İki Kayakla Su Kayağı Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hiç su kayağı yapan birini gördünüz mü? Suyun üzerinde zahmetsizce süzülüyor gibi görünmelerinden etkilenip 'Ben de bunu yapmak istiyorum' diye düşündüğünüz oldu mu? Birkaç ipucu ve uygun hazırlık ile su kayağı yapmakta hiç zorlanmayacaksınız!

Adımlar

Su Kayağına Hazırlanma

  1. adım 1 can yeleği giyin.
    Bir can yeleği giyin. Uygun bir kişisel yüzdürme cihazı göğüs, karın ve sırtı kaplayan bir ceket veya yelek olmalıdır. Can yeleği, düşerken vücudun üzerinde kaymaması için düzgün bir şekilde takılmalıdır.
    • Tam oturmalı ancak rahatsız edici olmamalıdır.
    • Ağırlık sınırları ve beden bilgileri için üreticinin etiketini kontrol ettiğinizden emin olun.
  2. adım 2 su kayağı edinin.
    Su kayağı edinin. Yeni başlayanlar için uygun olan ve bir kayağın diğer ayağın arkasında yarım ayak bağlaması olan iki kayağa sahip bir çift kombinasyon kayağı isteyeceksiniz. Yeni başlayanlar için kayaklar genellikle daha geniş ve dolayısıyla su üzerinde daha dengeli olacaktır. Farklı ağırlık aralıkları için üretileceklerdir, bu nedenle bedeninize uygun bir su kayağı seçmek önemlidir.
    • Baktığınız belirli kayaklar için önerilen ağırlık aralıkları için üretici tavsiyelerini kontrol edin.
    • Çocuk kayakları, daha küçük olmaları ve küçük çocukların daha kolay kontrol edebilmesi açısından farklıdır. Genellikle bir 'eğitmen' seçeneği ile birlikte gelirler veya kayakçının dengesini kaybetmesini ve bölünme yapmasını önlemek için gökyüzünü birbirine bağladığınızda.
    • Bağlamalar genellikle çeşitli insanlara uyacak şekilde çeşitli boyutlar için ayarlanabilir olacaktır.
  3. adım 3 kayakları birbirine bağlamayı düşünün.
    Kayakları birbirine bağlamayı düşünün. Çocuklar için eğitmen kayakları genellikle birbirine bağlanabilir ve çocuğun 'splits' yapmasını önler. Çocuklar genellikle kayakları üzerinde kontrol sahibi olmakta ve onları bir arada tutmakta zorlanırlar, bu nedenle başlangıçta bu inanılmaz derecede yardımcı olabilir.
  4. adım 4 uygun bir su kayağı ipi kullanın.
    Uygun bir su kayağı ipi kullanın. Bir su kayağı ipi sadece biraz esneyecek ve sapından karşı ucuna kadar 75 fit (22,86 metre) uzunluğunda olacaktır. Hiç esnemeyen bir wakeboard ipi veya çok esnek bir ip kullanmayın.
    • Halat özellikle su kayağı için etiketlenmiş ve pazarlanmış olmalıdır.
  5. adım 5 doğru sinyalleri kullanmayı öğrenin.
    Doğru sinyalleri kullanmayı öğrenin. Bir kayakçının öğrenmesi gereken yedi farklı el işareti vardır. Bunlar su kayağı yaparken tekne sürücüsüne sinyal vermek için önemlidir.
    • Başparmak yukarı daha hızlı git anlamına gelirken, başparmak aşağı yavaşla anlamına gelir. Kayak yaparken bunu hatırlamak önemlidir, böylece yanlışlıkla daha fazla hız istemezsiniz.
    • Tamam işareti vermek için başparmağınızı ve işaret parmağınızı bir araya getirin. Bu, sürücüye hızın ve yolun iyi olduğunu söyler.
    • Belirli bir yöne dönmek istediğinizde parmağınızı havaya kaldırıp dairesel hareketlerle hareket ettirin ve ardından yönü işaret edin. Bu, su kayakçısı tarafından belirli bir yöne gitmek istediklerini belirtmek için veya tekne sürücüsü tarafından kayakçıyı bir dönüş konusunda uyarmak için kullanılabilir.
    • İskeleye dönmek istediğinizi belirtmek için başınızı sıvazlayın. Yorulduysanız ve bitirmek istiyorsanız bunu yapabilirsiniz.
    • Boyna vurma hareketi tekneyi derhal durdurmak anlamına gelir. Bu hareket acil durumlarda kayakçı, sürücü veya gözlemci tarafından yapılabilir.
    • Düştükten sonra iyi olduğunuzu belirtmek için ellerinizi başınızın üzerinde kavuşturun. Bu her düşüşten sonra yapılmalıdır.
  6. adım 6 güvenlik için bir kayak bayrağı edinin.
    Güvenlik için bir kayak bayrağı alın. Birçok eyalette teknelerde kayak bayrağı bulundurulması zorunludur. Bunlar genellikle diğer teknelere suda bir kayakçı olduğunu gösteren parlak renkli bayraklardır. Kayakçı suda olduğu ve kayak yapmadığı her zaman, bayrak diğer teknelerin görebilmesi için yukarıda tutulmalıdır.
    • Bu önemli bir güvenlik önlemidir ve çoğu tekne kayakçıyı izlemek ve bayrağı tutmakla görevli bir gözlemciye ihtiyaç duyacaktır.
  7. adım 7 önce kuru zeminde doğru duruşu öğrenin.
    Önce kuru zeminde doğru duruşu öğrenin. Su kayağına başlamak için uygun duruşa 'gülle' pozisyonu denir.
    • Kuru zemindeyken, kayakları ayaklarınızın üzerine koyun.
    • Tutamağı tutun ve dizlerinizi bükün, böylece bir gülleyi tamamlamak için kullanacağınız formda kayakların üzerinde oturursunuz.
    • Sizi sandalye pozisyonuna getirmek için birinin ipin diğer ucundan hafifçe çekmesini sağlayın. Sandalye olmasa bile sandalyede oturuyormuş gibi görüneceksiniz.
    • Dizlerinizin her zaman bir arada kaldığından ve halatın sizi yukarı çekmesine izin vermek için kollarınızı düz tuttuğunuzdan emin olun.

