Powerball Nasıl Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Powerball bir jiroskopik egzersiz topu markasıdır, ancak 'Powerball' adı Kleenex'in bir mendil için kullanıldığı gibi tüm jiroskopik toplar için genel bir terim olarak kullanılır. Bileğinizi, parmaklarınızı ve elinizi güçlendirmek için bir Powerball kullanın. Karpal tünel sendromunuz veya tenisçi dirseğiniz varsa bunları fizik tedavi aracı olarak bile kullanabilirsiniz. Bir egzersiz aracı olarak kullanmak istemiyorsanız, ellerinizi meşgul eden nesnelerle oynamaktan hoşlanıyorsanız, Powerball'u bir stres oyuncağı olarak kullanmaktan çekinmeyin. Powerball'u kullanmak için, elinizi, bir kordonu veya yerleşik pisti kullanarak iç topun açıkta kalan bölümü olan rotoru döndürün. Ardından, topun içindeki jiroskobu sürekli hareket halinde tutmak için topu bileğinizde döndürün.

Adımlar

Bir Cord-Start Powerball Döndürmek

  1. adım 1 topu başlatmayı kolaylaştırmak istiyorsanız bir kordonlu powerball alın.1Topu başlatmayı kolaylaştırmak istiyorsanız bir kordonla çalışan Powerball edinin. Kordonla çalışan Powerball'lar, topun içindeki jiroskopik hareketi başlatmak için bir kordon kullanır. Kullanımı diğer modellere göre daha kolaydır ve topun dönmesini sağlamak için tonlarca güç kullanmanız gerekmez. Bileğinizi çalıştırmak istiyorsanız kordonla çalışan bir Powerball alın, çünkü topu çalıştırırken bilek kaslarınızı zorlamayacaksınız. İnternetten veya bazı oyuncak mağazalarından iple çalışan bir Powerball satın alabilirsiniz.
    • Powerball'ların farklı ağırlıkları ve boyutları vardır. Elinize rahatça oturan ve tutması kolay olan bir tane alın.
  2. adım 2 powerball'u açıktaki rotor size bakacak şekilde tutun.2Powerball'u açıktaki rotor size bakacak şekilde tutun. Powerball'u rotoru yukarı bakacak şekilde baskın olmayan elinizle kavrayın. Rotor, dönen iç topun açıkta kalan bölümünü ifade eder. Rotorun içinde, topu başlattıktan sonra bileğinizi döndürdüğünüz sürece sürekli olarak dönen bir jiroskop vardır. Küçük ip uzunluğunu diğer elinizde tutun.
    • Kordonla başlatılan Powerball'larda topun etrafını sarmak ve onu sarmak için bir ip uzunluğu kullanılır.
  3. adım 3 i̇p için küçük açıklığı bulana kadar rotoru hareket ettirin.3Kordon için küçük açıklığı bulana kadar rotoru hareket ettirin. Rotor bir ray üzerindedir ve sadece 2 yönde hareket edebilir - ileri ve geri. Rotorun ortasında küçük bir delik bulana kadar rotoru her iki yönde de hareket ettirin. Burası Powerball'u sarmak için ipi yerleştireceğiniz yerdir.
  4. adım 4 i̇pi deliğe yerleştirin ve başparmağınızla yerinde tutun.4İpi deliğe yerleştirin ve başparmağınızla yerinde tutun. Kordonunuzu alın ve dikkatlice rotorun içindeki açıklığa doğru kaydırın. Kabloyu 1-2 inç (2,5-5,1 cm) deliğe ittikten sonra, yerinde tutmak için başparmağınızı açıklığın üstüne koyun.
    • Kordon için kilitleme mekanizması yoktur. Delikten dışarı kaymasını önlemek için başparmağınızla yerinde tutmanız gerekir.
    • Kordonu yerinde tutmak için hangi başparmağınızı kullandığınız önemli değildir.
  5. adım 5 topu sarmak için rotoru kendinizden uzağa doğru döndürün.5Topu sarmak için rotoru kendinizden uzağa doğru döndürün. Başparmağınız kordonu delikte tutarken, serbest elinizle kordon kasanın altına kayana kadar rotoru kendinizden uzağa kaydırın. Ardından, bir elinizle rotoru kendinizden uzağa doğru döndürmeye devam ederken diğer elinizle kordonu sıkıca tutun. Rotoru aynı yönde döndürerek topu çevirmeye devam edin.
    • Siz topunuzu döndürüp sararken kılıf kordonu yerinde tutacaktır.
    • Rotoru döndürürken kordonu tutmak için hangi elinizi kullandığınız önemli değildir.

