Golfte İyi ve Kötü Skorlar İçin Nihai Rehber

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster ilk kez golf oynayan biri olun ister kulübünüzün müdavimlerinden biri, parkuru iyi bir skorla bitirmek istersiniz. Peki ama ulaşmak istediğiniz o yakalanması zor 'iyi' skor tam olarak nedir? Eğer golf oynamaya hazırsanız ve neyi hedeflemeniz gerektiğini bilmiyorsanız, size yardımcı olmak için buradayız! Yeni başlayanlar, amatörler ve profesyonel golfçüler için iyi ve kötü skorların neye benzediğini size anlatacağız. Sonuç olarak, iyi bir skor deneyiminize ve hedeflerinize bağlıdır, bu nedenle vuruşunuzu geliştirmek için bazı uzman ipuçlarını da paylaşacağız. Skor kartınızı anlamaya hazırsanız, okumaya devam edin!

Bilmeniz Gerekenler

  • İyi bir golf skoru genellikle amatör bir oyuncuysanız 90-100 puan civarında, yeni başlayan bir oyuncuysanız 18 delikli, par 72 bir sahada 120 puandır.
  • Profesyonel golfçüler genellikle 69-70 puan arasını iyi skor olarak kabul ederler.
  • Skorunuzun farklı beceri seviyelerine sahip oyunculara göre ne durumda olduğunu belirlemek için brüt skorunuzdan handikapınızı çıkarın.

Adımlar

Beceri Seviyesine Göre İyi Golf Skorları

  1. adım 1 yeni başlayanlar
    Yeni Başlayanlar Yeni başlayanlar için iyi bir skor 18 delikli bir sahada 120 puanın altındadır. Eğer golf sopasını ilk kez elinize alıyorsanız, sizin için iyi bir skor amatör oyuncuların ve profesyonellerin beklediğinden farklıdır. Topa 18 delikli veya 72 par'lık bir sahada 120 kez vurmak yeni başlayanlar için oldukça iyidir. Kendinizi gerçekten etkileyici hissetmek istiyorsanız, 115 vuruş veya daha azını hedefleyin!
    • 9 delikli bir parkurda veya par 36'da iyi bir skor 60 puan ve altıdır.
    • Par, bir oyuncunun topu belirli bir deliğe sokmak için kaç vuruş yapması gerektiğidir. Eğer bir delik par 4 ise, bu deliği açmak için 4 vuruş yapmanız gerektiği anlamına gelir.
    • Par'ın altında olabilirsiniz, yani topu deliğe sokmak için par'dan daha az vuruş yapmış olabilirsiniz ya da par'dan daha fazla vuruş yaparak par'ın üzerinde olabilirsiniz.
    • 18 delikli bir parkur genellikle par 72'dir, bu da her delik için parsların 72'ye eklendiği anlamına gelir. Yani ideal olarak bir golfçü tüm parkur boyunca sadece 72 vuruş yapacaktır.
  2. adım 2 amatörler
    Amatörler Normal golf oyuncuları için iyi bir skor 18 delikli bir sahada 100 puandır. Ortalama olarak, golfçülerin çoğu 90 puanın üzerinde skor yapar. Bu, genellikle her delik için bogey yaptıkları veya topa par'dan 1 kez daha fazla vurdukları anlamına gelir. Yani, 100 veya altına ulaşırsanız gerçekten iyi gidiyorsunuz demektir!
    • 9 delikli bir sahada iyi bir skor 45 puandır.
  3. adım 3 profesyonel golfçüler
    Profesyonel golfçüler Profesyonel golfçülerin çoğu 18 delikli bir sahada ortalama 69-70 puan alır. Elbette profesyonel golfçülerin iyi bir skor için farklı beklentileri vardır. Genellikle her delik için 1-2 vuruş parın altında yaparlar ve genellikle 70 puanın altında skorlar elde ederler.
    • Profesyonel turnuvalarda 9 delikli sahalar o kadar yaygın olmasa da, profesyonel golfçüler genellikle 40 vuruşun altında skor yaparlar.
    • Amerika Profesyonel Golfçüler Birliği (PGA) tarafından kaydedilen en düşük skor, 2016 yılında Jim Furyk tarafından yapılan 58 puandır.
    • Golfçülerin 55 puan aldığı sadece 2 resmi örnek vardır; bunlar 2012 yılında Rhein Gibson ve 2020 yılında Alexander Hughes tarafından yapılmıştır.
  4. adım 4 liseliler
    Liseliler Üniversite işe alım görevlileri, öğrencinin cinsiyetine bağlı olsa da, genellikle liseliler için 80 puanın altında puanlar ararlar. En iyi golf programlarına sahip okullar olan Division 1 okullarında üniversitede golf oynamak için, işe alım görevlileri kadınların 70 ila 80 puan arasında puan almasına bakar. Erkekler için Division 1 okulları 72 puan ve altındaki puanları görmek ister.
    • Kadınlar için Division 2 puanları 85 ila 75 puan arasında, Division 3 puanları ise 95 ila 80 puan arasındadır.
    • Erkekler için Division 2 puanları genellikle 74 puanın altında iken Division 3 puanları 76 puanın altındadır.

