Speedo Burun Klipsi Nasıl Takılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Burun klipsleri yüzerken sahip olunması gereken çok faydalı bir araçtır. Başlangıçta yeni başlayanların nefeslerini kontrol etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış olsalar da, artık birçok profesyonel yüzücü bunları kullanıyor. Speedo, havuzda ne kadar hızlı olursanız olun hem etkili hem de aşınma ve yıpranmaya karşı dayanıklı klipsler üretir. Burnunuzun üzerinden kayarak burun deliklerinizin etrafına kenetlendikleri için takmaları çok kolaydır. Sıkı oturan bir Speedo klips ile suyu burnunuzdan uzak tutabilir ve bu süreçte daha iyi bir yüzücü olabilirsiniz.

Adımlar

Burnunuza Bir Klips Takmak

  1. adım 1 burun klipsi kazandıysa yüzünüzdeki yağı yıkayın't stay on.
    Burun klipsi takılı kalmıyorsa yüzünüzdeki yağı yıkayın. Makyaj, losyon ve vücut yağı, burun klipsinin yüzünüzden kaymasına neden olabilecek birkaç maddedir. Yüzünüze biraz su sıçratmak için en yakın lavaboya gidin. Burnunuzu nemli bir bezle de silebilirsiniz. Eğer lavabo yoksa, başınızı havuza sokun ya da biraz yüzün.
    • Yağlı cilde sahip kişiler bazen burun klipsleri ile mücadele eder. Havuza gitmeden önce burnunuzdaki yağı durulamak için biraz zaman ayırın.
    • Makyaj yapıyorsanız, klipsi takarken sorun yaşamamak için yüzünüzü önceden yıkayın.
  2. adım 2 burun klipsini ters çevirerek köprüsünün yukarı bakmasını sağlayın.
    Burun klipsini köprüsü yukarı bakacak şekilde ters çevirin. Burun klipsi, burun deliklerinizin üzerine oturması için tasarlanmış bir çift yuvarlak yastığa sahiptir. Bu pedler burun köprünüze oturan bir tel ile birbirine bağlıdır. Klipsi, köprü üstte pedler altta olacak şekilde döndürün. Bu, pedleri zorlanmadan burnunuzun üzerinden aşağı kaydırmanızı sağlayacaktır.
    • Speedo burun klipsinin temel versiyonunda açıkta bir tel köprü bulunur. Ayrıca, köprünün pedler gibi naylonla kaplandığı ve takmayı biraz daha rahat hale getiren bir versiyonu da vardır.
  3. adım 3 klipsi açmak için pedlere doğru itin.
    Klipsi açmak için pedlere doğru bastırın. Her iki elinizle pedlerden birini kavrayın. Birbirlerinden ayırmak için yavaşça zıt yönlere doğru çekin. Klipsi burnunuzun üzerinden rahatça geçirebilmeniz için pedleri yeterince açın.
    • Klipsi burnunuzun üzerine yerleştirirken pedleri birbirinden ayrı tutun. Eğer bırakırsanız, tekrar kapanacak ve muhtemelen cildinizi sıkıştıracaktır.
  4. adım 4 klipsi burun köprünüzün üzerine indirin.
    Klipsi burun köprünüzün üzerine indirin. Klipsin köprüsünü burnunuzun üst kısmına yaslayın. Pedleri burun deliklerinizin yanlarına dayanacak şekilde yerleştirin. Klips büyük olasılıkla ilk başta rahatsızlık verecektir, ancak bu normaldir. Cildinizi sıkıştırmaması için biraz ayarlayabilirsiniz.
    • Klips çok rahatsız edici geliyorsa, köprüyü aşağı kaydırarak burnunuzun ucuna daha yakın olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak, yüzerken klipsin düşme olasılığı biraz daha yüksek olacaktır.
    • Klipsi baş aşağı da takabileceğinizi unutmayın. Köprü burnunuzun altında olacaktır. Burnunuzun üzerinde durmadığı için, suda düşme olasılığı daha da yüksek olacaktır.
  5. adım 5 kapatmak için pedleri burun deliklerinize doğru bastırın.
    Kapatmak için pedleri burun deliklerinize doğru bastırın. Burun delikleriniz tamamen kapanana kadar pedleri birlikte sıkın. Sıkıştırmadan cildinize düz bir şekilde dayandıklarından emin olun. Bir klips takmak ilk başta garip gelse de, yüzerken dikkatinizi dağıtmamalıdır. Klips burnunuzda acı hissediyorsa, yavaş yavaş geri çekerek açın.
    • Alçaltma veya köprü ya da pedleri yeniden konumlandırma gibi son ayarlamaları yapın. Ancak, pedleri burun deliklerinizin yanlarına sıkıca bastırılmış halde tutun.
  6. adım 6 klipsi test edin's fit by attempting to breathe through your nose.
    Burnunuzdan nefes almaya çalışarak klipsin oturup oturmadığını test edin. Derin bir nefes alın, ardından ağzınızı kapatın. Yavaşça nefes verin. Burnunuzdan hava geldiğini hissediyorsanız klips doğru yerleştirilmemiş demektir. Ağzınızdan nefes almaktan başka seçeneğiniz kalmayana kadar pedleri birlikte sıkın.
    • Klipsin burun deliklerinizi kapalı tuttuğundan emin olun. Burnunuzdan nefes alabiliyorsanız işe yaramayacaktır!
    • 2020 itibariyle Speedo kayışlı burun klipsi satmıyor. Klipsin köprüsünün etrafına bir ip veya başka bir şey bağlayabilirsiniz. Kayışı başınızın etrafına takın ve klipsin çıkmaması için gözlerinizin altında tutun.