    İpucu: Gerginlikte boşluklar bırakmamak için kordondaki gevşekliği sıkı tutun. Kordon ne kadar sıkı olursa, dışarı çektiğinizde top o kadar hızlı dönecektir.

  6. adım 6 3-4 inç (7,6-10,2 cm) kordonunuz kaldığında topu yukarı sarmayı bırakın.6 3-4 inç (7,6-10,2 cm) kordonunuz kaldığında topu sarmayı bırakın. Topu yukarı sardıkça, kordon yivli iz boyunca kendi üzerine katlanacaktır. 3-4 inç (7,6-10,2 cm) kaldığında rotoru sarmayı bırakın. Ardından, kordonu tek elinizle kavrayın ve topu diğer elinizde tutun.
  7. adım 7 topu döndürmeye başlamak için kordonu hızlıca dışarı çekin.7Topu döndürmeye başlamak için kordonu hızlıca dışarı çekin. Rotor aşağı bakacak şekilde topu ters çevirin. Ardından, kordonu toptan tamamen çıkarana kadar baskın olmayan elinizle kordonu toptan koparın. Ne kadar sert çekerseniz, top o kadar hızlı dönecektir. Powerball'un elinizde gürlediğini ve titreştiğini hissettiğinizde, topun içindeki jiroskop dönüyor demektir ve topu istediğiniz gibi hareket ettirmeye veya döndürmeye başlayabilirsiniz.
    • Çoğu Powerball'da jiroskopun ne zaman hareket ettiğini size bildiren LED ışıklar bulunur. Jiroskop çalışıyorsa ışıklar yanık kalır. Yavaşladığında veya durduğunda LED ışıkları söner.
    • İsterseniz Powerball dönmeye başladıktan sonra onu diğer elinize aktarabilirsiniz.
    • Tüm Powerball'lar, elinizde hareket ettirmeyi bırakırsanız veya yere koyarsanız bir süre sonra kendiliğinden duracaktır.

Akülü Powerball'u Döndürme

  1. adım 1 hızı kontrol etmek istiyorsanız kablosuz bir powerball satın alın.1Hızı kontrol etmek istiyorsanız kablosuz bir Powerball satın alın. Akülü Powerball'ları başlatmak için elle döndürülmesi gerekir. Başlatmak için daha fazla çaba gerektirir, ancak birçok insan topu elle başlatmaktan ve olabildiğince hızlı döndürmeye çalışmaktan zevk alır. Biraz daha fazla çaba harcamaktan çekinmiyorsanız ve jiroskopun hızı üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istiyorsanız kablosuz bir Powerball satın alın. Akülü Powerball'u internetten veya bazı oyuncak mağazalarından satın alabilirsiniz.
    • İple çalışan güç topları gibi, bu ürünler de çeşitli ağırlık ve boyutlarda gelir. Kendinizi rahat hissettiğiniz bir Powerball alın.

    İpucu: Kabloyu kaybederseniz, kordonla çalışan bir Powerball'u bu şekilde başlatabilirsiniz. Birçok kullanıcı daha hızlı olduğu için bu yöntemi kordona tercih eder, ancak ustalaşmak için biraz pratik yapmak gerekebilir. İlk başta biraz garip gelirse cesaretiniz kırılmasın.

