Bir Boresnake Nasıl Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir silahı her ateşlediğinizde, namluda biraz kalıntı kalır. Düzenli temizlik bu kalıntıların birikmesini ve silahınıza zarar vermesini önler. Basit ama önemli bir bakım için, her atış seansından sonra bir delik tırmığı kullanın. Boresnake metal başlı uzun bir ipten biraz daha fazlasıdır, ancak silahınızın namlusundan geçirmek birikintileri temizlemenin etkili bir yoludur. Silahınızı temizlemek ve yağlamak kolaydır ve düzgün çalışmasını sağlayacaktır.

Adımlar

Boresnake Seçimi ve Temizlik Ürünlerinin Uygulanması

  1. adım 1 silahınızla aynı kalibrede bir yılan seçin.
    Silahınızla aynı kalibrede bir yılan seçin. Silahlar her türlü farklı boyutta olabilir ve delikli yılanlar da öyledir. .22 kalibrelik bir tabanca için olan delik, 12 kalibrelik bir av tüfeği için olandan farklı uzunluk ve genişlikte olacaktır. Kalibre, silahtaki deliğin boyutudur. Kalibreler eşleşmezse, yılan deliği yeterince temizleyemez ve muhtemelen içine sıkışabilir.
    • Boresnake'ler internetten ve birçok silah dükkanından temin edilebilir.
    • Boresnake'in uyumlu olduğu silah türü ambalajın üzerinde listelenecektir. Birçok üretici kalibre derecesini de yılanın üzerine damgalamaktadır.
    • Birden fazla silahınız varsa, aynı kalibrede olmadıkları sürece her biri için farklı bir yılana ihtiyacınız olacaktır.
  2. adım 2 yılanın önüne bir delik temizleyici püskürtün's bristles.
    Yılanın kıllarının önüne bir delik temizleyici püskürtün. Yılanın kuyruk ucu, ortasında bronz kıllar bulunan uzun bir naylon iptir. Temizleyiciyi kılların hemen önündeki naylona uygulayın. Yaklaşık olarak nemlendirin 1⁄2 'lik (1,3 cm) bir kısmını hafif miktarda temizleyici ile kaplayın. Temizleyicinin silahın tüm namlusunu kapladığından emin olmak için yılanı ters çevirmeyi ve diğer tarafı da kaplamayı unutmayın.
    • Namlu temizleyicileri internetten veya çoğu silah dükkanından satın alabilirsiniz. İhtiyacınız olan ürünleri almanın kolay bir yolunu arıyorsanız, delik tırmığı, temizleyici ve yağlayıcı içeren bir paket satın alın.
    • Temizleyicinin başı pirinç ağırlığın olduğu uçtur. Temizleyiciyi kıllar ile kafa arasındaki ipin üzerine koyun. Kılların arkasındaysa, o kadar etkili olmayacaktır.
  3. adım 3 kılların karşı tarafına yağlama yağı sürün.
    Kılların karşı tarafına yağlama yağı uygulayın. Beğendiğiniz kaliteli bir silah yağını seçin ve naylon halatın üzerine püskürtün. Bu kez, yaklaşık olarak aşağıdakileri hafifçe nemlendirecek kadar kullanın 1⁄2 'lik (1,3 cm) ip uzunluğunu kılların arkasına, yılanın kuyruk ucuna başından daha yakın olacak şekilde yerleştirin. Ayrıca, diğer tarafa yağ uygulamak için yılanı ters çevirin.
    • Yağlayıcı tabancanızın çalışır durumda kalmasını sağlar ve paslanmayı önler, bu nedenle temizleyiciyi ekledikten sonra uygulayın.
    • Alternatif olarak, yılanı sadece temizleyici ile gönderebilir, ardından işlemi yağ ile tekrarlayabilirsiniz. Bu kişisel tercihe bağlıdır ve silahın performansını etkilemez.

