Yüksek Kapasiteli Airsoft Şarjörü Nasıl Kullanılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu makale size bir airsoft yüksek kapasiteli şarjörün nasıl doğru şekilde kullanılacağını öğretecektir.

Adımlar

  1. adım 1 şarjöre mermi dökün.
    BB'leri şarjöre dökün. Bu, genellikle şarjörün üst kısmında bulunan tuzak kapağını açarak yapılabilir. Ardından şarjöre yüksek kaliteli BB'ler dökün. Sadece yeteri kadar döktüğünüzden emin olun. Şarjörü sıkıştırabileceği için fazla dökmeyin. Ardından kapak kapağını sıkıca kapatın.
  2. adım 2 bb'leri doldurma haznesine yükleyin.
    BB'leri doldurma haznesine yükleyin. Bunu yapmak için, şarjörün altında bulunan çarkı çevirin ve öncekinden farklı bir ses duyana kadar dinleyin. Bu ses, şarjörün kaç kez daha sarılması gerektiğini gösterir. BB'lere baskı uygulamak için tekerleği 3 kez daha sarın, böylece yerçekimi nedeniyle şarjöre geri batmak yerine airsoft silahına gerçekten gireceklerdir.
  3. adım 3 şarjörü airsoft tabancasına yerleştirin ve ateşleyin!
    Şarjörü airsoft tabancasına yerleştirin ve ateş edin!
  4. adım 4 şarjörü yeniden doldurun.
    Şarjör yeniden dolduruluyor. Namludan daha fazla BB çıkmadığında ve airsoft silahı hala ateş ettiğinde (AKA kuru ateşleme), önceki iki adımı tekrarlayın.
  5. adım 5 şarjörü doldurun.
    Şarjörü yeniden doldurun. İlk adımı tekrarlayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Airsoft silahının şarjörünü nasıl çıkarabilirim?
    Hepsi aynı değildir, ancak en yaygın şarjör bırakma şekli emniyetin yanında bulunur ve basıldığında şarjörü çıkarır. Yakalamak için hazırlıklı olun, çünkü bazen ayağınıza veya yere düşebilir!
  • Soru
    Her atıştan sonra bir AEG'yi kurmam gerekir mi?
    AEG, otomatik elektrikli silah anlamına gelir, bu nedenle hayır, her atıştan sonra kurmanız gerekmez. Ancak bir tür pile ihtiyaç duyacaktır, bu yüzden bunu aklınızda bulundurun.

İpuçları

  • Yüksek kapasiteli şarjörlerde sıkışma çok yaygındır. Sıkışmayı gidermek için, airsoft silahınızın sıkışma giderme çubuğunu alın ve açılı ucunu kullanın. Serbest bırakma düğmesini (genellikle dairesel deliğin hemen yanında bulunur) basılı tutarken çubuğu yükleme haznesine (bbs'lerin şarjörden çıktığı küçük dairesel delik) yerleştirin. Sonra çubuğu çıkarın. BB'ler hızla dışarı fırlamalıdır, endişelenmeyin, bunun olması gerekiyordu. 10 BB kaybetmek, sıkışmış bir şarjöre sahip olmaktan daha iyidir.
  • Şarjöre dikkat edin, çünkü yüksek kapaklı şarjörler kolayca kırılabilir ve değiştirilmesi genellikle pahalıdır.
  • Bazı yüksek kapasiteli şarjörler, şarjörü tam olarak kilitleyemeden aniden makaraya sarma eğilimindedir ve yanlış beslemeye ve şarjör sıkışmasına neden olur. Bunu önlemek için, şarjörü mümkün olduğunca hızlı ve tempolu bir şekilde takarken, şarjör kilidinin güvenli bir şekilde yoldan çekildiğinden emin olun.

Uyarılar

  • İyi kalitede BB'ler kullanın. Spor malzemeleri mağazalarında bulabileceğiniz BB'leri kullanmayın. Bu BB'ler genellikle ucuza üretilir ve yay basıncı altında tam anlamıyla ikiye bölünebilir. Bu da sonunda size bir sıkışma verecektir. Silahınızı kırmaktansa, kaliteli BB'ler için 5-10$ daha fazla harcamak daha iyidir.
  • Şarjöre aşırı BB doldurmayın. Bu, kapak kapanırken BB'lerin yükleme haznesine kaçmasına neden olur. Bu şarjöre kalıcı olarak zarar verebilir.
  • Ne yazık ki, yüksek kapasiteli şarjörler söz konusu olduğunda, biyolojik olarak parçalanabilen BB'ler yay basıncı altında ikiye ayrılacak ve bu da şarjörü bir kez daha sıkıştıracaktır. Eğer 4 yıl airsofting yaptıktan sonra bahçenizin her yerinde küçük beyaz saçma yığınları istemiyorsanız biyolojik BB'leri kullanabilirsiniz) ancak genel olarak kullanmamanız şiddetle tavsiye edilir.