Yüzme İçin Nasıl Sıkıştırılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster trans, ister nonbinary olun, ister drag bir görünüm yakalamaya çalışıyor olun, mayo giymek zor olabilir. Neyse ki, biraz pratik ve doğru malzemelerle, o sevimli bikini veya mayoyu güvenle giyebilirsiniz! Bu makalede, mayoları sıkıştırmak için denenmiş ve doğru birkaç yöntemden bahsedeceğiz.

Adımlar

Bant

  1. adım 1 kasık bölgenizi tıraş edin veya ağda yapın.1Kasık bölgenizi tıraş edin veya ağda yapın. Bandın cildinize iyi yapışması ve çıkarken çok fazla acıya neden olmaması için cinsel organlarınızın etrafındaki tüyleri almanız gerekir. Tıraş oluyorsanız, önce fazla tüyleri keskin bir makasla (çok dikkatli bir şekilde!) veya elektrikli bir kesme makinesiyle kesin. Tüyleri yumuşatmak için ılık bir duş alın veya bölgeyi yaklaşık 10 dakika ılık suda bekletin, ardından biraz tıraş jeli veya kremi sürün. Temiz, keskin bir tıraş bıçağıyla, tüylerin akış yönünün tersine hareket ederek dikkatlice tıraş edin.
    • Testislerinizi (taşaklarınızı) tıraş ederken ekstra dikkatli olun. Bu kadar yakın bir tıraş elde edemeyecek olsanız da, elektrikli tıraş bıçağı veya makas kullanırsanız kendinizi kesme riski daha azdır.
    • Alternatif olarak, biraz daha acı verici olan, ancak kazara kesiklere veya sıyrıklara neden olma olasılığı daha düşük olan ağda yapabilirsiniz.
    • Tahrişi en aza indirmek için yeni tıraş olmuş cildinize bant yapıştırmayın. Bantlamayı planlamadan 1-2 gün önce tıraş olun.
  2. adım 2 bir rulo tıbbi bant alın.2Bir rulo tıbbi bant alın. Medikal bandı internetten veya eczaneden alabilirsiniz. Yüzerken bandın çözülmemesi için su geçirmez seçeneklere bakın. Ciddi tahrişe neden olabileceğinden, koli bandı veya cildinizde kullanılmak üzere tasarlanmamış başka bir bant türü kullanmayın.
    • Ayrıca cilt dostu moda bandı (göğüsleri kaldırmak veya mayoları yerinde tutmak için tasarlanmış olanlar gibi) veya hazır bir bant sıkıştırma kiti de kullanabilirsiniz.
  3. adım 3 uzanın ve testislerinizi nazikçe vücudunuzun içine doğru itin.3Yatın ve testislerinizi nazikçe vücudunuzun içine doğru itin. Bu kısım tamamen isteğe bağlıdır, ancak size daha sıkı, daha pürüzsüz görünen bir kıvrım sağlayacaktır. Dizlerinizi yukarı çekerek rahat bir yere uzanın. Testislerinize 2 veya 3 parmağınızla hafifçe bastırın ve onları kasık kanallarına doğru yönlendirmeye çalışın. Bunlar vücudunuzda, üşüdüğünüzde testislerinizin içine doğru hareket ettiği boşluklardır.
    • Önce soğuk bir banyo veya duş almak yardımcı olabilir, çünkü bu testislerinizin doğal olarak biraz geri çekilmesine neden olacaktır.
    • Ağrı veya mide bulantısı yaşarsanız durun. Daha sonra tekrar deneyin veya testislerinizi yukarı itmeyi tamamen atlayın. Alternatif olarak, penisinizin aralarına girebilmesi için onları nazikçe her iki tarafa doğru itin.
  4. adım 4 penisinizi bacaklarınızın arasından geri çekin.4Penisinizi bacaklarınızın arasına geri çekin. Arkadan uzanın ve penisinizi tutun. Eğer uzanıyorsanız, bunu yapmak için kalçanızı yataktan veya yerden kaldırmanız gerekebilir. Penisinizi ve skrotumunuzu geri çekin ve popo yanaklarınızın arasına sokun.
    • Bunu yaparken tahrik olmanız normaldir, ancak penisiniz ereksiyon halindeyken sıkıştıramazsınız. Böyle bir durumda ara verin ve hissin geçmesini bekleyin. Sonra tekrar deneyin.
  5. adım 5 penisinizin ve skrotumunuzun üzerine bir parça tuvalet kağıdı veya gazlı bez yerleştirin.5Penis ve skrotumunuzun üzerine bir parça tuvalet kağıdı veya gazlı bez yerleştirin. Bu, bandın doğrudan cinsel organlarınızdaki hassas cilde yapışmasını önleyecektir. Alternatif olarak, bir gazlı bez veya başka bir tür nefes alabilen bandaj kullanın.
  6. adım 6 penisinizi 3 parça bant ile yerine sabitleyin.6Penisinizi 3 parça bant ile yerine sabitleyin. Yaklaşık 12 inç (30 cm) uzunluğunda bir tıbbi bant şeridi alın. Bandı kasık kemiğinizin üst kısmına sabitleyin, ardından bacaklarınızın arasından geri geçirin. Diğer ucunu poponuzun üst kısmına sabitleyin. İlk bandın her iki yanına paralel olacak şekilde 2 parça daha bant ekleyin.
    • Bant, kıvrımınızı güvenli bir şekilde tutacak kadar sıkı olmalı, ancak acı çekmenize neden olacak kadar sıkı olmamalıdır. Doğru sıkılık seviyesini elde etmek için biraz pratik yapmanız gerekebilir, böylece kıvrımınız hem rahat hem de güvenli olur.
    • Terliyorsanız, bandı uygulamadan önce cildinizi temiz ve kuru bir havluyla kurulayın. Bu daha iyi yapışmasına yardımcı olacaktır.
    • Biraz daha takviye istiyorsanız, her bir popo yanağının altından kalçanıza kadar her iki taraftan bir bant şeridi daha geçirin.
  7. adım 7 mayonuzu veya bikini altınızı yukarı çekin.7Mayonuzu veya bikini altınızı yukarı çekin. Başlamadan önce mayonuzun alt kısmını kısmen giymiş olmanız yardımcı olabilir. Her şeyin sağlam olduğundan emin olduktan sonra, kalan kısmı yukarı çekin. Sıkıca çekin ve kasık bölgenizin güzel ve pürüzsüz göründüğünden emin olmak için oturup oturmadığını kontrol edin.
    • Ekstra pürüzsüz bir kıvrım için biraz dar bir alt tercih edin. Likra veya spandeks gibi sıkıştırma malzemesinden yapılmış kalın bikini altları bu amaç için harika çalışır.

