Güvenle Nasıl Yürünür?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Özgüvenle yürümek, harika bir ilk izlenim yaratmanın veya tek kelime etmeden dünyaya özgüveninizi göstermenin harika bir yoludur. Rahatsız bir durumdayken kambur durmak ve yere bakmak gibi kötü alışkanlıklara kapılmak kolaydır, ancak bu alışkanlıklar gergin veya korkmuş görünmenize neden olabilir. Daha özgüvenli görünmek için yürüyüşünüz üzerinde çalışmak istiyorsanız, kullanabileceğiniz bazı basit stratejiler vardır. Kendinizden emin bir şekilde nasıl yürüyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin!

Adımlar

Güvenle Yürümeye Hazırlanmak

  1. adım 1 bir giyinme ritüeli geliştirin.
    Bir giyinme ritüeli geliştirin. Büyük bir etkinlikten bir gece önce kıyafetlerinizi hazırlamak etkinlik sırasında size yardımcı olabilir. Kıyafetlerinizi hazırlayarak, giymeyi planladığınız kıyafetlerle ilgili sorunları (tiftik, gevşek iplikler vb.) tespit edebilirsiniz. Bu ritüel aynı zamanda etkinlikte nasıl görüneceğinizi gözünüzde canlandırma şansı vererek kendinize olan güveninizi artırmanıza yardımcı olabilir.
  2. adım 2 yürüme alıştırması yapın.
    Yürüme pratiği yapın. Adımlarınızı geliştirmek için haftada en az üç kez günde 30 dakika yürümeyi hedefleyin. Yürüme alıştırması yaparken dik durmayı, kollarınızı yanlarınızda tutmayı ve uzun tempolu adımlar atmayı unutmayın. Egzersiz size iyi gelecek ve sonuç olarak yürüyüşünüz de gelişecektir.
  3. adım 3 güçlü poz verme alıştırması yapın.
    Güçlü poz verme alıştırması yapın. Kollarınızı ve bacaklarınızı genişçe açarak dik durmak kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu tür baskın poz aynı zamanda kortizolü azaltır ve testosteronu artırır, bu da kendinize güveninizi artıracaktır. Kendinizden emin bir şekilde yürümeniz gerekmeden önce bir dakikanızı ayırarak banyo kabinine veya boş bir odaya girin ve bir dakika boyunca güç pozu verin.
  4. adım 4 dikkatinizi olumsuz duygulardan uzaklaştırın.
    Dikkatinizi olumsuz duygulardan uzaklaştırın. Eğer gerginseniz, ne kadar gergin olduğunuza odaklanmayın çünkü bu sizi daha da gerecektir. Bunun yerine, internette mizahi görüntülere bakarak veya sizi güldürmekte iyi olan bir arkadaşınızla konuşarak dikkatinizi dağıtın.
    • Ayrıca 100'den 7'ye kadar geri saymaya çalışmak gibi bir dikkat dağıtma tekniği de deneyebilirsiniz. Ayrıca bir renk seçebilir ve o rengi içeren tüm nesneleri bulmak için odanın etrafına bakabilirsiniz.
  5. adım 5 nefesinizi hızla tazelemek için elinizin altında gargara bulundurun.
    Nefesinizi hızlı bir şekilde tazelemek için gargara bulundurun. Ağız kokusunu hızla gidermek ve gülümsemenizi parlatmak için her zaman elinizin altında küçük bir şişe gargara bulundurun. Bu küçük ritüel, ağız kokusu veya dişlerinize takılan yiyecekler hakkında sahip olabileceğiniz korkuları ortadan kaldıracak ve daha güvenli bir şekilde yürümenizi sağlayacaktır.
    • Bazı insanlar bir parça zencefil çiğnemeyi önerir. Bu hem nefesinizin ferah kalmasına yardımcı olur hem de rahatlamanıza yardımcı olabilir.
  6. adım 6 buz kırıcılar için haberleri kontrol edin.
    Buz kırıcılar için haberleri kontrol edin. Bilgi sahibi olmak, yabancılarla yapacağınız sohbetlerde size ilginç konular sunarak özgüveninizi de artırabilir. Sadece çok iç karartıcı veya siyasi açıdan bölücü konulardan uzak durun. Başkalarının ilginç bulabileceğini düşündüğünüz daha hafif konulara yönelin.

