Bir Airsoft AEG Nasıl Yükseltilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Airsoft AEG'ler için çok sayıda yükseltme mevcuttur. Bu, yükseltmeniz gereken parçalara ilişkin temel bir kılavuzdur.

Adımlar

Bir AEG tüfeği için

  1. Başlamadan önce birkaç önemli noktayı bilin. Bazı yaygın hatalara veya efsanelere düşmediğinizden emin olmak, yükseltme seçeneklerinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir:
    • FPS'nin menzil gerektirmediğini ve bir silahın ne kadar iyi olduğunu ölçmediğini unutmayın. 0,25g veya 0,28g bbs ile 245 fps'ye sahip yüksek kaliteli bir silah, 450+ fps'ye sahip silahları kolayca geride bırakabilir. FPS, menzildeki birçok faktörden sadece biridir. Hopup/bucking'inizin menzil ve isabetlilik üzerinde FPS'nizden çok daha büyük bir etkisi vardır.
    • Namlu uzunluğu isabetlilik veya menzile eşit değildir. 200mm namlulu bazı CQB silahları, 500mm+ iç namlulu DMR'leri ve keskin nişancıları geride bırakabilir. Ayrıca çok uzun namlular performansı engelleyebilir. Her şey namlunun kalitesiyle ilgilidir. Daha fazlası için Namlu yükseltme bölümüne bakın.
    • Airsoft BB'ler, yüksek kalitede ise, bir Airsoft silahının performansını büyük ölçüde artırabilir. Popüler markalar arasında Elite Force, Madbull, Goldenball ve G&G bulunmaktadır. En iyisi .25-.30g ağırlığında BB'ler kullanmaktır, ancak .20g dikişsiz veya daha ağır oldukları sürece sorun yaşamazsınız.
  2. adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    AEG'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin. Normal bir AEG'de birçok parça değiştirilebilir veya yükseltilebilir. İşte bunların bir listesi ve ne işe yaradıkları. Hangi tip şanzımana sahip olduğunuzu bilin, çünkü ver. 1 dişli kutusu ver. 1 dişli kutusuna uymayacaktır. 2-3-4-5-6-7 dişli kutularına uymayacaktır. Bununla birlikte, bazı parçalar oldukça evrenseldir ve çok sayıda dişli kutusunda kullanılabilir.
    • Hop Up Bucking, BB'ye geri dönüş sağlayan parçadır. Marui silahları iyi olanlarla birlikte gelir, ancak diğer şirketler daha iyilerini yapar. G&G yeşil, Lonex 70 derece, Prometheus mor, Maple Leaf ve Firefly en iyilerinden bazılarıdır. Firefly, BB üzerinde bir yerine iki temas noktası olması nedeniyle daha iyi, daha merkezli bir dönüş oluşturmak için üstte 2 çıkıntıya sahip özel bir tane yapar. Bununla birlikte, daha iyi menzil ve isabet sağlayacak birçok kendin yap modifikasyonu vardır; en dikkate değer olanları düz hop, s-hop ve r-hop'tur.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Atlama Haznesi. Daha fazla tutarlılık için Atlama Haznesi değiştirilebilir. Tokyo Marui silahlarındaki stok plastik olanlar kaliteleri ve tutarlı doğrulukları ile bilinir, ancak Systema, Lonex, SHS, King Arms, Prometheus, ProWin ve Madbull'un yanı sıra diğer birçok yükseltme şirketi tarafından yapılan yükseltme birimleri de vardır. AR tipi bir AEG'niz varsa, Krytac AEG'lerde kullanılan gibi döner tip bir hopup'a geçmeyi düşünebilirsiniz, çünkü döner hop up'ların ayarlanması da daha kolaydır.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Namlu. Bazı insanlar stok namlularından daha uzun veya daha sıkı namlularla değiştirirler. Namlu ne kadar sıkı olursa o kadar iyi olduğu yaygın bir yanılgıdır. 'Bu yanlıştır'. Sıkı bir namlu hava verimliliği ve hacimlendirme konusunda yardımcı olabilir, ancak isabetlilik konusunda pek yardımcı olmaz. İç yüzey ve düzlük isabetliliğinize katkıda bulunacaktır. Bununla birlikte, çok sıkı olmamak en iyisidir, aksi takdirde daha sık tutukluk yapabilir. Çoğu AEG 6,08 mm veya 6,06 mm çapında namlularla gelir. Namlu için en iyi seçeneğiniz paslanmaz çelikten yapılmış olanıdır, çok sayıda testte alüminyum bazlı yükseltme namlularından daha iyi performans gösterirler. İyi ekonomik namlular SHS, ZCI, Madbull ve Lonex'i içerir. En iyi namlular arasında EdGI (tartışmasız en iyisidir), PDI ve Prometheus sayılabilir. ASLA alüminyum namlu satın almayın, çünkü genellikle pirinç veya çelik namlulardan daha az isabetlidirler. ASLA düşük kaliteli BB'ler kullanmayın ve sadece çok yumuşak malzemelerle temizleyin. Kağıt havlu DEĞİL. Kazımayı önlemek için mikro fiber bezler ve ovalama alkolü kullanın. 1Bullet3.jpg|center|550px]]