Gaff

  1. adım 1 normal iç çamaşırınızla aynı bedende bir gaff seçin.1Normal iç çamaşırınızla aynı bedende bir gaff seçin. Gaff, kasık bölgenizdeki şişkinlikleri düzeltmek ve cinsel organlarınızı uzak tutmak için tasarlanmış bir tür sıkıştırma iç çamaşırıdır. Doğru beden gaff'ı bulmak oldukça kolaydır! Genellikle standart iç çamaşırları gibi boyutlandırılırlar. Bedeninizden emin değilseniz, önce belinizin etrafını ölçün, ardından satıcının beden tablosunu ölçümünüzle karşılaştırın.
    • Gaff'ın mayonuzun altında görünmesinden endişeleniyorsanız, Lili Gaff gibi tanga şeklinde veya mayo ile kullanım için özel olarak tasarlanmış bir tane seçin.
    • Sıkıştığınızda, kalın malzemeden yapılmış normal bir dar tanga temel bir gaff olarak işe yarayacaktır.
  2. adım 2 gaff'ı yarıya kadar çekerek sırt üstü uzanın.2Sırt üstü uzanın ve gaff'ı yarıya kadar çekin. Ayakta da durabilirsiniz, ancak uzanmak dengenizi kaybetmenizi önlemeye yardımcı olacaktır. Gaff'ınızı dizlerinize kadar çekin, böylece her şey yerine oturduktan sonra yolun geri kalanını kolayca yukarı çekebilirsiniz.
  3. adım 3 bir elinizle cinsel organınızı bacaklarınızın arasından geriye doğru itin.3Tek elinizle cinsel organınızı bacaklarınızın arasından geriye doğru itin. İsterseniz, önce testislerinizi nazikçe vücudunuzun içine doğru itin. Bunu yapmak için 2-3 parmağınızla testislerinizi kasık kanallarına doğru dikkatlice itin - gerçekten üşüdüğünüzde doğal olarak içine girme eğiliminde oldukları boşluklara. Onları her iki tarafa doğru da itebilirsiniz. Penisinizi dikkatlice bacaklarınızın arasından geri çekin ve popo yanaklarınızın arasına sıkıştırın.
    • Ekstra güvenlik için, bazı insanlar gaff takmadan önce bantlamayı tercih eder. Ancak, sadece birini veya diğerini yapmanın yeterli olduğunu görebilirsiniz.
  4. adım 4 serbest elinizle gaff'ı yukarı çekin.4Serbest elinizle gafı yukarı çekin. Bir elinizle cinsel organınızı yerinde tutun ve diğer elinizle gaff'ı kalçalarınızdan yukarı doğru çekin. Yeterince sıkı olduğundan ve her şeyin olması gereken yerde olduğundan emin olmak için gaff ile biraz oynamanız gerekebilir.
    • Herhangi bir yeriniz acırsa, sıkıştırmayı geri alın ve tekrar deneyin. Biraz rahatsızlık duymanız normaldir, ancak kıvrımınız acı verici olmamalıdır!
  5. adım 5 gaff'ın üzerine mayonuzu giyin.5Mayonuzu gaffın üzerine geçirin. Gaff'ınızın oturuşundan memnun olduğunuzda, mayonuzu veya bikini altınızı üzerine geçirin. Seçtiğiniz gaff ile iyi görünen bir takım elbise bulmak için denemeler yapmanız gerekebilir. Örneğin, gaff'ınızın rengi ve kesimiyle eşleşen bir mayo muhtemelen en iyi sonucu verecektir.

