Podyum Modeli Gibi Nasıl Yürünür?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir podyum modeli gibi yürümek başlangıç için basittir; ancak mükemmelleştirmek bir sanattır. Yine de endişelenmeyin, çünkü pratik yapmak eğlencenin yarısıdır! Bir ayağınızı diğerinin önünde tutarak topuklu ayakkabılarla yürüme tekniğiniz üzerinde nasıl çalışacağınızı öğrenin. Daha sonra yüz ifadenizi odaklanmış ve dengeli tutmanın tekniklerini öğrenin. Ve son olarak, kişiliğinizi ritim ve güvenle yürüyüşünüze yansıtın.

Adımlar

Yüz İfadenizi Ayarlama

  1. adım 1 çenenizi hafifçe aşağı bakacak şekilde ayarlayın.
    Çenenizi hafifçe aşağı bakacak şekilde ayarlayın. Başınızı asmayın veya sarkıtmayın; başınızın tepesinde sizi yukarıda tutan görünmez bir ip varmış gibi davranın çünkü o zaman podyumda seyircinin üzerinde olacaksınız, çenenizi hafifçe aşağı bakacak şekilde tutmak seyircinin yüzünüzü daha fazla görmesini sağlayacaktır. Ayrıca, çenenizi hafifçe aşağı eğik tutmak yüzünüze açı katacak ve size biraz tavır kazandırmaya yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 don't smile, and keep your mouth closed in a natural position.
    Gülümsemeyin ve ağzınızı doğal bir pozisyonda kapalı tutun. Gülümseyerek giydiğiniz kıyafetlerin dikkatini dağıtmak istemezsiniz. Aynaya bakın ve nasıl göründüğünü ve hissettirdiğini görmek için ağzınızı doğal bir şekilde tutmaya çalışın. Yüz ifadelerinizin nasıl göründüğünü başka birine sorun. Bazen diğer insanlar sizin fark etmediğiniz şeyleri görebilir.
    • Örneğin, arkadaşınıza 'Sert görünüyor muyum?' diye sorun.
    • Dudaklarınız doğal olarak hafifçe ayrılıyorsa, dudaklarınızı kapatmaya zorlamak zorunda değilsiniz.
  3. 3. adım gözlerinizi önünüzdeki bir şeye odaklayın.
    Gözlerinizi önünüzdeki bir şeye odaklayın. İyi bir süper model yüz ifadesi yapmak söz konusu olduğunda, yüz ifadesindeki vurgu gözler ve kaşlar üzerindedir. Gözlerinizi bir noktaya sabitleyin ve etrafınıza bakmayın. Gideceğiniz yere konsantre olun ve tetikte ve dikkatli görünün. Size amaç veren bir şeye odaklanın, bu gözlerinize yansıyacaktır.
    • Dinleyicilerden biriyle göz teması kurmak cazip gelebilir; ancak yüz ifadenizi koruyun ve göz temasından kaçının.
    • Yürürken tökezlememeye dikkat edin. Kendinizi dengede tutmak ve yürüyüşünüzden emin olmak için ara sıra yürüyüşünüzü sadece gözlerinizle kontrol etmelisiniz.
    • Görünümünüzün nasıl olduğunu iki kez kontrol etmek için bir ayna veya bir arkadaşınızı kullanın. Kendinizi doğal hissederken bir süper model gibi görünen bir görünüm bulana kadar farklı görünümler denemeye devam edin.

