Yüzme için Burun Klipsi Nasıl Takılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Burun klipsi, yüzerken suyu burnunuzdan uzak tutmak için taktığınız basit bir cihazdır. Çerçeve genellikle tel ve naylondan yapılır ve burun köprünüzün etrafına oturacak şekilde şekillendirilir. Klipsin yastıklı uçları burun deliklerinizi kapatarak suyu dışarıda tutar. Yüzerken burnunuza sık sık su kaçıyorsa veya sinüsleriniz klora duyarlıysa, burun klipsi takmak sizin için iyi bir seçenek olabilir. Burun klipsini burnunuza takmak kolaydır ve sadece bir saniye sürer.

Adımlar

Burun Klipsinin Burnunuza Takılması

  1. adım 1 burun klipsinizi takmadan önce yüzünüzü ıslatın.
    Burun klipsinizi takmadan önce yüzünüzü ıslatın. Havuza atlayın ve başınızı suyun altına sokun. Su, burnunuzdaki nemlendirici, makyaj ve yağın temizlenmesine yardımcı olacaktır. Bu, yüzerken burun klipsinin kaymasını önlemeye yardımcı olacaktır.
    • Makyajlıysanız, suya girmeden önce yüzünüzü yıkamak da isteyebilirsiniz.
  2. adım 2 burun klipsini baş aşağı duracak şekilde tutun
    Burun klipsini baş aşağı bir 'U' gibi görünecek şekilde tutun. Birkaç farklı tipte burun klipsi vardır, ancak hepsi 'U' şeklindedir. 'U 'nun alt kısmı burun köprünüzün üzerine oturacak ve iki yastıklı uç burun deliklerinizi birbirine sıkıştıracaktır.
    • U şekli genellikle sert tel veya naylondan yapılırken, uçlardaki pedler silikon veya lateksten yapılır.
  3. adım 3 burun klipsini dairesel uçları dışa bakacak şekilde yerleştirin.
    Burun klipsini dairesel uçları dışa bakacak şekilde yerleştirin. 'U 'yu baş aşağı tutuyorsanız, 'U 'nun 2 ucunun 1 tarafta dışa doğru kıvrıldığını fark edeceksiniz. Burun klipsini burnunuza yerleştirdiğinizde, düz ucu yüzünüze doğru tutun.
    • Burun klipsi tasarımları değişiklik gösterir ve bazılarında dairesel veya kavisli uçlar bulunmaz. Eğer sizinki kavisli bir uca sahip değilse, hangi tarafı yüzünüze doğru koyduğunuz önemli olmayacaktır.
  4. adım 4 burun klipsini burnunuzun üzerine kaydırın.
    Burun klipsini burnunuzun üzerine kaydırın. Baş ve işaret parmaklarınızı kullanarak burun klipsinin uçlarını nazikçe birbirinden ayırın. Ardından, uçları burun deliklerinizin üzerine yerleştirin ve klipsi burun köprünüzün üzerine bastırın. Burun klipsinin uçlarını burun deliklerinize doğru iterek bitirin.
    • Burun klipsinizin bir kayışı varsa, önce yüzme bonenizi ve gözlüğünüzü takın.

Burun Klipsi Seçimi

  1. adım 1 suyu sinüslerinizden uzak tutmak için bir burun klipsi takın.
    Suyu sinüslerinizden uzak tutmak için bir burun klipsi takın. Yüzerken nefesinizi zamanlama konusunda sorun yaşıyorsanız, burun klipsi yardımcı olabilir. Bir tane takmak, suyun burnunuza girmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Bu sayede nefes alırken hem ağzınıza hem de burnunuza odaklanmak yerine sadece ağzınıza odaklanabilirsiniz.
    • Burun klipsi, özellikle takla atmayı ilk öğrendiğiniz zamanlarda faydalıdır.
    • Havuzları dezenfekte etmek için kullanılan bir kimyasal olan klor, sinüslerinizin ve burun kanallarınızın iç yüzeyinde iltihaplanmaya neden olabilir. Bir burun klipsi, kloru ve bakteri ve mantar gibi diğer iltihaplanma nedenlerini burnunuzdan uzak tutmaya yardımcı olarak sizi yüzme sonrası sinüs ağrısından kurtaracaktır.
    • Burun klipsi taktığınız halde yüzdükten sonra sinüs ağrısı yaşıyorsanız, sinüs ağrısını hafifletmek için tuzlu su spreyi veya başka bir yaygın yöntem kullanmayı düşünün.
  2. adım 2 aşağıdaki durumlarda kayışlı bir burun klipsi satın alın're worried about it falling off.
    Düşmesinden endişe ediyorsanız kayışlı bir burun klipsi satın alın. Bazı burun klipsleri lateks bir kayışa bağlı olarak gelir. Kayış, burun klipsinin uçlarına bağlanır ve başınızın etrafına sarılır. Yüzerken burun klipsinin burnunuzda kalmasına yardımcı olur.
    • Kayışlı burun klipsi, düşmesi halinde kayışsız bir burun klipsi bulmanın zor olabileceği büyük açık su kütlelerinde yüzecekseniz iyi bir seçenek olabilir.
    • Kayışlı burun klipsleri de harikadır çünkü burun klipsini yüzmeleriniz arasında boynunuza asabilirsiniz.
  3. adım 3 eğer yüzmek istemiyorsanız askısız burun klipsi kullanın't want the added hassle of a strap.
    Kayışla uğraşmak istemiyorsanız kayışsız bir burun klipsi tercih edin. Bazı yüzücüler kayışlı burun klipslerini çok hantal bulur. Askısız burun klipsleri de genellikle kayışlı olanlardan daha uzun ömürlüdür çünkü kayışlar tekrar tekrar kullanıldıktan sonra kırılma eğilimindedir.
    • Ancak çoğu yüzücü, askısız burun klipslerini burunlarında tutmakta herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtiyor.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Burun klipsi kullanmak mı yoksa sadece burnumu tutmak mı daha etkilidir?
    Ellerinizden biri burnunuzu tutmakla meşgulken düzgün yüzemeyeceğiniz için burun klipsi kullanmak daha verimlidir.

İpuçları