Özel Mayolar

  1. adım 1 trans dostu mayo satan mağazaları internette arayın.1Trans dostu mayo satan mağazalar için internette arama yapın. Bugün, kapsayıcı mayo stilleri için her zamankinden daha fazla seçenek var! Bant ya da gaff ile uğraşmak istemiyorsanız, aletlerinizi gizlemeye yardımcı olmak için zaten tasarlanmış bir mayo arayın. Rubies, Rebirth Garments, TomboyX ve Outplay gibi şirketlerin hepsi trans bedenler için mayolar üretiyor.
    • Etsy gibi sitelerde de trans dostu mayolar bulabilirsiniz.
    • Tıpkı bir gaff gibi, bu mayolar genellikle kasık bölgenizi yumuşatacak ve sıkışmış cinsel organlarınızı yerinde tutmanıza yardımcı olacak kalın, esnek malzemelerle tasarlanmıştır.
  2. adım 2 gaff yerine sıkı bir mayo veya bikini altı giyin.2Gaff yerine sıkı bir mayo veya bikini altı giyin. Malzeme yeterince kalın ve sıkıysa, normal bir mayo altı tek başına her şeyi yerinde tutmak için yeterli olabilir. Her şeyi yolunuzdan çekip takım elbisenizi giymeyi deneyin.
    • Alternatif olarak, 2 dar mayo altını katmanlamayı deneyin. Örneğin, daha kapalı bir mayonun altına tanga bir bikini altı giyebilirsiniz.
    • Sıkıştırmak için, mayonuzun altını dizlerinize kadar çekerek sırt üstü uzanın. İsterseniz, testislerinizi kasık kanallarına (alt karnınızda, kasık kemiğinizin arkasında bir çift delik veya 'yuva') çok nazikçe yönlendirin veya sadece penisinizin her iki tarafına doğru hareket ettirin. Penisinizi bacaklarınızın arasına geri çekin ve yerinde tutun.
    • Sıkıştırdıktan sonra, serbest elinizle mayonuzun altını yukarı çekin.
  3. adım 3 etekli veya fırfırlı bir mayo alın.3Getekli veya fırfırlı bir mayo alın. Eğer hala aşağıda olup bitenler konusunda kendinizi mahcup hissediyorsanız, biraz ekstra örtünme büyük bir fark yaratabilir. Bir yüzme eteği ya da önü büzgülü veya fırfırlı bir mayo giyin.
    • Sevimli ve şık bir görünüm için mayo altınızın üzerine kot pantolon da giyebilirsiniz!

