Basketbol Formaları Nasıl Giyilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Basketbol, dünyanın dört bir yanında hayranları olan, dünyanın en popüler profesyonel sporlarından biridir. Basketbol forması giymek, spora veya belirli bir oyuncuya olan sevginizi ifade etmenin ya da sadece tarzınızı renklendirmenin harika bir yoludur. Sizin için doğru formayı nasıl seçeceğinizi ve halka açık ortamlarda en iyi nasıl giyeceğinizi öğrendikten sonra basketbol formasıyla şık bir şekilde giyinmek basittir.

Adımlar

Kıyafetinizi Basketbol Formanızın Etrafında Oluşturun

  1. adım 1 formanızı daha şık hale getirmek için ikinci bir renkli üst giyin.
    Formanızı daha şık hale getirmek için ikinci bir renkli üst giyin. Basketbol formaları, daha az geleneksel ancak yine de şık bir estetik için çeşitli üstlerle giyilebilir. Formanızın renkleriyle daha eğlenceli olmak için renkli kazaklar veya montlar giymeyi düşünün.
    • Örneğin, formanız kırmızıysa, altına pembe veya kırmızının daha da koyu bir tonu olan bir balıkçı yaka giymeyi düşünün.
    • Formanın üzerine giyilen mont ve ceketler de hem sportif hem de şık bir kıyafet yaratacaktır.
  2. adım 2 çok açık olmamak için formanızın altına bir gömlek giyin.
    Çok açık olmamak için formanızın altına bir gömlek giyin. Altında tişört olan formalar, hangi spor dalı olursa olsun genellikle her zaman modaya uygundur. Basketbol formaları nispeten açık olabileceğinden, kamusal görgü kurallarına uymak için altlarına bir tişört giyin.
    • Sıcak havalarda veya plajda, basketbol formaları atlet olarak da giyilebilir. Ancak, çoğu durumda iç çamaşırı da giyilmesi gerekecektir. En iyi kararınızı verin.
    • Formanızla birlikte bir atlet giymek size biraz daha resmi bir görünüm verecektir. En rahat görünüm için formayı tek başına giymeyi düşünün.
  3. adım 3 formanızı tamamlamak için atletik altlar giyin.
    Formanızı tamamlamak için atletik altlar giyin. Formalarınızın tarzı sportif görünecektir ve bu nedenle atletik altlarla iyi eşleşecektir. Tepeden tırnağa tutarlı bir şekilde giyinmek için basketbol şortu veya eşofman altı giyin.
    • Altınızın renginin formanızın rengiyle uyumlu olduğundan emin olun. Örneğin, formanız turuncuysa mavi şort giymek isteyebilirsiniz, çünkü mavi turuncuyu tamamlar ve kıyafetlerde turuncuyu geliştirir.
    • Formanızla birlikte basketbol şortu giyerken, formanızla aynı takımın şortunu giymeyi düşünün.
  4. adım 4 forma giymeyi uygun ortamlarla sınırlayın.
    Forma giymeyi uygun ortamlarla sınırlayın. Birçok niş giyside olduğu gibi basketbol formaları da bazı durumlarda her zaman uygun olmayabilir. Onları yalnızca eviniz gibi gündelik ortamlarda giydiğinizden emin olun ve daha resmi veya kibar ortamlarda giymekten kaçının.
    • Basketbol formalarının kabul edilebilir olduğu diğer ortamlar arasında spor barları, spor etkinlikleri, kostüm partileri ve plaj yer alır.
    • Bir basketbol maçında basketbol forması giymek genellikle uygun olsa da, maçta oynamayan bir takımın formasını giymek kaba bir davranış olarak kabul edilebilir.
    • Basketbol forması giymenin belirli bir ortamda uygun olup olmadığından emin değilseniz, formanızı daha az gayri resmi hale getirmek için kesinlikle altına bir gömlek giyin.

