FIFA Dünya Kupası Online Nasıl İzlenir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu yazı size FIFA Dünya Kupası'nı internetten nasıl izleyebileceğinizi öğretiyor. Dünya Kupası'nı izlemenin en kolay yolu uygun kablolu yayın kanalına bağlanmak olsa da, kablolu yayın kullanmayan kullanıcılar FIFA Dünya Kupası'nı çevrimiçi izlemek için bir VPN veya çevrimiçi yayın hizmetleri kullanabilir.

Adımlar

VPN Kullanma

  1. adım 1 bilgisayarınıza bir vpn satın alın ve yükleyin.
    Bilgisayarınıza bir VPN satın alın ve yükleyin. Sanal Özel Ağ (VPN) uygulamaları, bilgisayarınızın konumunu farklı bir bölgeye uyacak şekilde değiştirmenize ve böylece bölge kilitli yayınlara erişmenize olanak tanır:
    • ExpressVPN ve NordVPN, mevcut en saygın VPN'lerden ikisidir ve her ikisi de aylık olarak satın alındığında aylık 15 doların altındadır (veya yıllık olarak satın alındığında daha ucuzdur).
    • VPN'inizi satın aldıktan ve indirdikten sonra, indirilen dosyaya çift tıklayın ve yüklemek için ekrandaki talimatları izleyin.
  2. adım 2 vpn'inizi açın.
    VPN'inizi açın. VPN'iniz bilgisayarınıza yüklendikten sonra aşağıdakileri yapın:
    • Windows - Başlat'ı açın
      windows başlat src=/images/sport/windowsstart.webp
      , VPN'inizin adını yazın (örn, ExpressVPN) ve Başlat penceresinin üst kısmında VPN'inizin adına tıklayın.
    • Mac - Spotlight'ı Açın
      mac spotlight src=/images/sport/macspotlight.webp
      , VPN'inizin adını yazın (örn, ExpressVPN) ve sonuçlarda VPN'in adına çift tıklayın.
  3. adım 3 konumunuz olarak i̇ngiltere'yi seçin.
    Konumunuz olarak Birleşik Krallık'ı seçin. Bu adım, seçtiğiniz VPN'e bağlı olarak biraz değişecektir, ancak çoğu durumda, bir 'Konum Seç' açılır kutusuna tıklayacak ve ardından çıkan açılır menüde Birleşik Krallık'a tıklayacaksınız.
    • FIFA 2018'den itibaren, Birleşik Krallık'ta olduğunuz sürece Birleşik Krallık tüm FIFA yayınlarını ücretsiz olarak yayınlamaktadır. Birleşik Krallık'taymış gibi görünmek için VPN'inizi kullanmak size bu yayına erişim sağlayacaktır.
  4. adım 4 tvplayer web sitesini açın.
    TVPlayer web sitesini açın. Bilgisayarınızın web tarayıcısında https://tvplayer.com/ adresine gidin. Bu web sitesi, Birleşik Krallık'ta yaşayanlar için FIFA da dahil olmak üzere çeşitli ücretsiz yayın seçenekleri sunar.
  5. adım 5 oturum aç'a tıklayın.
    Tıklayın Giriş Yap. Sayfanın sağ üst köşesindedir.
  6. adım 6 ücretsiz hesap oluştur'a tıklayın.
    Tıklayın Ücretsiz bir hesap oluşturun. Bu bağlantı 'Şifre' metin alanının altındadır. Bunu yaptığınızda hesap oluşturma sayfası açılır.
  7. adım 7 e-posta adresinizi girin.
    E-posta adresinizi girin. 'E-posta Adresi' metin kutusuna çalışan bir e-posta adresi yazın, ardından 'E-posta Adresini Tekrarla' metin kutusuna yeniden yazın.
  8. 8. adım bir parola girin.
    Bir parola girin. Tercih ettiğiniz parolayı 'Parola' metin kutusuna yazın. Parolanın en az 8 karakter uzunluğunda olması, büyük harf içermesi ve bir sayı içermesi gerektiğini unutmayın.
  9. 9. adım hesap oluştur'a tıklayın.
    Tıklayın Hesap Oluştur. Sayfanın altındaki siyah bir düğmedir. Bunu yaptığınızda hesabınızı oluşturacak ve sizi TVPlayer ana sayfasına döndürecektir.
    • TVPlayer'dan e-posta almak istemiyorsanız, önce 'Şifre' metin alanının altındaki 'Lütfen bana TVPlayer özel teklifleri ve güncellemeleri göndermeyin' kutusunu işaretleyin.
  10. adım 10 canlı i̇zle sekmesine tıklayın.
    öğesine tıklayın. Canlı İzle sekmesi. Bu sekme sayfanın en üstündedir. Bunu yaptığınızda canlı TV akışı ekranı açılır.
  11. adım 11 fifa dünya kupası seçeneğini seçin.
    Seçiniz FIFA Dünya Kupası seçeneğini seçin. Akış penceresinin yanındaki sağ taraftaki kenar çubuğundadır, ancak önce kenar çubuğunu yukarı veya aşağı kaydırmanız gerekebilir.
    • Hangi oyunların yayınlandığına bağlı olarak, burada birden fazla seçeneğiniz olabilir. Daha fazla kanal görüntülemek için kenar çubuğunu yukarı veya aşağı kaydırabilirsiniz.
  12. adım 12 bir posta kodu girin.
    Bir posta kodu girin. Bir posta kodu (posta kodunun Birleşik Krallık versiyonu) istenirse, şunu yazın CO4 3SQ ve ardından Gönder'e tıklayın. Akışınız hemen başlamalıdır.
    • Bu, Essex Üniversitesi'nin posta kodudur.

