Futbol (Futbol) Nasıl İzlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Futbol 'Dünyanın Oyunu 'dur ve Erkekler Dünya Kupası dünya üzerinde en çok izlenen programdır. Yine de, bu övgülere rağmen, birçok insan futbolu izlemeyi ve futboldan zevk almayı çok zor buluyor. Bunun bir kısmı anlayış eksikliğinden, bir kısmı da futbolun diğer sporlara kıyasla 'olaysız' olarak algılanmasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte, 'güzel oyun' herkes için erişilebilirdir ve drama, entrika ve heyecan sadece gollerden kaynaklanmaz. Sadece nerede arayacağınızı bilmeniz gerekir.

Adımlar

Kuralları Anlamak

  1. adım 1 oyunun temel yapısını anlayın.
    Oyunun temel yapısını anlayın. Futbol, kurallar açısından nispeten basit bir oyundur. Amaç, topu kaleye sokarak diğer takımdan daha fazla gol atmaktır. Her takımda topu hareket ettirmek ve saldırılara karşı savunma yapmak için birlikte çalışan 11 oyuncu vardır, ancak bunu yapmak için kollarını veya ellerini kullanamazlar. Bilinmesi gereken temel kurallar şunlardır:
    • Her takımın bir kalecisi vardır ve kalelerini savunmak için ellerini kullanmalarına izin verilir, ancak sadece kalelerinin etrafındaki kutularda.
    • Topun tamamı kale çizgisini geçtiğinde ve kale çerçevesi içinde kaldığında gol olur.
    • Hafif temas kabul edilse de, 3 hakemden oluşan bir ekip kuralları uygulamak ve oyuncuların diğer takıma değil topa saldırmaya çalıştığından emin olmak için sahadadır.
  2. adım 2 saatin 90 dakikaya kadar saydığını, sıfıra kadar saymadığını bilin.
    Saatin 90 dakikaya kadar saydığını bilin, sıfıra kadar değil. Yeni futbol izleyicilerinin kafasını karıştıran ilk şeylerden biri saattir. Diğer sporların çoğunun aksine, saat sıfıra kadar saymaz, 90:00'a kadar sayar. Oyun, ortasında 10-15 dakikalık bir mola olan 45 dakikalık iki eşit yarıya bölünmüştür. Ayrıca saat asla durmaz ve oyun sadece hakemin son düdüğü çalmasıyla sona erer (genellikle arka arkaya 2-3 kez).
    • Bu, oyunun beklenmedik bir şekilde durmaması içindir. Futbol tamamen akışla ilgilidir ve eğer saat futbol/basketboldaki gibi sürekli durduruluyor, başlatılıyor ve kontrol ediliyor olsaydı, o zaman oyun sonsuza kadar sürerdi.
    • Oyun 45' ya da 90' çizgisinde durmaz. Bunun yerine, hakem topun saha dışına çıktığı, gol atıldığı, oyuncu değişikliği yapıldığı vb. durumları hesaba katmak için 'durma süresi' ekler. Bu da oyunun 93. dakikada durabileceği anlamına gelir. Çoğu TV yayını, devre arası veya maçın sonu yaklaşırken ekranın köşesinde kaç dakika eklendiğini gösterecektir.
  3. adım 3 futbol sahasının bölümlerini bilin.
    Futbol sahasının bölümlerini bilin. Bir futbol sahası basit bir dikdörtgendir. Birkaç ekstra işaret vardır, ancak temel olanların hepsi sezgiseldir ve okunması kolaydır.
    • Orta Daire oyunun başladığı yerdir. Top sahanın ortasına yerleştirilir ve oyunu başlatan takım pas atar. Topa dokunulana kadar diğer takım çembere giremez.
    • Kale Sahası Ceza sahası veya 18 yarda sahası olarak da bilinen bu alan, sahanın her iki ucunda kalelerin önünde yer alan dikdörtgendir. Kaleci bu alanda sadece ellerini kullanabilir.
    • Taç Çizgileri sahanın uzun kenarlarıdır. Eğer top bu çizgiyi tamamen geçerse, topa son dokunan takım taç atışı için topu diğer takıma verir.
