Ab Stimülatörü Nasıl Takılır ve Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Aksiyon filmlerinde ve fitness web sitelerinde gördüğünüz 'kaya gibi sert karın kaslarına' sahip olmak istiyorsanız, karın stimülatörü hızlı ve kolay bir kestirme yol gibi görünebilir. İyi haber şu ki, bu cihazlar karın kaslarınızın gücünü, tonunu ve sıkılığını en azından geçici olarak artırabilir. En iyi sonuçları elde etmek için, karın stimülatörünüzü sağlıklı bir diyet ve her hafta birkaç kardiyo seansı içeren düzenli bir egzersiz rejimi ile birlikte kullanın.

Bilmeniz Gerekenler

  • Ab stimülatörünü uygulamak istediğiniz cildi yıkayın, jel pedleri elektrotlara takın ve ab stimülatörünü karın kaslarınıza yerleştirin.
  • Mümkün olan en düşük ayarda başlayın ve oturun. İlk kas kasılmaları sizi hazırlıksız yakalayabilir.
  • 10-12 dakika sonra stimülatörü çıkarın ve her 5 ila 10 seansta bir yoğunluğu artırın.

Adımlar

Ab Stimülatörünüzün Takılması

  1. adım 1 ab stimülatörünüzü kullanmadan önce kullanım kılavuzunu okuyun.1Ab stimülatörünüzü kullanmadan önce kullanım kılavuzunu okuyun. Ab stimülatörünüzün kutusunu açtığınızda, oturun ve talimatları dikkatlice okuyun. Bunlar, o ürüne özgü ek uyarılar sağlayacak ve size ürünü en iyi nasıl kullanacağınızı söyleyecektir.
    • Her ürün biraz farklı tasarlandığından, daha önce farklı bir ab stimülatörü kullanmış olsanız bile kullanım kılavuzunu yine de okumalısınız.
  2. adım 2 cihaza pilleri takın.2Cihaza pilleri takın. Bazı ab stimülatörleri prizden şarj edilebilse de, çoğu pil gücüyle çalışır. Kullanım kılavuzu size hangi boyutta pillere ihtiyacınız olduğunu söyleyecektir. Pilleri yerleştirebilmek için kapağı çıkarmak üzere küçük bir tornavidaya ihtiyacınız olabilir.
    • Pillerin çok çabuk bitmesini önlemek ve cihazın yanlışlıkla açılmasını önlemek için ab stimülatörünüzü kullanmadığınız zamanlarda pilleri çıkarmak genellikle iyi bir fikirdir.
    • Bazı cihazlar şarj edilebilir pillerle birlikte gelir. İlk kez kullanmadan önce cihazınızı tamamen şarj etmek için fişe takın.
  3. adım 3 ab stimülatörünü uygulamak istediğiniz cildi yıkayın.3Ab stimülatörünü uygulamak istediğiniz cildi yıkayın. Banyodan veya duştan yeni çıkmadıysanız, cildinizi sabun ve ılık suyla yıkayın veya ispirtoya batırılmış bir bezle silin. Cildiniz ile elektrotlar arasında iyi bir temas sağlamak için cildinizin tamamen kuru olduğundan emin olun.
    • Cildinizi yıkadıktan sonra herhangi bir losyon veya yağ sürmeyin. Teması engelleyebilir.
  4. adım 4 jel pedleri elektrotlara takın.4Jel pedleri elektrotlara takın. Herhangi bir bakteri bulaşmasını önlemek için jel pedlere dokunmadan önce ellerinizi yıkayın. Arkalıkları soyun ve jel pedleri teker teker uygulayarak elektrotların üzerine düzgün bir şekilde ortaladığınızdan emin olun.
    • Ellerinizde losyon kullanmayın, bu jel pedlere geçebilir ve cildinize yapışmasını engelleyebilir.
    • Stimülatöre yapıştırmak için jel pedlere dokunmanız gerekecek olsa da, cildinize yapışmalarını engellememek için teması sınırlandırmaya çalışın.
  5. adım 5 karın stimülatörünü karın kaslarınızın üzerine yerleştirin.5Karın stimülatörünü karın kaslarınızın üzerine yerleştirin. Ab stimülatörünü, jel pedler doğrudan kasların üzerine gelecek şekilde hizalayın. Jel pedleri cildinize bastırın, ardından düzgün bir şekilde yapıştıklarından emin olmak için yavaşça bırakın. Her cihaz farklı şekilde yapılandırılmıştır, bu nedenle cihazınızı nasıl doğru şekilde konumlandıracağınızı gösteren diyagramlar için kullanım kılavuzunu kontrol edin.
    • Jel pedler ilk başta yapışmazsa, cildinizi ispirtoya batırılmış bir bezle silin, iyice kurulayın ve ardından tekrar deneyin. Cildinizde kalan nem, pedlerin yapışmasını zorlaştırabilir.