Yılanı Silahın Namlusundan Beslemek

  1. adım 1 i̇çeride kalan mermileri çıkarmak için ateşli silahı boşaltın.
    İçindeki mermileri çıkarmak için silahı boşaltın. Silahı tutmadan önce mermi olup olmadığını kontrol edin. Şarjör varsa, çıkarın ve bir kenara koyun. Boşaltırken silahı kendinizden uzağa doğrultun. Sahip olduğunuz silahın türüne bağlı olarak, şarjörü çıkarın veya namluyu açın ve mermileri elinize doğru sallayın. Bir güvenlik sorunu olmasının yanı sıra, hala fişek yatağında bulunan mermiler delicinin yoluna çıkacaktır.
    • Örneğin bir tabanca ile, şarjördeki çıkarma düğmesine basın, ardından açmak için hazneyi geri kaydırın. Bir revolveri açmak ve boşaltmak için silindir mandalına veya ejektör çubuğuna basın.
    • Pompalı bir tüfek için, tüm fişekler dışarı çıkana kadar pompalayın. Yarı otomatik bir silahı şarj kolunu geri çekerek boşaltın. Diğer av tüfeği türleri kabzadan açılır.
    • Bir tüfeği, sürgüyü veya namlu üzerindeki kolu geri çekerek ve varsa şarjörü çıkararak boşaltın. Otomatik yükleyiciler
    • Silahın boş olduğundan emin olsanız bile, tekrar kontrol edin. Güvenlik, sorumlu bir silah sahibi olmanın önemli bir parçasıdır!
  2. adım 2 yılanı silahın içine yönlendirmek için pirinç ağırlığı namluya bırakın.
    Yılanı silahın içine yönlendirmek için pirinç ağırlığı namluya bırakın. Henüz yapmadıysanız silahın namlusunu açın. Ardından pirinç ağırlığı bir mermi gibi içine yerleştirin. Kendi başına hareket etmeyeceğinden, namlu yere bakacak şekilde tabancayı eğin. Pirinç kafa diğer uçtan çıkana ve bronz kıllar fişek yatağına girene kadar yılanı içeri sokmaya devam edin.
    • Tüfek gibi uzun bir silahı temizliyorsanız, yılanı namluya sokmaya odaklanabilmek için silahı bir tutucuya koymayı düşünün.
    • Yılanın 'başı' namludan çıktıktan sonra, ipi namluya sokmayı bırakın. Yılanı namlunun içinden geri çekmemeye dikkat edin.
    • Yılanı namluya sokarken yerçekimi sizin dostunuzdur, özellikle de büyük bir silahla. Namluyu yere dik olarak yerleştirin, yılanı içeri bırakın ve gerisini yerçekimine bırakın.
  3. adım 3 delik yılanını namlu boyunca sonuna kadar çekin.
    Delik yılanını namlu boyunca sonuna kadar çekin. Yılan dar namlunun içine girdiğinde biraz inatçı olabilir. Kolayca dışarı kaymazsa, uzak ucundan çekerek çıkarın. Yılanı koparmanız namluya zarar vermenizden çok daha olasıdır. Yılanı diğer tarafa doğru itmek yerine namlunun ucundan dışarı çekin.
    • Yılan tek bir yöne gitmek içindir. Geriye doğru iterseniz, kıllar tabancayı çizebilir veya içindeki kalıntıları daha derine itebilir.
    • Silahınızı bir süredir temizlemediğinizde yılan genellikle sıkışır. Namludaki döküntü yığınları yılanın yoluna çıkar ve onu kırmak için biraz daha sert çekmenizi gerektirir.
    • Yılanı dışarı çekemiyorsanız, sabit tutmak için kafasını bir mengeneye sıkıştırın, ardından ipi silahın namlusundan uzağa çekin. Bir başka seçenek de, tekrar çekmeden önce kafasına spor salonu ağırlığı gibi ağır bir şey bağlamaktır.
  4. adım 4 gerekirse işlemi tekrarlayın.
    Gerekirse işlemi tekrarlayın. Namlu temizlendikten sonra ayna gibi parlatılmış görünmelidir. Hala kirli görünüyorsa, yılanı hazne deliğinden geri besleyin. Namlunun içinden tekrar çekin. Silahı tamamen temizlemek için yılanı seans başına 2 veya 3 kez kullanmayı bekleyin.
    • Yılanı her geçirdiğinizde ilave sıvı eklemenize gerek yoktur. Ekstra temizleyici namluyu çok yağlı hale getirerek daha fazla birikime yol açabilir.
  5. adım 5 eğer yılan tabancayı daha kapsamlı bir şekilde temizleyebiliyorsa't get through.
    Yılan geçemiyorsa tabancayı daha kapsamlı bir şekilde temizleyin. Bir temizleme çubuğu birikintileri temizlemek ve namluyu yağlamak için yağa batırılır. Namlu silaha kalıcı olarak bağlıysa temizleme çubukları çok yardımcı olur. Çubuğu mermi yatağına sokun, ardından namlunun ucundan çekin. Silahınızı tertemiz tutmak için ayda bir kez tam bir temizlik yapın.
    • Örneğin tabancalar, kapsamlı temizlik için çıkarılabilen parçalara sahiptir. Şarjörü çıkarın, namluyu geriye kaydırın, ardından çıkarmak için namlu üzerindeki serbest bırakma düğmelerine basın.
    • Boresnakes geçici bir çözüm olarak en iyi sonucu verir ve evden uzaktayken harikadır. Kendinize biraz zaman kazandırmak için daha kapsamlı bir temizlik yapmadan önce kullanın.

Silahı ve Boresnake'i Temizleme

  1. adım 1 tabancanın dışını yağ ve bir bezle silin.
    Tabancanın dışını yağ ve bir bezle silin. Hafif miktarda tabanca yağını ayrı bir beze sürün. Temiz bezler ve eski tişörtler iyi seçimlerdir. Ardından, parmak izlerini ve diğer kalıntıları gidermek için yağı silahın dış yüzeyine sürün. Paslanmayı ve silahınıza zarar verebilecek diğer yaygın sorunları önlemek için namluyu her temizlediğinizde bunu yapın.
    • Silahın tamamını kaplayacak kadar yağ kullanın. Çok fazla gerekmez, sadece silahı nemlendirecek kadar kullanın. Bezle ovmak yağı etrafa yayar ve silahınızı yağlı bırakmadan güzel bir parlaklık verir.
  2. adım 2 temizleyin...
    İşiniz bittiğinde delikli tırnağı su ve sabunla temizleyin. Bir lavabo veya kovayı ılık suyla doldurun, ardından birkaç damla sıvı çamaşır veya bulaşık deterjanı karıştırın. Suyu sabunlu görünene kadar karıştırın. Ardından yılanı 40 dakikaya kadar ıslatın, çalkalayın ve naylon kuyruğunu bir havluyla silin. Durulayın, nemini sıkın ve tekrar kullanıma hazır olması için kuruması için asın.
    • Kuyruktaki metal kılları fırçalamaktan kaçının. Bunlar bezinizi veya süngerinizi parçalayarak tabancanın içinde parçalar bırakabilir.
    • Boresnake'inizi düzenli olarak, zamanınız varsa genellikle her kullanımdan sonra temizleyin. Yılanı yıkamak, tabancanıza yeniden pislik girmesini önler.
    • Yılanlar makinede yıkanabilir. Yılanı file bir çamaşır torbasına koyun ve makineyi hassas çamaşırlar için en yumuşak ayara getirin. Kıyafetlerle birlikte yıkamayı deneyebilirsiniz, ancak yağ lekelerini önlemek için tek başına yıkamayı düşünün.
  3. adım 3 her çekim seansından sonra delikli tırmığı kullanın.
    Her çekim seansından sonra delikli tırmığı kullanın. Boresnake ile temizliğin ne kadar hızlı olduğundan yararlanın. Silahı kullanmayı bitirdikten sonra yılanı namludan geçirin. Yağınız varsa daha iyi olur, ancak kuru kullanmak zorunda kalırsanız yılan yine de iyi bir iş çıkaracaktır. Düzenli bakım, döküntüleri namluya yerleşmeye fırsat bulamadan parçalayacaktır.
    • Önleme, yoğun birikimi ortadan kaldırmaya çalışmaktan daha iyidir. Ayrıca, yılanın namludan geçmesini sağlamaya yardımcı olur, böylece artık sıkışması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
    • Atış yapmadığınız bir silahta yılan kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Bunun yerine, pas oluşumunu önlemek için her 1 ila 6 ayda bir daha derin bir çubuk temizliği yapmayı düşünün.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Boresnake'i herhangi bir yağ veya temizleme solüsyonu eklemeden de kullanabilirsiniz. Özellikle silahınıza iyi bakıyorsanız, kalıntıları temizlemek için hala yararlıdır.
  • Eğer delikli yılan koparsa, silahtan dışarı ateş etmeyi denemeyin. Bunun yerine, döküntüleri dışarı sürüklemek için namludan bir temizleme çubuğu çekin.
  • Silahın içindeki döküntüler ateşlemeyi etkileyebilir. Bir silah beklediğiniz gibi çalışmıyorsa, iyice temizlediğinizden emin olun.

Uyarılar

  • Dolu bir silahı kullanmak tehlikelidir, bu nedenle silahınızı hafife almayın. Her zaman mermi olup olmadığını kontrol edin ve temizlemeden önce mermileri çıkarın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Boresnake
  • Delik temizleyici
  • Tabanca yağı veya yağlayıcı
  • Temiz bez