Olta Nasıl Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Balıkçılık hem eğlenceli hem de karmaşık bir uğraştır. Hem hobiciler hem de profesyoneller için çeşitli kamışlar vardır. Kullanmanız gereken olta türünü belirleyen balık türü, yem türü ve su koşulları gibi bir dizi faktör vardır. Endişelenmeyin - olta kullanmakta yeniyseniz, sizi teminat altına aldık. Tatlı su balıkçılığı, tuzlu su balıkçılığı ve hatta buzda balıkçılık için nasıl olta kullanılacağını öğrenmek için aşağıdaki ipuçlarına göz atın.

Adımlar

Başlarken

  1. adım 1 yeminizi seçin....1Yeminizi seçin. Yemler yeni başlayanlar için harikadır çünkü canlı yemden daha az dağınıktırlar. Ayrıca çok fazla suyu kaplarlar ve belirli balık türlerini hedeflerken daha etkilidirler. Yemler döküntülere takılabilir ve nispeten pahalı olabilir, ancak balık türüne ve su koşullarına bağlı olarak kullanılmalıdır. Yem türünü bu temel ilkelere göre seçin:
    • Jigler en çok yönlü yemlerdir. En çok beceri gerektiren yemdir, çünkü onu atmanız ve hareketiyle vuruşu tetiklemek için geri almadan önce suyun dibine düşmesini beklemeniz gerekir. Vuruşu hissetmek zor olabilir çünkü jigler enkaza takılabilir veya sadece akıntı ile birlikte hareket ediyormuş gibi hissedebilir.
    • İplikçiler yeni başlayanlar için de harikadır çünkü sadece atmanız ve geri almanız gerekir. Bulanık suda titreşebilen ve bir ısırığı ikna edebilen bir eğirme hareketi oluşturmak için tasarlanmıştır.
    • Kaşıklar, yaralı av balıklarını taklit edecek şekilde geri çekildiğinde yanlara doğru bir yalpalama yaratacak şekilde tasarlanmıştır. Geri çekişinizi yavaşlatarak yalpalama hızını değiştirebilirsiniz.
    • Yumuşak plastik yemler canlı yemi taklit etmek içindir. Solucan, kerevit veya kurbağa gibi yaratıklara benzeyeceklerdir. Plastik yemin türüne bağlı olarak, sadece benzediği canlının hareketini taklit edin.
    • Sinekler tam olarak göründükleri gibidir. Su yüzeyinde gezinen böcekleri taklit etmek içindir. Balıkların ilgisini çekecek doğal bir hareket üretmek için oldukça fazla beceri gerektirirler.
  2. adım 2 bir yem ekleyin.2Bir yem ekleyin. Bir Arbor düğümü kullanarak ipinizi makaranıza bağlayın. Yeminizi, kancanızı veya sineğinizi bir Birim düğümü, Geliştirilmiş perçin düğümü veya Palomar düğümü kullanarak bağlayın. İki misinayı birbirine bağlamak için bir Cerrah düğümü veya önceden yapılmış bir çengelli kanca eklemek için bir Cerrah Uç Halkası da deneyebilirsiniz.
    • Makaranızın çardak ucunun etrafına sarmak için misinanızın etiket ucunu kullanarak bir Çardak düğümü atın. Daha sonra etiket ucu ile ayakta duran kısmı alın ve bir ayakkabı bağı bağlamaya başlarken yaptığınız gibi bir üst düğüm atın. Birkaç santim ilerleyin ve etiket ucundan bir el üstü düğüm daha atın. İkinci düğümü atmak için misinanın duran kısmını çekerken ilk düğümün makaraya doğru kaymasını istersiniz. Misinayı keserek etiket ucunu kapatın.
    • Uni düğümü en kolay mücadele düğümüdür. Misinanızı kancanızdan geçirin ve iki kat geri giderken duran misinaya paralel olduğundan emin olun. Bir ilmek oluşturmak için etiket ucunu çift ipin üzerine yerleştirin. Etiket ucunu çift misinanın etrafından ve ilmeğin içinden altı kez geçirin. Dönüşlerin rahat olduğundan emin olmak için etiket ucunu çekin. Bitirmek için düğümü göze doğru aşağı itin.
