Sıcak Havalarda Uzun Kollu Gömlekler Nasıl Giyilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hiç bütün gün dışarıda olacağınız bir durumda kaldınız mı? Sabah hava soğuk olabilir, uzun kollu bir kazak giyersiniz. Ancak günün ilerleyen saatlerinde hava daha da ısınır ve uzun kollu giysiler giydiğiniz için hava daha da sıcak olur. Sıcak havalarda uzun kollu gömleklerin nasıl giyileceğine dair adımlar için bu makaleyi okuyun.

Adımlar

  1. adım 1 dışarıya ilk çıktığınızda kısa kollu bir gömlek ve üzerine bir ceket giyin.
    Dışarıya ilk çıktığınızda kısa kollu bir gömlek ve üzerine bir ceket giyin. Ceket soğuk içindir. Bu şekilde, hava soğuk olduğunda ceketi üzerinizde tutabilirsiniz. Hava ısınmaya başladığında ceketi çıkarın.
  2. adım 2 i̇çmek için birkaç şişe su alın, böylece sıcak olduğunda sizi serinletebilir.
    İçmek için birkaç şişe su alın, böylece sıcak olduğunda sizi serinletebilir. Daha sonra çok sıcak olacaksa su şişesini biraz dondurmayı düşünün.
  3. adım 3 kolları kıvırın...
    Hava ısındığında kolları sıvayın.
  4. adım 4 eğer kızsanız, saçınızı toplayın.
    Eğer kızsanız, saçınızı toplayın. Bazen, aslında sorun olan ve sizi sıcak yapan şey saçlardır.
  5. adım 5 çok hafif giysiler giyin
    Çok hafif giysiler giyin. Koyu renkler giymeyin çünkü koyu renkler güneşten gelen ısıyı emerek sizi daha sıcak ve daha terli yapar. Açık renkleri hedefleyin çünkü güneşten gelen ısıyı yansıtarak sizi daha az sıcak ve çok daha serin yapar!
  6. adım 6 sizi serinletebilecek gömlekler giyin.
    Sizi serinletecek gömlekler giyin. Bazen pamuk işinizi görür ama sizi terletir. Zaman zaman sizi serinletir, ancak bununla başa çıkamıyorsanız, farklı bir malzeme giyebilirsiniz.
  7. adım 7 hafif uzun kollu gömlekler giyin.
    Açık renk uzun kollu gömlekler giyin. Açık renkler ısıyı yansıtır. Siyah gömlekler gibi koyu renkler ısıyı emer. Bu sizi daha sıcak yapacaktır, bu nedenle açık renkler giymeyi düşünün.
  8. adım 8 i̇pek uzun kollu gömlekleri deneyin - bu giysiler hafif olabilir ve sizi terletmeyebilir.
    İpek uzun kollu gömlekleri deneyin - bu giysiler hafif olabilir ve sizi terletmeyebilir. Kalın örme ipek giysiler bulabilirseniz, bunlar muhtemelen üzerinizde işe yarayacaktır. Ayrıca giyebileceğiniz bir tür tropikal ağırlıkta yün de vardır ve bu da sizi serinletebilir.
  9. adım 9 don't wear fabrics like polyester.
    Polyester gibi kumaşlar giymeyin. Çoğu zaman terleyeceksiniz, özellikle de koyu bir renkse ve zaten çok sıcak bir günse.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Uzun kollu bir gömleği nasıl giydirebilirsiniz?
    Ben olsam biraz daha detaylı bir gömlek arardım. Sırtı açık ya da asimetrik bir şey olabilir. Birçok farklı şekilde giyebilirsiniz. Mini bir etekle, pileli bir etekle ya da parlak bir etekle giyebilirsiniz. Bu ona biraz daha canlılık katar. Daha sade bir uzun kollu ise, bir blazer ceket veya özel bir yelek ile katlayabilirsiniz. Basit bir pamuklu gömlek olsa bile son dokunuşu yapmak için topuklu ayakkabı veya bootie giyebilirsiniz.
  • Soru
    Bugün hava sıcaklığı sadece 81 derece ve nem oranı sadece yüzde 61 ise hafif, siyah bir kazak giyebilir miyim?
    Evet, eğer ekvator boyunca uzanan yerlerde yaşıyorsanız ve sıcağa alışkınsanız. Ancak bu sizi daha yorgun ve rahatsız yapabilir.
  • Soru
    Hava sıcaklığı 66 derece ve yağmurlu olacak ve rüzgar uyarısı alıyoruz, ne giymek iyi olurdu?
    Muhtemelen uzun kollu bir gömlek ve kapüşonlu sıcak tutan bir yağmurluk. Altınıza tozluk ya da kot pantolon giyin. Su geçirmez ayakkabılarınız varsa onları da giyin.

İpuçları

  • Sabah ve öğle saatlerinde hava sıcak olacaksa, kısa kollu bir gömlek giymeniz yeterlidir.
  • Mümkünse, çok sıcak olmaması için yalnızca 1 veya 2 kat giysi giymeyi düşünün.
  • Pamuk gibi bazı kumaşlar sizi gerçekten serinletebilir ve açık renkliyse daha fazla ısıyı dışarıda tutabilir. Polyester gibi bazı kumaşlar ise sizi serinletmez, bu nedenle özellikle uzun kollu ise onları giymeyin.

Uyarılar

  • Çok sıcak bir günde, özellikle de hava 100° veya üzerindeyken su almadan çok fazla uzun kollu gömlek/katman giymeyin. Susuz kalabilirsiniz, bu yüzden bunu yapmayı düşündüğünüzde dikkatli olun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Sabah için ceket
  • Sıcak havalar için su
  • Uzun kollu gömlekler
  • Kısa kollu gömlekler