  2. adım 2 rotor yukarı bakacak şekilde powerball'u baskın olmayan elinizle çevirin.2 Powerball'u rotor yukarı bakacak şekilde baskın olmayan elinizle çevirin. Topu baskın olmayan elinizde tutun. Topu, rotor, yani kasanın içindeki topun açıkta kalan kısmı yukarı bakana kadar döndürün. Gittiği yönü bulmak için rotoru parmağınızla hareket ettirmeyi deneyin. Rotorun izi vücudunuza dik olacak şekilde topu yönlendirin.
    • Rotor, Powerball'u başlatmak için kullandığınız iç topun açıkta kalan bölümünü ifade eder. Topun yaklaşık 1/5'ini kaplar ve tanımlanması oldukça kolaydır.
    • Powerball'un rotoru yalnızca ileri ve geri hareket eder, bu nedenle pistin yönünü bulmak için onunla biraz oynamanız gerekir.
  3. adım 3 rotoru hızlıca fırçalayarak döndürmek için parmaklarınızı kullanın.3Rotoru hızlıca fırçalayarak döndürmek için parmaklarınızı kullanın. Baskın elinizi kaldırın ve karate hareketi yapacakmış gibi parmaklarınızı düz bir şekilde dışarı çıkarın. Ardından, rotorun yüzeyini siler gibi parmaklarınızı rotorun üst kısmı boyunca hızla fırçalayın. Rotoru döndürmeye başlamak için bunu rahatça yapabildiğiniz kadar hızlı yapın.
    • Aslında elinizle ince bir açıyla vurarak rotoru çalışmaya zorluyorsunuz. Bu, rulet tekerleğini veya stres çarkını döndürmek için kullandığınız hareketle aynıdır.
    • Rotoru baskın olmayan elinizle daha rahat hareket ettiriyorsanız Powerball'u diğer elinizle değiştirebilirsiniz.
    • Topu tutmak için kullandığınız elinizin başparmağıyla rotora ulaşabiliyorsanız, biraz pratik yaptıktan sonra o başparmağınızla da döndürebilirsiniz!
  4. adım 4 başlatmak için rotor yukarı bakacak şekilde topu elinizde döndürün.4Başlatmak için rotor yukarı bakacak şekilde elinizdeki topu döndürün. Rotor dönerken, topu dairesel bir hareketle hareket ettirmek için baskın olmayan elinizi kullanın. Rotoru yukarı bakacak şekilde tutun ve tutarlı bir hızı koruyun. Doğru tempoyu bulduğunuzda, rotorun içindeki jiroskop dönmeye başlayacaktır. Top gürlemeye veya hareket etmeye başladığında, jiroskop dönüyor demektir ve topu elinizde döndürmeyi bırakabilirsiniz.
    • Bu işlem Powerball'unuzun ağırlığı ve boyutuna göre doğru kadans ve hızı gerektirdiğinden biraz pratik gerektirir.
    • Teorik olarak, jiroskobu sonsuza kadar döndürmek için bileğinizi döndürmeye devam edebilirsiniz.
    • Top dönmeye başladıktan sonra diğer elinizde tutmak isterseniz el değiştirebilirsiniz.

Otomatik Başlatmalı Powerball'u Başlatma

  1. adım 1 eğer otomatik bir powerball satın alırsanız're using it for physical therapy.1Fizik tedavi için kullanıyorsanız otomatik bir Powerball satın alın. Otomatik başlatmalı Powerball'lar başlatması en kolay versiyonudur. Bu topların dönmesi için herhangi bir fiziksel çekme veya döndürme işlemi gerekmez, bu da onları karpal tünel sendromunu tedavi ediyorsanız veya bir zorlanmadan sonra bileğinizi güçlendiriyorsanız ideal hale getirir. İnternetten veya yerel oyuncak mağazanızdan otomatik bir Powerball satın alın.
    • Diğer modellerde olduğu gibi, otomatik Powerball'ların da farklı boyutları ve ağırlıkları vardır. Avucunuza uyan ve tutarken rahat hissettiren bir tane alın.
    • Rehabilitasyon ilerlemenizi takip etmeye çalışıyorsanız, dijital ekranlı bir otomatik Powerball alın. Bu toplar önceden belirlenmiş bir süre boyunca çalışacak şekilde ayarlanabilir, bu da terapi seanslarınızı kontrol etmenizi kolaylaştırır.

    Uyarı Powerball'lar bilekleri hasar görmüş kişiler için tıbbi olarak desteklenen bir tedavi seçeneği değildir. Powerball meraklıları, sürekli kullanımdan sonra ellerini daha iyi hissettirdiklerini keşfettiler ve birçok insan bunların bazı rehabilite edici etkileri olabileceğine inanıyor. Karpal tünel veya başka bir bilek sakatlığınız varsa dikkatli olun ve Powerball kullanmadan önce doktorunuza danışın.