    • Geliştirilmiş perçin düğümü balık tutmak için kullanılan en popüler düğümdür. Misinayı kancanızdan geçirin ve duran misinanın etrafında iki kat geri dönerken 5 veya daha fazla dönüş oluşturun. Misinanın ucunu alın ve kancanın gözünün arkasındaki ilk ilmeğin içinden geri geçirin ve az önce oluşturduğunuz büyük ilmeğin içinden geçirin. Etiket ucunu çekerek bobinleri sıkın. Düğümü göze doğru sıkıca itin ve etiket ucunu keserek kapatın.
    • Palomar düğümü en güçlü düğüm olarak kabul edilir. İki kat kalınlık oluşturmak için 6 inç misinayı katlayın ve ilmek ucunu kancanızdan geçirin. Kancayı altta tutarak ve sarkmasına izin vererek gevşek bir şekilde üstten düğüm atın. İlmeği kancanızın üzerinden geçirirken düğümü tutmak için başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanın. İlmeği kancanın gözünün üzerinde olacak şekilde hareket ettirin. Düğümü kancanızın gözüne sıkmak için aynı anda hem etiket ucunu hem de duran ipi çekin. Etiket ucunu kapatın.
  3. adım 3 bir olta yemi atın.3-Bir olta yemi kullanın. Canlı yem seçimi balığın türüne bağlı olacaktır. Kancanızın büyüklüğü de yakalayacağınız balığın büyüklüğüne göre belirlenecektir. Temel olarak, kancanızı yeminizin düşmesini önlemek için 2 noktadan veya kafasına en yakın kalın kısımdan geçirin. Kancanızı baş kısmına ve vücudun kalın bir kısmına yerleştirmek istersiniz. Örneğin, bir solucan kullanıyorsanız kancanızı kafasına ve kuyruğuna yakın bir yerden geçirin.
    • Yem olarak balık kullanıyorsanız, kancanın baş ve çeneden geçtiğinden emin olun çünkü bu, balığınızın birincil vuruş noktası olacaktır.
    • İyi bir yem seçimi balık türüne ve su tipine bağlıdır. Örneğin, nehirlerde tatlı su balıkları avlıyorsanız, kerevit ve solucanlar yem için iyi bir seçim olabilir.
  4. adım 4 atış yapın.4Dışarı atın. Döküm, hava koşullarına ve konuma bağlı olarak yapılabilir. Çeşitli teknikler olsa da, atışınızı verimli ve tutarlı hale getirmek için pratik yapmanız gerekecektir. Bu yöntemleri, ulaşmayı umduğunuz mesafeye göre seçin:
    • Baş üstü atış, çok fazla mesafe istediğinizde en iyi şekilde kullanılır. Kamışı geri getirirken başparmağınızla döküm makarasının düğmesini basılı tutun. Tek bir hareketle oltayı ileri doğru itin ve başparmağınızı bırakın. Makaranızı yavaşlatarak ipinizin dolaşmasını önlemek için düğmeye tekrar basın.
    • Pitching, yaklaşık 10 yarda aralığında yakın atış yapmaya çalıştığınızda kullanılmalıdır. Oltanızı yukarıda tutarak ve yeminizi makarayla buluşmak üzere aşağı doğru hareket ettirerek misinayı biraz gevşetin. Baskın olmayan elinizi kullanarak yemi tutun. Baskın elinizi makaranızın düğmesine basmak için kullanın. Yemi geri getirip oltanın ucunu indirirken misinayı gergin tutun. Tek bir hamleyle oltanın ucunu kaldırarak yemi baskın olmayan elinizden çekin. Kısa mesafenizi geçmediğinizden emin olmak için misinayı yavaşlatmak için başparmağınızı kullanın.
  5. adım 5 balığınızı makaraya sarın.5Balığınızı sarın. Satın alabileceğiniz çeşitli makaralar vardır, ancak 3 temel makara spincaster, baitcaster ve spinning makaradır.
    • Çoğu insan spincaster ile başlar. Bu, döküm tekniğine odaklanmanızı sağlayacak kadar basit bir düğmeli makaradır.
    • Baitcaster da bir düğmeli makaradır, ancak düğme aşağı itildiğinde yerine kilitlendiğinden size daha fazla kontrol sağlar. Yemin hızını kontrol etmek için başparmağınızı makara üzerinde kullanmanızı gerektirir. Bu makara, balıkları kalın sudan çıkarmaya çalışırken iyi çalışır.
    • Eğirme makaralarının açık bir yüzü vardır ve çubuk, misina makaralarına paralel olacaktır. Bunlar hafif krank yemleri, drop-shot teçhizatları atarken iyi çalışır, jerkbaitsve ağırlıksız yumuşak plastikler.