Bir Odaya Girmek

  1. adım 1 yürürken gülümseyin ve gülümsemeye devam edin.
    Yürürken gülümseyin ve gülümsemeye devam edin. Gülümsemek kendinize olan güveninizi yansıtır ve aynı zamanda ulaşılabilir görünmenizi sağlar. Kocaman sırıtmanıza gerek yok, sadece hafif bir gülümseme yeterli olacaktır. Gülümsemenizi zorlamamaya çalışın. Bunun yerine, yürürken doğal gülümsemenizi sergileyin.
  2. adım 2 dik durun.
    Dik durun. Kambur bir görünüm güven eksikliğini yansıtır. Bunun yerine, kendinden emin görünmek için düz ve uzun yürüyün. Yürürken omuzlarınızı geride tutun ve çenenizi hafifçe yukarı kaldırın. Her iki elinizde birer kalem tutup yumruk yaparak duruşunuzu test edebilirsiniz. Kollarınızı gevşek bir şekilde yanlarınıza bırakın. Eğer kalemler içe (size doğru) bakıyorsa, omuzlarınızı kamburlaştırıyorsunuz demektir. Yürürken ideal duruşunuzun nasıl olması gerektiğini görmek için kalemler öne bakana kadar omuzlarınızı geriye doğru kaydırın.
  3. adım 3 tempolu yürüyün.
    Tempolu yürüyün. Tempolu bir yürüyüş özgüveninizi yansıtırken, yavaş yürümek kendi düşüncelerinizle meşgul görünmenize neden olur. Yürürken kendinizden daha emin görünmek için tempolu bir yürüyüş benimseyin. Tempolu yürüyüşünüzü geliştirmenize yardımcı olması için sevdiğiniz hızlı tempolu bir şarkının ritmiyle yürüme pratiği yapmayı deneyin.
  4. adım 4 adımınızı uzatın.
    Adımlarınızı uzatın. Sessizce yürümek sizi uysal veya korkmuş gösterir, bu yüzden parmak uçlarınızla veya sessizce yürümeyin. Kendinizden emin bir şekilde yürümek istediğinizde biraz gürültü iyidir. Görünüşünüze güvendiğiniz için görülmek istediğinizi gösterir.
  5. adım 5 kollarınızı yanlarınızda tutun.
    Kollarınızı yanlarınızda tutun. Yürürken kollarınızı kavuşturmak sizi savunmasız gösterir, bu yüzden kollarınızı kavuşturmayın. Kollarınızın yanlarınızda gevşekçe düşmesine izin verin ve yürürken hafifçe ileri geri hareket ettirin. Duruşunuzu açık tutun, çünkü bu başkalarının sizi arkadaş canlısı ve ulaşılabilir görmesine yardımcı olur.
  6. adım 6 don't walk closely behind someone.
    Birinin arkasından yakın yürümeyin. Birlikte geldiğiniz birinin hemen arkasında yürümek, o kişiden daha zayıf olduğunuz ve korunmaya ihtiyacınız olduğu mesajını verebilir. Eğer biriyle yürüyecekseniz, o kişinin önünde ya da en azından yan yana olduğunuzdan emin olun.

