Basketbol Ayakkabılarını Rahatça Giymenin ve Stil Oluşturmanın 12 Yolu

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Basketbol ayakkabılarını bir MVP gibi taşımak için sahada bir yıldız olmanıza gerek yok. Basketbol ayakkabıları doğal olarak havalı ve rahattır, bu nedenle onları herhangi bir gündelik kıyafete dahil etmek kolaydır. Diğer tüm moda aksesuarlarında olduğu gibi, basketbol ayakkabılarını gündelik bir ortamda kullanmak için farklı seçeneklere aşina olmak, stil anlayışınıza sadık kalmak ve risk almaktan korkmamak gerekir. Bu makalede, uzman stil ipuçlarıyla bu üçünü nasıl yapacağınızı göstereceğiz, böylece ayakkabılarınızı istediğiniz gibi sallayabilirsiniz. Hadi bir göz atalım!

Adımlar

Göz alıcı renkler veya desenlerle dikkatleri üzerinize çekin.

  1. cesur bir ifade yaratmak için basketbol ayakkabılarınızı kullanın.
    Basketbol ayakkabılarınızı cesur bir ifade yaratmak için kullanın. Gerçekten dikkatleri üzerinize çekmek istiyorsanız, başka ne giyerseniz giyin spot ışıklarını üzerinize çekmeyi vaat eden canlı bir çift seçin. Neon, yansıtıcı çizgiler, yüksek topuklar, büyük diller, hayvan desenleri, suni kürk... Hepsi serbest. Neyse ki basketbol ayakkabıları göze batmamalarıyla bilinirler, bu yüzden aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok seçeneğiniz var.
    • Yüksek toplar, bakılacak daha çok şey olduğu için alçak toplardan daha fazla dikkat çekecektir.
    • Renge ek olarak, bağcık tipi, taban şekli, vurgu detayları ve sınırlı sayıda üretilen sanat eserleri gibi özellikler zaten yeni olan bir çift spor ayakkabıyı daha da öne çıkarabilir.

Temel renkler ve tasarımlarla abartısız olun.

  1. ayakkabılarınızın her şeyle uyumlu olmasını istiyorsanız sade bir şey seçin.
    Ayakkabılarınızın her şeyle uyumlu olmasını istiyorsanız basit bir şey seçin. Seçtiğiniz şekli ve renk paletini sadeleştirmek, spor ayakkabılarınızın ana cazibe merkezi yerine topluluğunuzun entegre bir parçası gibi hissetmesini sağlamanın en iyi yoludur. Siyah, beyaz, gri ve lacivert gibi tonlar hemen hemen her şeyle uyumludur. Kırmızı, taba rengi ve asker yeşili de her türlü kıyafetle kolayca kullanılabilecek tonlardır.
    • Benzer şekilde, ayakkabılarınız ne kadar az gereksiz ayrıntıya sahip olursa, o kadar çok sayıda diğer öğeyle uyum sağlayacaktır.
    • Artık nadiren basketbol ayakkabısı olarak düşünülse de, Converse'in Chuck Taylor All-Stars'ları gösterişsiz pota ayakkabılarının özüdür. İnce silueti, mütevazı yapısı ve neredeyse sınırsız sayıdaki renk seçeneği, bu ayakkabıları sonsuz derecede çok yönlü ve zahmetsiz hale getiriyor.

Bir klasikle zamansız bir havalılık hissi yakalayın.

  1. eski tarz ayakkabılarla asla yanlış yapamazsınız.
    Eski tarz ayakkabılarla asla yanlış yapamazsınız. Piyasadaki bazı çılgın tasarımların altından kalkıp kalkamayacağınızdan emin değilseniz, güvenli davranın ve kendinize Air Force 1'ler veya Air Jordan serisindeki herhangi bir ürün gibi çok yıllık favorilerden bir set alın. Bu ayakkabılar daha basit silüetlere ve daha az vurguya sahip olma eğilimindedir, bu da ayakkabı oyununuzu yeni zirvelere taşırken bile düşük bir profil tutmanıza olanak tanır.
    • Reebok Sorus, Converse Weapons ve Adidas KB8'ler de basketbol ayakkabılarında 'kim kimdir' sorusunun bir parçası olarak anılmaya değer.
    • Modern stillere gelince, Nike Kyrie 5s, Converse All-Star Pro BBs, New Balance OMN1S ve Puma Clyde Hardwoods, retro atalarının sadeliğini ve çok yönlülüğünü koruyan yeni basketbol ayakkabılarına örnektir.

Bütçeniz kısıtlıysa indirimli modelleri araştırın.