Tatlı Su Oltalarının Kullanımı

  1. adım 1 ne yaptığınıza bağlı olarak bir çubuk seçin're fishing and the location.1Ne avladığınıza ve bulunduğunuz yere göre bir olta seçin. Kamışlar genişlik, esneklik ve uzunluk bakımından farklılık gösterir. Esneklik, aksiyon olarak bilinir ve kamışlar, vurduğunda yakaladığınız balık türünün gerginliğini emecek kadar olmalıdır. Çok fazla döküntü olan bir yerde balık tutuyorsanız, döküntüler arasında harekete dayanabilecek bir olta seçmelisiniz.
    • Fiberglas oltalar en iyi krank yemleri, jerk yemleri, reaksiyon yemleri ve tiz kancalar ile eşleştirilir.
    • Karbon fiber oltalar, hassas dökümde en iyi sonucu verdiğinden profesyonel düzeyde bir balıkçıysanız harikadır.
    • Daha büyük balıklarla daha fazla mücadele etmek için veya daha küçük balıklar için döküm yaparken, daha fazla esneklik için ultra hafif bir olta kullanın. Bu kamışlar genellikle 4 - 5,5 fit uzunluğundadır ve crappie, alabalık, levrek, bluegill ve diğer panfishleri yakalamak için en iyi döküm yemleri ve sineklerle eşleştirilir.
  2. adım 2 canlı yemle hareketsiz balıkçılık veya trolling için eğirme çubukları kullanın.2Canlı yemle hareketsiz balıkçılık veya trolling için eğirme kamışları kullanın. Mantar veya PVC köpük saplı grafit veya fiberglastan yapılmış eğirme kamışlarını seçin. Levrek, alabalık, turna balığı ve walleye avlanırken 5 - 8,5 fit arasında bir uzunluk seçin. Çelikbaş ve somon gibi balıklar için iki elle döküm yaparken daha uzun eğirme kamışları kullanılmalıdır.
    • Spin makarası, yem atma veya spin atma kamışlarının aksine kamışın altına asılır.
  3. adım 3 yem atma ve kapalı spin atma kamışları ile çalışın.3Yem atma ve kapalı spinli döküm kamışları kullanın. Bu kamışlar, sapın üzerine monte edilmiş olta makaraları kullanıldığında en iyi sonucu verir. Mantar veya pvc köpük saplı grafit veya fiberglastan yapılan bu kamışlar eğirme kamışlarına çok benzer. Uzunlukları 5 - 8,5 fit arasında olabilir. Çelik kafa veya somon avlarken iki elle döküm için daha uzun saplı daha uzun kamışlar kullanın.
    • Daha büyük yemlerle ve daha büyük balıklarla avlanırken daha büyük kamışlar kullanın.
  4. adım 4 daha büyük balıklar için teleskopik oltalarla balık tutun.4Daha büyük balıklar için teleskopik oltalarla balık tutun. Kısaltmak veya genişletmek için tasarlanan teleskopik kamışların uzunluğu 20 ila 30 fit arasında değişir, ancak 1,5 fit kadar kısaltılabilir. Hem dayanıklılık hem de esneklik sağlamak için grafit, fiberglas veya kompozit malzemeden yapılmış teleskopik kamışları seçin. Her bölüm, çubuğun yapısal bütünlüğünü korurken başka bir bölüme uyacak şekilde tasarlanmıştır.
    • Teleskopik çubuklar kolay taşıma içindir. Taşıma sırasında kamışın her bölümü için uç kapakları kullanmak da dahil olmak üzere uygun bakım prosedürlerini uyguladığınızdan emin olun. Bölümlerin uzunluğu daha kısaysa daha kolay kapanmalıdır. Daha fazla bölüm, daha güçlü bir balıkla karşılaştığınızda daha uzak bir atış ve daha az kırılma yaratabilecek daha iyi ağırlık ve stres dağılımı anlamına gelir.