Kendine Güvenen Bir Görünümü Korumak

  1. adım 1 bir odaya girerken ya da koridorda yürürken insanları selamlayın.
    Bir odaya girerken veya koridorda yürürken insanları selamlayın. Tanıdığınız kişilerle olduğu kadar yabancılarla da göz teması kurun. Daha önce tanışmadıysanız kendinizi tanıtın, ancak ilk başta sadece adınızı ve soyadınızı söyleyin. Basitçe, 'Merhaba, ben ___ ____.' deyin. Ardından diğer kişinin konuşmasını bekleyin. Adınızda durmak sizi daha özgüvenli ve ilgi çekici gösterecektir.
    • Güçlü bir el sıkışma da kendinize olan güveninizi ve yetkinliğinizi gösterecektir.
  2. adım 2 konuşurken ellerinizi kullanın.
    Konuşurken ellerinizi kullanın. El kol hareketleri yapmak, ellerinizi cebinize sokmak veya kıpırdanmak gibi şeylerden sizi alıkoyacaktır. Bu hareketler gerginliği gösterir ve konuşurken el kol hareketleri yapmak tam tersi bir etki yaratır. Konuşurken ellerinizi kullanarak kendinizden daha emin ve güçlü görüneceksiniz.
  3. adım 3 odaklanmak için ilginç bir nesne veya resim seçin.
    Odaklanmak için ilginç bir nesne ya da resim seçin. Göz hizasında bir şey seçin. Gergin hissetmeye başlarsanız, kendinizi yere bakmaktan alıkoymak için bu noktaya bakın.
  4. adım 4 derin nefes alın.
    Derin nefes alın. Kendinizi bunalmış veya endişeli hissetmeye başlarsanız, kendinizi beş derin nefes almaya zorlayın. Derin nefes almak sizi sakinleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda uyanıklığınızı da artıracak ve böylece elinizden gelenin en iyisini yapmaya devam edebileceksiniz. Eğer bir sunum yapıyorsanız, konuşmaya başlamadan hemen önce beş derin nefes alın.
    • Konuşmanızı yaklaşık yarım saniye yavaşlatmayı deneyin. Bu, daha derin nefes almanıza ve konuşurken sesinizin daha sakin çıkmasına yardımcı olacaktır. Bir kitabı yüksek sesle okuyarak ve normalde konuştuğunuzdan biraz daha yavaş konuşarak pratik yapın.
    • Sesinizin yeterince yüksek çıktığından emin olun.
  5. adım 5 soru sorun.
    Sorular sorun. Yeni insanlarla tanışırken, sohbeti devam ettirmenin en iyi yolu sorular sormak ve dikkatle dinlemektir. 'Ne iş yapıyorsun?' gibi sorular sorun. 'Parti hakkında ne düşünüyorsun?' 'Şu anda ne üzerinde çalışıyorsun?' 'Nerelisin?'

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Nasıl kendime güvenebilirim?
    Kendinizi daha özgüvenli ve pozitif hissetmenize yardımcı olmak için meditasyon, nefes egzersizleri veya şükran günlüğü tutma gibi bir uygulamayı günlük hayatınıza dahil etmeyi deneyin. Örneğin, her gece yatmadan önce gününüzün nasıl geçtiğini düşünün. Ardından, gününüzün en iyi kısmını, en kötü kısmını ve kendinizle gurur duyduğunuz bir şeyi belirleyin.
  • Soru
    Bir grup insan içinde meramımı nasıl anlatabilirim?
    Anlatmak istediğinizi net bir şekilde ifade edebilmek için bu makalede bahsedilen yavaş konuşma tekniğini deneyin.
  • Soru
    Korktuğum için başkalarının önünde nasıl yürümeliyim?
    Korkmayın, hepimiz zayıflıklarımız ya da hatalarımız olduğunu bilsek de kimsenin mükemmel olmadığını düşünmeliyiz. Hatalar yapabiliriz. Hepimizin yetenekleri ve iyi nitelikleri var. Korkmayın. Zayıf olmaktansa cesur olmak için kendinize meydan okuyun.

Video

İpuçları

  • Kendinizden emin bir şekilde yürümeniz gerekmeden önce sakinleşmek için bir fincan papatya çayı yudumlamayı deneyin. Papatya gibi sakinleştirici bitki çaylarından bir fincan yudumlamak için biraz zaman ayırmak, sakinleşmenize ve yürürken özgüveninizi daha etkili bir şekilde yansıtmanıza yardımcı olabilir.