  2. adım 2 topun üzerinde yazılı olan oku bulun's exposed rotor.2Topun açıkta kalan rotorunun üzerindeki oku bulun. Powerball'u, topun iç kısmındaki rotor adı verilen açıkta kalan bölümü bulana kadar elinizde ters çevirin. Rotoru, topun üzerinde basılı olan oku bulana kadar serbestçe hareket ettiği yönde çevirin. Bilye bu okun ters yönü kullanılarak sarılır.
    • Rotor bir ray üzerindedir ve sadece 2 yönde hareket ettirilebilir. Ok, topun hangi yönde döndüğünü gösterir.
  3. adım 3 topu sarmak için okun tersi yönünde geri çekin.3Topu sarmak için okun tersi yönünde geri çekin. Oku bulduğunuzda, topu iki elinizle tutun. Açıkta kalan bölümü ters yönde çekmek için başparmaklarınızı kullanın. Biraz direnç hissettiğinizde, top sarılmaya başlıyor demektir. Açıkta kalan bölümü daha fazla zorlayamayana kadar geri çekmeye devam edin.
    • Topu ne kadar yukarı sararsanız, o kadar hızlı dönecektir. Topu ne kadar uzağa sarmanız gerektiği konusunda minimum veya maksimum bir değer yoktur. Bu tamamen kişisel bir tercih meselesidir.
    • Topu tamamen sarmak genellikle 3-4 tur sürer. Çevirmek özellikle zor değildir, bu nedenle baş parmaklarınızı zorlamaktan endişe etmeyin.
  4. adım 4 başlatmak için topun açıkta kalan bölümünü serbest bırakın.4Başlatmak için topun açıkta kalan kısmını serbest bırakın. Topu sardıktan sonra her iki baş parmağınızı da serbest bırakın. Rotor ters yönde dönmeye başlayacak ve bu da topun ortasındaki jiroskopu döndürecektir.
    • Jiroskop çalışmaya başladığında, topun gürlediğini ve elinizde hareket ettiğini hissedeceksiniz. Bu, Powerball'unuzun doğru çalıştığının bir işaretidir.
  5. adım 5 topu elinize aktarın're trying to exercise.5Topu egzersiz yapmaya çalıştığınız elinize aktarın. Jiroskop dönmeye başladığında, topu egzersiz yaptığınız elinizde tutun. Topu 5 parmağınızın hepsini kullanarak rahatça kavrayın. Dönmeye devam etmesi için rotor aşağı bakacak şekilde topu çevirin.

Kollarınızı ve Bileklerinizi Çalıştırın

  1. adım 1 topu yanınızda tutarak kol ve omuz kaslarınızı çalıştırın.1Topu yanınızda tutarak kol ve omuz kaslarınızı çalıştırın. Powerball'unuzu başlatın ve jiroskopu hareket ettirin. Bacaklarınız omuzlarınızın altında olacak şekilde dik durun ve Powerball'u egzersiz yapmak istediğiniz kolunuzda tutun. Rotor aşağı bakacak şekilde bileğinizi dairesel bir hareketle döndürün. İzometrik kuvveti kaslarınıza aktarmak ve onları çalıştırmak için dirseğinizi, ön kolunuzu, omuzlarınızı ve göğsünüzü tamamen hareketsiz tutun.
    • Bunu yaparken Powerball'u kalçanızda tutabilir veya önünüze doğru uzatabilirsiniz.
    • Kaslarınız ağrımaya başlarsa durun. Kol ve omuz kaslarınız titreşimi emerken bu sert bir masaj gibi hissettirmelidir.

    İpucu: Egzersiz yapmak için Powerball'unuzu kullanmak zorunda değilsiniz. Birçok kişi sadece topu hareket ettirmekten ve onunla oynamaktan keyif alır.