    • Gol Çizgileri Sahanın iki uç çizgisidir. Eğer top bu çizgiyi geçer ve kale sahası içinde kalırsa gol olur. Çizgiyi geçer ancak kale içinde değilse, topa en son kimin dokunduğuna bağlı olarak bu bir kale vuruşu veya köşe vuruşudur.
  4. adım 4 neyin faul olup olmadığına nasıl karar vereceğinizi öğrenin.
    Neyin faul olup olmadığına nasıl karar vereceğinizi öğrenin. Faul, bir oyuncunun diğer takımdaki bir oyuncuya vurarak, çelme takarak veya tekme atarak kural dışı temasta bulunmasıdır. Ancak, hiç faul çalınmayan çok sayıda fiziksel temas vardır. Neyin faul olup olmadığını anlamak futboldaki en zor egzersizlerden biridir, çünkü futbol veya basketbolda olduğu gibi çalınacak çok az net 'ihlal' vardır. Bir faulü hatırlamanın en iyi yolu kendinize sormaktır -- oyuncu 'topla oynadı mı', yani topla temas etti mi, yoksa topa sahip olmak için diğer oyuncuyu iterek / vurarak / çelme takarak 'oyuncuyla oynadı mı'? FIFA faul türlerini şu şekilde tanımlar:
    • Diğer oyuncuya tekme atmak veya atmaya teşebbüs etmek.
    • Çelme takmak veya takmaya teşebbüs etmek
    • Birinin üzerine atlamak/şarj olmak
    • Vurmak veya vurmaya teşebbüs etmek
    • Yumruk atmak veya teşebbüs etmek
    • Mücadele
    • Tükürme
    • Tutmak.
    • Topa elle müdahale etme.
  5. adım 5 ofsayt kuralını anlayın.
    Ofsayt kuralını anlayın. Bu kural pek çok insanın kafasını karıştırır, ancak aslında oldukça basittir. Basitçe, bir oyuncunun son savunma oyuncusunun arkasındaysa topu bir takım arkadaşından alamayacağını belirtir. Bunu bir örnekle görmek en kolayıdır--
    • ABD'li hücum oyuncusu Alex Morgan defans oyuncusunu geçerek kale ile arasında sadece kendisi ve kaleciyi bırakıyor.
    • Alex'in takım arkadaşı Megan Rapinoe, Alex'in az önce geçtiği defans oyuncusunun önünde, Alex'e pas veriyor. Alex ofsayttadır ve hakem oyunu durdurmak için düdüğü çalar.
    • Bu kural sadece oyunun hızı ve kuralda yapılan birkaç önemli değişiklik nedeniyle karmaşıktır. Yine de basittirler:
      • Eğer Alex topa dokunmaz ya da topla oynamazsa, ancak hala ofsayt pozisyonundaysa, ofsaytta değildir.
      • Eğer Megan pas verirse ve Alex topu almak için ofsayt pozisyonuna koşarsa, ofsaytta değildir. Önemli olan topa nerede ulaştığı değil, pas verildiğinde nerede olduğudur.
      • Eğer Alex ve Megan sahanın savunma yarısındaysa, o zaman ofsaytta olamazlar.
      • Topa başkası dokunmadan önce siz dokunursanız, bir şutta veya kaçırdığınız bir pasda da ofsayt olabilirsiniz. Eğer diğer takım pas atar ya da şut çekerse ofsaytta olamazsınız.
  6. 6. adım çoğu ihlalin serbest vuruşla yeniden başlatıldığını bilin.
    Çoğu ihlalin serbest vuruşla yeniden başlatıldığını bilin. Eğer bir faul varsa veya birisi ofsaytta ise, oyun karşı takıma verilen bir serbest vuruşla yeniden başlatılır. Topa vurulmadan önce diğer takımdan hiç kimse topa 10 metre yaklaşamaz, bu noktada normal oyun devam eder.
    • Top sahanın kenarlarından dışarı çıkarsa, iki elle ve başın üzerinden yapılması gereken bir taç atışıyla yeniden başlatılır.