Tuzlu Su Olta Kamışlarının Kullanımı

  1. adım 1 kamışınızın uzunluğunu, gücünü ve hareketini göz önünde bulundurun.1Kolunuzun uzunluğunu, gücünü ve hareketini göz önünde bulundurun. Bu faktörler yakalamak istediğiniz balık türüne bağlı olacaktır. Kısa kamışlar daha fazla mücadele veren balıklar için güç sağlarken, uzun kamışlar daha uzağa atar. Bir kamışın gücü, hafiften ekstra ağıra kadar ne kadar ağırlık kaldırabileceğidir. Kamışlar, eşleştirilmek üzere tasarlandıkları yem veya pound-test misinanın ağırlığına göre de seçilebilir.
    • Sert ama hassas bir deneyim istiyorsanız grafit bir kamış, sert ve güçlü bir deneyim istiyorsanız fiberglas bir kamış seçin.
    • Makaralar yüksek veya düşük hızlı olarak sınıflandırılır; ikincisi büyük balıklarla savaşmak için daha fazla güce ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Bazı makaralar yüksek ve düşük hız arasında geçiş yapmak için bir düğmeye basmanıza izin verir.
  2. adım 2 daha hafif yemler ve yemler atarken bir eğirme çubuğu ve makarası kullanın.2Daha hafif yemler ve yemler atarken bir eğirme çubuğu ve makarası kullanın. Spinning kamış ve makaralar üst su poppers ve yüksek hızlı fişler ile iyi çalışır. Kamışı tutmak için baskın elinizi kullanın, diğer elinizle de kolu çevirin.
    • Baskın elinizin hangisi olduğuna bağlı olarak kamışınızın sapını değiştirdiğinizden emin olun.
    • Oltayı yere koyarak misinayı makaraya sarın ve misinanın makaradan çıktığı yönde makaraya girdiğinden emin olun. Misinayı sıkıştırın ve makara kolunu bir düzine kez çevirin. Misina gevşekken, misinanın bükülmeye ve dönmeye başlayıp başlamadığını kontrol etmek için kamışın ucunu bırakın. Eğer dönüyorsa, misinayı yanlış yönde makaraya sarmışsınız demektir. Makarayı ters çevirin ve makarayı doldururken doğru yönde devam edin.
  3. adım 3 yemli olta kamışları ve makaraları kullanın.3Baitcasting kamışları ve makaraları kullanın. Bu kamışlar dip balıkçılığında, jigging yaparken, uzun döküm yaparken veya büyük yemler kullanırken en iyi sonucu verir. Misinayı hızlı bir şekilde bırakıp geri almak için muhafaza veya jigging için açık yüzlü bir makara kullanın. Daha hafif yemler ve yemler kullanırken kapalı yüzlü bir makara kullanın. Makaranın hızını kontrol etmek ve yavaş tutmak için başparmağınızı kullandığınızdan emin olun.
    • Baitcasting kamışları kolayca karışır çünkü makara kamıştan çıkarken misinadan daha hızlı döner. Eğer dolanma çok kötü değilse makaradan daha fazla misina çekerek çözebilirsiniz. Bununla birlikte, çoğu baitcasting makarası, ipinizin dolaşmasını önlemek için bir santrifüj, manyetik veya elektronik döküm kontrolüne sahiptir.
  4. adım 4 daha büyük balıklar için bir tuzlu su trol oltası kullanın.4Daha büyük balıklar için bir tuzlu su trol oltası kullanın. Tuzlu su trol kamışları çok fazla misina taşır ve büyük gövdeleri büyük balıklarla savaşmak için aşırı basınç almalarını sağlar. Bu kamışlar döküm kamışlarından daha kısa ve daha güçlüdür. Ayrıca bir dövüş kemeri veya sandalyesi için çentikli bir popo ile birlikte gelebilirler. Daha uzun ve kısa dipli kamışlar, dövüş kemeri veya sandalyesi ile kullanım içindir.
    • Kamışı uygun bir misina testiyle eşleştirin; 20 poundluk bir kamış ve misina kombinasyonu yelken balığı, yunus ve marlin için işe yarar. Billfish ve mavi yüzgeçli orkinos için 130 poundluk kamış ve misina kombinasyonu kullanın.
  5. adım 5 tuzlu su jigging kamışları ve makaraları kullanın.5Tuzlu su jigging kamışları ve makaraları kullanın. Bu kamışlar, bir hedefin üzerinde gezinmek veya oltanızı yüksek hızlarda geri çekmek için en iyi sonucu verir. Balığa bağlı olarak yeminizi çok hızlı veya yavaş bir şekilde doğru hızda çalıştırmak için özel bir takım kullanın. Hızlı geri çekme için yüksek hızlı kamışlar ve metal yemlerle dikey jigging kullanın. Buna karşılık, hedefin üzerinde gezinmek veya yavaş, kasıtlı geri alma için kauçuk jigler kullanın.

Buz Oltası Kamışlarının Kullanımı

  1. adım 1 doğru uzunluğu seçin.1Doğru uzunluğu seçin. Buz oltaları genellikle tatlı su veya tuzlu su oltalarından daha kısadır. Uzunlukları 24 - 36 inç arasında değişir. Oltanızın boyutunu buzun kalınlığına ve avladığınız balık türüne göre seçmeniz gerekecektir.
  2. adım 2 doğru malzemeye karar verin.2Doğru malzemeye karar verin. Buzda balık avı çok hassas bir kamış gerektirir. Balıklar soğuk suda çok aktif değildir, bu nedenle hem zorlu hava koşullarına dayanabilecek hem de bir ısırık aldığınızda bunu gösterecek kadar esnek ve hassas bir kamışa ihtiyacınız vardır. Grafit veya fiberglas kamışlara bakın.
    • Yakalamayı planladığınız balık türü de kamışınızın ne kadar hassas ve esnek olmasını istediğinizi belirleyecektir. Örneğin, panfish çok hafif bir kamış gerektirirken, Northern pike gibi av balıkları daha ağır bir kamışa ihtiyaç duyar.
  3. adım 3 misinanızı kamışınız ve makaranızla eşleştirin.3Halatınızı kamışınız ve makaranızla eşleştirin. Kamışınıza uygun bir misinaya sahip bir eğirme makarası veya yaylı bir makara seçin. Örneğin, hafif bir kamış kullanıyorsanız, hafif bir misina kullanın. Eğirme makarası yerine sinek makarası da kullanabilirsiniz.
    • Bir sinek makarasının eğirme makarasına göre bükülecek daha az misinası vardır.
  4. adım 4 kamış yerine tip-up kullanın.4 Kamış yerine uç-up kullanın. Tip-up, yemi buzun altına sarkıtan bir cihazdır. Bir ısırık olduğunda buzun üzerine yerleştirilmiş bir bayrakla size haber verir. Cihaz, suyun altına batırılmış bir makara kullanması bakımından bir oltaya benzer. Bir balık yemi alır ve makarayı çevirir, bu da bir vuruş yaptığınızı bildirmek için bayrağı serbest bırakır.
    • Tip-up'lar genellikle ahşaptan yapılır ve bazıları deliğinizin üzerine sığması ve donmasını önlemek için daireseldir. Walleye gibi daha büyük balıklar için örgülü misinalı bir tip-up kullanırken ağır bir misina kullanın.
  5. adım 5 şansınızı arttırmak için hem tip-up hem de spin oltası kullanın.5Şansınızı artırmak için hem tip-up'ları hem de bir spin çubuğunu kullanın. Farklı yerlerde iki delik açın. Konumların iki ısırık olması durumunda tepki verebileceğiniz kadar yakın, ancak birden fazla vuruş için daha fazla fırsat verecek kadar uzak olduğundan emin olun. İpucunuzu izlerken bir delikte jig yapmak için eğirme çubuğunuzu kullanın.
    • Jigging, suda hareket ederken yukarı aşağı sarsıntılı bir hareket üretmek için özel bir cihaz - bir jig - kullanmak anlamına gelir. Sarsıntı hareketi, belirli balık türlerinin vuruş refleksini harekete geçirmek içindir.
  6. adım 6 doğru yem üzerinde karar kılın.6Doğru yem üzerinde karar kılın. Hem canlı hem de yapay yemler buz balıkçılığı için işe yarayacaktır. Yapay yemler için muz jigleri ve gözyaşı jiglerini seçebilirsiniz. Canlı yem için solucan, arı anası larvası, kurtçuk, sinek larvası, mayıs sineği larvası veya minnows deneyebilirsiniz. Hangi yemi seçerseniz seçin yemi yavaşça sallayın.

Sinek Oltası Kamışlarının Kullanımı

  1. adım 1 bir bütçe oluşturun.1Bir bütçe oluşturun. Sinek oltaları ödediğiniz kadar iyidir, bu nedenle bir sinek oltası satın almadan önce oltanızı ne sıklıkta kullanacağınızı ve hangi beceri seviyesinde olduğunuzu bilmek önemlidir. Yüksek performanslı kamışlar size yardımcı olabilirken, pahalı bir kamışın tüm avantajlarından yararlanmak için döküm becerileriniz gelişene kadar beklemek yararlı olabilir.
  2. adım 2 deneyiminize göre bir olta seçin.2Tecrübenize göre bir kamış seçin. Yeni başlayanlar grafit, fiberglas veya bambudan yapılmış ucuz kamışları seçebilir. Fiyat daha iyi malzemeleri yansıtacaktır ve yüksek performanslı kamışlar deneyimli balıkçılar veya sık sık sinek balıkçılığı yapmayı planlayan kişiler için daha uygundur.
    • Yüksek kaliteli kamışlar, sinek balıkçılığı yaparken zorunlu olan döküm işlemini kolaylaştırabilir.
    • Sinek kamışları 2, 3 veya 4 parçalı olabilir. Yeni başlayanların çoğu 2 parça kullanırken, daha deneyimli balıkçılar parçalanabildiği ve uçaklarda kolayca taşınabildiği için 4 parça kullanır.
  3. adım 3 doğru tekniği öğrenin.3Doğru tekniği öğrenin. Oltayı canlı avın hareketini taklit edecek şekilde atın. Yeminizin sunumu, olta ve misinanın belirli hareketler yaratmak için sorunsuz bir şekilde çalıştığı balık türüne bağlı olacaktır.
    • Hareketler böcekleri taklit etmekten kurbağalara kadar değişebilir.
  4. adım 4 bulunduğunuz yere göre kamış uzunluğunu seçin.4Bulunduğunuz yere göre kamışın uzunluğunu seçin. Çok fazla çalı bulunan daha küçük akarsularda balık tutmak için 6 - 8 fit sinek kamışları kullanın. Büyük nehirlerde avlanırken 9 fitlik kamışlara geçin. Kamış ne kadar uzun olursa, ipiniz üzerinde o kadar fazla kontrol sahibi olursunuz.
  5. adım 5 daha büyük balıklar için daha büyük bir misina ve kamış kullanın.5Daha büyük balıklar için daha büyük bir misina ve kamış kullanın. Sinek ne kadar büyükse, o kadar ağırdır ve onu iletmek için daha ağır bir misinaya ihtiyacınız olacaktır. Daha büyük bir kamış, daha ağır yemlerle yumuşak bir atış sağlar.
    • Yeni başlayanlar alabalık için 1 - 8 ağırlık, levrek için 6-10 ağırlık ve tava balığı için 5 ağırlık kullanmalıdır.
  6. adım 6 olta misinasının kamışınız için tasarlandığından emin olun.6Sinek olta misinasının kamışınız için tasarlandığından emin olun. Sinek oltaları sadece belirli bir ağırlıktaki misinayı atmak için tasarlanmıştır. Örneğin, 6 ağırlıktaki bir kamışla sadece 6 ağırlıkta bir misina kullanın. Uygun ağırlıktaki misinayı seçmek için mantar kabzanın üzerinde yazılı olan kamış bilgilerini kontrol edin.
