Langot Nasıl Giyilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Langot, Hint alt kıtasında erkekler tarafından geleneksel olarak giyilen bir tür peştamaldır. Bir jockstrap'a benzer şekilde, üstte bağları olan bir kumaş üçgenden ve alttan sarkan uzun bir kumaş şeritten oluşur. Bir kez yerine oturttuğunuzda, kayışları doğru şekilde sarmak ve bağlamak basit bir meseledir. Bazı insanlar ağırlık kaldırırken, yoga yaparken veya güreş gibi genital bölgede korumaya ihtiyaç duyabilecekleri sporlarda langot giyerler.

Adımlar

Langotun Bağlanması

  1. adım 1 langotun dikişsiz tarafını bulun.
    Langotun dikişsiz tarafını bulun. Dikişleri hissedebileceğiniz bir tarafı ve hissedemeyeceğiniz bir tarafı olmalıdır. Daha rahat olması için, yerine yerleştirmeye başladığınızda dikişsiz taraf vücudunuza doğru bakmalıdır.
  2. adım 2 üçgenin kenarını 2 kayışla birlikte arka tarafınızın üst kısmına yerleştirin.
    Üçgenin kenarını 2 kayışla birlikte arka tarafınızın üst kısmına yerleştirin. Üçgenin kendisinden uzanan iki kayışı olması gereken uzun, düz kenarını arka tarafınızın üst kısmına yerleştirin. Her iki elinizle birer kayış tutun ve her birini öne doğru getirin, böylece kumaşı altınıza doğru gergin bir şekilde çekersiniz.
    • Uzun kumaş şeridi veya üçgenin noktası, arkanızda ve bacaklarınızın arasında asılı olmalıdır.
  3. adım 3 uzun kumaş parçasını bacaklarınızın arasından ve omzunuzun üzerinden çekin.
    Uzun kumaş parçasını bacaklarınızın arasından ve omzunuzun üzerinden çekin. Bacaklarınızın arasına uzanın ve kumaşı tutun. Bacaklarınızın arasından çekin, bunu yaparken düz ve pürüzsüz tuttuğunuzdan emin olun. Belinize kadar getirin ve ucunu omzunuzun üzerinden atın.
    • Kumaşı sıkıca çekerken, cinsel organınızın vücudunuza yaslandığından ve geriye doğru dönük olduğundan emin olun.
    • Uzun parçayı omzunuzun üzerinden atmak, siz langotunuzu önden bağlarken onu yoldan uzak tutacaktır.
  4. adım 4 i̇pleri ön tarafınıza getirin ve bir kez çaprazlayın.
    İpleri önünüze getirin ve bir kez çaprazlayın. Sıkı olmaları için etraflarından çekin ve sonra kare düğüm atmaya başlar gibi ya da ayakkabılarınızı bağlamaya başlar gibi bir ipi diğerinin üzerinden geçirin.
    • Bu yaklaşık olarak doğal belinizde olmalıdır.
  5. adım 5 i̇pleri tekrar arkadan çaprazlayın.
    İpleri tekrar arkadan çaprazlayın. İpleri sıkıca çekerek sırtınızın etrafına sarın. Birbirlerinin yanından geçirin ve karşı taraflarda tekrar öne getirin. Bunu yaparken ipleri sıkı tutun.
  6. adım 6 i̇pleri önde güvenli bir yay şeklinde bağlayın.
    İpleri önde güvenli bir yay şeklinde bağlayın. İpleri vücudunuzun ortasından ziyade kalçalarınızın bir tarafına doğru hafifçe düğümleyin - bu, bağlandıktan sonra langotu biraz daha rahat hale getirecektir. Ardından ipleri sıkıca çekin ve bir çift ayakkabı bağcığı bağlar gibi bir fiyonk bağlayın. Bu langotu sabitleyecektir.
    • Kare bir düğüm de atabilirsiniz.
  7. adım 7 uzun kumaş parçasını arkadan sabitlemek için bacaklarınızdan geriye doğru sürükleyin.
    Uzun kumaş parçasını bacaklarınızın arasından geçirerek arkaya doğru sabitleyin. Uzun kumaş parçasını omzunuzdan çekin ve az önce bağladığınız düğümün üzerinden sarkmasına izin verin. Arkadan bacaklarınıza doğru uzanın ve bacaklarınızın arasından çekmek için tutun. Gergin bir şekilde çekin ve ardından ucunu arkadaki üçgenin üst kısmına sıkıştırın.

Fiziksel Aktivite için Langot Giymek

  1. adım 1 cinsel organınızı korumanız gereken sporlarda bir langot kullanın.
    Cinsel organınızı korumanız gereken sporlarda langot kullanın. Langot bir sporcu askısı gibi çalışır, bu nedenle cinsel organınızın zarar görebileceği futbol, futbol veya kriket gibi temas sporlarında kullanılabilir. Genellikle geleneksel güreş türlerinde giyilir. Bu bölgeyi korumak için langotun altına bir kap yerleştirin.
    • Atletik kupunuzun tam oturduğundan emin olun. Cinsel organınızı tamamen örtmeli ve vücudunuza tam oturmalıdır.
    • Langotu yerine yerleştirdikten sonra, kabı kumaşın altına kaydırın, cinsel organınızın üzerine yerleştirin, vücudunuza yaslanmalı ve arkaya doğru bakmalıdır. Kupun yuvarlak ucu öne doğru olmalıdır.
  2. adım 2 kuvvet antrenmanı yaparken bir langot deneyin.
    Kuvvet antrenmanı yaparken bir langot deneyin. Langotlar, hareket özgürlüğü sağladıkları için geleneksel olarak kuvvet antrenmanı sırasında giyilir. Ancak amacınız fıtığı önlemekse, farklı bir iç çamaşırı tercih etmelisiniz. Langotun sıkılığı bazı kullanıcılarda fıtığa neden olabilir.
  3. adım 3 hareket özgürlüğü sağlamak için yoga için bir langot giyin.
    Hareket özgürlüğü sağlamak için yoga için bir langot giyin. Geleneksel olarak, birçok yogi yoga sırasında sadece bir langot giyer ve başka hiçbir şey giymez. Bunun nedeni, çeşitli yoga pozları boyunca hareket ederken yüksek esneklik sağlamasıdır.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları