Paddle Kılıf Nasıl Giyilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kürekli kılıflar, rahatlıkları ve konforları nedeniyle tabanca taşımak için popüler bir seçimdir. Bu tür kılıflar, kılıfın yan tarafındaki sert kürek şeklindeki yapının ürettiği gerilimden başka bir şey kullanmadan ateşli silahı bel kemerinizin dışında tutar. Yerine takması ve çıkarması kolaydır, ancak etkili bir şekilde yerleştirmek ve gizlemek için biraz çalışmak gerekebilir. Ayrıca, ne tür bir kılıf kullanırsanız kullanın, ateşli silah güvenliğini her zaman birinci önceliğiniz yapın.

Adımlar

Silah, Kılıf ve Kıyafet Seçimi

  1. adım 1 gizleme önemliyse kılıf için kompakt bir tabanca seçin.
    Gizleme önemliyse, kılıf için kompakt bir tabanca seçin. Çoğu çarklı kılıf tabancayı alçakta tutar ve vücudunuzdan uzağa doğru açı verir. Sonuç olarak, kılıf uzun namlulu bir tabanca için kullanıldığında kılıfın ve/veya ateşli silahın alt kısmı ortalama bir gömlek veya ceketin altından dışarı çıkma eğilimindedir.
    • Uzun namlulu bir tabancayı paddle kılıfa yerleştirmek ve oldukça gizli tutmak istiyorsanız, muhtemelen pantolonunuzu belinizde alıştığınızdan daha yukarı çekmeniz gerekecektir.
  2. adım 2 seçtiğiniz tabancaya uygun bir paddle kılıf satın alın.
    Seçtiğiniz tabancaya uygun bir paddle kılıf satın alın. Çarklı kılıflar çeşitli üreticiler tarafından üretilir ve farklı tabancalara ve farklı ihtiyaçlara uyacak şekilde farklı boyutlarda ve stillerde gelir. Mümkün olduğunda, seçtiğiniz tabanca için özel olarak tasarlanmış bir kılıf satın alın.
    • Bazı kürekli kılıflar deriden yapılırken, diğerleri sert sentetik malzemelerden yapılır. Seçim genellikle silahınıza uygunluk ve kişisel tercihe bağlıdır.
  3. adım 3 sağlam bir kemer ve bele hafifçe bol gelen bir pantolon seçin.
    Sağlam bir kemer ve bele hafifçe bol gelen bir pantolon seçin. Kılıfın kürek kısmı bel bandınızın içine girdiğinden, beli çok sıkı olan pantolonlar kullanmak istemezsiniz. Aksi takdirde, kürek rahatsızlığa neden olabilir. Ancak aynı zamanda, kılıfın ve silahın ağırlığı çok bol pantolonların sarkmasına neden olabilir. Bu yüzden üzerinize oturan ama size biraz nefes alma alanı sağlayan pantolonları tercih edin.
    • Teknik olarak, (kemer tarzı kılıflar gibi) aslında kemere bağlanmadığı için bir paddle kılıfı kemer olmadan da takabilirsiniz. Ancak kemer takmak bel bandınızı kalınlaştırarak kılıfı yerinde tutmaya yardımcı olur ve çıkıntılı kemer, silahınızı çektiğinizde kılıfı yerinde tutmak için bir yakalama noktası sağlar.
    • Çoğu çarklı kılıf en iyi 1-2 inç (2,5-5,1 cm) genişliğinde sağlam deri veya sentetik kemerlerle çalışır.
  4. adım 4 kılıfınızı gizleyecek bol bir gömlek veya ceket seçin.
    Kılıfınızı gizleyecek bol bir gömlek veya ceket seçin. Bu bir bel kemeri dışı (OWB) kılıf olduğundan, tabancayı ve kılıfı gizlemek için uzun, bol bir üst (blazer veya ceket gibi) giymeniz gerekecektir. Kılıflı silahı gerçekten etkili bir şekilde gizlemek için normalden biraz daha uzun ve dökümlü bir dış giyim satın almanız gerekebilir.
    • Kürekli kılıflar, vücudunuzdan dışarı çıkma şekilleri nedeniyle hantal olarak bilinir; bu da onları giymek için daha rahat, ancak gizlemek için daha zor hale getirir. Kemer tarzı kılıflar daha az hacimlidir ve bel bandının içindeki (IWB) kılıflar gizlemesi en kolay olanlardır, ancak bu tarzların giyilmesi daha az rahat olma eğilimindedir.

