Omuz Kılıfı Nasıl Takılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Omuz kılıfı, özellikle oturarak çok zaman geçiriyorsanız, silah taşımanın rahat bir yoludur. Kılıf teçhizatları kayışları sıkmanıza izin verir, bu nedenle çok çeşitli vücut boyutlarına uyarlanabilirler. Bir silah kılıfının yanı sıra bir veya iki şarjör için bir kılıf içerirler. Her iki tarafta da kılıf olması, koşum takımını dengelemeye ve ağırlığı omuzlarınıza dağıtmaya yardımcı olur.

Adımlar

Kılıfın Takılması

  1. adım 1 boş kılıf donanımını takın.1Boş kılıf donanımını takın. Düzgün bir şekilde sıkana kadar kargoyu kılıfın dışında bırakın. Kollarınızın her birini bir sırt çantası gibi kol halkalarından geçirin. Çapraz kayışların arkaya doğru gittiğinden ve silah ve şarjör kılıflarının kollarınızın altında olduğundan emin olun.
    • Bir kolunuzu halkasına yerleştirin ve kayışı sonuna kadar kaydırın. Ardından kemeri arkanızdan tutun ve ikinci kolu içeri kaydırın.
    • Alternatif olarak, her bir kolu kısmen halkasına yerleştirin, çapraz bölümü başınızın üzerine kaldırın ve kollarınızı aynı anda yolun geri kalanından geçirin.
  2. adım 2 kayışların omuzlarınızın ortasında yüksek bir yerden geçtiğinden emin olun.2Kayışların omuzlarınızın ortasından yüksekte geçtiğinden emin olun. Gerekirse, kayışlar boynunuzun hemen altından geçecek şekilde tüm teçhizatı yukarı doğru kaydırın. Bu, kılıf donanımını dengede tutmak ve ağırlığı omuzlarınıza eşit olarak dağıtmak için en iyi pozisyondur.
    • Kayışların bükülmediğinden ve omuzlarınıza ve sırtınızın üst kısmına düz bir şekilde oturduğundan emin olun.
    • Kılıf teçhizatınızda omuz pedleri varsa, bunların önden arkaya ortalandığından ve boynunuza yakın omuzlarınızın yukarısında olduğundan emin olun.
  3. adım 3 kılıf teçhizatının kayışlarını vücudunuza sıkıca oturacak şekilde ayarlayın.3Kılıf teçhizatı kayışlarını vücudunuza sıkıca oturacak şekilde ayarlayın. Emniyet kemeri vücudunuza yakın durmalıdır. Kayışları, gövdenizi hareket ettirdiğinizde fazla kaymayacak şekilde sıkın. Kayışların rahatsız edici derecede sıkı olması ile çok fazla hareket etmesi arasındaki orta noktayı bulun.
    • Kılıfı ilk taktığınızda mükemmel uyumu bulamayabilirsiniz, bu nedenle zaman içinde nasıl hissettirdiğine dikkat edin ve ayarlayın.
    • Bunu test etmenin bir yolu, bir boy aynasının önünde durmak ve bir dizi hareket yapmaktır. Kılıf teçhizatının çok fazla hareket edip etmediğini veya sıkı kalıp kalmadığını izleyin.
    • Ayrıca hareket ettiğinizde kılıfın rahat hissedip hissetmediğine de dikkat edin.

Silahınızı ve Şarjörünüzü Kılıfına Koyma

  1. adım 1 kılıfı koltuk altınıza yakın olacak şekilde hareket ettirin.1Kılıfı koltuk altınıza yakın olacak şekilde hareket ettirin. Her omuz kılıfı biraz farklıdır, özellikle de kılıf yerleşimi söz konusu olduğunda. Kılıfın kendisi kayış boyunca hareket edebiliyorsa, koltuk altınızın hemen altına kadar taşıyın. Kolunuzun biraz ilerisinde olduğundan emin olun.
    • Bazı kılıf donanımlarında, kılıfı hiç hareket ettiremezsiniz, bu nedenle nereye oturursa otursun onunla uğraşmak zorunda kalırsınız.
    • Çoğu kılıf donanımında silah için bir kılıf ve şarjör için bir kılıf bulunur. Şarjör kılıfını da koltuk altınıza yakın bir yere taşıyın.
    • Bazı kılıflar kayıştan ayrılır, bu da onu her iki tarafınıza da takmanıza olanak tanır. Sağ elini kullanan bir atıcıysanız sol kolunuzun altına, sol elini kullanan bir atıcıysanız sağ kolunuzun altına koyun.
  2. adım 2 kılıfın açısını ayarlayın.2Kılıfın açısını ayarlayın. Kılıflar ya yatay olarak ya da silahın kabzası yukarı veya aşağı açılı olacak şekilde konumlandırılır. Kılıfınız hareket ediyorsa, sizin için en rahat olan konuma getirin. Yatay pozisyon genellikle silahı çekmenin en kolay olduğu pozisyondur.
    • Daha sonra silah çekme alıştırması yapana kadar kılıfın hangi pozisyonda olmasını istediğinizi bilemeyebilirsiniz.
  3. adım 3 silahı ve şarjörü kılıflarına yerleştirin.3Silahı ve şarjörü kılıflarına yerleştirin. Her şey düzgün bir şekilde ayarlandıktan sonra, kılıfınızı doldurmanın zamanı geldi. Silah kılıfınızın atış yaptığınız elinizin karşı tarafında olduğundan emin olun. Silahı kılıfına koyun ve bir veya iki şarjörü diğer kılıfa yerleştirin.
    • Çoğu omuz kılıfı, omuzlarınızdaki ağırlığı dengelemek için silahın karşısında bir şarjör tutar.

Omuz Kılıfını Gizleme

  1. adım 1 bol bir ceket giyin.1Bol bir ceket giyin. Omuz kılıfları genellikle gizlemek için bir tür ceketin altına giyilir. Aksi takdirde açıkça görülebilirler. Ceketin kılıflı silaha sıkıca bastırmayacak kadar bol olduğundan emin olun.
  2. adım 2 ceketinizi çoğu zaman açık tutun.2Ceketinizi çoğu zaman açık tutun. Omuz kılıfı silahınıza hızlı erişim sağlamak için tasarlandığından, ceketinizi tamamen fermuarlı veya düğmeli olarak giymeyin. Ceketinizin önü kapalıysa bile en azından silah hizasında açık olduğundan emin olun.
  3. adım 3 silahınızı çekme alıştırması yapın.3Silahınızı çekme alıştırması yapın. İlk kez omuz kılıfı takıyorsanız, ilk başta biraz garip gelecektir. Evdeyken silahınızı kılıftan çıkarma alıştırması yapın. Genellikle giydiğiniz tüm ceketlerle pratik yaptığınızdan emin olun.
  4. adım 4 eğer taşımıyorsanız gizli taşımadan kaçının't have a permit.4İzniniz yoksa gizli taşıma yapmaktan kaçının. İçinde silah bulunan omuz kılıfınızı her taktığınızda taşıma izninizin olduğundan emin olun. Kılıfın üzerine bir ceket giyecekseniz, gizli taşıma izninizin de olduğundan emin olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruAteşe hazır otomatik bir tabancayı kılıfına koymanın en iyi yolu nedir? Eğer emniyeti varsa, horozu kurup kilitlemek akıllıca olacaktır. Eğer yoksa, kılıflamaya çalışmayın.

İpuçları