  2. adım 2 topu elinizde döndürerek ön kol kaslarınızı güçlendirin.2Topu elinizde döndürerek ön kol kaslarınızı güçlendirin. Powerball'u başlatın ve egzersiz yapmak istediğiniz kolunuzda tutun. Dirseğinizi, Powerball önünüzde, belinizin yaklaşık 6-12 inç (15-30 cm) üzerinde olacak şekilde bükün. Ardından, rotoru kendi tarafında içe bakacak şekilde çevirin. Bileğinizi kilitli ve bisepslerinizi sabit tutarken ön kolunuzu bir kapı tokmağını çevirir gibi yarım daire şeklinde döndürün, böylece sadece ön kolunuzu hareket ettirmiş olursunuz. Önkol kaslarınızı güçlendirmek için Powerball'u bu şekilde çevirebildiğiniz kadar uzun süre çevirin.
    • Bu genellikle tenisçi dirseği için yatıştırıcı bir egzersiz olarak kullanılır. Yine de bunu tenisçi dirseği için bir fizik tedavi şekli olarak kullanmadan önce doktorunuza danışın.
    • Bu aslında bir tür direnç antrenmanıdır. Ön kolunuz topun içindeki merkezkaç kuvvetine karşı çalışır.
  3. adım 3 el kaslarınızı güçlendirmek için powerball'u bileğinizde döndürün.3El kaslarınızı güçlendirmek için Powerball'u bileğinizde döndürün. Tutuşunuzu geliştirmek ve bilek kaslarınızı güçlendirmek için Powerball topunuzu döndürmeye başlayın. Topu egzersiz yapmak istediğiniz elinizde tutun. Rotoru aşağı doğru çevirin ve kollarınızı yanınızda veya önünüzde şekil-8 düzeninde hareket ettirirken bileğinizi döndürün. Bileklerinizi güçlendirmek ve kas ağrılarını gidermek için topu mümkün olduğunca uzun süre döndürmeye devam edin.
    • Bu genellikle karpal tünel sendromunu hafifletmek için terapötik bir egzersiz olarak kullanılır. Bunu yapmadan önce sizin için iyi bir egzersiz olup olmadığını görmek için bir doktora danışın.
  4. adım 4 topunuzda varsa ilerlemeyi takip etmek için dijital ekranı kullanın.4Topunuzda varsa ilerlemeyi takip etmek için dijital ekranı kullanın. Bazı üst düzey Powerball'larda ilerlemenizi izlemek ve zorlukları belirlemek için kullanabileceğiniz dijital ekranlar bulunur. Topu kullanırken, ekran topunuzun hızını izleyecek ve her seanstan sonra en yüksek ve ortalama hızı kaydedecektir. Bileğinizi önceden belirlenmiş bir süre boyunca çalıştırmak istiyorsanız zamanlayıcı ayarlamak için düğmeleri de kullanabilirsiniz.
    • Dijital Powerball'lar modele ve markaya göre farklı ekranlara ve düğmelere sahiptir. Dijital Powerball'unuzun nasıl çalıştığını öğrenmek için kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun.
  5. adım 5 ağrı hissedene kadar istediğiniz süre boyunca egzersiz yapın.5Ağrı hissedene kadar istediğiniz kadar egzersiz yapın. Kaç tekrar yapabileceğiniz konusunda herhangi bir sınırlama veya gereklilik yoktur. Genel olarak, Powerball'u terapötik bir araç olarak kullanıyorsanız, kaslarınızın neyi kaldırabileceğini görmek için 5-10 dakikalık seanslarla küçük başlayın. Powerball kullanırken ağrı, zorlanma veya acı hissederseniz, kullanmayı bırakın ve etkilenen bölgeyi dinlendirin.
    • Sakatlanmadıysanız veya fizik tedavi görmüyorsanız, Powerball'unuzu günde 15 dakika kullanmak kolunuzu ve bileğinizi çok fazla baskı uygulamadan çalıştırmanın harika bir yoludur.
    • Powerball'unuzla pratik yapmaya devam ettikçe sürenizi ve hızınızı zaman içinde artırın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Çoğu Powerball'da jiroskop hareket ettiğinde yanan yerleşik LED ışıklar bulunur. Bu ışıklar, topun amaçlandığı gibi çalışıp çalışmadığını anlamayı kolaylaştırır.

Uyarılar

  • Powerball'ların bir fizik tedavi aracı olarak kullanımı tıp camiası tarafından incelenmemiş ve hakem denetiminden geçmemiştir. Geleneksel olmayan bir rehabilitasyon yöntemi kullanmadan önce egzersiz alışkanlıklarınızı daima doktorunuzla görüşün.