Karın Kaslarınızı Uyarmak

  1. adım 1 mümkün olan en düşük ayarda başlayın.1Mümkün olan en düşük ayarda başlayın. Çoğu ab stimülatörü, açtığınızda otomatik olarak en düşük ayarda başlar. En azından stimülatörünüzü ilk kez kullandığınızda, kendinize daha fazla denge sağlamak için açmadan önce bir yere oturun. İlk kas kasılmaları sizi hazırlıksız yakalayabilir.
    • Stimülatörü nasıl kapatacağınızı ve vücudunuzdayken ayarları nasıl yapacağınızı bildiğinizden emin olun, her ihtimale karşı ayarları değiştirmeniz gerekebilir.
    • Stimülatör rahatsız veya ağrılı hissederseniz ya da karın kaslarınıza kramp girerse, derhal kapatın ve vücudunuzdan çıkarın.
  2. adım 2 10-12 dakika sonra stimülatörü çıkarın.210-12 dakika sonra stimülatörü çıkarın. Stimülatörü daha uzun süre açık bırakmak, özellikle cihazı kullanmaya yeni başladıysanız, kramplara ve cilt tahrişine neden olabilir. Stimülatörü çıkardığınızda, pedleri silin ve cihazı kullanım kılavuzunda açıklandığı şekilde saklayın.
    • Kullanımlar arasında, daha fazla güvenlik için pilleri de çıkarmak isteyebilirsiniz.
    • Kapalı olduğunda bile stimülatörünüzü çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklayın.
  3. adım 3 her 5 ila 10 seansta bir yoğunluğu artırın.3Her 5 ila 10 seansta bir yoğunluğu artırın. Kaslarınız buna hazır olmadan daha yüksek bir yoğunluk kullanmak şoka ve krampa neden olabilir. Nispeten formda olsanız bile, en düşük yoğunlukta başlamak genellikle en iyisidir. Yoğunluğu kademeli olarak artırmak, kramp ve kas ağrısından kaçınmanıza yardımcı olur.
    • Aynı programı izleyerek ab stimülatörünü kullandığınız süreyi artırın. Süre artışını ve yoğunluk artışını kademelendirmek isteyebilirsiniz, böylece süreyi artırmadan önce daha yüksek bir yoğunlukta en az bir kısa seansınız olur. Örneğin, hafif yoğunlukta 10 dakikalık 5 seans yapabilir, ardından 2 seans için yoğunluğu orta seviyeye yükseltebilir, ardından seansınızın uzunluğunu 15 dakikaya çıkarabilirsiniz.
  4. adım 4 ab stimülatörü seanslarını düzenli egzersizle birleştirin.4Ab stimülatörü seanslarını düzenli egzersizle birleştirin. Diyet ve egzersiz, hayallerinizdeki formda bir karın bölgesine ulaşmanın en iyi yoludur. Karın simülatörü, karın kaslarınızı inceltmeye ve geliştirmeye yardımcı olmak için egzersiz, özellikle de kardiyo egzersizi yaptığınızda en iyi sonucu verir.
    • Aksini iddia eden reklamlara rağmen, ne kadar uzun veya yoğun olursa olsun, sadece ab stimülatörü seanslarıyla karın kası elde edemezsiniz. Kullanım kılavuzları bile ürünü bir diyet ve egzersiz planı ile birlikte kullanmanızı önermektedir.
  5. adım 5 gözle görülür sonuçlar elde etmek için stimülatörü birkaç ay kullanmaya devam edin.5Gözle görülür sonuçlar almak için stimülatörü birkaç ay kullanmaya devam edin. Ab stimülatörleri kaslarınız için sadece hafif bir egzersiz sağlar. Hiç yoktan iyi olmasına ve özellikle karın kaslarınızı hedeflemesine rağmen, hemen bir fark görmeyeceksiniz.
    • En az 2 ay sonra, muhtemelen karın gücü ve dayanıklılığının yanı sıra orta bölümünüzün görünümünde de bir fark göreceksiniz. Herhangi bir fitness rejiminde olduğu gibi buna da devam etmeniz gerekir.