Tekneyi Düzgün Sürmek

  1. adım 1 hızlı başlayın.
    Çabuk başlayın. Bir su kayakçısını çekmenin en önemli yönü hızlı başlamak veya çok fazla torka sahip olmaktır. Bu, nispeten güçlü bir tekneye sahip olmanız ve sıfırdan çok hızlı bir şekilde başlamanız gerektiği anlamına gelir. Bu, su kayakçısının sorunsuz bir şekilde kayaklarının üzerine çıkmasına yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 sabit bir şekilde çekin.
    Sabit bir şekilde çekin. Su kayakçısının yumuşak bir sürüş yapmasını sağlamak için sürücünün sabit bir şekilde çekmesi çok önemlidir. Hız değiştirirlerse veya aniden dönerlerse, yeni başlayan bir su kayakçısının dengesini koruması çok zor olabilir.
  3. adım 3 suların sakin olduğu bir zaman seçin.
    Suların sakin olduğu bir zaman seçin. Su kayağı yaparken genellikle sabahın erken saatleri en iyi sonucu verir çünkü su en sakin olduğu zamandır. Günün ilerleyen saatlerinde daha fazla trafik ve dolayısıyla daha dalgalı sular olabilir.
    • Eğer dalgalı sulara veya dalgalara denk gelirseniz, su kayağı yapan kişinin çarpmasını en aza indirmek için 90 derecelik bir açıyla vurmalısınız.
    • Su kayağını çocuklar için eğlenceli hale getirmek önemlidir, bu nedenle onlara öğretirken herkes için uygun bir zaman seçmeye çalışın.
  4. adım 4 uygun hızı kullanın.
    Uygun hızı kullanın. Hızlar kayakçının boyutuna ve deneyim seviyesine göre değişecektir ancak su kayağı için genel kurallar vardır. Çocuklar suyun dışında tutulurken mümkün olduğunca yavaş çekilmelidir. Burada açıklanan hızlar sadece iki kayakla su kayağı içindir.
    • Ağırlığı 50 lbs'den az olan su kayakçıları (
    • 50-100 lbs. (23-45 kg) ağırlığındaki su kayakçıları yaklaşık 16 mph (26 km/h) hızla çekilmelidir.
    • 100-150 lbs. (45-68 kg) ağırlığındaki su kayakçıları yaklaşık 18 mph (29 km/h) hızla çekilmelidir.
    • 150-180 lbs. (68-82 kg) ağırlığındaki su kayakçıları yaklaşık 21 mph (34 km/h) hızla çekilmelidir.
    • Ağırlığı 180 lbs'den (>82 kg) fazla olan su kayakçıları yaklaşık 24 mph (38 km/h) hızla çekilmelidir.
    • Dönüşlerde hızınızı ayarlayın. Kayakçı dönüşün iç tarafındaysa yavaşlayacaktır ve sizin hızlanmanız gerekebilir. Dönüşün dış tarafındaysa hızlanabilir ve sizin yavaşlamanız gerekebilir.
  5. adım 5 rıhtımlardan ve kıyıdan uzak durun.
    İskelelerden ve kıyıdan uzak durun. Dönüş sırasında bir su kayakçısını kolayca sapanla fırlatabilirsiniz, bu nedenle herhangi bir rıhtım veya engelden yeterince uzak durduğunuzdan emin olmanız önemlidir. Ayrıca, bir kayakçı kendini bırakırsa suya batmadan önce oldukça uzağa gidebilir, bu yüzden bunu aklınızda bulundurun.
    • Sığ suların üzerinden ya da su yüzeyinin hemen üstünde veya altında engellerin olabileceği yerlerden geçmeyin.
    • Kayak kazalarının çoğu rıhtımlara veya diğer katı nesnelere çarpma sonucu meydana gelir, bu nedenle açık suda kalma konusunda çok dikkatli olun.
  6. adım 6 kayakçıyı her zaman görebildiğinizden emin olun.
    Kayakçıyı her zaman görebildiğinizden emin olun. Kayakçının düşmesi ya da tekneye işaret vermesi ihtimaline karşı onu izlemenize yardımcı olması için genellikle teknede bir gözlemci bulundurmalısınız. Sürücünün aynı anda hem nereye gittiğini izlemesi hem de kayakçıya göz kulak olması zor olacaktır.
    • Gözlemci kayak bayrağını kontrol eden ve sinyalleri sürücüye ileten kişi olacaktır.
  7. adım 7 düşen bir kayakçıyı kaldırırken pervaneyi tamamen kapatın.
    Düşen bir kayakçıyı kaldırırken pervaneyi tamamen kapatın. Sudaki herhangi birinin yakınındayken pervaneyi tamamen kapatmak her zaman iyi bir uygulama ve daha güvenlidir. Yaklaştığınız anda pervaneyi kapatın ve momentumunuzun tekneyi onların yanına getirmesine izin verin.
    • Tekneyi yaklaştırırken kayakçıyı yaralamamak için çok dikkatli olun. Çok yaklaşmayın ve pervaneyi daima kapatın.

