Sarhoş Yumruk Nasıl Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Zui Quan veya Sarhoş Yumruğu çoğunlukla Çin'de bulunan bir Kung Fu stilidir. Esprili ismine rağmen, bu dövüş stilinin kasıtlı hareketleri vardır ve aşırı düşkün bir kişinin hareketlerini andırır. Aşağıda bu stilin nasıl kullanılacağı gösterilecektir.

Adımlar

Sarhoş Yumruğunun Temelleri

  1. adım 1 yumruk yapın ve tek elinizle bir fincan tutuyormuş gibi yukarı kaldırın.
    Yumruk yapın ve tek elinizle bir fincan tutar gibi tutun. İşaret parmağınızı kanca şeklinde uzatın ve başparmağınızı, işaret parmağınız ve başparmağınız bir 'C' oluşturacak şekilde konumlandırın.
  2. adım 2 bir teknik kullanın...
    Vücudunuzu gevşeten ve POI (Etki Noktası) kullanmanız gereken Sarma adı verilen bir teknik kullanın, bu da rahat ve tökezlediğiniz anlamına gelir, ancak vurduğunuz anda gerginleşir ve ayaklarınızdan vücudunuzun rakibe vuran kısmına kadar olan gücü kullanarak vücudunuzu ileri doğru roketlersiniz. Bunu yapmanın iyi bir yolu vücudunuzda bir yay hayal etmektir, bir yay çok esnektir ancak şeklini korur, bir yay genellikle sallanır / zıplar. Bu tür hareketleri vücudunuza yerleştirin ve anlamayı daha kolay bulacaksınız.
  3. adım 3 öğrenmeniz gereken bir diğer teknik de sendeleme tekniğidir.
    Öğrenmeniz gereken bir diğer teknik de Sendeleme tekniğidir. Bu, düşmanın kafasını karıştıracak ve size saldırmak için bir açıklık bırakacaktır. Bunu vuruşlarınızda ivme kazanmak için de kullanabilirsiniz.
  4. adım 4 ritimle saldırmayın; geriye düşerken, yana sendelerken vb. gibi olağandışı zamanlarda saldırın.
    Ritimle saldırmayın; geriye düşerken, yana sendelerken vb. gibi olağandışı zamanlarda saldırın.