  1. bakarsanız ucuz seçenekler bulabilirsiniz.
    Eğer bakarsanız ucuz seçenekler bulabilirsiniz. Ayakkabı koleksiyonunuza basketbol ayakkabısı eklemek istiyor ancak istediğiniz türde bir ayakkabı alamıyorsanız, para biriktirirken fiyat aralığınıza biraz daha yakın olan benzer bir çift arayın. Artık giymediğiniz kıyafet ve aksesuarları konsinye mağazalarına satmak da büyük bir satın alma işlemi için size biraz daha fazla para kazandırabilir.
    • En çok rağbet gören modeller genellikle dev marka şirketler tarafından üretildiği ve ünlü sporcularla işbirliği içinde tasarlandığı için basketbol ayakkabıları oldukça pahalıdır.

    İpucu: İyi bir fırsat bulmak için nereye gideceğinizi bilmek de işe yarar. Örneğin eBay ve RunRepeat gibi siteler, kullanılmış ayakkabı satın almakta sorun yaşamamanız koşuluyla, hala iyi durumda olan ikinci el spor ayakkabıları bulmak için iyi yerler olabilir.

Kendinize sadık kalın ve sevdiğiniz şeyleri giyin.

  1. don't worry about how
    Spor ayakkabılarınızın ne kadar 'moda' olduğu konusunda endişelenmeyin. Herkesin ne giydiğine takılmak yerine, ayakkabı mağazalarına, online perakendecilere ve moda bloglarına göz atarak biraz zaman geçirin ve sadece gözünüze çarpanları görün. Tarzınızı hassasiyetlerinizin belirlemesine izin verin, tersi değil.
    • İster sezonun en yeni ürünü olsun ister eski moda bir ayakkabı, size yakışan bir çift bulmak, üzerinizde güzel duran bir çift bulmak kadar önemlidir.

Ayakkabılarınızı göstermek için dar kesim pantolonlar giyin.

  1. bilekten daralan pantolonlar ayakkabılarınızı daha görünür kılacaktır.
    Bilekten daralan pantolonlar ayakkabılarınızı daha görünür hale getirecektir. Ayrıca, ayakkabılarınız ne kadar temiz olursa olsun sizi özensiz göstereceği garanti olan toplanma ve dökülme gibi korkunç sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olurlar.
    • Skinny jeanler ve moda spor ayakkabılar bezelye ve havuç gibi birbirine yakışır.

    İpucu: Skinny jeanler size göre değilse, standart dar-düz ya da özel kesimleri tercih edin. Bu tarzlardan biri çok sıkı sarılmadan doğru profili oluşturacaktır.

Aşırı dar pantolonları aşırı büyük spor ayakkabılarla eşleştirmekten kaçının.

  1. çoğu basketbol ayakkabısı biraz hantaldır.
    Çoğu basketbol ayakkabısı biraz hantaldır. Biraz fazla dar pantolonlarla giyildiğinde, boyutları daha da belirgin hale gelebilir. Bu tür tıknaz, alttan ağır bir görünümden rahatsız değilseniz, görsel kontrast yaratmayan pantolonlar seçmeniz daha iyi olacaktır.
    • Jordan veya Air Force 1 gibi daha ince bir siluete sahip bir pantolonu modelliyorsanız, bacak kısmında istediğiniz kadar dar davranmaktan çekinmeyin.
    • Bu kuralın bir diğer istisnası da bir çift şortun altına kompresyon pantolonu giymektir; bu da sportif bir estetiğe güzel bir katkı sağlayabilir.

Ayakkabılarınızın rengini tamamlayan bir kot yıkama seçin.

  1. ayakkabılarınızı öne çıkarmak için renk kontrastını tercih edin.
    Ayakkabılarınızı öne çıkarmak için renk kontrastını tercih edin. Doğru kot pantolon, hedeflediğiniz rahat athleisure havasını yakalamanızı sağlarken, yanlış kot pantolonlar kıyafetinizi tamamen sabote edebilir. Genel bir kural olarak, kontrast sizin dostunuzdur. Yani ayakkabılarınız daha açık renkliyse, kot pantolonunuz daha koyu olmalı ya da tam tersi.
    • Parlaklık spektrumunun her iki ucundaki denimler genellikle parlak renkli ayakkabıların öne çıkmasına yardımcı olacaktır. Öte yandan, soluk mavi veya arduvaz grisi gibi nötr orta tonlara sahip orta yıkamalar, her iki rengin birlikte çalışmasına neden olabilir.
    • Şüpheye düştüğünüzde tamamlayıcı renklerinizi hatırlayın; maviler kırmızı ve turuncularla, morlar sarı ve yeşillerle vb. uyumludur.

Ayakkabılarınızın her detayını vurgulamak istiyorsanız jogger giyin.

