Kamp Yaparken Banyo Nasıl Kullanılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tuvalet imkanı olmayan vahşi doğada kamp yapmak herkesin eğlence anlayışı değildir ve hatta birçok yerde yasal bile değildir. Yanınızda taşıdığınız tuvaletler dışında hiçbir imkan olmadan özgürce veya dağınık kamp yapmayı seçerseniz, vücut atıklarıyla nasıl başa çıkacağınızı bilmeniz gerekir.

Adımlar

  1. adım 1 sınırları belirleyin...1Kamp alanınızın sınırını belirleyin ve kamp yapan grubun tüm üyelerinin akarsulardan kaçınarak sınırın dışında veya bu mümkün değilse akarsuyun aşağısında tuvaletlerini yapmaları konusunda anlaşın. İsterseniz ortak kullanım için bir tuvalet alanı kazın.
    • En yakın su kaynağından ve kamp alanından en az 200 metre uzakta bir yer belirleyin.
  2. adım 2 grubunuzun, eğer're in one, know where you're going.2Eğer bir gruptaysanız, grubunuzun nereye gittiğinizi bildiğinden emin olun. Vahşi doğada kamp yapmanın riskleri vardır, başınız belaya girerse grubunuzun sizi aramaya geleceğini bilmesi gerekir. Ayılar, yılanlar, düşmeler vb. açık havada karşılaşabileceğiniz risklerdir. Kimseye haber vermeden, özellikle de geceleri, kendinizi rahatlatmaya giderseniz, kimse sizi aramadan önce saatlerce mahsur kalabilir, yaralanabilirsiniz. Sadece alacakaranlık olsa ve tam karanlık olmasa bile bir el feneri veya flaş ışığı alın.
  3. adım 3 i̇htiyacınız olan şeyleri toplayın go.3. 'Gitmek' için neye ihtiyacınız varsa toplayın. Biraz tuvalet kağıdı alın. Dışkılamanız gerekiyorsa, atıklarınızı gömmek için yanınıza küçük bir kürek aldığınızdan emin olun. İsterseniz yanınıza el dezenfektanı ve gerekirse kullanılmış tuvalet kağıdını kampa geri taşımak için bir şey alın. Mecbur kalmadıkça bozulmamış vahşi doğayı tuvalet kağıdıyla kirletmemelisiniz.
  4. adım 4 kampın dışına gerektiği kadar yürüyün.4Kampın dışına gerektiği kadar yürüyün. Daha fazla gizlilik için bir çalı, ağaççık ya da kaya parçası bulun.
  5. adım 5 siperinizin arkasına geçin.5Siperinizin arkasına geçin. Herhangi bir riskin gelme olasılığının en yüksek olduğu yöne baktığınızdan emin olun.
  6. adım 6 giysilerinizi dizlerinize kadar çekin ya da ne yaptığınıza bağlı olarak onları yoldan kaldırın.'re wearing.6Giysinizi dizlerinize kadar çekin veya ne giydiğinize bağlı olarak onları yoldan kaldırın. İç çamaşırınızı dizlerinizin yarısına kadar çekin.
  7. adım 7 kaka yapmaya başlayın ve ileriye bakmaya devam edin.7Kaka yapmaya başlayın ve ileriye bakmaya devam edin. Yarıya indiğinizi düşündüğünüzde durun.
  8. adım 8 gerekirse iç çamaşırınızı ayarlayın.8Gerekirse iç çamaşırınızı ayarlayın.
  9. adım 9 bir elinizle kendinizi yukarı kaldırın.9Bir elinizle kendinizi yukarı kaldırın. Diğer elinizle şortunuzu sabitleyin.
  10. adım 10 yolun geri kalanında çömelin.10Yolun geri kalanında çömelin.
  11. adım 11 i̇drar yapmaya başlayın.11İdrar yapmaya başlayın.
  12. adım 12 tuvalet kağıdı ile silin veya kendinizi kurulamak için sallayın ve kıpırdatın.12Tuvalet kağıdıyla silin veya kendinizi kurulamak için sallayın ve kıpırdatın. Kullanılmış tuvalet kağıdınızı çöpünüzle birlikte paketleyin, kamp ateşi çukurunuzda yakın veya işeme yerinize bırakın.
    • Tuvalet kağıdınızı paketlemek için koku geçirmez bir torba kullanın ve yanınızda getirin.
  13. adım 13 şortunuzu yukarı çekin ve gidin.13Şortunuzu yukarı çekin ve gidin. İşiniz bitti!!
  14. adım 14 kamp yaparken dışkılama.14Kamp yaparken dışkılama. Dışkılamanız gerekiyorsa, 200' dışarı yürüyün ve kalın bir ağaç bulun. Arkasına geçin.
  15. adım 15 atıklarınızın düşeceği bir çukur kazın.15Atıklarınızın düşeceği yere bir çukur kazın. Bu çukur 6 inç derinliğinde ve içine dışkılamak için yeterince büyük olmalıdır.
  16. adım 16 yüzünüzü ağaçtan uzağa çevirin ve ileriye bakın.16Yüzünüzü ağaçtan çevirin ve ileriye bakın. Pantolonunuzu ve iç çamaşırınızı dizlerinizin yarısına kadar indirin.
  17. adım 17 poponuzu dışarı çıkarın ve deliğin üzerinden geçirin.17Kalçanızı dışarı çıkarın ve deliğin üzerinden geçirin.
  18. adım 18 şortunuzu dizlerinize kadar çekin.18Şortunuzu dizlerinize kadar çekin.
  19. adım 19 belden ve dizlerden bükün.19Belden ve dizlerden bükün.
  20. adım 20 dışkılayın.20Dışkılayın.
  21. adım 21 tuvalet kağıdı veya bir yaprak ile silin.21Tuvalet kağıdı veya bir yaprakla silin. Deliğin içine atın.
  22. adım 22 çöpünüzü gömün.22Atıklarınızı gömün.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruKamp yaparken ve hiç ağaç yokken nasıl işeyebilirim? Ağaç sınırının üzerindeyseniz, devam edin ve işeyin, ancak bir şişeye de işeyebilirsiniz.
  • Soruİşemek için ağaç veya çalı bulamazsam ne yapmalıyım? Etrafınızdaki insanlardan arkanızı dönmelerini isteyebilir ve kimse bakmıyorken çadırınızın dışına işeyebilirsiniz.
  • SoruArkadaşım ormana gitmek istemiyorsa ama altına işemek üzereyse ne olacak? Kamp alanının kenarına gidebilir. Sadece herkesten bakmamalarını isteyin.

İpuçları

  • Kampa gidiyorsanız ve regl döneminizdeyseniz yanınıza iki kat malzeme aldığınızdan emin olun, eğer bir arkadaşınızla gidiyorsanız onların da her ihtimale karşı malzemeleri olduğundan emin olun!
  • Kamp yaparken herkes işemek zorundadır - hem erkekler hem de kızlar. Bu normal ve doğaldır. Dışarıda işemeye alıştığınızda, özellikle hava karanlıksa veya yağmur yağıyorsa o kadar uzağa gitmenize gerek kalmaz. Çadırın arkasına veya kamp alanının kenarına işeyebilirsiniz. Çok fazla mahremiyet yoksa, başkalarından uzağa bakmalarını isteyebilirsiniz.
  • Bu yöntemler özel değildir. Birileri sizi işerken görebilir. Burası kamp yeri; sorun değil!

Uyarılar

  • Zehirli bitkilerin yanına gitmeyin.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Tuvalet Kağıdı veya Mendil
  • Kürek
  • Küçük Plastik Poşet