Tabancayı Kılıfına Koyma ve Yerine Yerleştirme

  1. adım 1 tabancayı temin edin's safety is on before holstering it.
    Tabancayı kılıfına koymadan önce emniyetinin açık olduğundan emin olun. Bir ateşli silahla uğraşırken güvenliği her şeyden önce tutun. Örneğin, silahınızın emniyetinin açık olup olmadığını kontrol edin ve tekrar kontrol edin, bunu nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, silahınızın kılavuzuna bakın.
    • Dolu bir tabanca taşımayı düşünüyorsanız, kılıfa yerleştirmeden önce talimatlarına göre doldurun.
    • Dolu bir tabanca taşımak istemiyorsanız, devam etmeden önce dolu olmadığından emin olun (yine talimatlarına göre).
  2. adım 2 tabancanın namlusunu kılıfın içine kaydırın.
    Tabancanın namlusunu kılıfın içine kaydırın. Tabancanın kabzasını tutun, ancak tutarken parmağınızı tetikten ve tabancanın yanından uzak tutun. Ardından, tabancanın namlusunu kılıfın içine kaydırın. Tabanca kılıfın gövdesine tam olarak oturana kadar sıkıca bastırın.
    • Tabanca kılıfa düzgün bir şekilde oturduğunda, tabancanın kabzasına tam erişiminiz olmalı, ancak namlunun hiçbir kısmını görememelisiniz.
  3. adım 3 tabancanın kılıfa tam oturduğundan emin olmak için oturuşu kontrol edin.'t fall out or get stuck.
    Silahın düşmeyeceğinden veya sıkışmayacağından emin olmak için oturmasını kontrol edin. Kılıflı tabancayı kabzasından tutup kaldırdığınızda kılıf yerinde kalmalıdır. Kılıf bel kemerinize sabitlenmediğinde, tabancayı çıkarmak için kılıfı diğer elinizle kavramanız gerekir.
    • Ancak aynı zamanda, tabancayı kılıftan çıkarmak için tüm gücünüzle çekmeniz gerekmemelidir. Aksi takdirde, kılıf bel bandınızdan çıkacak ve silahınızı çektiğinizde tabancanın üzerinde kalacaktır.
    • Bazı çarklı kılıflar ayarlanabilir, böylece uyumu iyileştirebilirsiniz. Aksi takdirde, farklı bir tabanca ve kılıf kombinasyonu bulmanız gerekebilir.
  4. adım 4 kılıf modelinizde mandal varsa, silahı kılıfın içine kilitleyin.
    Kılıf modelinizde mandal varsa, silahı kılıfın içine yerleştirin. Birçok kürekli kılıf modelinde düğme mandalları vardır, ancak bazılarında yoktur. Sizinkinde mandal varsa, silahı daha fazla sabitlemek için yerine oturtun.
    • Düğme mandalı olmayan kılıflar, tabancayı yerinde tutmak için silahın kılıfın içine tam oturmasına güvenir.
    • Çoğu mandal, silahı çekerken başparmağınızla kolayca açabileceğiniz şekilde yapılmıştır. Modelinize özel talimatlar için kullanım kılavuzunuzu kontrol edin.
  5. adım 5 kılıflı tabancayı, kürek tarafı içe bakacak şekilde bel kemerinizin üzerine yerleştirin.
    Kılıflı tabancayı, kabza tarafı içe bakacak şekilde bel kemerinizin üzerine yerleştirin. Kılıflı tabancayı, parmağınız tetikten uzakta olacak şekilde kabzasından tutun. Kılıfın sert kürek kısmı vücudunuza doğru içe bakacak ve bel kemerinizin içine girecektir. Kılıfın silahı tutan kısmı bel kemerinizin dışından sarkacaktır.
    • Çoğu kişi kılıfı baskın taraflarındaki kalçanın tam üzerine veya hemen önüne yerleştirmeyi sever (örneğin, sağ elinizi kullanıyorsanız sağ taraf).
    • Alternatif olarak, kılıfı zayıf taraftaki kalçanızın üzerine yerleştirebilirsiniz (böylece silahı baskın elinizle önünüzden çekersiniz). Bazı insanlar daha fazla gizlilik için kılıfı kuyruk kemiklerinin üzerine yerleştirmeyi sever, ancak sırt üstü düşerseniz kendinizi yaralama riskiniz vardır.
  6. adım 6 küreği bel kemeriniz ile iç çamaşırınız arasına kaydırın.
    Küreği bel bandınız ile iç çamaşırınızın arasından geçirin. Küreği pantolonunuzun bel bandının üzerinden tamamen aşağıya doğru itin. Küreğin gerginliğini pantolonunuzun bel bandına doğru bastırırken hissetmelisiniz.
    • Bazı insanlar küreği kemerlerinin iç kısmı ile bel kemerlerinin dış kısmı arasında kaydırmayı tercih eder. Ancak kılıfı bel kemerinizin içine ve kemerinizin üzerine sokarsanız kılıf çok daha güvenli kalacaktır.
    • Kürekli kılıfınızda küreğin alt tarafında bir güvenlik klipsi veya kanca varsa, kürek bel kemerinizin ve/veya kemerinizin dikişinden geçtiğinde yerine oturduğunu duyabilir veya hissedebilirsiniz. Bu güvenlik klipsi, silahınızı çektiğinizde kılıfın dışarı kaymasını önlemeye yardımcı olur.

