Buz Patenini İlk Kez Nasıl Deneyebilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Buz pateni çocuklar ve yetişkinler için vazgeçilmez bir kış aktivitesidir. Kış mevsiminde bir öğleden sonrayı geçirmek için ne harika bir yol! Buzun üzerinde zarifçe kaymanın, muhteşem dönüşler ve üçlü ayak parmağı döngüleri yapmanın ne kadar eğlenceli olacağını hayal edin. Ancak oraya ulaşmak biraz zaman alacaktır. Bu klasik eğlence, heyecan ve ürpertiyle dolu bir eğlencedir. Yeni başlayan biri olarak hemen dalmaya hevesli olabilirsiniz, ancak burada işleri ağırdan almak sizin yararınıza olacaktır. Biraz sabırlı olup temel bilgileri öğrenerek buzda geçireceğiniz zamanın çok kolay olmasını ve tekrarlamak için can atacağınız bir zaman olmasını sağlayabilirsiniz.

Adımlar

Doğru Kıyafet Seçimi

  1. adım 1 uygun kıyafetler giyin.1Uygun kıyafetler giyin. Koşup bir mayo satın almanıza gerek yok, ancak ilk kez buz patenine çıkarken aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler var. Tişört ve bol pantolon gibi içinde rahat hareket edebileceğiniz kıyafetler giyin.
    • Kot pantolon giymeyin. Buzun üzerine düştüğünüzde ıslanacaktır.
  2. adım 2 sıcak tutan dış giysiler seçin.2Sıcak tutan dış giysiler seçin. Tahmin edebileceğiniz gibi buz soğuk olur, bu nedenle eldiven, şapka, atkı ve hafif bir ceket gibi sizi sıcak tutacak eşyaları unutmayın.
    • Unutmayın, oldukça fazla hareket edeceksiniz. Sıcak tutan ama hafif bir ceket seçin. Ayrıca, yere sarkan bir ceket tehlikelidir.
  3. adım 3 çorap veya tayt giyin.3Çorap veya tayt giyin. Kalın bir çift çorap veya tayt giyerek ayaklarınızı mutlu edin. Nemi çok iyi emmedikleri için pamuklu çorapları atlayın. Ayrıca hantal olma eğilimindedirler ve bu da ayaklarda su toplamasına neden olabilir.
    • Bunun yerine ince yün çoraplar çok işe yarayacaktır. Paten yaparken düşmemeleri için baldırınıza kadar uzanmalıdırlar.
  4. adım 4 uygun patenleri seçin.4Uygun patenleri seçin. Pist görevlisinden denemeniz için size iki numara vermesini isteyin. Bunlar normal, günlük ayakkabı numaranız ve bir numara büyük olmalıdır. Bağlandığında nasıl hissettirdiğini görmek için her iki çifti de giyin. Çok bol olan patenler gereken uygun ayak bileği desteğini sağlamayacaktır. Rahat hissettirmeli ancak ayaklarınızı boğacak ve ayak parmaklarınızın uyuşmasına neden olacak kadar sıkı olmamalıdır.
    • Patenleri parmak ucundan yukarı doğru bağlayın. Son düğümü sıkıca bağlayın, böylece paten sırasında çözülmezler. Hatta ekstra güvenlik için uçları patenlerin üst kısmına sıkıştırabilirsiniz.