Klipsin Çıkarılması ve Saklanması

  1. adım 1 köprüyü burnunuzdan yukarı doğru çekerek klipsi çıkarın.
    Köprüyü burnunuzdan yukarı çekerek klipsi çıkarın. Klipsi düz bir şekilde yukarı kaldırın. Çoğu durumda hemen çıkacaktır, ancak çıkmazsa pedleri ayırın. Klipsi çıkarabilmeniz için pedleri sadece hafifçe hareket ettirmeye çalışın. Bu şekilde, bir dahaki sefere yüzmeye gittiğinizde onları yeniden ayarlamak zorunda kalmayacaksınız.
    • Speedo klipsleri genellikle şekillerini iyi korurlar. Pedleri itmediğiniz sürece kapanmazlar. Bu, kullanımlar arasında onları ideal uyumda tutabileceğiniz anlamına gelir.
  2. adım 2 klipsi sabun ve su ile yıkayın're done wearing it.
    Takmayı bitirdiğinizde klipsi sabun ve suyla yıkayın. Bir kaseye yaklaşık 1⁄2 fincan (120 mL) ılık su. 2 ila 3 damla hafif sıvı bulaşık deterjanı ekleyin ve su sabunlu hale gelene kadar karıştırın. Ardından, klipsi suya batırılmış bir bezle silin. İşiniz bittiğinde klipsi durulayarak temizleyin.
    • Klips vücut yağı, havuz suyundan gelen klor ve diğer her türlü şeyle temas edecektir. Mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını sağlamak için her kullanımdan sonra durulayın.
    • Takmadığınız zamanlar da dahil olmak üzere klipsinize bir şey bulaşırsa, sabun ve suyla silmeniz yeterlidir.
  3. adım 3 burun klipsini yumuşak bir bez veya havlu ile kurulayın.
    Burun klipsini yumuşak bir bez veya havlu ile kurulayın. Örneğin yüzme havlunuzun kuru bir köşesini kullanabilirsiniz. Klipsin tamamını silin. Klipsin bakımını hemen yapabilirseniz, eve döndüğünüzde ıslak bir kılıfla uğraşmak zorunda kalmazsınız.
    • Kirli havluların üzerinde kir, klorlu su veya başka zararlı maddeler olabilir. Örneğin, plajdaysanız, klipsi kaba kumlara sürterek yıpratabilirsiniz.
    • Klipsi saklamadan önce temiz ve kuru olduğundan emin olun, böylece küf veya nem hasarı ile karşılaşmazsınız. Klipsi temizlemeyi hemen bitiremiyorsanız, eve döndüğünüzde her şeyi silerek kurulayın.
  4. adım 4 klipsi bir kılıf içinde saklayın's not in use.
    Kullanmadığınız zamanlarda klipsi bir çantada saklayın. Speedo burun klipsleri bir kılıfla birlikte gelir, böylece ekipmanınızı iyi korumak için bunu kullanabilirsiniz. Klips, satın aldığınızda şeffaf, plastik bir kılıfın içinde olacaktır. Tekrar takmadan önce klipsin tamamen kuru olduğundan emin olun. Kılıfı kapatın ve tekrar yüzmeye hazır olana kadar çantanıza koyun.
    • Kılıfınızı kaybederseniz, başka bir tane satın alabilir veya klipsinizi taşımak için farklı bir açılıp kapanabilir kap alabilirsiniz.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Yerleşik bir kayışla birlikte gelen burun klipsleri vardır. Speedo bunları satmıyor, ancak klipsinizi kaybetmekten endişe ediyorsanız, örneğin büyük bir su kütlesinde iyi bir seçimdir.
  • Burun klipsleri çok çeşitli renklere sahiptir, ancak tek bir markadan satın alıyorsanız çok fazla farklı seçenek bulamayabilirsiniz. Genel olarak, kırmızı gibi parlak renkler daha görünür oldukları için daha iyidir.
  • Bazı insanlar burun klipslerinin komik göründüğünü düşünür. Bir tane taktığınızda kendinizi biraz tuhaf hissedebilirsiniz, ancak bu konuda yapılan yorumlara kulak asmayın.

Uyarılar

  • Suya atlamadan önce burun klipsinizin tam oturduğundan emin olun. Yüzerken düşebilir ve geri almakta zorlanabilirsiniz!