    • Eğer bir hücum oyuncusu kaleyi ıskalar ve top bitiş çizgisini geçerse, kaleci kendi kalesinden serbest vuruş kazanır. Eğer bir savunma oyuncusu topu kendi son çizgisinin üzerinden dışarı atarsa, hücum takımı sahanın köşesinden serbest vuruş kazanır.
  7. adım 7 sarı ve kırmızı kartların ciddi fauller/ihlaller için verildiğini anlayın.
    Sarı ve kırmızı kartların ciddi fauller/ihlaller için verildiğini anlayın. Sarı kart temelde bir uyarıdır ve oyuncuya yaptığı faulün dikkatsiz, tedbirsiz veya aşırı olduğunu söyler. Kırmızı kart ise çok daha ciddidir, çünkü oyuncunun derhal oyundan atılması ve takımının oyunun geri kalanında bir eksik oyuncuyla oynamak zorunda kalması anlamına gelir.
    • Aynı oyuncu için aynı oyunda iki sarı kart her zaman otomatik kırmızı karta yol açar.
    • Şiddet içeren oyun, kasıtlı faul yapma veya bariz golü durdurmak için elini kullanma ve hakeme küfretme veya tehdit etme gibi bazı ihlaller otomatik kırmızı karttır.
  • Eğer Alex topa dokunmaz ya da topla oynamazsa, ancak hala ofsayt pozisyonundaysa, ofsaytta değildir.
  • Eğer Megan pası verirse ve Alex topu almak için ofsayt pozisyonuna koşarsa, ofsaytta değildir. Önemli olan topa nerede ulaştığı değil, pas verildiğinde nerede olduğudur.
  • Eğer Alex ve Megan sahanın savunma yarısındaysa, o zaman ofsaytta olamazlar.
  • Topa başkası dokunmadan önce siz dokunursanız, bir şutta veya kaçırılan bir pasda da ofsayt olabilirsiniz. Diğer takım pas atarsa veya şut çekerse ofsayt olamazsınız.

Oyunu Takdir Etmek

  1. adım 1 oyunun akışından keyif alın, hedeflerden değil.
    Gollerin değil, oyunun akışının tadını çıkarın. Futbol yüksek skorlu değildir, ancak bu heyecan verici olmadığı anlamına gelmez. Futbol akışla ilgilidir, takımlar birbirlerini anlamaya çalışırken ve zayıf noktalarına saldırırken aynı anda kendi savunmalarını da yaparlar. Futbol, sürekli gol atmaktan çok gerilim ve hızlı, ani tempo ve momentum değişiklikleriyle ilgilidir. Gol atmak inanılmaz derecede zordur, bu da her birini dakikalarca süren büyük ve özel bir an haline getirir.
    • Golleri uzun bir atağın doruk noktası olarak düşünün - bir taraf büyük ve başarılı bir hamle yapmadan önce siperlerde yapılan ve çekişmeli geçen bir savaş gibi.
    • Futbol hakkında ne kadar çok şey anlarsanız, futbol sadece gösterişli gollerin ötesinde o kadar keyifli hale gelir. Futbol tek tek oyunlara bölünemeyecek kadar organik, yaratıcı ve akıcıdır.
  2. adım 2 sahadaki bireysel eşleşmelere dikkat edin.
    Sahadaki bireysel eşleşmelere dikkat edin. Bir futbol oyunu yüzlerce küçük mücadeleden ve bireysel savaşlardan oluşur. Bir savunma oyuncusunu kesip biçmeye çalışan bir kanat oyuncusu ya da ceza sahasında kafa topunu kazanmak için mücadele eden bir forvet oyuncusu olabilir. Bu bireysel mücadeleler, çoğu zaman oyunun tamamını belirler. Örneğin bir hücum oyuncusu, çalım yemeden önce defans oyuncusunu zar zor geçebilir. Ancak oyun devam ettikçe daha fazla şut çektiğini fark ederseniz, üstünlüğü ele geçirmeye başladığını söyleyebilirsiniz. Mücadelenin ve oyunun sonucunun belirlenmesi için tek bir gol yeterlidir.