Yürüyüş ve Duruş

  1. adım 1 dik durun!
    Dik durun! Sizi omurganızdan başınızın tepesine kadar tutan görünmez bir ip olduğunu hayal edin. Omuzlarınızı hafifçe geride tutun ve olabildiğince dik durun. Bu duruş, aslında bir model gibi uzun boylu olmasanız bile, model duruşunu en çok satacak olan şeydir.
    • Dik dururken vücudunuzu gevşek tutun. Uzun boylu kalmak için vücudunuzu sert tutmak zorunda değilsiniz. Ayna karşısında pratik yaparak uzun yürürken rahat görünmeye çalışın.
  2. adım 2 bir ayağınızı diğerinin önüne koyun ve uzun adımlarla yürüyün.
    Bir ayağınızı diğerinin önüne koyun ve uzun adımlarla yürüyün. Bir ayağınızı diğerinin önünde tutarak bir ip üzerinde yürüdüğünüzü hayal edin, bu da kalçalarınızın o klasik model şekilde bir yandan diğer yana sallanmasını sağlayacaktır. İleriye doğru çalım atarken, yürüyüşünüzle güven yansıtmaya çalışın. Erkek tarzı modellik yapıyorsanız, bir ayağınızı doğrudan diğerinin önüne koymak zorunda değilsiniz, bunun yerine ayaklarınızı bir ayağınız diğerinin önünde olacak şekilde değil de daha doğal bir şekilde yan yana koyarak yürüyebilirsiniz.
    • Kalçalarınızı sallarken aşırıya kaçmayın. Kalçalarınızın hareket etmesinden korkmanıza gerek yok; ancak hareketi kasıtlı olarak abartmayın.
  3. adım 3 kollarınızın yanlarınızda sarkmasına izin verin ve ellerinizi rahat tutun.
    Kollarınızın yanlarınızda asılı kalmasına izin verin ve ellerinizi rahat tutun. Kollarınızı vücudunuzun doğal olarak sallayacağı kadar sallamanıza gerek yoktur. Kollarınızın sarkmasına ve sadece hafifçe sallanmasına izin verin. Bu, podyumda yürürken havalı ve sakin görünmenizi sağlayacaktır. Aynı şekilde, ellerinizi gevşek bir şekilde kavrayacak ve hafifçe açık tutacak şekilde rahat tutun. Ayrıca, parmaklarınızı birbirine çok yakın tutmayın. Parmaklarınızda bir 1⁄4 inç (0,6 cm) boşluk bırakın.
    • Kollarınızı çok sert yapmayın, vücudunuzla birlikte hafifçe bükülmelerine ve sallanmalarına izin verin.
    • Ellerinizi çok fazla hareket ettirmemeye veya toparlamamaya çalışın çünkü bu sizi gergin gösterecektir.
  4. adım 4 topuklarınız üzerinde yürüme alıştırması yapın.
    Topuklu ayakkabılarınızla yürüme alıştırması yapın. Size yükseklik kazandıracak uzun bir çift topuklu ayakkabı olmadan hiçbir podyum yürüyüşü tamamlanmış sayılmaz. Ancak, yüksek topuklu ayakkabılarla yürümeye alışık değilseniz alışmak biraz zaman alabilir. Sabah hazırlanırken topuklu ayakkabılarınızı giyin. Bir model gibi yürümeye ve aynı zamanda yüksek topuklu ayakkabılarla yürümeye alışmak için etrafta dolaşın.

