Başlangıç Blokları Nasıl Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu, atletizm başlangıç bloklarını kurmanın ve doğru şekilde kullanmanın mutlak en iyi yoludur.

Adımlar

Blokların Kurulumu

  1. adım 1 üniteyi elinizde tutun.
    Üniteyi elinizde tutun.
  2. adım 2 yüzünüzü koşacağınız yönün tersine çevirin.
    Yüzünüzü koşacağınız yönün tersine çevirin.
  3. adım 3 topuğunuzu başlangıç çizgisinin iç kenarına koyun.
    Topuğunuzu başlangıç çizgisinin iç kenarına koyun.
  4. adım 4 blokları ayak parmağınızdan (ana gövdenin ucundaki düz metal parçası) piste sıkıca yerleştirin.
    Blokları ayak parmağınızdaki piste (ana gövdenin ucundaki düz metal parça) sıkıca yerleştirin.
  5. adım 5 kaymalarını önlemek için üzerlerine damga basarak raylara yerleştirin.
    Kaymayı önlemek amacıyla piste yerleştirmek için üzerlerine damga basın.
  6. adım 6 güçlü ayağınızı bulun:
    Güçlü ayağınızı bulun: topa vurduğunuz ayağınızdır. Bu, sizi onların dışına çıkaracak olan ayaktır (çizgiye en yakın olan).
  7. adım 7 güçlü ayağı ayarlayın...
    Arkadaki yaylı şeyi kullanarak güçlü ayak bloğu açısını en düşük veya ikinci en düşük eğimde olacak şekilde ayarlayın (kişisel tercih).
  8. adım 8 zayıf arka ayak bloğunuzun açısını şu şekilde ayarlayın's either up to the highest incline, or second highest.
    Zayıf arka ayak bloğu açınızı ya en yüksek eğime ya da ikinci en yüksek eğime gelecek şekilde ayarlayın. Bu kişisel bir seçimdir.

Pozisyon Alma

  1. adım 1 güçlü ayak bloğu ile başlayın:
    Güçlü ayak bloğu ile başlayın: yüzünüzü koşacağınız yönün tersine çevirin. Topuğunuzu çizgiye koyun. Diğer topuğunuzu ayak parmağınıza dayayın. Şimdi iki ayak uzunluğunda olmalısınız. Bloğu, çivilerinizin iğneli kısmı bloğun tartan yüzeyinde düz duracak şekilde yerleştirin. Bu aşamada bloklarınızın içine oturursanız, ön bacağınızın dizi çizgiye değmelidir.
    • Zayıf ayak bloğu: Aynısını yapın, sadece iki ayak yerine çizgiden 3 ayak (0,9 m) dışarı çıkın.
      adım 1 güçlü ayak bloğu ile başlayın:
  2. adım 2 blokların içine nasıl düzgün oturulacağını bilin.
    Blokların içine nasıl düzgün oturacağınızı bilin. Ayak parmaklarınız yere değmemelidir - blokların iyice yukarısında olmalıdırlar. Maksimum güç aktarımı için ayağınızla tüm bloğa temas edin.
    • 'İşaretlerinizin üzerinde' diz çökmüş pozisyonda, elleriniz omuz genişliğinde açık, parmak uçlarınız çizginin hemen arkasında olmalıdır.
      adım 2 blokların içine nasıl düzgün oturacağınızı bilin.
  3. adım 3 silah sesini duyana kadar dirseklerinizi düz bir şekilde kilitleyin.
    Silah sesini duyana kadar dirseklerinizi düz tutun. Bu, kollarınızın blokları olabildiğince hızlı terk etmesine yardımcı olacaktır. Avuç içleriniz ve dirsekleriniz dışa bakacak şekilde kollarınızı dışa doğru çevirin. Sonra sadece ellerinizi geriye doğru çevirin, böylece avuç içleriniz içe bakar. Dirsekleriniz hala dışa dönük olmalıdır.
  4. adım 4 öne doğru eğilin ve...
    Öne doğru eğilin ve ağırlığınızın çoğunu ellerinize verin ve enerji aktarımını en üst düzeye çıkarmak için vücudunuzda her zaman düz bir çizgi olmasını istediğinizden sırtınızı çok fazla bükmediğinizden emin olun.

Başlayın!

  1. adım 1 şunları dinleyin set.
    'Set' sesini dinleyin. Duyduğunuzda, keskin bir şekilde nefes alırken, hala 'sarmal' kalırken, arka tarafınızı rahatça kaldırabildiğiniz kadar kaldırın. Beklenti içinde nefesinizi tutun ve silah sesini duyduğunuzda blokları patlatırken nefesinizi zorla verin. Hızlı ve kısa adımlardan ziyade uzun ve güçlü adımlar atmayı hedeflemelisiniz.
  2. adım 2 i̇lk adımınızda...
    İlk adımınızda kolunuzu düz bir şekilde geriye doğru sallayın, diğer kolunuzu abartılı bir şekilde başınızın üzerine doğru uzatın ve ön dizinizin olabildiğince yukarı çıktığından emin olun. Bu, uzun ve güçlü bir ilk adım atmanızı sağlayacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Daha önce hiç blok kullanmadıysam, bunlara alışmak ne kadar zor ve bu kendi başıma yapabileceğim bir şey mi yoksa bir eğitmene ihtiyacım olur mu?
    Alışmak zor değil. Başlangıçta bloklardan kalkmakta zorlanabilirsiniz, ancak düzenli pratik yapmak buna alışmanıza yardımcı olacaktır. Bir antrenörün temel teknikler konusunda size yol göstermesi kesinlikle yardımcı olacaktır.
  • Soru
    Başlangıç çizgisi ön bloklara ne kadar yakın?
    Genellikle ayaklarınızla ölçüm yaparsınız. Ayak parmaklarınızı başlangıç çizgisine koyun, ardından gitmeniz gereken yönün tersine dönün. Sonra topuktan ayağa iki adım atın. İlk başlangıç bloğunuz yaklaşık bu bölgede olmalıdır. Üçüncü bir adım atın ve bu da ikinci başlangıç bloğunuzun olması gereken yerdir.
  • Soru
    Ayaklar pistle temas halinde olmak zorunda mı?
    Evet, ayak parmaklarınız pistle temas halinde olmalıdır, ancak ayak topuğunuz veya topuğunuz temas halinde olmamalıdır.

İpuçları

  • Başlangıç bloklarını kullanırken son derece agresif olun. Saldırın, saldırın, saldırın!
  • Liseli bir sporcuysanız, kalkış sırasında bloklarınızın kaymasını önlemek için, genellikle bir takım arkadaşınızdan veya bir sonraki yarış için kulvarınızdaki bir koşucudan yere oturmasını ve ayaklarını bloklarınızın arkasına yerleştirmesini isteyebilirsiniz. Önce bunun yarış gözetmenine uygun olduğundan emin olun.

Uyarılar

  • Blokları bastırdığınızdan emin olun. Kayarlarsa kendinizi yaralayabilirsiniz.