Nasıl Güvende Olunacağını Öğrenmek

  1. adım 1 bir eğitmenle ders yapın.1Bir eğitmen ile bir ders yapın. Bu, aktivitenin bazı temellerini anlamak için harika bir yoldur. Birçok pist, tüm yaş grupları için kısa, giriş dersleri sunmaktadır. En iyi şekilde yararlanmak için çok soru sorduğunuzdan ve etkileşimde bulunduğunuzdan emin olun.
    • Arkadaşlarınızı da yanınıza alın. Profesyonel olsalar bile, arkadaşlarınızın olması zamanı daha keyifli hale getirecektir.
  2. adım 2 yürümeyi deneyin.2Yürümeyi deneyin. Patenleriniz ayağınızdayken, mekanın etrafında halı üzerinde yürüyerek dengenizi geliştirin. Mekanda bıçak koruyucuları varsa, bıçağı koruyacakları için bunları kullanın. Dik durarak yürüyemediğinizi hemen fark edebilirsiniz, yürümemelisiniz de. Bunun yerine dizlerinizi hafifçe bükün ve ağırlığınızı ayak toplarınıza verin.
    • Buz patenlerini asla betona çıkarmayın. Düşmek gerçekten canınızı yakacak ve patenlerinizi mahvedeceksiniz.
  3. adım 3 düşmek için pratik yapın.3Düşmek için pratik yapın. Düşmek sporun doğal bir parçasıdır ve birkaç kez gerçekleşmesi kaçınılmazdır. En iyi patenciler bile düşer. Düzgün bir şekilde düşmeyi öğrenerek ciddi bir yaralanma olasılığını azaltacaksınız. Halı kaplı alandayken dizlerinizi bükün ve çömelin. Yavaşça geriye doğru düşerek yere tabanınızın üzerine inin. Çenenizi göğsünüzün içinde tutun. Bu, başınızın geriye savrulmasını ve soğuk, sert buza çarpmasını önleyecektir.
    • Düşüşünüzü kırmak için ellerinizi kullanmamaya çalışın. Buzun üzerindeyken başka bir patenci uçarak gelip parmaklarınızın üzerinden geçebilir. Ayrıca bileklerinizi de kötü bir şekilde yaralayabilirsiniz.
    • Bunun yerine, kollarınızı yanlarınızda veya önünüzde bırakın.
    • Buza çıkmadan önce bunu birkaç kez uygulayın.
  4. adım 4 ayağa kalkma alıştırması yapın.4Ayağa kalkma alıştırması yapın. Ellerinizin ve dizlerinizin üzerine yuvarlanın. Bir ayağınızı altınıza, ellerinizin arasına yerleştirin. Diğer ayağınızı öne getirin ve yavaşça yukarı itin. Dik durduğunuzda, tam dengeyi yeniden sağlamak için dizlerinizi hafifçe bükün.
    • Buza çıkmadan önce bu tekniği öğrenmeniz önemlidir. Buzun üzerindeyken, sizi kaldırmaları için başkalarından yardım istememeye çalışın. Dengenizi tekrar kaybedebilir ve onları da kendinizle birlikte aşağı çekebilirsiniz.
    • Buz soğuk olduğundan ve sizi rahatsız edebileceğinden çabuk kalkmaya çalışın.

