Tuzaklar Nasıl Mumlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hayvanlar tuzaklardaki metalin kokusunu alabilir, bu nedenle onları ince bir balmumu tabakasıyla kaplamak kokularını gizlemeye yardımcı olabilir. Balmumu ayrıca yayların ve metalin paslanmasını önler, böylece tuzaklarınız dışarıda kaldıklarında daha uzun süre dayanır. Tuzakları balmumu ve su solüsyonuna ya da balmumu ile doldurulmuş çift kazana batırabilirsiniz. Tuzaklarınızı cilalamak için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, daha kamufle olmaları için önce temizlediğinizden ve boyadığınızdan emin olun!

Adımlar

Tuzakların Temizlenmesi ve Hazırlanması

  1. adım 1 yeni bir kapandaki yağı sabunlu su ve yağ giderici ile temizleyin.
    Yeni bir kapandaki yağı sabunlu su ve yağ çözücü ile temizleyin. Bir kovayı veya büyük bir lavaboyu suyla doldurun ve birkaç damla bulaşık sabunu karıştırın. Kapanları suya batırın ve bir temizlik beziyle fırçalayın. Yağ suda çıkmazsa, temizlemek için ticari bir yağ çözücü kullanın. Tuzağı temiz bir bezle kurulayın.
    • Eski bir kapanınız varsa, hala üzerinde olabilecek kir veya kanı temizleyin.
  2. adım 2 kapanın paslanması için yaklaşık 2 hafta dışarıda bırakın.
    Kapanın paslanması için yaklaşık 2 hafta dışarıda bırakın. Boya, metal çok pürüzsüz olduğu için yepyeni olduğunda tuzağınıza yapışamaz. Kapanınızı dışarıya kurun ve paslanmaya başlaması için 2 hafta boyunca kendi haline bırakın. Tuzağın etrafında ince bir pas tabakası oluştuğunda, boyamaya başlayabilirsiniz.
    • Eski bir tuzakta zaten bir pas tabakası varsa, onları dışarıda bırakmanıza gerek yoktur.

    İpucu: Pasın daha hızlı oluşmasına yardımcı olmak için kapana beyaz sirke püskürtün.

  3. adım 3 tuzağın arasına bir tahta parçası koyun's jaws.
    Tuzağın çeneleri arasına bir tahta parçası koyun. Tuzağınızın çenelerini kaldırarak açın, böylece aralarına kalın bir tahta veya dal parçası yerleştirebilirsiniz. Çenelerin kapanmadığından ve tahta parçasını kırmadığından emin olun. Çenelerin açılması boya ve balmumunun tuzağın içini kaplamasını sağlar.
  4. adım 4 tuzağın etrafına 1-2 fitlik (0,30-0,61 m) bir tel parçası sarın's chain.
    Tuzağın zincirinin etrafına 1-2 fitlik (0,30-0,61 m) bir tel parçası sarın. Kalın bir telin ucunu zincir halkalarından birinden geçirin ve zincirin etrafına 2-3 kez dolayın. Telin yeterince uzun olduğundan emin olun, böylece tuzağı daha sonra boya ve balmumundan kolayca çıkarabilirsiniz.
    • Birden fazla tuzağı boyamanız ve mumlamanız gerekiyorsa aynı uzunluktaki tele birden fazla tuzak bağlayabilirsiniz.