    • Yay. Yayınız ne kadar güçlü olursa, piston o kadar yüksek hızda ileri itilebilir. Yüksek güçlü bir yayı standart iç parçalara takmayın çünkü dişlileri sıyırmanız ve/veya pistona zarar vermeniz olasıdır. Guarder ve PDI yayları en iyisidir. Systema kolayca çatlayabilir, ancak Prometheus da iyidir, ancak 'benzersiz' renkleri bir süre sonra aşınır ve dişlilerinize zarar verir. PDI dışındaki çoğu yay saniyede metre olarak derecelendirilir, bu nedenle bir M100 yayı saniyede 100 metre veya saniyede 328 fittir.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini öğrenin.
    • Yay Kılavuzu. Bu, yayın dişli kutusuna atlamasını engeller. Birçok AEG standart olarak plastik kılavuzlarla gelir, ancak Guarder, Systema ve Prometheus çelik olanları üretir. Ara parçalara sahipse namlu çıkış hızınızı artıracaktır; ayrıca tabanda bilyalı rulmanlara sahip olanları da alabilirsiniz, bu da sıkıştırma altında yayın bükülmesini önleyecek ve atıştan atışa daha iyi FPS tutarlılığı sağlayacaktır.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Silindir. Silindir, havanın namludan aşağı itilmeden önce sıkıştırıldığı alandır. Çoğu silindir, rof'unuza izin verecek, aşırı aşınmaya neden olacak, aeg'nizin ne kadar gürültülü olduğunu artıracak ve muhtemelen isabetliliğinizi etkileyecek aşırı hacmi önlemek için portlanmıştır. Silindiri yükseltmenin tek nedeni, BB'yi namludan dışarı itmek için daha fazla hava hacmi gerektireceğinden, daha uzun bir namlu takmanızdır. Silindir hacmini namlu hacmiyle eşleştirmek, kurulumunuzdan en iyi şekilde yararlanmanın en iyi yoludur.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Silindir Kafası. Sıkıştırmayı iyileştirmek için silindir kapağını iki o-ringli olana yükseltmek yaygındır. Lonex, ZCI ve SHS'nin hepsi iyi olanları üretir, ancak çoğu yükseltme şirketi iyi bir tane yapar.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Hava Nozulu. Hava memesi, bb'yi Atış Haznesine iten parçadır. Ayrıca silindir kafasından BB'ye hava akışını kapatmak için de gereklidir, bu nedenle bazılarında Guarder gibi dahili 'O' halkaları vardır.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Piston. Piston, silindirdeki havayı sıkıştırır. Esasen düz dişli bir dişlidir. Motordan gelen dişliler tarafından geri sarılır ve ardından yay tarafından yüksek hızda ileri itilerek önündeki havayı sıkıştırır. Bu nedenle muazzam bir basınca maruz kalır. Metal pistonlar Yarı Otomatik AEG'ler için iyidir, ancak Tam Otomatikte ateşlenirlerse dişlileri soyabilirler. G&P, Guarder ve Deep Fire iyi pistonlar üretiyor. Prometheus bazı modlarla iyidir. System (Systema ile karıştırılmamalıdır) tarafından üretilen Super Core Piston muhtemelen en iyisidir, ancak Japonya dışında bulmak zordur.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Piston Kafası. Piston kafası havayı silindirin içine hapseder. İyi ve kötü olanlarını alabilirsiniz. Classic Army ve çoğu klonu genellikle harika piston kafalarına sahiptir. Silahınızı sessizleştirmek için sessiz olanları ve namlu çıkış hızını artırmak için yataklı olanları da alabilirsiniz. G&P, Systema, Guarder ve Prometheus iyi olanları üretmektedir.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Dişliler. Dişliler tüfeğin çok önemli ve pahalı bir parçasıdır. Ucuz dişliler satın almak için cazip olmayın, çünkü muhtemelen kırıldıklarında dişli kutusunu tamir etmek için çok daha fazla ödeme yapacaksınız. Yüksek güçlü yaylara veya yüksek hızlı / torklu motorlara yükseltme yapıyorsanız çelik dişlileri tercih edin. Yüksek ROF istiyorsanız Prometheus, Systema ve Guarder'dan yüksek hızlı dişliler satın alabilirsiniz. Systema, Guarder ve Prometheus yüksek tork da üretmektedir. Bunların çoğu heliseldir, yani dişler açılıdır. Bunları kullanırsanız yarım dişli bir pistona ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca doğru şekilde şim yapmak daha zordur. Motor pinyonuna bağlı konik, ortada düz ve pistona bağlı sektör dişli olmak üzere 3 dişliniz vardır.