  3. adım 3 her pozisyonun rollerini ve özgürlüklerini anlayın.
    Her pozisyonun rollerini ve özgürlüklerini anlayın. Bireysel oyuncular takımlarına yardım etmek için nasıl hareket ediyor, saldırıyor ve savunma yapıyor. Topa sahip olmadıklarında ne yapıyorlar? Oyunların kazanıldığı ve kaybedildiği yer burasıdır, çünkü top nerede olursa olsun 11 oyuncunun da birlikte çalışması gerekir.
    • Savunma oyuncuları. Diğer takıma alan mı bırakıyorlar yoksa her yerde onları mı takip ediyorlar? Evlerine yakın mı duruyorlar yoksa hücuma mı çıkıyorlar? Philip Lahm veya DeAndre Yedlin gibi hızlı ve hücumcu bir defans oyuncusu genellikle sahadaki en heyecan verici oyuncudur, bir çalım atar ve ardından topu hücumda sahaya geri alır. Daha zayıf takımlar veya savunmacılar hücuma çok fazla zaman ve alan tanır, tek başlarına hücum etmek yerine ikinci bir savunmacının kendilerine katılmasını beklerler.
    • Orta saha oyuncuları. Sahanın ortasındaki oyuncular ne yapar? Burası oyunun temposunun belirlendiği yerdir ve sahadaki en önemli taktik oyunculardır. Çok fazla ileri ya da geri gidiyorlar mı? Eğer öyleyse, muhtemelen savunmada boşluklar arıyor, geride oturuyor ve şans bekliyorlar demektir. Çok fazla dripling yapan, hücum eden ve ileri pas atan orta saha oyuncuları, takımı gol için ileri itmeye çalışır ve diğer takıma ataklarına hızlı bir şekilde yanıt vermesi için baskı yaparak savunmalarını açığa çıkarır.
    • Hücum Oyuncusu/Sporcu. Sık sık geriye doğru kontrol ediyor, topu alıyor ve hızlı bir şekilde pas veriyor mu? Topu almak, dönmek ve şut atmak için boylarını ve hızlarını kullanarak sahanın yukarısında mı duruyorlar? Sık sık paslara koşuyor ve ardından alan kazanmak için savunma oyuncularına hamleler ve numaralar yapıyorlar mı? Bir hücum oyuncusu, topa sahip olmadığında bile savunmacılara zarar vermek için oradadır ve bu eşleşmeler genellikle en kritik eşleşmelerdir.
  4. adım 4 takımların nasıl alan yarattığına ve sildiğine dikkat edin.
    Takımların nasıl alan yarattığına ve sildiğine dikkat edin. Sahayı anında yönetmek iyi bir futbol takımının gizli silahıdır. Paslaşma her zaman doğrudan kaleye hücum etmek için kullanılmaz. Daha ziyade, diğer takımı hareket etmeye, yer değiştirmeye ve uyum sağlamaya zorlamak için kullanılır, potansiyel olarak bir hata yapar ve açık bir delik bırakır. Futbol taktiklerinin temel ilkesi, hücum ederken kalenin önünde size şut için alan açması için diğer takımı manipüle etmek veya savunma yaparken diğer takımın ilerleyememesi için alanı kapatmaktır.
    • Kaç tane topun koşan oyunculara oynandığına dikkat edin. Bunun nedeni açık alana koşuyor olmalarıdır. Bir savunma oyuncusu onlara katılmadan ve boşluğu kapatmadan önce topu almaları gerekir.
    • Bir takım, tüm savunma oyuncularını kalelerinin yakınına yerleştirerek 'sığınıyor' mu? Bu, özellikle öne geçtiklerinde golü önlemek için kullanılır. Bununla birlikte, savunma yapan bir takımın cephesini çatlatacak şekilde daha uzaklardan çok sayıda serbest atışa yol açabilir.
    • Bir takımın alanı nasıl ustalıkla kontrol ettiğini görmek için İtalya gibi büyük bir takımın savunmasını izleyin. Tek ve tutarlı bir hat olarak hareket ettiklerini, önlerindeki ve arkalarındaki boşlukları bir birim olarak ortadan kaldırdıklarını fark edeceksiniz.
