Kablolu Tabanca Kilidi Nasıl Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Silahınızı kilitlemek için bir kablo kilidi kullanmak, silahınızın doldurulmasını ve ateşlenmesini önler. Ayrıca, silahlarınızı saklarken güvende tutmanın kolay ve nispeten ucuz bir yoludur. Bu makalede, tabanca, av tüfeği, tüfek ve revolverlerde kablolu silah kilidinin tam olarak nasıl kullanılacağını anlatacağız. Kendinizi ve ailenizi güvende tutmak amacıyla silahınızı kilitlemek için okumaya devam edin.

Bilmeniz Gerekenler

  • Silahınızı kilitlemeden önce daima boşaltın ve emniyetini açın.
  • Tabancalar için, kablo kilidini fırlatma portundan geçirin ve boş şarjör yuvasından çıkarın. Av tüfekleri ve tüfekler için, kablo kilidini fırlatma portundan geçirin ve yükleme portundan çıkarın.
  • Bir tabancayı kilitlemek için, eğer yapabiliyorsanız, kablo kilidini namludan geçirin. Eğer yapamıyorsanız, kablo kilidini silindirdeki 2 hazneden geçirin.
  • Kablo kilidinin anahtarını silahınızdan ayrı olarak saklayın.

Adımlar

Silahı boşaltın ve emniyeti açın.

  1. kilitlemeden önce silahın boş olduğundan emin olun.
    Kilitlemeden önce silahın boş olduğundan emin olun. Şarjörü varsa şarjörü çıkarın, ardından fişek yatağının boş olduğunu iki kez kontrol edin. Silahınızın emniyeti varsa, onu da takın.
    • Silah güvenliği kurallarına uymak için, dolu olmadığını bilseniz bile her silaha her zaman doluymuş gibi davranın. Silahınızı asla bir başkasına doğrultmayın ve ateşli silahlarınızı her zaman çocuklardan uzak tutun.

Kablo kilidini açın.

  1. açmak için anahtarı kablo kilidinde çevirin.
    Açmak için anahtarı kablo kilidinin içinde döndürün. Kablo kilidiniz büyük olasılıkla anahtar kilidin içindeyken 'kilitli' konumda gelecektir. Kabloyu kilitleme mekanizmasından çıkarmak için anahtarı çevirin ve anahtarı bir kenara koyun.

Kabloyu silahın fırlatma deliğinden geçirin.

  1. kabloyu tabancanın içinden itin, böylece't be fired accidentally.
    Kabloyu silahın içinden geçirin, böylece yanlışlıkla ateşlenemez. Eğer bir tabancayı kilitliyorsanız, fişek yatağını açık tutmak için sürgüyü çekin. Ardından kablonun ucunu silahın fırlatma deliğinden geçirin.
    • Bir av tüfeği veya tüfek için, kablo kilidini fırlatma portundan geçirin ve yükleme portundan çıkarın.
    • Eğer bir tabancayı kilitliyorsanız, mümkünse kabloyu namludan geçirin. Mümkün değilse, bunun yerine kabloyu silindirdeki 2 hazneden geçirin. Kabloyu çerçevenin etrafından da geçirebilirsiniz.

Kabloyu boş şarjör yuvasından çıkarın.

  1. kablonun ucunu tabancanın altından geçirin.
    Kablonun ucunu tabancanın altından geçirin. Kabloyu hala boş olan şarjör yuvasından geçirin. Silahınız artık kablo kilidini çıkarmadan doldurulamaz veya ateşlenemez.

Kablo kilidini bağlayın ve anahtarla kilitleyin.

  1. silahınızı kilitlemek için kabloyu kilit mekanizmasına sokun.
    Silahınızı kilitlemek için kabloyu kilit mekanizmasına yerleştirin. Silahınızdan geçirdiğiniz kablo kilidinin ucunu tutun ve kablo kilidinin kilitleme mekanizmasına bağlayın. Kablo kilidi anahtarını alın ve kablo kilidini kendine kilitlemek için saat yönünde çevirin.
    • Kilitledikten sonra kilit mekanizmasını çekiştirerek kablo kilidinin sağlam olduğundan emin olun. Kablo serbest kalır ve açılırsa, tekrar kilitlemeyi deneyin.
    • Bazı kablo kilitlerinde anahtar yerine 3 haneli bir kombinasyon bulunur. Eğer sizinki şifreli bir kilide sahipse, kilitlemek için rakamları karıştırmanız yeterlidir.

Anahtarı ateşli silahlarınızdan ayrı bir yerde saklayın.

  1. silahlarınızı güvenli bir şekilde saklamak için kilidin anahtarını başka bir yerde saklayın.
    Silahlarınızı güvenle saklamak için kilidin anahtarını başka bir yerde saklayın. Artık silahınız bir kablo kilidi ile kilitlendiğine göre, onu çocuklardan uzakta bir silah kasasında güvenle saklayabilirsiniz. Kablo kilidinizin anahtarını, ateşli silahlarınızdan ve mühimmatınızdan uzak tutmak için ayrı bir yerde saklayın.

Gerektiğinde kablo kilidini anahtarla açın.

  1. kablo kilidini açarak ateşli silahınıza hızlıca erişin.
    Kablo kilidini açarak ateşli silahınıza hızlıca erişin. Silahınızı kullanmak istediğinizde, anahtarı alın ve kilidi açmak için kilitleme mekanizmasının içinde döndürün. Ardından, kablo kilidini silahtan dışarı çekin. Artık silahınızı normal şekilde doldurabilir ve ateşleyebilirsiniz.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Kablo kilitlerin kablo üzerinde kauçuk bir kaplaması vardır, bu nedenle silahınıza zarar vermezler.

Uyarılar

  • Mühimmatınızı ve anahtarlarınızı daima ateşli silahlarınızdan uzakta saklayın.
  • Kablo kilitler küçük çocukları caydırır, ancak sadece biraz çaba ile kolayca çıkarılabilirler. Silah güvenliği kurallarına uymak için ateşli silahlarınızı her zaman bir silah kasasına kilitleyin.