Günlük Eşyalar Nasıl Kendini Savunma Silahına Dönüştürülür?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Günlük eşyaları bir savunma silahına dönüştürmek düşünmesi zor olabilir ama tehlike anında sizi koruyacak bir şey olabilir. Aşağıdaki günlük eşyaların silaha dönüştürülmesi, kendinizi anında savunabileceğiniz yolları anlamanıza yardımcı olacaktır.

Adımlar

  1. adım 1 cebinizdeki bozuk paraları değerlendirin!
    Cebinizdeki bozuk paraları kullanın! İster inanın ister inanmayın, eğer nasıl kullanacağınızı biliyorsanız, bir cep dolusu bozuk para aslında bir silah olarak kullanılabilir. Eğer karşınızda bir saldırgan varsa, bozuk paraları onun yüzüne doğru fırlatmayı deneyin. Bu size kaçmak ya da başka bir hızlı saldırı şekli denemek için zaman kazandırmaya yetebilir.
  2. adım 2 sırt çantanızı kullanın.
    Sırt çantanızı kullanın. Bu aslında bir silah değildir ama kalkan olarak kullanırsanız harika olur. Sırt çantası olmak zorunda değil, yumruklara veya fırlatılan nesnelere karşı durmak için herhangi bir bavul veya çanta olabilir.
    • Kurşun geçirmez olmadığını unutmayın, bu nedenle saldırganın silahı varsa size bir faydası olmayacaktır.
  3. adım 3 bir içecek kullanın.
    Bir içecek kullanın. Bir şişeyi yarıya kadar doldurursanız darbe olarak kullanılabilir. Bu, saldırgana vurmak için iyi olduğu anlamına gelir.
    • Kendinizi ciddi bir şekilde savunmanız gerekiyorsa sıcak bir içecek faydalı olabilir. Ancak sıcak sıvıların haşlayacağını ve karşınızdaki kişiye zarar vereceğinizi unutmayın. Kendinizi savunurken bu durum savunulabilir ancak yaralanmaya neden olduğunuz için de başınız ciddi belaya girebilir.
  4. adım 4 bir el feneri kullanın.
    Bir el feneri kullanın. Saldırgana vurmak için bir el feneri kullanabilirsiniz.
    • Ayrıca gözlerine tutarak taktiksel bir şekilde kullanabilir ve saldırganı geçici olarak kör edebilirsiniz.
  5. adım 5 basit bir şemsiye kullanın.
    Basit bir şemsiye kullanın. En iyisi değildir ama kendinizi koruyacak başka bir şeyiniz yoksa iyidir. İtmek, vurmak, açmak ve korkutmak vb. için kullanılabilir.
    • Ayrıca kalkan olarak da kullanılabilir.
  6. adım 6 bir çorap topuzu yapın.
    Bir çorap topuzu yapın. Bu yapmanız gereken bir silah ama yapımı çok kolay. Sadece bir çorap alın ve içine bir kalıp sabun ya da pil gibi sert bir şey koyun.
    • Bu silah çoğunlukla hapishanede mahkumlar tarafından isyan başlattıklarında kullanılır.[alıntı gerekli]

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Doğaçlama silah olarak ne kullanabilirim?
    Zor bir durumda kendinizi bir saldırgana karşı korumak için bir şemsiye işe yarayabilir.

İpuçları

  • Bunların hiçbiri işe yaramadıysa, başka bir şey düşünün. Yaratıcı olun--evinizde silah yapabileceğiniz pek çok eşya vardır.

Uyarılar

  • Silahın kaynağı ne olursa olsun, karşınızdaki kişinin yaralanmasına neden olacağınızın farkına varın. Kendinizi savunurken bu durum savunulabilir ancak yaralanmaya neden olduğunuz için başınız ciddi şekilde derde girebilir. Bulunduğunuz yargı bölgesine göre bu konuda size sadece kalifiye bir avukat/avukat tavsiyede bulunabilir.
  • Bunlar sadece kendini savunmak için basit silahlardır. Saldırganın silahı varsa kullanmayın.