  5. adım 5 takımı kontrol edin's formations.
    Takımın dizilişini kontrol edin. Futboldaki savunma düzenine benzer şekilde, futbol takımlarının da oyuncuları için oyun tarzlarını büyük ölçüde etkileyen genel düzenleri vardır. Dizilişler her zaman kaleci hariç arkadan yukarıya doğru yazılır. Yani 4-4-2, 4 savunma oyuncusu, 4 orta saha oyuncusu ve 2 hücum oyuncusu/forvet anlamına gelir.
    • 'Klasik' diziliş olan 4-4-2, onlarca yıldır kullanılan sağlam ve çok yönlü bir stratejidir. Bununla birlikte, yaratıcılıktan yoksundur ve genellikle defansif veya kontra atak odaklı takımlar için kullanılır.
    • Bir takımın dizilişi, ileriye dönük stratejileri hakkında çok şey söyler. Bir forvetleri ve büyük bir orta sahaları mı var? Eğer öyleyse, muhtemelen sahanın merkezini kontrol etmek ve oyuncuları kanatlarda boşluğa koşturmak istiyorlar. Geride 5 savunmacı ile mi oturuyorlar? Oyuncuların nereye yerleştirildiği size takımın nasıl hücum ve savunma yapmak istediğini gösterir.
  6. adım 6 bir takım not edin's style.
    Bir takımın tarzını not edin. Sadece takımların ya da oyuncuların ne yaptığını değil, neden yaptığını da fark ettiğinizde futbola verdiğiniz değer inanılmaz derecede artacaktır. İyi bir takımda taktikler, eşleşmeler ve oyun hızı nasıl bir araya geliyor? Nasıl hücum ediyorlar (sahanın kenarlarından mı, ortadan mı, sahanın yukarısına doğru büyük ortalar yaparak mı?) ve ne kadar başarılılar? Tüm pasları tek bir oyuncudan mı geçiyor yoksa sahadaki herkes topa dokunuyor mu?
    • Dünyanın en iyi takımlarının nasıl uyumlu, tanınabilir bir oyun oynadıklarını izlemek yardımcı olabilir. Brezilya gösteriş, yetenek ve hızıyla bilinir. İtalya daha yavaş oyunu ve sert savunmasıyla bilinir. ABD hızlı, kontra atakçı bir takımdır ve yıldırım hızında atak yapan daha iyi takımlara karşı sınırlı şansını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışır.
    • Eğer çok fazla Amerikan sporu izliyorsanız, her atağı futboldaki bir oyun gibi düşünün. Bir futbol takımı etkili olmak için pas oyununa ve bir diğeri de koşu oyununa odaklanırken, bir futbol takımı savunma oyuncularına saldırmak ve ceza sahasına ortalar yapmak için kanatlara (kenarlara) ya da orta yapmak ve saldırmak için birkaç büyük oyuncuya güvenebilir. Tek fark, futbol oyunlarının akışkan ve organik olması, 15 saniyede bir seçilmemesidir, bu nedenle stratejiler sürekli olarak gelişir.
  7. adım 7 harika bir oyunun tiyatrosunun ve dramasının tadını çıkarın.
    Harika bir oyunun tiyatrosunun ve dramasının tadını çıkarın. Neredeyse ıskalamalar, teknik deha, tutkulu oyuncular ve kesintisiz, reklamsız itme ve çekme ile işaretlenmiş güzel yarışmalardır. Taktikler ve oyuncu değişiklikleri satranç gibi bir hassasiyetle incelenir, iyi takımlar çoktan 5 gol bulmaları gerekirken golü bulamazlar ve güçsüzler 85 dakikalık sürekli baskıdan sonra bile gizlice gol atabilirler. Futbol, sürekli gol atmak değil, yoğun bir oyunun ortasında 2-3 büyük doruk noktasıdır ve en iyi şekilde bu şekilde keyif alınır.
  8. 8. adım şahsen bir maça gidin.
