Kaykayınızı Şapka Rafına Nasıl Dönüştürebilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kickflips ve Ollies ile geçen uzun bir ömrün ardından, güvenilir tahtanız emekliye ayrılmaya hazır olabilir. Onu bir şapka askısına dönüştürmek, birlikte paylaştığınız harika zamanlara pratik ama takdire şayan bir övgü olarak hizmet edebilir. Nihai sonuç, şapkalarını astıklarında ziyaretçilerinizi etkileyecektir.

Adımlar

  1. adım 1 kaykayı temizleyin.1Kaykayı temizleyin. Duvara bulaşmasını önlemek için kaykaydaki kir veya yağı temizleyin. Hafif bir deterjan ve ılık su işinizi görecektir. Çıkartmaların bozulmadan kalmasını isteyip istemediğinize karar verin. Eğer istemiyorsanız, çıkartmaları çıkarın, ancak çıkartmaları saklayacaksanız, kaykayın altındaki çıkartma veya amblemlere rötuş yapmayı düşünün. Hatta sergileneceği için alt kısma yeni çıkartmalar eklemek isteyebilirsiniz.
  2. adım 2 kaykayın parçalarını çıkarın.2Kaykayın parçalarını çıkarın. Tekerleklere ihtiyacınız olmayacak, bu yüzden elektrikli bir matkap kullanarak tekerlekleri çıkarın. Duvara monte ederken yeni vidalar ekleyeceğiniz için güvertedeki tüm vidaları çıkarın.
  3. adım 3 şapka asma kancalarını tahtaya takın.3Şapka asma kancalarını panoya takın. Şapkaların en iyi nereye sığacağını planlayın (belki de pano boyunca üç veya dört kanca bile işe yarayacaktır). Kanca ambalajında belirtildiği şekilde, vidalayarak ya da panoya yapıştırarak takın. Kancaları güverte deliklerinin üzerine yerleştirmekten kaçının, çünkü bunlar montaj işlemi için gerekli olacaktır.
    • Kancaları eklemek için delikler açıyorsanız, tahtayı kırmadan delme işlemini gerçekleştirebilecek kadar sağlam alanlar bulmaya dikkat edin.
      adım 3 şapka asma kancalarını panoya takın.
    • Kanca takmanın bir başka alternatifi de genellikle bir kapıya ya da benzer yüksek bir noktaya asılan kancaları kullanmaktır. Bu tür kancalar basitçe panonun üst kısmına asılabilir ve gerektiğinde şapkaların ağırlığını ve yerleşimini ayarlamak için kolayca kaydırılabilir. Bu sayede pano da sağlam kalır. Olumsuz tarafı, bu kancalar panoya sıkıca tutturulmuş olanlar kadar sağlam olmayabilir.
      adım 3 şapka asma kancalarını panoya takın.
  4. adım 4 kaykay şapka askınız için montaj sistemini oluşturun.4Kaykay şapka askınız için montaj sistemi oluşturun. Buradaki fikir, güverte deliğinden ahşap bir bloğa daha uzun bir vida delmektir. Bu blok daha sonra duvara monte edilecektir. Bloğu yapmak için:
    • Kaykay güvertesi için kullanılacak montaj bloklarını temin edin. Hırdavatçıya gidip kaykayı monte etmek için iki veya üç adet 2' (5 cm) tahta parçasına ihtiyacınız olduğunu açıklayabilir veya biraz hurda tahta alıp kendiniz ölçebilirsiniz.
    • Hırdavatçıdan seçtiğiniz ahşap parçasından üç adet 2' (5cm) x 1,5' (3,8cm) kesmesini isteyin. Her iki durumda da, montaj için en iyi boyut olma eğiliminde olan 2' (5 cm) ahşap parçalarına sahip olduğunuzu doğrulayın.
    • Blokları zımparalayın. Hırdavatçı bunu sizin için yapmazsa, devam etmeden önce blokları zımpara kağıdı kullanarak düzeltin.
  5. adım 5 duvara monte etmek için vida direklerini yerleştireceğiniz alanları belirleyin.5Duvara monte etmek için vida direklerini yerleştireceğiniz alanları belirleyin. En güvenli uyum için genellikle iki veya üç deliğe ihtiyacınız olacaktır.
  6. adım 6 vida direklerini blokların içine doğru delin ve ½6 ½' önceden delinmiş bir delik oluşturmak için vida direklerini bloklara delin. Duvara vidalamak için montaj bloğunun bir tarafında delikler oluşturmanız gerekecektir.
  7. adım 7 3-4 inç (7,5 cm-10 cm) vidaları kullanarak güverteyi bloklara sabitleyin.7 3-4 inç (7,5 cm-10 cm) vidaları kullanarak güverteyi bloklara sabitleyin. Vidaları güverte deliklerinden geçirin ve ahşap blokların içine doğru delin. Önceden delinmiş alana sahip olmayan tarafı deldiğinizden emin olun.
  8. adım 8 saplamaları kontrol edin.8Çivileri kontrol edin. Bir saplama dedektörü kullanın veya duvara vurun. Eğer vurduğunuzda içi boş sesler duyuyorsanız, o zaman sorun yok demektir. Saplama dedektörü bir saplama varsa bip sesi çıkaracaktır. Bir dikmeye rastlarsanız, duvar yerleşiminizi buna göre dışarı veya içeri taşıyın.
    • Panoyu monte etmeden önce duvarı, panonun duvara monte edilmesini engelleyebilecek stabilite kirişleri veya diğer yapı alanları açısından kontrol edin.
      adım 8 saplama olup olmadığını kontrol edin.
  9. adım 9 vida direklerini duvara monte edin.9Vida direklerini duvara monte edin. Önceden delinmiş delikleri panoyu monte edeceğiniz alanla eşleştirin.
    • Aynı vidaları kullanarak blokların duvarda yerleştirileceği yeri hizalayın. Kılavuz olarak bir kalem ve eğri olmadıklarından emin olmak için bir seviye kullanın.
    • Vidaları hafifçe çıkıntı yapacak şekilde duvara yaklaşık 3/4 inç kadar çakın. Bu, bloklarınızı asmak için bir raf sağlayacaktır.
    • Kaykayı duvardaki bloklara doğru itin. Tahtayı yerine hafifçe vurmak için bir çekiç kullanın. Gevşemesini önlemek için, daha kalıcı bir uyum için her blok deliğinin içine bir damla sıvı çivi yerleştirmeyi düşünün.
  10. adım 10 dayanıklılığı asılı bir şapka ile test edin.10Gücü asılı bir şapka ile test edin. Gidip bir şapka bulun ve onu asın. Sonuç, sıkıca tutulan asılı bir şapka ve herkesin görmesi için sergilenen harika eski kaykayınız olmalıdır.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBir kaykayı duvara nasıl asabilirim? Makalenin 8. ve 9. adımlarında kaykayın duvara nasıl monte edileceği anlatılmaktadır. Kaykayı basitçe asmak için, tahtanın ağırlığını güvenli bir şekilde destekleyecek braketler kullanmanız gerekir.