Diğer Yöntemleri Kullanma

  1. adım 1 ücretsiz, çevrimiçi yayın sitelerini arayın.
    Ücretsiz, çevrimiçi yayın sitelerini arayın. Birçok çevrimiçi site FIFA maçları için geçici yayınlar barındırır, ancak güncel yayınları şu şekilde yazarak aramanız gerekir ücretsiz çevrimiçi fifa yayınları (veya benzeri) bir arama motoruna girin. Çevrimiçi yayınların genellikle itibarlı olmayan sitelerde barındırıldığını unutmayın; bu tür siteleri ziyaret etmek bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım bulaşma riskini artırır.
    • Reddit'te zaman zaman ücretsiz yayınlara bağlantılar bulunur. Bu bağlantıları aşağıdakileri yazarak arayabilirsiniz fifa akışı Reddit arama çubuğuna girin ve ilgili alt dizini seçin.
    • Çevrimiçi yayın sitelerine göz atacaksanız tarayıcınıza bir reklam engelleyici yüklemeyi düşünün, çünkü bu sitelerde genellikle çok sayıda müdahaleci reklam bulunur.
  2. adım 2 25 haziran'dan önce telemundodeportes'i kullanın.
    TelemundoDeportes'i 25 Haziran'dan önce kullanın. İspanyolca izlemek ve dinlemek sizin için sorun değilse, 25 Haziran'a kadar FIFA maçlarını izlemek için TelemundoDeportes web sitesini kullanabilirsiniz.
    • 25 Haziran'a ulaştığınızda, kablolu yayın kimlik bilgilerinizle oturum açmanız istenecektir.
    • Telemundo ayrıca iPhone veya Android'inizden FIFA'yı izlemenizi sağlayan Telemundo Deportes En Vivo ve NBC Sports uygulamalarına da sahiptir.
  3. adım 3 fs1'e erişmek için dijital bir anten kullanın.
    FS1'e erişmek için dijital bir anten kullanın. FS1, FIFA Dünya Kupası'nı yayınlayan ücretsiz, havadan yayın yapan bir istasyondur. FS1'e erişmek için TV'niz için bir dijital antene ihtiyacınız olacak.
    • Dijital antenler genellikle 30 doların altındadır.
  4. adım 4 canlı yayın yapan çevrimiçi hizmetleri kullanın
    Canlı yayın yapan çevrimiçi hizmetleri kullanın. Hulu Live, Fubo TV, DirecTV Now, PlayStation Vue, Sling TV ve YouTube TV gibi hizmetlerin hepsinde 2018 Dünya Kupası maçlarını yayınlayan kanalların bir kısmını veya tamamını içeren paketler mevcuttur.
    • Bu paketler ücretsiz değildir, ancak bazıları (örneğin YouTube TV) kablolu yayın muadili kullanmaktan daha ucuz ve iptal edilmesi daha kolay olma eğilimindedir.
  5. adım 5 fox'ta izleyin.
    Fox'ta izleyin. Kablolu yayın aboneliğiniz varsa, FIFA'yı izlemek için Fox Sports'u (Amerika Birleşik Devletleri'nde özel İngiliz televizyon haklarına sahip) kullanabilirsiniz. Fox kanallarında maçlar TV'den, Fox Sports Go uygulamasında ise maçlar mobil cihazlardan izlenebilecek.

