Powerbait Nasıl Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Powerbait, özellikle alabalık avlarken kullanmak için mükemmel bir yemdir. Çeşitli koşullarda kullanılabilecek bir dizi farklı Powerbait türü vardır. Sizin için doğru türü seçtikten sonra, Powerbait'i kullanmak, teçhizatınızı yapmak ve atmak kadar kolaydır!

Adımlar

Yeminizi Seçmek

  1. adım 1 yabani alabalık avlamayı düşünüyorsanız alabalık hamuru kullanın.
    Yabani alabalık avlamak istiyorsanız alabalık hamuru kullanın. Powerbait'in hamur çeşidi en yaygın kullanılan Powerbait türüdür ve yabani alabalık avlamak için en uygun olanıdır. Powerbait hamurunu istediğiniz şekle sokabilmenizin yanı sıra, yem üzerinde kalabilecek insan kokusu miktarını da azaltır.
    • Bu da onu insan kokusuna alışık olmayan balıklar için ideal bir seçim haline getirir.
    • Hamur çeşidi ayrıca yüzmesini istiyorsanız kullanılacak en iyi Powerbait türüdür. Powerbait Nuggets gibi diğer çeşitler yüzmeyecektir.
  2. adım 2 eğer yüzmesini istemiyorsanız powerbait yumurtalarını veya solucanlarını tercih edin.'t want to mold the dough.
    Hamuru kalıplamak istemiyorsanız Powerbait yumurtalarını veya solucanlarını tercih edin. Powerbait yumurtaları ve Powerbait solucanları, balıklara daha doğal görünen şekillerde önceden kalıplanmış olarak gelir. Bu, alabalık hamurunu kendi başlarına 'doğru' şekle sokma konusunda kendilerini tamamen rahat hissetmeyen balıkçılar için idealdir.
    • Powerbait'in yumurta veya solucan çeşitlerini kullanmak aynı zamanda yemi çok fazla tutmanız gerekmeyeceği anlamına gelir, bu da ellerinizde yemin kokusunu çok fazla hissetmeyeceğiniz anlamına gelir.
  3. 3. adım aşağıdaki durumlarda alabalık külçelerini tercih edin're fishing freshly stocked trout.
    Yeni stoklanmış alabalıkları avlıyorsanız alabalık nugget'larını tercih edin. Kuluçkahanelerde yetiştirilen ve doğaya yeniden bırakılan alabalıklar, Powerbait nugget'ları hamurdan daha fazla ısırma eğilimindedir. Yine de, nugget çeşidinin hamurun yaptığı gibi yüzmeyeceğini unutmayın.
    • Stoklanmış alabalıkların nuggetları hamura tercih ettiği bilimsel bir gerçek değildir; bu sadece birçok insanın deneyimidir.
  4. adım 4 sizin için neyin işe yaradığını bulmak için farklı renk ve kokularla denemeler yapın.
    Sizin için neyin işe yaradığını bulmak için farklı renkler ve kokularla denemeler yapın. Powerbait, birbirlerine göre herhangi bir avantajı olmayan çok çeşitli renk ve kokularda gelir. Belirli bir renk veya kokuyla çok başarılı olduğunuzu fark ederseniz, onu kullanmaya devam edin! Değilse, farklı bir çeşit deneyin ve şansınızın değişip değişmediğine bakın.
    • En iyi sonuçlar için, balığa gittiğinizde elinizde birkaç farklı renkte Powerbait bulundurun. Bu şekilde, bir renk işe yaramıyor gibi görünüyorsa, farklı bir renge geçebilirsiniz.
    • Ayrıca deneyebileceğiniz birkaç parıltılı çeşit de vardır.

    Renk ve Koku Örnekleri

    Renkler: Mavi, chartreuse, yeşil, pembe, inci beyazı ve sayısız diğerleri.

    Kokular: Levrek, alabalık, yayın balığı, walleye ve daha fazlası.