Tuzaklarınızı Boyama

  1. adım 1 6 us gal (23 l) suyu kaynama noktasına getirin.
    6 US gal (23 L) suyu kaynama noktasına getirin. Kamp ateşi veya propan ızgara gibi bir dış mekan ısı kaynağı üzerinde büyük bir tencere kullanın. Tencereye en az 6 galon (23 L) su dökün ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Suyun kaynamasına izin vermeyin, aksi takdirde tuzaklarınıza zarar verebilir.
    • Birden fazla tuzak boyamayı planlıyorsanız, bunun yerine 12 galon (45 L) su kullanın.
  2. adım 2 1 pound (0,45 kg) kütük ağacı boyasını suya karıştırın.
    1 pound (0,45 kg) kütük ağacı boyasını suya karıştırın. Günlük ağacı, tuzaklarınızın kararmasına yardımcı olan doğal bir boyadır. Su kaynamaya başladığında, 1 pound (0,45 kg) kütük ağacı boyasını dökün ve bir kaşık veya karıştırma çubuğu ile karıştırın. Devam etmeden önce boya suyla iyice karışana kadar bekleyin.
    • Günlük ağacı boyasını internetten veya açık hava mağazalarından satın alabilirsiniz.
    • Tomruk ağacı boyası toz veya kristal olarak gelir. Her iki tür de tuzağınızı boyamak için işe yarayacaktır.

    İpucu: Bir seferde birden fazla tuzak boyuyorsanız, kabınızdaki her 6 galon (23 L) su için 1 pound (0,45 kg) boya kullanın.

  3. adım 3 tuzağı boyanın içine yerleştirin ve 1 saate kadar bekletin.
    Tuzağı boyanın içine yerleştirin ve 1 saate kadar bekletin. Tuzağın boya çözeltisine tamamen battığından emin olun. Telin ucunu hafifçe bükün, böylece tencerenin kenarına asabilirsiniz. Rengin ne kadar koyu olduğunu görmek için tuzağı her 15 dakikada bir kontrol edin. Kapanı çıkarmadan önce siyah olana kadar 1 saate kadar bekletin.
    • Boya çözeltisi ile çalışırken ısıya dayanıklı eldivenler giyin. Bu şekilde ellerinizin yanmasını veya lekelenmesini önlersiniz.
  4. adım 4 tuzağınızı çıkarın ve kuruması için asın.
    Tuzağınızı dışarı çekin ve kuruması için asın. Telin ucundan tutun ve tuzağı boya çözeltisinden çıkarın. Tuzak artık damlamayana kadar fazla çözeltiyi silkeleyin. Tuzağı telinden tutarak dışarıda bir dala ya da ahşap direğe asın, böylece tamamen kuruyabilir. Tuzak kuruduktan sonra cilalanmaya hazırdır.
    • Tuzaklarınızı cilalamak için kullanmayı planlıyorsanız boya solüsyonunu saklayın.

Tuzakları Balmumu Solüsyonuna Daldırma

  1. adım 1 boya çözeltisine 1 pound (0,45 kg) tuzak mumu damlatın ve erimesini bekleyin.
    Boya çözeltisine 1 pound (0,45 kg) tuzak mumu damlatın ve erimesini bekleyin. Tuzak mumu kokusuzdur ve boya çözeltisinin yüzeyinde erir. Tenceredeki her 6 galon (23 L) su için 1 pound (0,45 kg) balmumu damlatın. Balmumunu tamamen eriyene kadar suyun içinde karıştırın.
    • Tuzak balmumunu internetten veya açık hava mağazalarından satın alabilirsiniz.
    • Kullandığınız balmumunun balmumu içermediğinden emin olun çünkü balmumu soğuduğunda tuzaktan ayrılabilir.
  2. adım 2 tuzağı yaklaşık 10-15 saniye boyunca balmumu solüsyonuna daldırın.
    Tuzağı yaklaşık 10-15 saniye boyunca balmumu solüsyonuna daldırın. Kapanı balmumu solüsyonunun içine indirin, böylece kabın kenarlarından taşmaz. Tuzak ve zincirin tamamen solüsyon yüzeyinin altına battığından emin olun. Yaklaşık 10-15 saniye sonra, kapanı yavaşça solüsyondan çekin, böylece yüzeydeki balmumu tabakasından bir kaplama elde edin. Fazla çözeltiyi tencereye geri silkeleyin.
    • Tuzağa bağlı teli kendinizi yakmadan tutabilmek için ısıya dayanıklı eldivenler giyin.

    Uyarı: Balmumu kolayca alev alır ve çabuk yanar. Eğer bir balmumu ateşi varsa, tencerenizin kapağıyla onu söndürün.