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Burçlar ve Yataklar. Burçlar dişlileri yerlerinde tutar ve dişlilerin üzerinde döndüğü şeydir. Eğer kırılırlarsa dişliler muhtemelen sıyrılacaktır. Burç ne kadar büyük olursa o kadar iyidir. Çoğu silah 6 mm'lik plastik burçlar takılı olarak gönderilir. Yükseltme yaparsanız metal burçlar kullanın ve daha yüksek ROF veya tork arıyorsanız, 7 mm veya 8 mm burçları alacak yeni bir dişli kutusu muhafazası alın. Diğer yandan rulmanların içinde ROF'u daha da artıran küçük metal bilyalar bulunur. 6mm ve 7mm rulmanlar güçlü yayları kaldıramazken, 8mm ve 9mm daha büyük boyutlarından dolayı kaldırabilir.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Şimler. Şimler, dişlilerin hizalanmasını ve doğru şekilde birbirine geçmesini sağlamak için kullanılır. Yanlış şimler dişli aşınmasının artmasına veya arızaya neden olur.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • İticili plaka. İtici plaka, BB'nin içeri girmesi için hava nozülünü geri çeker. Eğer kırılırsa silahınız beslenmeyecektir. TM stok ve ANGEL en iyileridir. World-Element adlı bir Çin markası da iyi bir fiyata iyi ürünler üretmektedir.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Seçici Plaka. Bu parça nadiren kırılır. Daha fazla elektriksel stabilite için yükseltilebilir.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Geri Dönüş Önleyici Mandal. Bu mandal, dişlilerin geriye doğru dönmesini ve silaha zarar vermesini engeller. Systema ve Prometheus satış sonrası versiyonlarını üretmektedir.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini öğrenin.
    • Kesme Kolu. Bu, Yarı Otomatik ateş edebilmeniz için dişlileri durdurur. Eğer kırılır veya aşınırsa sadece Otomatik ateş edebilirsiniz.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Tetik mekanizması. Tam Otomatikte çok fazla ateş ederseniz mekanizma yanabilir ve silahınız ateş etmeyi durdurur. Systema ve Guarder satış sonrası versiyonlar üretmektedir. Kısa devreleri önlemek için kontakları temiz tutun.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Sektör Çipi. Silahlar bunlarla stokta bulunmaz, ancak esasen itici plakayı daha uzun süre geride tutarlar, böylece BB'ler daha iyi beslenir. Hiçbir olumsuz yan etkisi yoktur ve kolayca kırılmazlar.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • Motor. Yüksek hız veya tork tercih edebilirsiniz. Standart bir tabancaya çok güçlü bir motor koyup çalışacağını ummayın. Dişlileri veya pistonu soyarsınız. Systema Magnum ve Turbo mükemmeldir. Lonex de biraz pahalı olabilen müthiş motorlar üretiyor... ama buna değer
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini öğrenin.
    • Akü. Voltaj ne kadar yüksek olursa, ROF'niz de o kadar yüksek olacaktır. Miliamper-Saat değeri (mAH) ne kadar yüksekse, şarj başına o kadar fazla BBs atabilirsiniz (oldukça standart bir silah için genel bir kural olarak, 1 mAH = 1 atış). Intellect, G&P, Sanyo, Valken ve Elite harikadır. Çoğu silah zayıf pillerle birlikte gelir, genellikle en iyisi yepyeni silahınızın ateş edip etmeyeceğini test etmek.... ve onları atmaktır. Ayrıca, hemen bulabileceğiniz en yüksek güçlü pili seçmeyin, çünkü voltaj mevcut kurulumunuz için çok yüksek olabilir ve bileşenlere zarar verebilir. Pil seçimi konusunda tavsiye almak için internette ve airsoft forumlarında arama yapın. 12 volt= İNANILMAZ performans. Yükseltilmiş olsa bile birçok silah bu pilleri kaldıramaz.
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.
    • STOK. Çoğu dipçik taktiksel olanlarla değiştirilebilir
      adım 2 aeg'nizde hangi parçaların yükseltilebileceğini bilin.