Su Kayaklarına Binmek

  1. adım 1 çocukların kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olmak için bir ez kayak antrenörü kullanmayı düşünün.
    Çocukların kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olmak için bir EZ kayak eğitmeni kullanmayı düşünün. Bir EZ kayak eğitmeni, çocukları su kayaklarına bindirmeye çalışmadan önce bir teknenin arkasından çekilmeye alışmalarına yardımcı olur. Bu cihaz, bir ip üzerinde bir teknenin arkasından çekilecek şişirilebilir bir jet ski gibidir. Ayrıca çocukların güven kazanmalarına, ellerini nasıl tutacaklarını ve dengelerini nasıl koruyacaklarını öğrenmelerine yardımcı olur.
    • Çocuklar kendilerini rahat hissettikleri şekilde oturabilir veya ayakta durabilir, nasıl denge kuracaklarını öğrenir ve bir teknenin arkasından çekilmeye alışırlar.
    • Çocuklara karşı sabırlı olun ve kendi hızlarında gitmelerine izin verin. Bu eğitmen, su kayağı öncesi gerginliklerinin bir kısmını azaltmaya yardımcı olabilir.
  2. adım 2 su kayaklarını ayağınıza geçirin.
    Su kayaklarını ayağınıza takın. Teknenin yan tarafına veya rıhtıma oturun ve su kayaklarını takın. Doğru bedeninize göre ayarlanmalıdırlar ve genellikle sabitlemek için ayaklarınızı içeri kaydırmanız gerekecektir. Ayaklar sıkı olmalıdır, bu nedenle ayaklarınızı tamamen içeri sokmak için biraz kıpırdatmak gerekebilir.
    • Kayakları giymeden önce ıslatmak yardımcı olabilir, çünkü ayaklarınız üzerinde kaymalarını kolaylaştırır.
    • Çocuklar kayaklarını düzgün bir şekilde takarken yardıma ihtiyaç duyabilir, bu nedenle gerektiğinde onlara yardım edin.
  3. adım 3 i̇pi ellerinizle sıkıca kavrayın.
    İpi ellerinizle sıkıca kavrayın. İpi iki elinizle yan yana tutun. İki kayak üzerinde su kayağı için her iki avuç içi de aşağı bakmalıdır. Tutuşunuzun güvenli olduğundan ve kollarınızın önünüzde düz durduğundan emin olun.
  4. adım 4 kollarınız dizlerinizin etrafında ve ip kayakların arasında olacak şekilde dizlerinizi göğsünüze doğru çekin.
    Kollarınız dizlerinizin etrafında ve halat kayakların arasında olacak şekilde dizlerinizi göğsünüze doğru çekin. Kişisel yüzdürme cihazınızın veya can yeleğinizin sizi suyun üstünde tutmasına izin verin ve geriye yaslanın. Dizlerinizi göğsünüze doğru çekin, kollarınızı dizlerinizin dış tarafına sarılıyormuş gibi dolayın.
    • Halatı kayaklarınızın uçları arasına getirin ve sapı vücudunuzla kayak uçları arasında olsun.
  5. adım 5 kayaklarınızın uçları yukarı bakacak şekilde birbirine yakın, düz bir şekilde ileriye bakmasını sağlayın.
    Kayaklarınızı düz ileri bakacak şekilde, uçları yukarı bakacak şekilde birbirine yakın tutun. Dizleriniz göğsünüze gelecek şekilde geriye yaslanırken, kayaklarınızı düz ve birbirine yakın tutarak kayak uçlarınızı sudan yukarı kaldırın. Su kayaklarının arası kalça genişliğinden fazla olmamalıdır.
    • Çocuk kayaklarında genellikle onları bir arada tutan bir ip veya başka bir cihaz bulunur. Bu, kontrolü korumak için kayaklarını bir arada tutmaya yardımcı olur.
  6. adım 6 teknenin sizi sudan çıkarması için kollarınızı düz tutun.
    Teknenin sizi sudan çekmesi için kollarınızı düz tutun. Halat kayaklarınızın arasındayken ve elleriniz tutamağı vücudunuzla kayak uçları arasında sıkıca tutarken, kollarınızı önünüzde düz tutun. Bu, su kayaklarının üzerine çıkmanın çok önemli bir yönüdür.
    • Teknenin sizi sudan çıkarıp kayaklarınızın üzerine çekmesine izin vermeniz çok önemlidir.
    • Kollarınızı bükmeye veya kendinizi sudan yukarı çekmeye çalışırsanız, muhtemelen dengenizi kaybedecek ve düşeceksiniz.
  7. adım 7 ekstra denge için beklerken birinin sizi tutmasını düşünün.
