Tekme Tahtası Nasıl Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kickboard, acemi bir yüzücü için harika bir araçtır ve aynı zamanda ileri düzey bir antrenmana harika bir katkı sağlar. Yüzücünün bacak kaslarını izole etmesini ve böylece çeşitli yüzme kulaçları için form ve tekniğe odaklanmasını sağlar. Bir kickboard, yeni başlayan bir yüzücünün suda kendini kontrol etmeyi öğrenirken ayakta kalmasına yardımcı olabilir.

Adımlar

Yeni Başlayanlar İçin Kickboard Kullanımı

  1. adım 1 göğsünüzü kickboard'un üstüne koyun.
    Göğsünüzü kickboard'un üstüne koyun. Vücudunuzun üst kısmını kickboard üzerinde konumlandırmak, yüzerken bacaklarınızı tekmelemeyi öğrenebilmeniz için yüzmenize yardımcı olacaktır. Karnınız suyun içindeyken kaburgalarınızın desteklenmesi için göğsünüzü kickboard'un üstüne yerleştirin.
  2. Kickboard'u iki elinizle tutun. Varsa, ellerinizi kickboard'daki deliklerden geçirebilirsiniz. Aksi takdirde, her iki elinizle kickboard'un yanlarını kavrayın. Dirseklerinizi yanlarınıza doğru sıkıştırdığınızdan emin olun.
  3. Kalçanızı yukarıda ve sırtınızı düz tutun. Kickboard'unuzdan en iyi şekilde yararlanmak için vücudunuzu mümkün olduğunca düz tutmanız gerekir. Kalçalarınızın bükülmesine veya suya batmasına izin vermeyin, bunun yerine vücudunuzu kickboard'dan düz bir şekilde uzatın. Kalçanızı kaldırmak için göğsünüzle tahtaya hafifçe bastırın.
  4. Bacaklarınızı tekmeleyin. Bacaklarınızı yukarı ve aşağı tekmelemek için dizleriniz yerine kalçalarınızı kullanın. Ayağınızın üst kısmı sizi suda ilerletmek için gereken yukarı ve aşağı hareketi sağlayacağından ayak parmaklarınızı gösterin.
  5. Nefes alma tekniklerini uygulayın. Kickboard'u önünüzde düz bir şekilde uzatın ve üst kenarını iki elinizle kavrayın. Tekme atarken suyun içinde nefes alma teknikleriniz üzerinde çalışın. Kalçanızın suyun altına inmesini önlemek için nefes alırken başınızı yana çevirin (suyun dışına kaldırmak yerine). Yüzünüzü öne çevirin ve başınız suyun altındayken nefes verin.

İleri Seviye Yüzücüler için Kickboard Kullanımı

  1. Kickboard'u düz bir şekilde önünüze doğru uzatın. Kickboard'un üst kenarını iki elinizle kavrayın. Kollarınız düz ve dirsekleriniz düz olacak şekilde kickboard'u önünüzde tutun.
  2. Kollarınızla tahtaya hafifçe bastırın. Kollarınızla tahtaya bastırmak önemlidir, çünkü bu kalçalarınızın yukarı çıkmasını sağlar. Kalçalarınız üst vücudunuzla düz bir çizgi yerine suya batıyorsa, vuruşlarınız o kadar güçlü olmayacaktır.
    • Tahtayı suyun altına batıracak kadar bastırmayın, bunun yerine kalçalarınızı kaldırmaya yetecek kadar hafif bir basınç kullanın. Şimdi farklı tekmeler deneyebilirsiniz.
  3. Çırpınan tekmeyi deneyin. Bacaklarınızı paralel tutun, ayak parmaklarınızı gösterin ve bacaklarınızı hızlı bir şekilde yukarı ve aşağı tekmeleyin. Hareket dizinizden ziyade kalçanızdan gelmelidir. Bacağınızı aşağı doğru iterken dizinizi esnetin ve bacağınızı yukarı doğru hareket ettirmeden önce düzeltin.
  4. Kurbağalama vuruşu üzerinde çalışın. Bacaklarınızı paralel ve ayak parmaklarınızı sivri tutarak uzatın. Dizlerinizi bükün ve ayaklarınızı kalçalarınıza doğru hareket ettirin. Ardından dizlerinizi birbirinden uzaklaştırın ve ayaklarınızı dışa doğru döndürün. Ayaklarınızla suyu iterek bacaklarınızı geriye ve dışarı doğru süpürün. Bacaklarınızı içe doğru hareket ettirirken uzatarak başlangıç pozisyonuna geri dönün.
  5. Yunus tekmesi atın. Bacaklarınızı bir arada tutarak uzatın ve ayak parmaklarınızı gösterin. Ayaklarınızı kalçanıza doğru getirmek için her iki dizinizi bükün. Her iki ayağınızı da kullanarak aynı anda aşağı doğru tekme atın.

Sırt Üstü Yüzerken Kickboard Tutmak

  1. Kickboard'u göğsünüze doğru sarın. Kickboard'u göğsünüze doğru tutun ve kollarınızı etrafına sarın. Rahat bir tutuş sağladığınızdan emin olun.
  2. Geriye doğru uzanın ve kalçalarınızı yukarı kaldırın. Vücudunuzun suya geri düşmesine izin verin ve kalçalarınızı kaldırın. Tüm vücudunuzu düz bir çizgi halinde gevşetin. Sırtınızı veya kalçanızı bükmekten ya da suya batmalarına izin vermekten kaçının.
  3. Sırtüstü vuruşunuza konsantre olun. Bacaklarınızı dönüşümlü olarak yukarı ve aşağı tekmeleyin. Ayak parmaklarınızı sivri tutun ve bacaklarınızı birbirine yakın tutun, ancak dokunmayın. Dizden ziyade kalçadan tekme atın. Bir bacak yukarıdayken diğeri aşağıda olmalı ya da tam tersi.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Kickboardlar çocuklar için iyi midir?
    Evet, ancak kickboardlar küçük çocuklar için uygun eğitim araçları olmayabilir. Doğru yüzme tekniği için, çocukların en az 5 veya 6 yaşına gelene kadar kickboard kullanmalarını önermiyorum.
  • Soru
    Karın kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur mu?
    Kick board ile vücudunuzun alt kısmını kullanmalısınız. Bacaklarınızı hareket ettirerek ve mide kaslarınızı sıkı tutarak, karnınız da çalışacaktır.

Video

İpuçları

  • Antrenmanınızdan en iyi şekilde yararlanmak için paletleri bir kick board ile birlikte kullanın.

Uyarılar

  • Bir kickboard asla yüzdürme cihazı olarak kullanılmamalıdır.
  • Sırtınızda yaralanmalara neden olabileceğinden kelebek vuruşu yaparken kickboard kullanmaktan kaçının.