Sarhoş Yumruğu Stilleri

  1. adım 1 sarhoş tanrı stillerinden herhangi birini nasıl kullanacağınızı biliyorsanız, bu işinize yarayacaktır.
    Sarhoş Tanrı Stillerinden herhangi birini nasıl kullanacağınızı biliyorsanız, bu işinize yarayacaktır. Kullanılacak tanrılardan bazıları şunlardır: İçsel güce sahip Sarhoş Tanrı, ani bel saldırısı yapan sarhoş, güçlü boğaz kilidi yapan Sarhoş Tanrı, çift tekme atan Sarhoş Tanrı, büyük fıçı tutan Sarhoş Tanrı, uzun flütlü Sarhoş Tanrı ve 'vücudunu sergileyen' Sarhoş Tanrıça Bayan Ho. Tüm bu teknikler kendi yöntemleriyle etkilidir ve her zaman duruma göre değişir.
  2. adım 2 i̇çsel güce sahip sarhoş tanrı çok fazla coiling which makes your opponent confused.
    İçsel güce sahip Sarhoş Tanrı, rakibinizin kafasını karıştıran çok sayıda 'kıvrılma' kullanır. Bu stili kullanmak çok fazla tökezlemenizi gerektirir. Bu stili kullanırken bir bacağınızın gergin olması gerektiğini unutmayın (her zaman değil). Kıvrılma, tökezleme ve gergin bacak kullanımını birleştirerek, vurmak için doğru anı veren birçok harika açıklık geliştirebilirsiniz.
  3. adım 3 sarhoş tanrı ani bel saldırısı ile inanılmaz bir dayanıklılık gerektirir.
    Sarhoş Tanrı'nın ani bel saldırısı inanılmaz bir dayanıklılık gerektirir. Neden mi? Çünkü asla dinlendiğiniz bir an yoktur. Bu stili kullanırken her zaman neye vurduğunuzun, nereye vurduğunuzun ve rakibinize sık sık vurduğunuzun farkında olmalısınız. Bu sarhoş stili her zaman rakibine kullanıcının önünde küçük bir daire içinde vurur. Bu stil, çok fazla hareket, çok fazla vuruş ve çok fazla dairesel saldırı kullanmayı içerdiği için çok popüler olarak kabul edilir. Çok etkilidir, ancak aynı zamanda çok yorucudur. Bu yüzden bu stil son seçeneklerinizden biri olarak düşünülebilir.
  4. adım 4 güçlü boğaz kilitli ayyaş çok ölümcüldür.
    Güçlü boğaz kilitli ayyaş çok ölümcüldür. Sadece ismiyle bile boğaz kilidi kullanmayı temsil eder. Bu stili kullanırken çok güçlü bileklere ve parmaklara sahip olmalısınız. Bu stil çok güçlüdür ve savunma için harikadır, Ancak bu stil, elleriniz arkanızda (sırtınızda) ve öne doğru takla atmayı içerir, ancak zıplamadan (bir slinky gibi). Bu stili kullanmak çok fazla parmak kullanımı gerektirir. Bu nedenle parmaklarınızın inanılmaz derecede güçlü olması gerekir.
  5. adım 5 çift tekmeli drunken god rakibinizi uzakta tutmak için harika bir stildir.
    Çift tekmeli Sarhoş Tanrı, rakibinizi uzakta tutmak için harika bir stildir. Adında olduğu gibi, çift tekme kullanmak rakibinizin kafasını karıştırır (eğer geri çekilirse) ve eğer geri çekilmezse, temelde rakibinize zarar verir. Bu sarhoş stilinde birçok Ariel tekmesi vardır, bu nedenle bu stili iyi kullanmak için güçlü bacaklara ve harika bir tabana sahip olmalısınız. Bu da saldırmadan önce nötr bir duruş anlamına gelir. Ayrıca esneklik ve dengenin yoğun bir şekilde kullanılmasını gerektirir. Bu stili kullanırken denge çok önemlidir. Eğer dengeniz, güçlü bacaklarınız ve güçlü bir tabanınız yoksa, bu stil sizin için zor olacaktır.
  6. adım 6 sakat bacaklı sarhoş tanrı bacakları en çok kullanır ve her seferinde sadece bir bacağını kullanır (bir bacak her zaman düzdür).
    Sakat bacaklı Sarhoş Tanrı bacakları en çok kullanır ve her seferinde sadece bir bacak kullanır (bir bacak her zaman düzdür). Bu stilde birçok açıklık olduğu için bunu son çare olarak kullanmak önemlidir.
  7. adım 7 büyük fıçı tutan sarhoş tanrı, saldırmak için büyük hızlı dairesel hareketler kullandığı için çok etkili bir stildir.
    Büyük fıçı tutan Sarhoş Tanrı, saldırmak için büyük hızlı dairesel hareketler kullandığı için çok etkili bir stildir. Bu, Sarhoş Yumruk stilleri içinde en etkili stillerden biridir. Bu esnada kollarınızı önünüzde daire şeklinde tutmanız önemlidir.
  8. adım 8 uzun flütlü sarhoş tanrı yaygın bir favoridir çünkü en güçlü bileğe sahip stildir.
    Uzun flütlü Sarhoş Tanrı yaygın bir favoridir çünkü en güçlü bileğe sahip stildir. Saldırıları en güçlü olanıdır ve en çok tökezlemeyi kullanır.
  9. adım 9 sarhoş tanrıça bayan
    Sarhoş Tanrıça Bayan Ho, hem kullanıcı hem de hedef için alışılmadık ve garip bir histir, bu da onu ölümcül kılar. Hareketler kadınsı görünebilir, ancak dövüşen bir kadını andıran hareketler kullandıkları için çok güçlüdürler. İnsanların genellikle kafası karıştığı veya bu stili daha az düşündükleri için daha etkilidir.
  10. adım 10 ayrıca sarhoş yumruğunun başka aile stilleri de vardır.
    Ayrıca sarhoş yumruğunun başka aile stilleri de vardır. Bu stillerden biri Ba Ying Quan'dır (Sekiz Gölge Yumruğu), bu stil farklı bir sistem kullanır ancak sarhoş tanrı formlarıyla benzerlikleri vardır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bu dövüşte kullanmam için iyi mi?
    Eğer pratik yaptıysanız ve beceri geliştirdiyseniz, evet. Aksi takdirde denemeyin.
  • Soru
    Bana öğretecek birini nereden bulabilirim?
    Yerel kung fu okullarını arayın ve sarhoş boksu öğreten bir tane bulup bulamayacağınıza bakın.
  • Soru
    Bunu 10 yaşındayken öğrenebilir miyim?
    Evet, her yaşta öğrenebilirsiniz.

İpuçları

  • Olağandışı zamanlarda saldırmayı unutmayın.
  • Bu stili tasvir eden herhangi bir animeden herhangi bir ipucu almayın. Bu stilin nasıl yapılması gerektiği konusunda sizi yanıltacaktır.
  • Sarhoş Yumruk ayrıca vücudunuzun merkez bölgesine de çok fazla yük bindirir, bu nedenle diğer egzersizlerle birlikte her gün sağlıklı miktarda mekik ve bacak kaldırma (sırt üstü uzanın ve bacaklarınızı yaklaşık 6 inç yüksekliğe kaldırırken düz tutun) yapmaya çalışın. Ayrıca, çekirdek gücü ve dayanıklılığı denge ve sürpriz ataklara yardımcı olur.

Uyarılar

  • Drunken Fist'i kullanmadan önce bol bol esneme hareketleri yaparak gevşemeye çalışın.
  • Artritiniz veya zayıf kemikleriniz varsa, bilek şınavını denemeyin. Ve ilk başta yavaş yaptığınızdan emin olun. Eğer çok acıyorsa, dizlerinizin üzerinde yapmayı deneyin.
  • Bu ustalaşması zor bir şey olduğundan, bunu otomatik olarak yapmayı öğrenene kadar arkadaşlarınızla pratik yapın.
  • Gerçekten alkol ALMAYIN!