  1. jogger'ların alt kısmında elastik paçalar vardır.
    Jogger'ların alt kısmında elastik manşetler bulunur. Manşetler, alt bacaktaki malzemeyi ayak bileklerinize yakın bir şekilde sıkıştırır. Sonuç, değerli ayakkabılarınızı gizleyecek rahatsız edici bir kumaş olmadan temiz ve düzgün bir kesimdir.
    • Jogger'lar çok çeşitli kesimlere, stillere ve malzemelere sahiptir, bu da neredeyse her durum için bir çift bulmayı kolaylaştırır.

Düz paça pantolonları manşetleyin veya kıvırın.

  1. ayakkabılarınızı giymeseniz bile gösterebilirsiniz.'t favor slim-fitting styles.
    Dar kesim stilleri tercih etmeseniz bile ayakkabılarınızı gösterebilirsiniz. En sevdiğiniz parçaları gururla sergilemek istiyor ancak bunun için gardırobunuzu güncellemek zorunda kalmak istemiyorsanız bu iyi bir uzlaşmadır. Ayak bileğinizi çevreleyen kumaş saçağını alın, birkaç kez katlayın ve iltifat yağmuruna tutulmaya hazırlanın. En iyi sonuç için, ortaya çıkan manşetin ayakkabınızın üst kısmından yaklaşık 1 inçten (2,5 cm) daha yukarıda başlamadığından emin olun.
    • Kendinizi fazla kaptırmamaya çalışın, yoksa bir sel bekliyormuş gibi görünebilirsiniz.

Yüksek tekmeleri kıyafetinizin en önemli parçası haline getirin.

  1. ayakkabılarınız abartılıysa ana gardırobunuzu susturmayı düşünün.
    Ayakkabılarınız abartılıysa ana gardırobunuzu susturmayı düşünün. Bu şekilde, tüm ihtişam ayak tabanlarınıza ait olacaktır. Süslü desenler, ayrıntılı detay çalışmaları veya aşırı marka unsurları sizi teknolojiden yapışkanlığa geçme riskiyle karşı karşıya bırakabilir.
    • Çakışmayı önlemek için, aynı renk veya deseni hem ayakkabılarınızda hem de kıyafetlerinizde çok fazla göstermemeye dikkat edin. Bu, üst ve alt kısımlarınız neredeyse aynı renkteyse, ancak tam olarak değilse iki katına çıkar.
    • Bacaklarınızdakiler çok gösterişliyse, ayaklarınızdakiler dikkatinizi dağıtabilir.

Kolay bir kıyafet için şort giyin.

  1. pantolon giymek istemiyorsanız şortlar harika bir seçenektir.'t work with your sneakers.
    Pantolonlar spor ayakkabılarınızla uyumlu değilse şortlar harika bir seçenektir. Bazen, ne kadar denerseniz deneyin, işe yarayan bir ayakkabı-pantolon kombinasyonu bulamazsınız. Bu durumda, uzun paçalı pantolonlardan tamamen vazgeçip şort tercih etmekten başka çareniz kalmayabilir. Bu sadece ikilemi anında çözmekle kalmayacak, aynı zamanda kıyafetinizin biraz daha doğal görünmesini sağlayacaktır, çünkü çoğu insan basketbol ayakkabılarını sahada bu şekilde görmeye alışkındır.
    • Şortlar ayrıca, pantolonlar gibi doğrudan ayakkabınızın içine girmedikleri için size uyum ve renk açısından daha geniş bir seçenek yelpazesi sunar.
    • Ayakkabılarınızı şorta özel hale getirmenin tek dezavantajı, onları yalnızca hava sıcak olduğunda veya gerçekten basketbol oynarken çıkarabilecek olmanızdır.

Uzman Soru-Cevapları

  • Soru
    Basketbol ayakkabılarını kot pantolonla giyebilir miyim?
    Evet, basketbol ayakkabıları güzel bir dar kesim veya skinny kot pantolonla harika görünür. Paçaları geniş pantolonlardan kaçının çünkü bunlar ayakkabılarınızı da göstermeyecektir.
  • Question
    Kot pantolonlarla en çok ne tür spor ayakkabılar yakışır?
    Pek çok farklı türde spor ayakkabı var, bu yüzden gerçekten ne tür bir marka ve görünüm istediğinize bağlı. Rahat ve şık bir görünüm için yuvarlak burunlu bir spor ayakkabıyı skinny jean ile eşleştirmenizi tavsiye ederim.

İpuçları

  • Önünüzdeki seçeneklerin çokluğundan bunaldıysanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız Nike, Adidas, Reebok ve Puma gibi büyük ayakkabı üreticilerinin web sitelerine göz atın.
  • Spor ayakkabılarınızın en iyi şekilde görünmesini sağlamak için düzenli olarak temizlemeye özen gösterin.