Buzun Üzerine Çıkmak

  1. adım 1 buz kalınlığını kontrol edin.1Buz kalınlığını kontrol edin. Açık havada paten yaparken, gölet/göl kalınlığını kontrol etmeniz çok önemlidir. Bunu park yöneticilerini arayarak yapabilirsiniz. Bu gibi aktiviteler için önerilen kalınlık dört inçtir.
    • Kontrol ettikten sonra, buzun üzerine düşmüş olabilecek ağaç dalları gibi kalıntıları kaldırmalarını isteyin. Her zaman açık bir yol isteyeceksiniz.
  2. adım 2 pistin kapısından girin.2 Pist kapısından girin. Buza erişmek için asla duvarın üzerinden atlamayın. Diğer patenciler sizi görmeyebilir. Hem kendinize hem de bir başkasına zarar verebilirsiniz.
    • İçeri girerken trafiğin aktığı yöne dikkat edin ve aynı yöne doğru ilerleyin.
  3. adım 3 duvara yakın durun.3Duvara yakın durun. Pistin kenarından yürüyün. Buzu, patenlerinizi ve genel dengenizi hissedene kadar gerekirse duvara tutunun. Rahat olun ve pistin etrafında zıplamaya başlamak için acele etmeyin.
    • Kendinize güveniniz arttıkça duvardan yavaşça uzaklaşın ama asla çok uzağa gitmeyin. Denge için kollarınızı yanlarınızda tutun.
  4. adım 4 kaymayı deneyin.4Süzülmeyi deneyin. Patenlerinizi omuz genişliğinde açık tutun ve dizlerinizi ayak parmaklarınızın biraz üzerinde tutun. Çenenizin buza paralel kaldığından emin olun. Her iki ayağınız da ileriyi gösterecek şekilde başlayın, ardından 45 derecelik bir açı oluşturmak için sağ ayağınızı hafifçe dışarı doğru çevirin. Bu sizin itme ayağınız olacaktır. Ağırlığınızı doğrudan patenlerin üzerinde ortalayın. Hazır olduğunuzda, sol dizinizin üzerine daha derin eğilin ve sağ ayağınızla dışarı itin.
    • Pozisyonunuzu koruyun ve kaymaya başlayın!
  5. adım 5 durma alıştırması yapın.5Durma alıştırması yapın. Başlangıçta iki ayakla durma üzerinde çalışın. Bunu yapmak için dizlerinizi hafifçe içe doğru çevirin ve kanatlarınızın dış kenarlarına bastırın. Ayak parmaklarınız da birbirlerine doğru içe dönük olacaktır. Doğru yapılırsa biraz kar kalkacaktır. Çok sert bastırmayın ve ayaklarınızı buza sıkıştırmayın. Küçük bir baskı uygulamak sizi yavaşlatacak ve tam bir duruş yaratacaktır.
    • Alıştırma yaparken duruşunuza dikkat edin ve öne eğilmemeye çalışın.
    • Daha ileri becerilere geçmeden önce bu tekniği öğrenmeye çalışın.
  6. adım 6 pratik yapmaya devam edin.6 Pratik yapmaya devam edin. Çoğu insan ilk seferinde buz pateninde başarılı olamaz, bu yüzden gelişmeye çalışmaya devam edin. Dengeniz üzerinde çalışın ve temeller konusunda rahat olun. Becerilerinizi geliştirmek için iyi yapan diğerlerini izleyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruDüşmemek için dengemi nasıl koruyabilirim? Başlangıçta duvara veya başka bir kişiye tutunabilirsiniz. Bazı pistlerde sizi dik tutmak için buz üzerinde itebileceğiniz yardımcılar vardır. Bir süre sonra bacaklarınız yeni beceriyi öğrenecektir. Ayrıca, düşmek paten dünyasının temelidir - denediğinizi gösterir.
  • Soru Ya bir kemiğimi kırarsam? Karşıdan karşıya geçerken ya da çöpü dışarı çıkarırken bir kemiğinizi kırabilirsiniz. Hayatta riskler vardır ve elbette, buz pateni giymek ve buza çıkmak riskleri artırsa da, dikkatli olduğunuz sürece iyi olacaksınız. Düşmek olacaktır, bu öğrenme sürecinin bir parçasıdır, bu yüzden nasıl güvenli bir şekilde düşeceğinizi öğrenin ve iyi olacaksınız. Oraya bir şeyleri kıracağınızı düşünerek gitmeyin - bu yeni beceride ustalaşmak konusunda kendinize güvenin, dikkatli bir şekilde kayın, güvenli bir şekilde düşüp her seferinde kendinizi toparlayın ve sadece pratik yapmaya devam edin. İyi olacaksınız.
  • SoruBirisi elimin üzerinden geçerse ne yapmalıyım? Gazlı bez veya yara bandı gerektirebilecek bir kesik olabilir. Buz pateninin açısı bıçak gibi değildir, bu nedenle ciddi bir şekilde yaralanmanız olası değildir.

İpuçları

Uyarılar

  • Acele etmeyin ve başlangıçta yavaş ilerleyin.