Dünya Kupası Maçlarını Uluslararası Olarak İzlemek

  1. adım 1 ülkenizin fifa'yı ücretsiz yayınlayıp yayınlamadığını kontrol edin.
    Ülkenizin FIFA'yı ücretsiz yayınlayıp yayınlamadığını kontrol edin. İngiltere ve Belçika gibi yerler, FIFA Dünya Kupası'nı birkaç farklı yerel kanaldan ücretsiz olarak yayınlamaktadır.
    • Birleşik Krallık kullanıcıları ayrıca TVPlayer web sitesini ziyaret edebilir ve buradan FIFA yayınını izlemek için bir hesap oluşturabilir.
  2. adım 2 i̇spanyolca yorum ile görüntüleyin.
    İspanyolca yorumlarla izleyin. Dünya Kupası maçlarını TelemundoDeportes.com adresinden herhangi bir tarayıcıda izleyebilirsiniz; bunun yerine mobil uygulamaları kullanmak istiyorsanız, Telemundo Deportes En Vivo veya NBC Sports'u tercih edebilirsiniz. Telemundo 25 Haziran 2018'e kadar ücretsiz olacak. Bundan sonra, bir ödemeli TV hesabıyla çevrimiçi oturum açmanız istenebilir.
  3. adım 3 birleşik krallık'ta izleyin.
    Birleşik Krallık'ta izleyin. BBC ve ITV yayın haklarını paylaşıyor. 64 maçın tamamı her iki kanalda da yayınlanacak. Her iki yayıncı da tüm maçlar için çevrimiçi akış sağlıyor.
  4. adım 4 kanada'da izleyin.
    Kanada'da izleyin. Kanada'da üç seçenek var:
    • CTV ve CTV Go uygulaması maçları televizyondan, internetten ve mobil cihazlardan izleyebilecek.
    • TSN, 64 maçın tamamını TV'den ve uygulamalarıyla yayınlayacak.
    • Fransızca konuşan Kanadalılar için RDS ve RDS uygulaması tüm maçları Fransızca olarak TV'de ve yayın akışında sunacaktır.
  5. adım 5 avustralya'da izleyin.
    Avustralya'da izleyin. Tüm maçlar Optus spor uygulamasından izlenebilecek. Ancak SBS tüm Socceroos maçlarını, 'günün maçlarını', Yarı Final ve Final maçlarını ücretsiz olarak sunacaktır.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Bunu Asya'da nerede izleyebilirim?
    Yerel bir spor barında veya yerel yayıncınızda bulunan bir pakete abone olun.

İpuçları

  • YouTube TV ve Hulu'nun spor eklentisi gibi hizmetleri FIFA sona erdikten sonra iptal etmek DirecTV ve benzeri hizmetlere göre çok daha kolaydır.

Uyarılar

  • VPN gerektirmeyen ücretsiz çevrimiçi yayın hizmetlerine karşı dikkatli olun. Bu siteler yararlı olabilir, ancak genellikle reklam ve virüsler için sadece ağ geçitleridir.
  • Ne yazık ki Hide.Me ve ProxFree gibi ücretsiz proxy'ler İngiltere sunucusuna bağlandıklarında bile yayınları oynatamazlar.