Banyo Molaları

  1. adım 1 kıvrılmadan önce işeyin.1Üstünüzü örtmeden önce işeyin. Bir kez kıvrıldıktan sonra, tuvalete gitmek gerçek bir zorluk haline gelir-özellikle de bant kullanıyorsanız! Gerçekten gitmeniz gerektiğini hissetmeseniz bile, kıvrılmadan hemen önce tuvaleti kullanın.
    • Bir kez kıvrıldıktan sonra, tekrar işeyebilmeniz için önce açmanız gerekecektir.
  2. adım 2 yanınıza fazladan bant alın.2Yanınıza fazladan bant alın. Havuza veya plaja gitmeden önce çantanıza fazladan tıbbi bant atın. Böylece, ihtiyaç halinde, tuvalete gittikten sonra kıvrımınızı her zaman yeniden yapabilirsiniz.
    • Bir havlu getirmeyi de unutmayın! Eğer yüzdüyseniz, bandı tekrar uygulamadan önce kurulanmanız gerekecektir.
  3. adım 3 uzun süre kapalı kalmanız gerekiyorsa bantlamaktan kaçının.3Uzun süre kapalı kalmanız gerekiyorsa bantlamaktan kaçının. Suda uzun bir gün geçirmeyi planlıyorsanız, bant yerine gaff veya kompresyon mayosu kullanmayı düşünün. Bu şekilde, doğa her çağırdığında kendinizi yeniden bantlama konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
    • Bantlamanın tahrişe ve ağrıya neden olma olasılığı diğer sıkıştırma yöntemlerine göre daha yüksektir, bu nedenle uzun süreli kullanım için daha yumuşak bir seçenek isteyebilirsiniz.
  4. adım 4 gün boyunca düzenli olarak gitmeye çalışın.4Gün boyunca düzenli olarak tuvalete gitmeye çalışın. Ne yazık ki çişinizi tutmak sizi idrar yolu enfeksiyonları (İYE) gibi sağlık sorunları riskiyle karşı karşıya bırakabilir. Ne kadar zor veya rahatsız edici olursa olsun, dürtü hissettiğiniz anda tuvalete gitmek için elinizden geleni yapın. Bu mümkün değilse, çok uzun süre beklememek için gününüze birkaç tuvalet molası planlamaya çalışın.
    • Doktorlar, mesanenizi sağlıklı tutmak için en az 3 saatte bir tuvalete gitmenizi önermektedir.
    • Yüzdüğünüz yerde tuvaletleri kullanırken kendinizi güvende veya rahat hissetmiyorsanız, destekleyici bir arkadaşınızdan sizinle gelmesini istemeniz yardımcı olabilir.
    • En yakın cinsiyete uygun tuvaleti bulmanıza yardımcı olması için Refuge Restrooms, Loo Locator veya Gender Neutral Toilet Finder gibi uygulamaları da kullanabilirsiniz.
  5. adım 5 daha fazla tuvalet molası anlamına gelse bile susuz kalmayın.5Daha fazla tuvalet molası anlamına gelse bile susuz kalmayın. Kıvrılmadan önce bir şeyler içmekten veya yemekten kaçınmak isteyebilirsiniz, ancak bunu yapmak sizi dehidrasyon ve diğer sağlık sorunları riskine sokabilir. Mümkünse, kıvrılmadan önce ve kıvrıldığınız süre boyunca normalde yaptığınız gibi yiyin ve için.
    • Güneşli bir plajda güneşlenecekseniz susuz kalmamanız özellikle önemlidir!
  6. 6. adım mesane enfeksiyonu belirtileri geliştirirseniz doktorunuza görünün.6Mesane enfeksiyonu belirtileri gösterirseniz doktorunuza görünün. Dikkatli olsanız bile, sıkıştıktan sonra bazen İYE olabilirsiniz. İşerken yanma, karnınızın alt kısmında ağrı veya kötü kokan ya da bulanık veya kanlı görünen idrar gibi belirtileriniz varsa, hemen doktorunuzu arayın.
    • İYE'lerin çoğu kısa süreli antibiyotik tedavisi ile hızla iyileşir.
    • İYE belirtileriniz varsa, yardım almak için beklemeyin. Tedavi olmadan çok uzun süre geçirirseniz, enfeksiyon daha ciddi bir hal alabilir veya kronikleşebilir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Gaff bulamıyor ya da paranız yetmiyorsa, kendiniz de kolayca yapabilirsiniz! Bir çift naylon çorabın elastik kemerini kesin, ardından bir çorap manşetinden veya naylon çorabın bacağından dar bir boru kesin. Elastik bel bandını yeni kestiğiniz tüpün içinden geçirin ve her iki taraftaki elastik halkaları 'bacak delikleri' olarak kullanın. Ortadaki kumaş parçası, sıkıştırdığınızda aletlerinizi yerinde tutmaya yardımcı olacaktır.

Uyarılar

  • Bantlama, tıbbi bant kullansanız bile ciltte tahrişe neden olabilir. Bantlamadan sonra cildinizin acıdığını veya iltihaplandığını fark ederseniz, bunun yerine bantsız bir gaff kullanmak gibi daha nazik yöntemleri deneyin.
  • Ne kadar uzun süre kapalı kalırsanız, idrar yolu enfeksiyonları veya testis iltihabı gibi sağlık sorunları riski o kadar artar. Sadece ihtiyaç duyduğunuz sürece sıkışmış halde kalın ve bölgeye dinlenme şansı vermek için bandı veya gaff'ı olabildiğince sık çıkarın.
  • Sıkıştırdıktan sonra genital bölgenizde mor veya mavi lekelenme alanları veya çok soluk bir cilt fark ederseniz, bu çok sıkı sıkıştırdığınız ve dolaşımı kestiğiniz anlamına gelir. Sıkıştırma işlemini hemen geri alın ve bu sefer biraz daha gevşek bir şekilde tekrar deneyin.