Teçhizatınızı Hazırlama ve Yemleme

  1. adım 1 teçhizatınız için hafif bir kamış, makara ve misina kullanın.
    Teçhizatınız için hafif bir kamış, makara ve misina kullanın. Kamış yaklaşık 6 feet (1,8 m) uzunluğunda hafif bir eğirme kamışı olmalı ve makara da hafif bir eğirme makarası olmalıdır. Misinanın yemi ağırlaştırmasını önlemek için 4 ila 6 lb (1,8 ila 2,7 kg) misina kullanın.
  2. adım 2 misinanızın ucunu kayan bir platine takın ve içinden çekin.
    Misinanızın ucunu kayan bir platine yerleştirin ve içinden çekin. Bu platin, yem takılı olsa bile oltanızın suyun dibine batmasını sağlayacaktır. Kendinize yaklaşık 6 ila 12 inç (15 ila 30 cm) kurşun misina bırakacak kadar misinayı platinden geçirdiğinizden emin olun.
    • Herhangi bir balıkçılık malzemeleri mağazasından kayan platin satın alabilirsiniz. Bazen yumurta platini olarak da adlandırılır.
  3. adım 3 misinanın dolaşmasını önlemek için bir çıtçıtlı fırdöndü ekleyin.
    Misinanın dolaşmasını önlemek için bir çıtçıtlı fırdöndü ekleyin. Misinayı platinden yaklaşık bir inç uzakta kesin, ardından çıtçıtlı fırdöndüyü misinanın ucuna bağlamak için bir perçin düğümü kullanın. Daha sonra, fırdöndünün diğer tarafında, yeni kestiğiniz misina uzunluğunu bağlamak için başka bir düğüm kullanın.
    • Şimdi, çıtçıtlı fırdöndünün karşı tarafındaki 6 ila 12 inç (15 ila 30 cm) misina, lideriniz haline geldi. Bu, sonunda yemin bağlanacağı misina uzunluğudur.
  4. adım 4 lider misinanızın ucuna küçük bir kanca takın.
    Lider misinanızın ucuna küçük bir kanca takın. En iyi sonucu elde etmek için misinanız için 10 veya 12 numara civarında bir kanca kullanın. Kancayı lider ipinizin ucuna takmak için bir düğüm atın.
    • Tek kanca ya da tiz kanca kullanmaktan çekinmeyin.
  5. adım 5 kancayı tamamen kaplayacak kadar powerbait ekleyin.
    Kancayı tamamen kaplayacak kadar Powerbait ekleyin. İşaret parmağınızı kullanarak kavanozdan misket büyüklüğünde bir Powerbait küreciği çıkarın. Küresel bir şekil verin ve kancayı tamamen kaplayana kadar dikkatlice içine yerleştirin.
    • Bu işlem sırasında çok dikkatli olun, çünkü kanca yanlışlıkla sizi dürtebilir.

Teçhizatınızı Döküm

  1. adım 1 sabahın erken saatlerinde veya alacakaranlıkta alabalık avlamaya gitmeyi tercih edin.
    Sabahın erken saatlerinde veya alacakaranlıkta alabalık avlamaya gitmeyi tercih edin. Alabalıkların göz kapakları yoktur, bu nedenle güneş parlak bir şekilde parladığında o kadar aktif olmayacaklardır. Ayrıca su 34 ila 67 °F (1 ila 19 °C) arasında olduğunda daha aktif olma eğilimindedirler, bu nedenle balık tutma gezilerinizi suyun bu sıcaklık aralığında olacağı günün saatine göre planlayın.
  2. adım 2 oltanızı atın...
    Teçhizatınızı atın sakin sularda ve dibe batmasına izin verin. Teknik olarak nehirlerde alabalık avlayabilseniz de, yüzen yem en çok suyun sakin olduğu yerlerde etkili olacaktır. Bir göle veya havuza atabildiğiniz kadar atın ve platinin yeminizi dibe çekmesine izin verin. Yem dibe vurana kadar makaranızı açık tutun, sonra kapatın.
  3. adım 3 misinanızı her seferinde 20-30 dakika suda tutun.
    Oltanızı her seferinde 20-30 dakika suda tutun. Hemen makaraya sarmak yerine, Powerbait'in kokusunun yayılması ve balıkları çekmesi için oltanızı dışarıda bırakın. Alabalıkların yemi yutması normalde uzun zaman alır, bu yüzden sabırlı olun!
    • Yeminizin hala bağlı olduğundan emin olmak için her 20-30 dakikada bir oltanızı sarmanız gerekir. Aksi takdirde, bir çekme hissetmeye başlarsanız sarın.

    İpucu

    En iyi sonuçlar için, gölde veya diğer durgun sularda alabalık avlamak için Powerbait kullanın.

  4. adım 4 bir alabalık ısırığı hissettiğinizde oltanızı yavaşça sarın.
    Bir alabalık ısırığı hissettiğinizde misinayı yavaşça sarın. Misinanızın nispeten hafif olduğunu unutmayın, bu nedenle oltayı çok kuvvetli çekerek kırmamaya dikkat edin. Alabalıkları çekene kadar misinayı sararken oltayı hafifçe ve yukarı doğru çekmeye devam edin.
    • Yanınızda bir ağ varsa, hazır bulundurun, böylece alabalığı sardıktan sonra onunla hızlıca tutabilirsiniz.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Powerbait (birden fazla renk)
  • Hafif eğirme çubuğu
  • Kayar platin
  • Olta misinası
  • Hafif makara
  • Kanca