    Ekstra denge için beklerken birinin sizi tutmasını düşünün. Kıyıya yakınsanız, birisi su kayağı yapan kişiyi kollarından tutarak kayaklarını bir arada tutabilir ve dizlerini göğsüne yaslayarak dengesini sağlamasına yardımcı olabilir.
    • Bu özellikle teknenin hareket etmesini beklerken dengelerini veya formlarını kaybedebilecek çocuklar için yararlı olabilir.
  8. adım 8 başlamadan önce ipin sıkı olduğundan emin olun.
    Başlamadan önce halatın sıkı olduğundan emin olun. Tekne hareket etmeye başladığında halatta herhangi bir gevşeklik olmamalıdır, aksi takdirde su kayakçısını ileri doğru sarsacak ve dengesini kaybetmesine neden olacaktır. Halat su kayakçısının eline geçtiğinde, halat sıkılaşana kadar tekne yavaş bir hızda ilerleyebilir.
    • Halat sıkılaştırılırken su kayağı yapan kişi suda hafifçe ileri doğru hareket edebilir. Dengede kalmaya ve formunuzu korumaya dikkat edin.
  9. adım 9 sürücüye şunları yapmasını söyleyin
    Tekneyi çalıştırmak için sürücüye 'bas' deyin. Başlamaya hazır olduğunuzu belirtmek için sürücüye 'bas!' diye bağırın. Tekne hızla ilerlemeye başlayacaktır. Formunuzu koruyun, sakin ve kendinizden emin olun. Kendinden emin ve rahat olmak su kayağı üzerinde kolayca kalkmak için çok önemlidir.
    • Teknenin yüksek bir hıza ulaşmasından ziyade çok fazla torka sahip olması veya hızlı bir şekilde hızlanması daha önemlidir.
  10. adım 10 geriye yaslanın ve teknenin sizi yukarı çekmesine izin verin.
    Geriye yaslanın ve teknenin sizi yukarı çekmesine izin verin. Teknenin sizi yukarı çekmesine izin verirken kollarınız önünüzde düz olacak şekilde hafifçe geriye yaslanırken 'gülle' formunuzu koruyun. Hafifçe geriye yaslanıyor olsanız bile kayaklar doğrudan altınızda olmalıdır. Hemen ayağa kalkmayın.
    • Kendinizi yukarı çekmek için kollarınızı bükmek sadece dengenizi kaybetmenize neden olacaktır, bu yüzden kollarınızı düz tutun.
    • Gözlerinizi doğrudan ileride tutun. Sıçramayı önlemek için gözlerinizi ve başınızı yukarı kaldırmak dengenizi kaybetmenize neden olabilirken, aşağı bakmak muhtemelen düşmenize neden olacaktır.
  11. adım 11 dizlerinizi bükülü tutun.
    Dizlerinizi bükülü tutun. Dizlerinizin bükülü olması hem tekne başlamadan önce hem de kayaklar üzerinde kalkmaya çalışırken zorunludur. Bu, dengenizi düzgün bir şekilde korumanıza ve kayaklarınızı daha iyi kontrol etmenize yardımcı olacaktır.
    • Su oldukça pürüzsüz olsa bile, her zaman küçük tümsekler olacaktır, bu nedenle dizlerinizi bükülü tutmak bu tümsekleri emmeye yardımcı olacaktır.
  12. adım 12 teknenin arkasında çekilirken ancak rahat ve dengeli olduktan sonra ayağa kalkın.
    Sadece teknenin arkasından çekilirken rahat ve dengeli olduktan sonra ayağa kalkın. Çekilirken rahatsanız ve dengedeyseniz, ayağa kalkmayı deneyin. Ayakta dururken ayaklarınızı ve kayaklarınızı doğrudan altınızda tutun ve kollarınız doğrudan önünüzde olacak şekilde hafifçe geriye yaslanmaya devam ederken bacaklarınızı düzeltin.
    • Çocuklar için en iyisi bir ya da iki kez kaymayı denemek ve bu esnada 'gülle' formunda kalmak olabilir. Bu, su kayağına alışmalarına ve denge ve kontrolü korumalarına yardımcı olur.
  13. adım 13 i̇lk seferde düşerseniz tekrar deneyin.
    İlk seferde düşerseniz tekrar deneyin. Su kayağı yapmayı öğrenirken dengenizi korumak zor olabilir. Kendinize karşı sabırlı olun ve güveninizi koruyun. Eğer hayal kırıklığına uğruyorsanız kendinize bir mola verebilir ve daha sonra tekrar deneyebilirsiniz.
    • Yüzeye geri çıktığınızda yüzünüzü ellerinizle kapatmanız, düşmesi halinde kayağın yüzünüze çarpmasını önlemeye yardımcı olabilir.
    • Diğer teknecilerin sizi görebilmesi ve sizden kaçınabilmesi için tekne size doğru dönerken kolunuzu veya su kayağını kaldırın.