Formanızı Aksesuarlarla Süsleyin

  1. adım 1 formanızın tarzına uygun rahat ayakkabılar giyin.
    Formanızın tarzına uygun rahat ayakkabılar giyin. Basketbol formaları gündelik giyim olarak kabul edilir, bu nedenle bu gündelik stille çatışmayacak ayakkabılar giymelisiniz. Formanızın stilini tamamlamak için spor ayakkabı giyin.
    • Sıcak havalarda sandaletler veya tekne ayakkabıları da basketbol formalarıyla iyi gider.
    • Çok fazla sürtünme izi olmayan spor ayakkabılar giymeye çalışın. Formanız, yepyeni görünen ayakkabılarla eşleştirildiğinde en iyi şekilde görünecektir.
  2. adım 2 rahat bir estetik için formanızla birlikte güneş gözlüğü veya zincir takın.
    Rahat bir estetik için formanızla güneş gözlüğü veya zincir takın. Güneş gözlükleri özellikle güneşli havalarda ve plajda basketbol formalarıyla iyi uyum sağlar. Altın zincirler de formalar için popüler bir aksesuardır.
    • Güneş gözlüğü ve zincir gibi aksesuarlar basketbol formasıyla eşleştirildiğinde çok rahat bir estetik oluşturur. Atlet ya da spor ayakkabıdan daha resmi ayakkabılar giymeyerek kıyafetinizin geri kalanının da benzer şekilde rahat olduğundan emin olun.
  3. adım 3 formanızla birlikte şapka takmaktan kaçının.
    Formanızla birlikte şapka takmaktan kaçının. Bu katı bir kural olmasa da, bazı insanlar şapka ve basketbol forması kombinasyonunun çatıştığını düşünebilir. Formanızı mümkün olduğunca çok kişi için şık hale getirmek için ikisini aynı anda giymekten kaçının.

Giyilecek Formaları Seçmek

  1. adım 1 forma seçiminizi favori oyuncunuza veya takımınıza göre yapın.
    Forma seçiminizi favori oyuncunuza veya takımınıza göre yapın. Giymek için boş formalar bulabilseniz de, üzerinde isim ve numara olan formalar neredeyse her zaman daha iyi görünür. En sevdiğiniz oyuncunun formasını giyerek o oyuncunun hayranı olduğunuzu belli edin.
    • Favori bir oyuncunuz veya takımınız yoksa, LeBron James veya Michael Jordan gibi özellikle popüler bir basketbolcunun formasını seçmeyi düşünün.
    • Forma seçiminizi en sevdiğiniz renk veya şanslı numaranız gibi keyfi bir nedene dayandırmanız da tamamen kabul edilebilir. Unutmayın, basketbol forması giymek her zaman eğlenceli olmalıdır.
    Mitchell S. Jackson, Pulitzer Ödüllü Gazeteci

    Basketbol modası, oyunu çevreleyen kültürün bir yansımasıdır. Oyuncuların kendilerini ifade etmelerinin ve taraftarlarıyla bağlantı kurmalarının bir yoludur. Sporun ilk günlerinden bu yana basketbol, oyunun kendisinden çok daha fazlasıdır. Stil, tavır ve havayla ilgilidir.