Bir Ab Stimülatörü Seçmek

  1. adım 1 satın almadan önce birkaç farklı markalı cihazı çevrimiçi olarak karşılaştırın.1Satın almadan önce birkaç farklı markalı cihazı çevrimiçi olarak karşılaştırın. Cihazları karşılaştırırken, sadece reklam iddialarına veya ekstra özelliklere bakmayın. Cihazı kullanmış olan kişilerin yorumlarına bakın. Ayrıca marka adını internette aratarak haberlerde geçip geçmediğine de bakabilirsiniz.
    • AB Energizer, AbTronic ve Fast Abs gibi bazı markalar, cihazlarının egzersiz yapmadan karın kası yapacağını iddia ettikleri için reklamlarında yanlış iddialarda bulunmakla suçlandılar.
    • Fiyatın yanı sıra genel kaliteyi de karşılaştırın. Daha ucuz cihazlar o kadar güvenli veya etkili olmayabilir.
  2. adım 2 ürünün üzerinde bir düzenleyici kurum etiketi arayın.2Ürünün üzerinde bir düzenleyici kurum etiketi arayın. Ab stimülatörleri tıbbi cihazlar olarak kabul edildiğinden, genellikle federal yasalar kapsamında düzenlenirler. ABD'deki FDA gibi düzenleyici kurumlar, güvenlik ve etkinlik için geçerli standartları karşıladıklarından emin olmak için bu cihazları inceler. Eğer onaylanırlarsa, ambalajlarında ve pazarlama materyallerinde bir etikete sahip olurlar.
    • Bir cihazın onaylanmış olması, sizin için işe yarayacağı veya istediğiniz sonucu alacağınız anlamına gelmez. Bu sadece cihazın nispeten güvenli olduğu ve size zarar verme olasılığının daha düşük olduğu anlamına gelir.
    • ABD'de, 2020 itibariyle, her ikisi de Bio Medical Research Ltd. tarafından üretilen FDA tarafından onaylanmış 2 cihaz bulunmaktadır: Flex Belt ve Slendertone.
    • İncelenmemiş veya kullanım için onaylanmamış cihazlardan kaçının. Birkaç dolar tasarruf edebilseniz de, güvenli olmayan bir cihazı kullanırken sakatlanma riskiniz de vardır.
  3. adım 3 her bir kemerin sunduğu özellikleri fitness hedefleriniz ışığında değerlendirin.3Her bir kemerin sunduğu özellikleri fitness hedefleriniz ışığında değerlendirin. İlk başladığınızda muhtemelen en düşük yoğunluk seviyelerini kullanacaksınız, ancak ilerledikçe daha fazla çeşitlilik istediğinizi fark edebilirsiniz. Farklı markaların farklı yoğunluk seviyeleri, yoğunluğu otomatik olarak değiştiren programları, şarj edilebilir pilleri ve size hitap edebilecek diğer özellikleri vardır.
    • Örneğin, Slendertone'un karın kası uyarıcı seanslarınızı takip etmek ve farklı egzersizler programlamak için indirebileceğiniz bir akıllı telefon uygulaması vardır. 2020 itibariyle, bu özelliğe sahip tek karın kası stimülatörüdür, bu nedenle bu bağlantıya sahip olmak sizin için önemliyse istediğiniz cihaz budur.
  4. adım 4 vücudunuza en uygun cihazı seçin.4Vücudunuza en uygun cihazı seçin. Ab stimülatörünün size uyacağından emin olmak için belinizi ölçün. Bazı şirketler, bel ölçünüz standart ürünler tarafından sunulan maksimum ölçüden daha büyükse uzatma seçenekleri sunar.
    • Zaten bir kilo verme programına başladıysanız ve favori cihazınız size uymuyorsa, üzerinde çalışmak için iyi bir şey olabilir. Birkaç ay içinde tekrar ziyaret edin ve işe yarayıp yaramadığını görün.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruKarın kası stimülatörünün dezavantajları nelerdir? Öncesi ve sonrası resimleri biraz yanıltıcı olabilir. Karın kası stimülatörleri sizi gerçekten belirgin ve pompalanmış gösterebilir, ancak stimülatörü çıkardıktan kısa bir süre sonra etkisi kaybolur.

İpuçları

  • Eğer 6'lı karın kası hedefliyorsanız, düzenli egzersiz ve sağlıklı bir diyetle birlikte kullandığınız karın kası stimülatörünüzden muhtemelen çok daha iyi sonuçlar alacaksınız.
  • Ab stimülatörlerinin pilleri oldukça çabuk bitebilir, bu nedenle sizinki tek kullanımlık pil kullanıyorsa, elinizde bol miktarda pil olduğundan emin olun.

Uyarılar

  • Özellikle kronik bir tıbbi durum için tedavi görüyorsanız veya kalp pili gibi implante edilmiş bir tıbbi cihazınız varsa, bir ab stimülatörü kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışın. Ab stimülatörlerinin bu cihazların çalışmasına müdahale ettiği bildirilmiştir.
  • Çoğu elektronik kas stimülatörü, bu cihazların kullanımı konusunda eğitim almış lisanslı bir sağlık uzmanının yönetimi altında fizik tedavi bağlamında kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
  • Karın kemeriniz doğru şekilde takılmaz veya kullanılmazsa şoklar, yanıklar, morarma ve cilt tahrişi gibi yaralanmalar mümkündür.
  • Ab stimülatörünüzü su yakınında veya banyo gibi nemli bir ortamda kullanmayın. Nem cihaza zarar verebilir veya elektrik çarpmasına neden olabilir.