Torluk Nasıl Giyilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tozluklar esasen ayaklarınızı kuru ve sıcak tutmak için yürüyüş botlarınız ve pantolonlarınız arasındaki boşluğu kapatan şeylerdir. Tozluk giymek kış ve erken ilkbahar yürüyüşleri için harikadır çünkü karı botlarınızdan uzak tutar. Ayrıca ayakkabılarınızdan kum ve kalıntıları uzak tuttukları için de faydalıdırlar. Daha önce hiç giymediyseniz tozluklar kafa karıştırıcı görünebilir, ancak açık havada harika bir yürüyüşe hazır olmak için nasıl giyileceğini öğrenmek gerçekten basittir.

Adımlar

Tozluğunuzu Seçme

  1. adım 1 bir uzunluğa karar verin.
    Bir uzunluğa karar verin. Tozluklar genellikle ayak bileği ya da tam boy tarzında olur. Ayak bileği tozlukları ayakkabınızı ve pantolonunuzun altını kaplayacaktır. Genellikle kum ve kalıntıları ayakkabılarınızdan uzak tutmak için en iyisidirler. Tam boy tozluklar en yaygın olanlarıdır. Kar, su ve kalıntıları ayakkabılarınızdan uzak tutar ve sizi dikenler ve yılan ısırıkları gibi şeylerden korurlar.
    • Ayak bileği tozlukları off road ve düşme koşucuları için iyidir çünkü tam boy tozluklara göre daha sıkı otururlar ve sizi su girişinden korurlar.
  2. adım 2 ayakkabı numaranıza uygun bir beden seçin.
    Ayakkabı numaranıza uygun bir beden seçin. Tozluklar birçok bedende gelir. Genellikle, ayakkabı numaranıza uygun bir çift tozluğa ihtiyacınız olacaktır. Ayakkabı numarasının yanı sıra, baldırınıza da tam oturmalıdır. Mümkünse, size tam oturduğundan emin olmak için bir mağazada tozlukları denemek en iyisidir.
  3. adım 3 bir bağlama yöntemi seçin.
    Bir bağlama yöntemi seçin. En ucuz tozluklar genellikle bağlantı elemanı olarak Velcro ile birlikte gelir. Tozlukların çoğunda bacağınıza ve ayakkabınıza uyacak şekilde ayarlanabilen bağcık kancaları bulunur. Daha üst düzey tozluklar genellikle su geçirmez fermuarlara veya klik kilitli tokalara sahiptir. Pahalı markalar genellikle daha güvenilirdir, ancak ihtiyacınız olan korumayı elde etmek için en pahalı tozluk markasını satın almak zorunda değilsiniz.

Tozlukların Takılması

  1. adım 1 tozlukları ayakkabınıza bağlayın.
    Tozlukları ayakkabınıza takın. Tozluklarınız, kancaların alt kısmını botlarınıza veya ayakkabı bağlarınıza takmanın bir yolu ile birlikte gelecektir. Kancalar çok yaygındır. Kancayı botun bağcığının altına kaydırın. Kancayı mümkün olduğunca aşağıya takmaya çalışın.
    • Dışarı bakan orta uzunluktaki kancalar kullanımı en kolay olanlardır.
  2. adım 2 tozlukları bağlayın.
    Tozlukları bağlayın. Tozluğunuz bir kanca ile gelmeyebilir. Eğer durum buysa, tozluğunuzun uçlarında kayış olup olmadığına bakın. Kayışlar 'U' şeklinde olmalıdır. Ayaklarınızın dış tarafındaki kayışları bağlayın.
  3. adım 3 güçlendirilmiş yamalar arayın.
    Güçlendirilmiş yamalar arayın. Kanca veya kayış görmezseniz stres yapmayın. Bu, tozluğunuzun muhtemelen Velcro gibi güçlendirilmiş yamalara sahip olduğu anlamına gelir. Yamalar genellikle inciklerde veya ayak taraklarında bulunur. Tozlukları sabitlemek için birbirine tutturulması gereken iki yama olmalıdır.

Tozlukları Giymek

  1. adım 1 tozlukların doğru ayak üzerinde olduğundan emin olun.
    Tozlukların sağ ayağınızda olduğundan emin olun. Özellikle sağ ve sol ayak için birer tozluk olmalıdır. Tozlukların tasarımından anlayabilmelisiniz veya bir işaret olabilir. Ayak altı kayışları ayağınızın dış tarafındaysa, tozlukların sağ ayağınızda olduğunu anlayacaksınız.
  2. adım 2 tozlukları sarın ve fermuarını çekin.
    Tozlukları sarın ve fermuarını çekin. Tam boy tozluklarınız varsa, bunları ayak bileklerinizin ve baldırlarınızın etrafına sarın. Tam boydan kısaysa ayak bileğinizin etrafına sarın. Kancalarınız varsa tozlukları bacağınızdan aşağıya doğru kancalayın. Fermuarınız varsa tozlukları fermuarlayın.
  3. adım 3 tozlukları sıkın.
    Tozlukları sıkın. Tozluğunuzun alt kısmında bir kayış olmalıdır. Kayışları sıkabildiğiniz kadar sıkın. Kayışı sabitlemek için büyük olasılıkla kayışı bir tokadan geçirmeniz gerekecektir. Tozlukları, kar veya döküntülerin içeri düşmesine izin vermeyecek kadar sıkı hale getirin. Ancak çok sıkı yapmayın, aksi takdirde dolaşımınızı kesebilirsiniz.
    • Tam boy tozluğunuz varsa baldır muhafazasını da sıkmanız gerekecektir. Muhafaza, çekmeniz gereken bir ip veya toka yapmanız gereken kayışlar olabilir.
  4. adım 4 alt kayışı kaydırın.
    Alt kayışı kaydırın. Her bir tozlukta açıkta kalan bir kayışınız olmalıdır. Kayışları her bir ayağın alt kısmının altına yerleştirin. Kayışlar ayakkabınızın ortasının altında olmalıdır. Kayışları tokaların içinden geçirin, tokaları sıkın ve sonra hazırsınız.
    • Dışarı çıkmadan önce tozluklarınızda boşluk kalmadığından emin olun.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Tozluklarınızı giydikten sonra temizlemek için kaba bir sünger veya tırnak fırçası ve ılık su kullanın. Ardından kurumaya bırakın. Tüm kir ve kalıntılar temizlenene kadar tozlukları paketlemeyin.
  • Tozlukları çoğu dış mekan ekipman mağazasından ve Walmart gibi bazı süpermarketlerden satın alabilirsiniz.

Uyarı

  • Doğru şekilde sabitlemediğiniz takdirde tozluk giymek ayaklarınızı ıslanmaktan korumaz. Dışarı çıkmadan önce tozluklarınızı iyice kontrol edin.