Su Kayağı Üzerinde Kalmak

  1. adım 1 dizlerinizi her zaman bükülü tutun.
    Dizlerinizi her zaman bükülü tutun. Dizlerinizi bükmek, teknenin geçtiği tümsekleri veya dalgaları emmenize yardımcı olarak dengenizi korumanıza ve ayakta durmaya devam etmenize yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 kollarınızı düz tutarak teknenin sizi ileri doğru çekmesine izin verin.
    Kollarınızı düz tutarak teknenin sizi ileri doğru çekmesine izin verin. Halatı çekerek kendinizi ileri doğru çekmeye veya dengenizi korumaya çalışmayın. Sadece halatın sizi ileri doğru çekmeye devam etmesine izin vermelisiniz.
  3. adım 3 doğru pozisyonu korumak için her zaman geriye yaslanın.
    Doğru pozisyonu korumak için her zaman geriye doğru eğilin. Kalçalarınız omuzlarınızla düz bir çizgi oluşturacak şekilde hafifçe geriye yaslanın. Kalçalarınızı hafifçe öne ve tutamağa doğru itebilirsiniz ancak kayakların doğrudan altınızda kaldığından emin olun.
    • Kayakların önünüzde çok fazla hareket etmesine izin vermek geriye doğru düşmenize neden olacaktır.
    • Öne doğru eğilmek kayakların arkanızda hareket etmesine ve öne doğru düşmenize neden olacaktır.
  4. adım 4 doğal nefes alın.
    Doğal nefes alın. Birçok kayakçı kayak yaparken nefeslerini tutma eğilimindedir ancak doğal nefes almak önemlidir. Normal nefes almak yorgunluğu azaltacak ve aşırı yorulmanızı önleyecektir.
  5. adım 5 düz kayma konusunda rahat olduğunuzda hafifçe dönmeyi deneyin.
    Düz kaymaya alıştıktan sonra hafifçe dönmeyi deneyin. Gitmek istediğiniz yerin karşı tarafındaki kayağın iç kenarına daha fazla baskı uygulayarak hafifçe dönmeyi deneyin. Şimdilik dümen suyunun içinde kalın.
    • Örneğin, sol bacağınızla kayağın iç kenarını aşağı doğru itecek ve sağa doğru hareket etmek için hafifçe sağa ve tekneden uzağa doğru eğileceksiniz. Aynı zamanda dönmenize yardımcı olması için sağ ayağınızla hafifçe yukarı kaldırabilirsiniz.
    • Dönerken dizleriniz bükülü ve kollarınız önünüzde düz olacak şekilde doğru pozisyonu koruduğunuzdan emin olun.
  6. adım 6 dümen içinde rahatça dönmeye başladıktan sonra dümen dışına çıkmaya çalışın.
    Dümen suyunun içinde rahatça dönmeye başladıktan sonra dümen suyunun dışına çıkmaya çalışın. Her iki tarafa da bir dönüş yapın ve kayaklarınızı dümen suyuna keskin bir açıyla döndürerek dümen suyunu geçin. Dümen suyunun tamamen dışına çıkana kadar tekneye en yakın kayağınıza baskı uygulamaya devam edin.
    • Şoku absorbe etmek için dizlerinizi bükülü tutun.
    • Her seferinde tek kayakla geçmeye çalışırsanız düşersiniz. Her iki kayakla aynı anda dümen suyuna keskin bir açıyla geçtiğinizden emin olun.
    • Dümen suyunun üzerinden geçmek oldukça hızlı olmalıdır. Yavaş gitmeye çalışırsanız düşersiniz.
    • Dümeni geçerken kollarınızı önünüzde düz tutun. Tutamağı çekmek yeni başlayanlar tarafından yapılan yaygın bir hatadır ve dengenizi kaybedip düşmenize de neden olabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Neden kalkmaya çalışırken kayağın üstünden çekiliyorum?
    Teknenin çekimini dengelemeniz gerekir. Öne doğru düşmemek için kalkmadan önce geriye yaslanın ve ipi hafifçe çekin.

İpuçları

  • Kollarınızı düz tutun. Yeni başlayan biriyken bükülmelerine izin verirseniz, genellikle kontrolü kaybedersiniz ve düşersiniz. Ne kadar deneyimli olursanız, kollarınızı bükmek ve dik kalmak o kadar kolay olur.
  • Kendinize karşı sabırlı olun ve eğlenin! Su kayağı yaparken eğlenmek en önemli şeydir ve kendinize güvenmenize ve rahatça kaymanıza yardımcı olacaktır.
  • Bazı yerlerde hemen halata geçmezsiniz - bunun yerine teknenin yan tarafından çıkan ve bom adı verilen bir çubuk kullanılır. Tutunmak için daha dengeli olan bumbanın üzerinde başlayacaksınız. Ardından, çubuğa tutunmayı öğrendikten sonra halata geçeceksiniz.

Uyarılar

  • Bir kayakçı tekneye girerken veya tekneden çıkarken motorun kapalı olduğundan emin olun.
  • Düşme veya önemli işaretler durumunda teknede her zaman bir gözlemci bulundurun.
  • Her zaman kişisel yüzdürme cihazı takın ve ekipmanınızın iyi durumda olduğundan emin olun.
  • Asla doğrudan bir teknenin önünde kaymayın.
  • Kayak yaparken rıhtımlardan ve diğer katı nesnelerden uzak durun.