Kılıfın Ayarlanması, Kullanılması ve Çıkarılması

  1. adım 1 ateşli silahı kılıftan düzgün ve güvenli bir hareketle çekin.
    Silahı kılıfından yumuşak ve güvenli bir hareketle çekin. Silahın kabzasını baskın elinizle kavrayın ve düz bir şekilde yukarı kaldırın. Namlu kılıftan çıktıktan sonra, silahı iki elinizle kavrayın ve nişan alma alıştırması yapın.
    • Kılıfın bir düğme mandalı varsa, silahı çıkarmadan önce mandalı açmanız gerekecektir. Silahın kabzasını tutarken mandalı açmak için başparmağınızı kullanın.
    • Küreğin klipsindeki gerginlik ve dudak, silahı çıkarırken kılıfı yerinde tutmalıdır, özellikle de silahı düz bir şekilde kaldırırsanız.
    • Emniyet açık olsa bile, ateş etmeyi planlamadığınız sürece parmağınızı tetikten uzak tutun. Parmağınızı tetiğe koymadan ve silahı ateşlemeden önce silahın düzgün bir şekilde hedeflendiğinden ve emniyetin kapalı olduğundan emin olun.
  2. adım 2 kılıfın konumunu rahatınıza ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlayın.
    Kılıfın konumunu rahatınıza ve ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde ayarlayın. Kolaylık ve rahatlığı kontrol etmek için silahı kılıftan birkaç kez daha çekme alıştırması yapın. Tutamağı kavrayabilmeli, düğme mandalını (varsa) başparmağınızla açabilmeli ve tabancayı yumuşak bir el ve kol hareketiyle çekebilmelisiniz. Çekmeyi kolaylaştırmak için gerekirse kılıfı bel bandınız boyunca öne veya arkaya kaydırın.
    • Ayarlama kolaylığı, özellikle kemer tarzı bir kılıfla karşılaştırıldığında, kürekli kılıfın en önemli satış noktalarından biridir.
    • Birçok kürekli kılıf, silahı 15 derece ileri açıyla tutacak şekilde yapılmıştır, bu da çekmeyi kolaylaştırır (bu, FBI için standart konumlandırmadır). Bu açıyı gerektiği gibi ayarlamak için küreği hafifçe öne veya arkaya eğebilirsiniz.
  3. adım 3 kılıfı içe doğru eğerek ve yukarı doğru kaldırarak çıkarın.
    Kılıfı içe doğru eğerek ve yukarı doğru kaldırarak çıkarın. Kılıfı çıkarmaya hazır olduğunuzda silahı kılıfında tutun. Silahın kabzasını kavrayın ve küreğin üst kısmını vücudunuza doğru ve bel bandınızdan uzağa eğmek için kullanın; küreğin alt kısmı da dışa doğru eğilecektir. Kürek eğik durumdayken, silahı ve kılıfı yukarı kaldırın ve bel kemerinizden çıkarın.
    • Küreği bu şekilde eğmezseniz, çıkarmaya çalıştığınızda bel bandına veya kemerinize takılabilir. Tabanca bu şekilde yanlışlıkla kılıftan çıkabilir.
    • Kılıfta saklasanız da saklamasanız da, ateşli silahınızı güvenli bir yerde saklayın. Özellikle etrafta çocuklar varsa, kilitli bir dolapta tutmalısınız.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Kürekli kılıfım eğildiğimde neden düşmeye çalışıyor?
    Eğildiğinizde kemerinize sabitlenmemişse düşebilir. Çok fazla eğiliyorsanız başka bir kılıf veya farklı bir taşıma yöntemi edinmeyi düşünebilirsiniz.

İpuçları

Uyarılar

  • Tüm ateşli silahları, dolu olmadıklarını bilseniz bile, her zaman doluymuş gibi kullanın. Silahınızı asla vurmak istemediğiniz bir kişiye, canlıya veya nesneye doğrultmayın.
  • Çarklı kılıflar, çıkarılması çok kolay olduğu için kemer halkalı kılıflara göre daha az güvenlidir. Biriyle boğuşmaya girerseniz, kürekli kılıf taktığınızda saldırgan sizi daha kolay etkisiz hale getirebilir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Kürek kılıfı
  • Tabanca
  • Tam oturan ancak biraz bol olan sağlam pantolon
  • Sağlam deri veya sentetik kemer
  • Uzun, bol gömlek veya ceket