    Bir maça şahsen gidin. Futbol hastalığına yakalanmanın en iyi yolu tribünlerde olmaktır. Taraftar arkadaşlarınızın kolektif duygu yükseliş ve düşüşlerini hissedebilir, her iki takımın taktiğinin tüm takımda gerçekleştiğini görebilir ve bu süreçte birkaç renkli tezahürat öğrenebilirsiniz. Çoğu spor dalı gibi futbolun da tadını en iyi şahsen çıkarabilirsiniz.

Harika Oyunlar Bulmak

  1. adım 1 birçok farklı lig ve turnuva arasında geçiş yaparak yıl boyunca futbol izleyin.
    Birçok farklı lig ve turnuva arasında geçiş yaparak yıl boyunca futbol izleyin. Dünya çapında o kadar çok farklı lig, turnuva ve takım var ki, neredeyse her zaman bir maç bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. Bazı maçların izlenebilirliği yaşadığınız yere ve TV sağlayıcınıza bağlı olsa da, favori takımlarınızı takip etmek çevrimiçi çağda giderek daha kolay hale geliyor. Dahası, futbolun yaygın doğası, neredeyse her ülkenin ve bölgenin izlenecek bir takımı olacağı anlamına gelir.
    • Bir maçı izlemek istiyor ancak TV'de bulamıyorsanız, internet tarayıcınızda maçı ve tarihini, ayrıca 'streaming' kelimesini aratın. Birçok futbol blogu maçı izlemenin tüm farklı yollarını yayınlayacaktır.
    • Yarı profesyonel takımlar da dahil olmak üzere yerel takımlarınıza göz atın. Beyzbolda olduğu gibi, futbolcular ve takımlar sezondan sezona sıralamada yukarı ve aşağı hareket edebilir ve hatta birkaç yıl sonra ulusal yıldızlar haline gelebilir. Sıralamalar ve ligler değişkendir ve devasa küresel pazar, oyuncuların sık sık yer değiştirmesi anlamına gelir.
  2. adım 2 şu anda hangi ulusal liglerin sezonda olduğunu öğrenin.
    Şu anda hangi ulusal liglerin sezonda olduğunu öğrenin. Gezegendeki hemen hemen her ülkenin bir futbol ligi vardır ve çoğu kış ayları boyunca oynarken, birçoğu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası turnuvalara yer açmak için kademeli olarak oynanır. Bu takımlar halk arasında 'kulüp' olarak bilinir.
    • Genellikle dünyanın en iyi ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Ligi, Ağustos sonundan Mayıs başına kadar oynanır. Avrupa'nın diğer büyük ligleri olan La Liga (İspanya), Seria A (İtalya), Bundesliga (Almanya) ve Ligue 1 (Fransa) de benzer zaman çizelgelerine sahiptir.
    • Amerika'nın ligi Major League Soccer Mart'tan Ekim'e kadar devam eder. Meksika ligi Liga MX ise hem yaz hem de kış aylarında oynanır.
  3. adım 3 skorlara yatırım yapmak için takip edeceğiniz bir takım veya lig seçin.
    Skorlara yatırım yapmak için takip edeceğiniz bir takım veya lig seçin. Destekleyeceğiniz biri varsa tüm sporlar daha eğlencelidir. İster memleketiniz olsun, ister favori oyuncunuz olsun ya da sadece desteklemek için eğlenceli bir takım gibi görünsün, size doğru gelen her şeye dayanarak bir takım veya lig seçin. Her bir ligin bile kendine has incelikleri, tuhaflıkları ve benzersiz yönleri vardır:
    • İngiltere Premier Ligi en iyi oyuncuların gittiği yerdir çünkü en çok para orada kazanılır. Oyun net, taktiksel ve hızlıdır ve herhangi bir oyunda rekabet edebilecek çok sayıda takım vardır.
    • La Liga, İspanya Ligi, hızlı ve gösterişlidir. Oyuncular teknik ve oyun güzeldir ve Real Madrid gibi en iyi kulüpler her yıl dünyanın en iyileri arasında yer alır.
    • Almanya'nın ligi Bundesliga teknik ve fizikseldir ve dünyanın en iyi oyuncularının çoğunu üretir. Belki Avrupa'daki diğer liglere göre daha az izleniyor ama en kaliteli oyunlardan bazılarını içeriyor.
    • MLS, fizikselliğin ve genç, gelişmekte olan oyuncuların damgasını vurduğu genç ve hızla büyüyen bir ligdir.
  4. adım 4 büyük kulüp turnuvalarına dikkat edin.
    Büyük kulüp turnuvalarına dikkat edin. Dünyadaki hemen hemen her ligde playoff yoktur. Bunun yerine, her maçtan puanlar toplanır ve en yüksek puanı toplayan ligi kazanır. Bununla birlikte, her yıl kulüp takımları için çeşitli büyük turnuvalar düzenlenir ve bunlar neredeyse her zaman her yıl izleyebileceğiniz en kaliteli futboldur.
    • Şampiyonlar Ligi, Avrupa'nın her ülkesinden en iyi kulüpler arasında düzenlenen bir turnuvadır. Elemeler yaz ve kış aylarında gerçekleşir ve final Mayıs ayında yapılır.
    • FA Cup, konumları ne olursa olsun İngiltere'deki tüm profesyonel ya da yarı profesyonel takımlar arasında düzenlenen bir turnuvadır.
    • Her kıtada bu kupanın versiyonları vardır (Güney Amerika'nın Copa Libertadores'i gibi) ancak Avrupa Ligi en iyi bilinen turnuvadır.
  5. adım 5 ülkenizi takip edin's national team in major world tournaments.
    Büyük dünya turnuvalarında ülkenizin milli takımını takip edin. Bir ülkenin milli takımı sadece o ülkenin vatandaşlarından oluşur ve bu takımlar Dünya Kupası gibi dünyanın en büyük turnuvalarında mücadele eder. Uluslararası futbol yaz aylarında oynanır ve her 4 yılda bir Dünya Kupası ile sonuçlanan bir dizi oyun, eleme ve turnuvadan oluşur.
    • Dostluk maçları çok az anlam ifade eden antrenman maçlarıdır, ancak takım oluşturmak ve oyuncuları ve stratejileri test etmek için gereklidir. Çoğu oyuncu yıl içinde kulüp takımlarında oynamak için ayrıldığından, bunlar antrenörler için çok önemli antrenman maçlarıdır.
    • Altın Kupa, Dünya Kupası ve Konfederasyonlar Kupası gibi büyük turnuvalar için elemeler her yıl yapılır. Bu kritik maçlar, sonuçta hangi 32 ülkenin Dünya Kupasına katılacağını belirler.
    • Turnuvalar Bu round-robin ve knock-out etkinlikleri her milli takımın uğruna yaşadığı şeylerdir. Altın Kupa gibi bazılarını kazanmak, futbolun en üst düzey turnuvası olan Dünya Kupası'na otomatik olarak ücretsiz katılma hakkı kazandırır.
  6. 6. adım yaklaşan maçlardan haberdar olmak için futbol bloglarını, takımlarını ve hesaplarını takip edin.
    Yaklaşan maçlardan haberdar olmak için futbol bloglarını, takımlarını ve hesaplarını takip edin. Herhangi bir zamanda televizyonda o kadar çok futbol var ki, izlemeye değer bir şey bulmamak zor. Ancak bu bilgi seli, özellikle yeni taraftarlar için bunaltıcı olabilir. Eğer bir takımınız yoksa ya da kimi izleyeceğinize karar veremiyorsanız, başlamak için en iyi yer İngiltere Premier Ligi'dir. Ağustos'tan Mayıs'a kadar devam eder ve tüm maçlar her zaman Cumartesi ve Pazar günleri oynanır, bu da programlardan haberdar olmasanız bile oturup iyi bir maç izlemenizi kolaylaştırır.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Futbol izlemenin en iyi yolu en iyi futbolu izlemektir! Dünya Kupası, Olimpiyatlar ve İngiltere Premier Ligi başlamak için en iyi yerlerdir.
  • Taktik ve strateji hakkında daha fazla bilgi edinmek için yorum ve devre arası şovlarını dinleyin ve oyunu daha keyifli hale getirin.