  2. adım 2 formanızı normal kıyafetlerinizden 1 beden büyük alın.
    Formanızı normal kıyafetlerinizden 1 beden büyük alın. Spor formaları genellikle vücuda tam oturması için tasarlanmamıştır ve onları giyen çoğu taraftar büyük beden giymeyi tercih eder. Formanızı vücudunuza biraz gevşekçe oturacak bir bedende alın.
    • Formaları 1 beden büyük almak, soğuk havalarda formanızın altına kıyafet giymenizi de sağlayacaktır.
    • Daha az şık olsa da normal bedeninizde bir basketbol forması giymek de kabul edilebilir.
  3. adım 3 bir takım seçin's away jersey instead of their home jersey.
    Bir takımın iç saha forması yerine deplasman formasını seçin. Basketbolda takımlar maçlarını kendi sahalarında oynarken başka bir yerde oynadıklarından farklı formalar giyerler. Deplasman forması, bir oyuncunun adı ve numarasına ek olarak bir takımın renklerini de giymenizi sağlayacaktır.
    • İç saha formaları çoğunlukla beyaz olduğu için ketçap gibi renkli yiyecek lekeleri tarafından mahvedilme olasılığı da daha yüksektir.
  4. adım 4 hangi formaların giyileceğine dair fikir edinmek için bir spor giyim mağazasına göz atın.
    Hangi formaların giyileceği konusunda fikir edinmek için bir spor giyim mağazasına göz atın. Favori bir oyuncunuz veya takımınız olabilir ancak diğer takımların renklerinin neye benzediğini bilmiyor olabilirsiniz. Başka hangi formaları giymeyi düşünebileceğinizi görmek için spor giyim mağazalarındaki seçenekleri inceleyin.
    • Bazı popüler mağazalar arasında Lululemon, Dick's Sporting Goods ve Academy Sports + Outdoors bulunmaktadır.
  5. adım 5 en geniş seçenek yelpazesi için formanızı internetten satın alın.
    En geniş seçenekler için formanızı internetten satın alın. Yerel spor giyim mağazanızın seçkisinde giymeye karar verdiğiniz formalar yoksa, istediğiniz formayı aldığınızdan emin olmak için formanızı çevrimiçi satın alın.
    • Formasını giymek istediğiniz oyuncu nispeten bilinmiyorsa, formanızı internetten satın almayı kesinlikle düşünmelisiniz. Örneğin, bir spor giyim mağazasında Miles Plumlee forması bulma olasılığınız, Kobe Bryant forması bulma olasılığınızdan daha düşüktür.

Uzman Soru-Cevapları

  • Soru
    Basketbol forması giymek uygun mudur?
    Kesinlikle-basketbol formaları görünümünüzü değiştirmenin eğlenceli bir yoludur! Kıyafetiniz için harika bir temel oluştururlar ve hafif bir jogger ile stilize edildiğinde harika görünürler.
  • Soru
    Forma ile hangi ayakkabıyı giyersiniz?
    Kıyafetinizi en sevdiğiniz spor ayakkabınızla tamamlayın. Basit bir beyaz spor ayakkabı bile işe yarar!
  • Soru
    Crocs'larımı basketbol oynarken giyebilir miyim? Hafif, rahat ve şıktırlar.
    Hayır, düşme ve hatta sakatlanma olasılığınız yüksektir, çünkü basketbol ayak bileklerinizi kullanarak çok fazla yön değiştirmeyi gerektirir, crocs'un ayakkabınızdan kaymanızı engelleyecek bir tarafı yoktur. Düzgün bir basketbol ayakkabısı alın.

İpuçları

  • Özellikle basketbol şortu giymiyorsanız, formanızı pantolonunuzun içine sokmayın. Basketbol formaları rahat bir şekilde giyilmek içindir (gerçekten basketbol oynamadığınız sürece). İsterseniz, formanızın önünü pantolonunuzun içine sokarak french tuck yapabilir, böylece yüksek ama rahat bir hava verebilirsiniz.
  • Sıcak pembe veya kamuflaj gibi alışılmadık renk ve desenlerde basketbol formaları giymekten kaçınmak isteyebilirsiniz, çünkü birçok kişi bu formaları rüküş bulmaktadır.
  • Basketbol formalarını profesyonel NBA maçlarından da satın alabilirsiniz. Bir takımın arena hediyelik eşya dükkanına gitmek size aralarından seçim yapabileceğiniz geniş bir forma yelpazesi sunacak olsa da, bu formalar aynı zamanda en pahalı formalar olma eğilimindedir.