Bolt action bir tüfek için

  1. adım 1 aşağıdakiler sürgülü bir tüfekte yükseltilebilir.
    Aşağıdakiler bir sürgülü tüfek üzerinde yükseltilebilir.
    • Namlu. Namlu ne kadar sıkı olursa isabet oranınız ve tutarlılığınız o kadar iyi olacaktır. PDI, Laylax ve Dees Custom bunları üretmektedir. Marui de oldukça iyi olan hassas bir namlu ve fişek yatağı seti üretmektedir.
      adım 1 aşağıdakiler bir bolt action tüfek üzerinde yükseltilebilir.
    • Atlama Lastiği. Atlama Lastiği, BB'ye geri dönüş sağlayarak menzili ve isabet oranını artırır. Nine Ball ve FireFly iyi olanları üretmektedir.
      adım 1 aşağıdakiler sürgülü bir tüfekte yükseltilebilir.
    • Piston. Piston silindirdeki havayı sıkıştırır. Bazılarında silahı susturan hava frenleri vardır ancak bu gücü azaltır. Pistonunuz ne kadar hafif ve güçlü olursa o kadar iyidir.
      adım 1 aşağıdakiler sürgülü bir tüfekte yükseltilebilir.
    • Yay. Yay ne kadar güçlü olursa, piston o kadar hızlı ileri itilir ve namlu çıkış hızı o kadar yüksek olur. Kaliteli bir tane alın. Laylax harika yaylar yapar.
      adım 1 aşağıdakiler sürgülü bir tüfekte yükseltilebilir.
    • Atlama Haznesi. Çoğu klon ve Çin silahı kötü haznelerle gelir. İyi bir tane almak isabet oranını büyük ölçüde artıracaktır. VSR-10 için Marui hassas olanı mükemmeldir.
      adım 1 aşağıdakiler sürgülü bir tüfekte yükseltilebilir.
    • Piston kafası. Piston kafası havayı namluya iterek BB'nizi iter. VSR-10 için PDI ve Laylax iyi olanları üretmektedir.
      adım 1 aşağıdakiler sürgülü bir tüfekte yükseltilebilir.
    • Yay Kılavuzu. Bu, yayın zıplamasını engeller. Çoğu silah plastik olanlarla gelir. Metal bir tane alın ve daha uzun süre dayanacaktır.
      adım 1 aşağıdakiler sürgülü bir tüfekte yükseltilebilir.
    • Silindir. Eğer teflon veya cilalı bir silindir alırsanız daha kolay bir sürgü çekişine sahip olursunuz. Silindirinizdeki teflon, onu yağlamanıza gerek olmadığı anlamına gelir.
      adım 1 aşağıdakiler sürgü hareketli bir tüfekte yükseltilebilir.
    • Sürgü Kolu. Büyük bir sürgü kolunuz varsa, silahınızı kurmak daha kolay olacaktır. Guarder bunları L96 ve APS2 için üretmektedir. PSS10 bunları VSR-10 için üretir.
      adım 1 aşağıdakiler sürgülü bir tüfekte yükseltilebilir.
    • Tetik mekanizması. Ucuz bir tetik mekanizması almanın cazibesine kapılmayın. Çok güçlü bir yay takarsanız tetik yuvanızı değiştirin. Silahı kurulu tutar. Eğer kırılırsa silahınız kurulmayacaktır.
      adım 1 aşağıdakiler bir bolt action tüfekte yükseltilebilir.
    • Piston kızağı. Pistonu yakalar ve tetik kolu tarafından desteklenir. Tetik kolundan çok daha az zorlanır.
      adım 1 aşağıdakiler sürgülü bir tüfekte yükseltilebilir.
    • Yay Kılavuz Durdurucu. Silindiri yerinde tutar. Namlu çıkış hızını arttırırken bunu da yükseltmelisiniz.
      adım 1 sürgü hareketli bir tüfekte aşağıdakiler yükseltilebilir.
    • Tetik mekanizması. En iyi tetikler sıfır tetiktir. Sadece hafif bir tetik çekişi gerektirirler ve çok güçlüdürler. Bir yay kılavuzu durdurucusu, piston emniyeti ve tetik emniyeti ile birlikte gelir.
      adım 1 aşağıdakiler bir bolt action tüfekte yükseltilebilir.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • Belirli bir güç yayı için ihtiyacınız olan tüm takviye parçalarını alın. Sonunda paradan tasarruf edeceksiniz çünkü çok fazla stres nedeniyle bir sürü parçanız kırılmayacak.
  • Önce yedek bir yükseltme hop up alın. Atışlarınızın tutarlılığını artıracaktır. İsabet oranını artırmak için ikinci olarak sıkı bir namlu alınmalıdır. Bu adımlardan herhangi birinden önce FPS'yi artırmak aslında silahın performansına zarar verecektir. Bundan sonra, daha yüksek FPS size daha fazla menzil ve tabii ki güç sağlayabilir.

Uyarılar

  • Şanzımanı herhangi bir parçasını kaybetmeyeceğiniz bir yerde söktüğünüzden emin olun. Farklı aşamalarda fotoğraf çekmek isteyebilirsiniz, böylece nasıl bir araya geldiğini hatırlayabilirsiniz.