Bir Tutum Çalışması

  1. adım 1 bir ritim belirleyin ve adımlarınızla tutarlı olmasını sağlayın.
    Bir ritim oluşturun ve adımlarınızla tutarlı olmasını sağlayın. Topuklarınızla çalım atma alıştırması yaparken hoşunuza giden bir tavrı olan güçlü bir ritme sahip müzik dinleyin. Yansıtmak istediğiniz tavra konsantre olmaya çalışın ve yürürken bu görünümü olabildiğince uzun süre koruyun. Adımlarınıza bir ritim ve tavır katabilirseniz, yürüyüşünüz canlanacak ve harika bir süper model enerjisi yayacaktır.
    • Bir ritme göre adım atarken flörtöz ve kendinden emin düşünün.
    • Podyumdayken, sizi havaya sokan müziği hayal edin ve o havayı takip edin.
    • Ritme göre adım atarken omuzlarınızı geride tutmayı ve vücudunuzu bir süper model duruşunda tutmayı unutmayın.
  2. adım 2 pozunuzu verin.
    Pozunuzu verin. Yürüyüşün sonuna geldiğinizde bir süre bekleyin ve ardından tüm özgüveniniz ve duruşunuzla bir kalçanızın üzerine eğilin. Şimdi seyirciye bakabilir ve odağınızı bir an için bozabilirsiniz. Başınızı fazla hareket ettirmenize gerek yok - bakışınız çoğunlukla gözlerinizden gelmeli. Daha sonra kendinizi aynı yüz ifadesi ve yürüyüşle toparlayın ve sahneden inin.
    • Aynada pozunuzun pratiğini yapın. Özellikle poz vermek ve seyircinizle göz teması kurmak için ne kadar ara verdiğinizin farkında olun. Seyirci önündeyken gerginliğiniz birkaç saniyenin çok daha uzun görünmesine neden olabilir. Seyircilerin önünde güvenebileceğiniz bir kas hafızasına sahip olmak için aynada pozunuzu birkaç saniye tutmaya alışın.
  3. adım 3 podyumda yırtıcı bir hayvan gibi yürüyün.
    Podyumda yırtıcı bir hayvan gibi yürüyün. Birkaç imza süper model yürüyüşü vardır ve Karlie Kloss'un yırtıcı hayvan benzeri tarzıyla ünlü bir yürüyüşü vardır. Dizlerinizi normalden biraz daha fazla yukarı kaldırarak ve bir ayağınızı diğerinin önünde tutarak podyumdaki yürüyüşünüzü daha hızlı hale getirin. Bu, yürüyüşünüzde gösterişli bir adım yaratmalıdır. Yürüyüşünüz daha hızlı olduğu için kalçalarınıza daha fazla salıncak koyun. Kollarınız da bir yandan diğer yana daha fazla sallanacaktır. Podyumda yürürken vücudunuzun hareketiyle birlikte başınızı hafifçe ileri geri hareket ettirin.
  4. adım 4 naomi campbell gibi podyumda tavırlı bir şekilde yürüyün.
    Naomi Campbell gibi podyumda tavırlı bir şekilde yürüyün. Kararlılık ve tavırla podyumda bilinçli adımlarla bacaklarınızı yukarı ve aşağı doğru pompalayın. Yürürken vücudunuzun yukarı ve aşağı zıplamasına izin verin. Yürürken omuzlarınız hafifçe yukarı ve aşağı hareket edecektir. Daha fazla harekete sahip olduğunuz için kalçalarınızı daha fazla sallayacaksınız. Bırakın elleriniz yürüyüşünüzle birlikte doğal olarak nasıl hareket ediyorsa öyle zıplasın ve ileri geri savrulsun. Başınızı hafifçe bir tarafa eğik tutun ve yürürken omuzlarınızla birlikte sadece hafifçe hareket edin.
  5. adım 5 yürüyüşünüzü sasha pivovarova gibi bir marş haline getirin.
    Yürüyüşünüzü Sasha Pivovarova gibi bir yürüyüş haline getirin. Bu yürüyüşte siz yürürken kollarınız neredeyse sabit bir şekilde yanlarınızda durur. Bu yürüyüşte ayaklarınız geleneksel podyum yürüyüşü kadar birbirinin önünde gitmez, bunun yerine daha çok yan yana durur. Yürüyüş yolunda yavaşça ilerleyin, ancak vücudunuzu çoğunlukla hareketsiz ve sakin tutun. Başınızı ya da kollarınızı fazla hareket ettirmeyin. Yürürken sakin ve kararlı düşünün.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Yüksek topuklu ayakkabılarla kendime nasıl daha fazla güvenebilirim?
    Evde pratik yapın! Yüksek topuklu ayakkabılarınızı giyin, müzik açın ve her türlü zeminde bir aşağı bir yukarı yürüyün. Örneğin, içeride halı ve parke üzerinde, dışarıda ise çim ve çimento üzerinde yürüyebilirsiniz. Yürürken poz verme, dönme ve geri gelme alıştırmaları yapın.
  • Soru
    Yürürken yüz ifademle ilgili ne yapmalıyım?
    Gözlerinizi tam karşıya odaklamalı ve ağzınızı doğal bir şekilde tutmalısınız. Yüz ifadelerinizin modellik yaptığınız kıyafetlerin dikkatini dağıtmasını istemezsiniz.
  • Soru
    Sinirlerimi nasıl kontrol edebilirim?
    Bunu sadece güzel bir yürüyüş olarak düşünün ve devam etmeden önce biraz yoga nefesi alın.

İpuçları