    • Farklı üreticiler ağırlık bilgilerini kamışın farklı yerlerine yerleştirir ve benzersiz kodlara sahip olabilirler. İlgili bilgileri bulamazsanız üreticiye danıştığınızdan emin olun.
  7. adım 7 doğru yemi seçin.7Doğru yemi seçin. Seçeceğiniz yem, bölgeye ve balık türüne bağlı olacaktır. Balık tutacağınız yere en yakın sinek dükkanını bulun ve satış personeline ne önereceklerini sorun.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruBalık tutmak için günün en iyi zamanı nedir? Günün en iyi zamanı nerede balık tuttuğunuza bağlıdır. Konum, hava durumu ve tatlı suda mı yoksa tuzlu suda mı balık tuttuğunuz gibi faktörlerin tümü günün en iyi zamanının ne olacağını etkiler. Ayrıca balık türlerine de bağlıdır. Balık tutmayı planladığınız bölge hakkında biraz araştırma yapmanızı öneririm. Daha fazla bilgi için blog okumayı, podcast dinlemeyi ve balıkçılıkla ilgili dergileri okumayı deneyin.
  • Soruİlk kez balık tutarken hangi yaygın hatalardan kaçınabilirim? Yağmur yağabileceği için hava durumuna hazırlanmayı unutmayın. Hazırlanmak için, her ihtimale karşı biraz yağmurluk getirin. Ayrıca iki olta getirmeyi ve bazı yedek ekipmanlara sahip olmayı da düşünmelisiniz. Son olarak, doğru zihniyete sahip olmak önemlidir. Macera duygusuyla gidin, eğlenin ve hata yaparsanız veya ilk seferinizde bir şey yakalayamazsanız kendinize iyi davranın!
  • SoruAçığa attıktan sonra oltamı nasıl sarabilirim? Sağdaki kolu kullanın ve dairesel bir hareketle ileri doğru döndürün. Bu, misinayı size doğru çekmeye başlayacaktır. Farklı türde bir oltanız varsa sol tarafta da olabilir.

İpuçları

  • Her yer değiştirdiğinizde, yakalamayı planladığınız balık türü için hangi yemin başarılı olduğunu araştırın.
  • Bazı balık türlerini ve boyutlarını yakalamak yasa dışıdır. Mevsimi dışında veya çok küçük görünen bir balık yakalarsanız, geri atın. Her zaman yerel oyun ve balıkçılık yetkililerine danışın.

Uyarılar

  • Bölgenizde balık tutmak için lisans almanız gerekip gerekmediğini kontrol edin. Yılın zamanına veya yere bağlı olarak bazı balık türlerini yakalamak yasa dışı olabilir.
  • Daha büyük balıklar için balık avlarken uygun önlemleri aldığınızdan emin olun. Uygun ekipman ve hazırlık eksikliği ciddi yaralanmalara veya daha kötü durumlara yol açabilir.