  3. adım 3 tuzağı kuruması için asın.
    Tuzağı kuruması için asın. Dışarıda tuzağı soğuması ve kuruması için asabileceğiniz bir dal veya direk bulun. Teli direğin üzerine asın ve balmumunun sertleşmesi için en az 1 saat bekletin. Tuzak kuruduğunda, balmumu kaplaması nedeniyle parlak bir görünüme sahip olacaktır. Tamamen kuruduktan sonra tahta parçasını tuzağın çenelerinden çekin.

Balmumunu Çift Kazanda Isıtma

  1. adım 1 i̇çinde kaynar su bulunan daha büyük bir tencerenin içine daha küçük bir tencere koyun.
    İçinde kaynar su bulunan daha büyük bir tencerenin içine daha küçük bir tencere koyun. Büyük bir tencereyi ısı kaynağınızın üzerine koyun ve yarısına kadar suyla doldurun. İlk tencerenin içine daha küçük olan ikinci bir tencere koyun, böylece hafifçe suya batırılır. İkinci tencerenin sağlam olduğundan ve ileri geri sallanmadığından emin olun. Ateşi orta-yüksek dereceye getirin ve suyu kaynatın.
    • Çift kazan kullanmak balmumunuzun alev almasını önlemeye yardımcı olur.
  2. adım 2 i̇kinci tencerede 5 pound (2,3 kg) tuzak ağdayı eritin.
    İkinci tencerede 5 pound (2,3 kg) tuzak mumu eritin. Tuzak balmumunuzu ikinci tencereye koyun ve erimesini bekleyin. Tuzaklarınızı tamamen daldırabilmek için en az 5 pound (2,3 kg) balmumu kullanın. Erirken parçaları ayırmak için balmumunu bir karıştırma çubuğuyla karıştırın.
    • Balmumu içeren tuzak mumu kullanmayın çünkü kuruduktan sonra parçalanma olasılığı daha yüksektir.
  3. adım 3 tuzağı 2-3 dakika boyunca balmumunun içine koyun.
    Tuzağı 2-3 dakika boyunca balmumunun içine koyun. Tencerenin kenarından taşmaması için kapanı yavaşça balmumunun içine indirin. Tuzağın balmumuna tamamen battığından emin olun, aksi takdirde hayvanlar kuruduktan sonra da kokusunu alabilirler. Telin ucunu tencerenin kenarından bükerek yerinde kalmasını sağlayın. Tuzakları balmumunun içinde 2-3 dakika bekletin, böylece tuzaklar ısınır ve balmumunu emer.
    • Kendinizi yanıklardan korumak için tuzaklarınızı daldırırken ısıya dayanıklı eldivenler giyin.
  4. adım 4 tuzağı soğuması ve kuruması için asın.
    Tuzağı soğuması ve kuruması için asın. Tuzağı balmumundan çıkarmak için teli çekin ve damlayan fazlalıkları silkeleyin. Balmumunun kuruması için teli sağlam bir direk veya dalın üzerine asın. Kullanmadan önce tuzakların soğumasını ve tamamen sertleşmesini bekleyin. Tamamen kuruduktan sonra tuzağı açık tutan ahşabı çıkarın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

Uyarılar

  • Balmumu çok yanıcıdır ve çabuk alev alabilir. Balmumu yanmaya başlarsa, bir tencere kapağı ile bastırın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Tuzakların Temizlenmesi ve Hazırlanması

  • Yağ Çözücü
  • Odun veya dallar
  • Metal tel

Tuzaklarınızın Boyanması

  • Tencere
  • Ateş veya dış mekan ısı kaynağı
  • 6 galon (23 L) su
  • 1 pound (0,45 kg) tomruk ağacı boyası
  • Eldivenler
  • Karıştırma çubuğu

Tuzakları Balmumu Solüsyonuna Daldırma

  • Eldivenler
  • 1 pound (0,45 kg) tuzak mumu

Balmumunun Çift Kazanda Isıtılması

  • 2 tencere
  • Eldivenler
  • 5 pound (2,3 kg) tuzak mumu