyi yaklaşık .8 ila 1.0 mph (1.3 ila 1.6 km / s) hızla hareket ettirin.
  5. adım 5 jig ve kurtçuk düzeneğinizi dışarı atın ve yaklaşık 35 fit (10,7 m) misina bırakın, ardından kefaleti kapatın.
    Jig ve grub düzeneğinizi dışarı atın ve yaklaşık 35 feet (10,7 m) misina bırakın, ardından kefaleti kapatın.
  6. adım 6 kamışı bir kamış tutucuya yerleştirin veya en azından yere koyup sabitleyin, böylece't be pulled out of the boat.
    Oltayı bir olta tutucuya koyun ya da en azından yere koyun ve tekneden çekilemeyecek şekilde sabitleyin.
  7. adım 7 çubuğu izleyin.
    Kamışı izleyin. Uç sert bir şekilde seğirmeye başlarsa veya olta bükülürse, oltayı alın ve makarayı sarmaya başlayın.
  8. adım 8 crappie aren't called
    Crappie'ye boşuna 'kağıt ağız' denmiyor. Balığa atlamayın ve eğer büyükse ağ kullanın.
  9. adım 9 eğer't catching fish, you are probably fishing too deep.
    Eğer balık yakalayamıyorsanız, muhtemelen çok derinde avlanıyorsunuz demektir. Crappie beslenir, bu yüzden çok sığ olmak çok derin olmaktan daha iyidir.
  10. adım 10 offshore tackle gibi sıralı planya tahtaları's or-34 mini board can be a great way to target open water crappie.
    Offshore Tackle'ın OR-34 Mini Board'u gibi sıralı planya tahtaları, açık su Crappie'sini hedeflemenin harika bir yolu olabilir. Doğrudan misinaya bağlanırlar ve herhangi bir stil çubukla kullanılabilirler. Temelde herhangi bir çubuk tipiyle kullanılabilen 'yönlü bobbers' dır. Özellikle çok fazla su kaplamanız gerektiğinde ve balıklar ürkek olduğunda ve tekneden uzaklaştığında iyidirler.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Jiglerle nasıl crappies avlarım?
    Küçük bir jig kafası ile ultra hafif dişli (4 pound test ve hafif çubuk) kullanın. Kullanılacak en iyi plastik yem küçük bir crappie jigidir. İyi renkler arasında chartreuse kuyruklu kırmızı gövde, chartreuse kuyruklu kahverengi siyah benekli gövde ve beyaz kuyruklu kırmızı gövde bulunur. Çok nadiren etkili oldukları için pembe gibi parlak, doğal olmayan renklerden kaçının. Balıklar dipte ise, jigin dibe batmasına izin verin ve çeşitli hızlarda dipten çıkarın. Balıklar orta suda veya yüzeye yakın yerlerde daha yoğunsa, jig'i istediğiniz derinliğe kadar batırın ve diğer yemlerle yaptığınız gibi orta-yavaş bir yerde sarın.

Video

İpuçları

  • Daha fazla misina bırakarak veya biraz içeri alarak denemeler yapın ya da en iyi sonucu görmek için renkleri değiştirin.
  • Küçük krank yemleri de crappie trolling için iyidir.
  • Bir ya da iki balık yakaladığınızda, daha fazlasını yakalayıp yakalayamayacağınızı görmek için o noktaya geri dönün. Crappie genellikle sürü halindedir.

Uyarılar

  • Crappie'lerin ağızları çok incedir; kancanızı takarken dikkatli olun yoksa bir çift balık dudakla karşılaşabilirsiniz.