İpuçları

  • Bir odaya (çamur odası, erkek mağarası, garaj vb.) sadece şapkalar için değil, kapüşonlular veya diğer ekipmanlar, hatta kaykay ekipmanlarını asmak için de kullanılabilecek birden fazla pano monte etmeyi düşünebilirsiniz.
  • Bu yöntem eski kayaklara, snowboardlara, kar ayakkabılarına, hokey sopalarına veya askıya dönüştürmek istediğiniz diğer spor malzemelerine de uygulanabilir.

Uyarılar

  • Delme işleminden önce duvarda elektrik kabloları olup olmadığını kontrol edin.
  • Elektrikli aletlerle çalışırken daima koruyucu gözlük takın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Eski kaykay
  • Temizlik malzemeleri (hafif sabunlu su, yumuşak temizlik bezi, vb.)
  • Ek çıkartmalar (isteğe bağlı)
  • Elektrikli matkap ve kaykayları tamir etmek için kullanılan diğer aletler
  • Seçilen şapka asma kancaları (ya sabitlenmesi gerekenler ya da düşmeden asmak için yeterli ağırlığa sahip olanlar)
  • Montaj için ahşap bloklar (boyutlar yukarıda tartışılmıştır)
  • Zımpara Kağıdı
  • Testere (isteğe bağlı ama montajı kendiniz yapacaksanız gerekli)
  • El sanatları ya da hırdavat mağazalarında bulunan vida direkleri (vida direkleri genellikle kitap ciltlemede kullanılır, bu nedenle mağaza çalışanı kaybolmuş görünüyorsa, nasıl sıklıkla kullanıldıklarından bahsedin; vida direklerini satın almadan önce, direk sayısının güvertedeki vida deliği sayısıyla eşleştiğinden emin olun).
  • Güverte deliklerini delmek için 3'-4' (7,5 cm-10 cm) vidalar (yalnızca yenilerini kullanın)