Handikapların Muhasebeleştirilmesi

  1. adım 1 en az 3 18 delik skorunuz olduktan sonra handikap endeksinizi hesaplayın.
    En az 3 18 delik skorunuz olduktan sonra Handikap Endeksinizi hesaplayın. Handikap Endeksi, bir oyuncunun golf yeteneğini veya par üzerinden ortalama skorunu temsil eden bir sayıdır. için handikapınızı hesaplayın, en son oynadığınız 3 ila 20 oyunun skorlarını delik başına maksimum vuruşa göre ayarlayın. Bu size her oyun için düzeltilmiş bir brüt skor verir. Ardından, her oyunun skor farkını elde etmek için (113 / Eğim Derecesi) x (Düzeltilmiş Brüt Skor - Saha Derecesi - PCC ayarlaması) formülünü kullanın. En iyi 3 ila 8 farkınızı alın ve endeksinizi elde etmek için bunların ortalamasını alın.
    • Örneğin, düzeltilmiş brüt puanınızın 74, saha derecenizin 68, eğim derecenizin 123 olduğunu ve oyun koşulu hesaplaması (PCC) ayarlaması yapılmadığını düşünün. Bu sayıları puan farkı formülüne eklemeniz yeterlidir: (113/123) x (74 - 68) = 5.5.
    • En iyi skor farklarınızın 5,5, 6 ve 6,8 olduğunu varsayalım. Handikap Endeksinizi elde etmek için bunları toplayın ve puan sayısına bölün: (5.5 + 6 + 6.8)/3 = 6.1. Yani handikapınız 6,1'dir.
  2. adım 2 toplam puanınızdan handikapınızı çıkararak net puanınızı bulun.
    Toplam puanınızdan handikapınızı çıkararak net puanınızı bulun. Toplam puanınız tüm hikayeyi anlatmaz çünkü handikapınızı hesaba katmaz. Farklı beceri seviyelerine sahip kişilerle oynadığınızda, oyunu daha adil hale getirmek için toplam puanınızdan handikapınızı çıkarırsınız. Örneğin, 115 puan aldıysanız ve handikapınız 20 ise, net puanınız 95 olur. Yani, skorunuz aslında çoğu amatör oyuncunun ortalamasındadır!
    • Yeni başlayan golfçüler genellikle 20'nin üzerinde yüksek handikap indeksine sahipken, ortalama oyuncular 11 ila 19 arasında indekse sahiptir. Profesyonel golfçüler ve hevesli oyuncuların handikapları genellikle 0 ila 10 arasındadır.

Kötü golf skoru nedir?

  1. genel olarak kötü skor, 18 delikli bir sahada 120 puanın üzerindedir.
    Genel olarak, kötü bir skor 18 delikli bir parkurda 120 puanın üzerindedir. Neyi kötü olarak değerlendirdiğiniz gerçekten tipik skorlarınıza ve deneyiminize bağlıdır. Bununla birlikte, çoğu oyuncu için 121 veya daha yüksek bir skorla bitirmek oldukça yüksektir. Bu sadece oyununuzu geliştirmek için yeriniz olduğu anlamına gelir, bu yüzden formunuzu düşürmek için golf sahasına gidin, iyi bir sopa bulun ve pratik yapın, pratik yapın, pratik yapın!
    • 9 delikli bir sahada, çoğu oyuncu için kötü bir skor 60 puan veya üzeridir.
    • Örneğin, genellikle 80 puan civarında puan alıyorsanız ancak bir hafta sonu 100 vuruş yaparsanız, bunun kötü bir puan olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak ortalama bir golfçü için 100 puan oldukça iyidir.

Golf Skorlarınızı İyileştirme

  1. adım 1 oynamadan önce squat, ayak parmağı dokunuşları ve lunge hareketleri ile ısının.
    Oynamadan önce squat, ayak parmağı dokunuşları ve lunge hareketleri ile ısının. Şöyle başlayın 10 squat yapmakAyaklarınızı omuz hizasında açarak ayakta durun ve bir sandalyede oturuyormuş gibi dizlerinizi bükün. Ardından, dizlerinizi düz tutarken ayak parmaklarınıza dokunmak için belinizin üzerinden eğilerek 10 ayak parmağı dokunuşu yapın. Bitirmek için 10 ters akciğer hareketi yapmakardından sol ve sağ taraflarınızda hızlı vuruşlar yapın.
  2. adım 2 hızınızı ve mesafenizi artırmak için vuruşunuz üzerinde çalışın.
    Hızınızı ve mesafenizi artırmak için vuruşunuz üzerinde çalışın. Yeni başlayan biriyseniz, nasıl göründüğünden çok vuruşunuzun performansına odaklanın. Ayaklarınızı yere sağlamca basın ve baskın kolunuzu kalçanıza getirin. Sopayı avuçlarınız yerine parmaklarınızla tutun ve tutuşunuzu hafif tutun. Ardından, geri salınım için kollarınızı yukarı kaldırmak için kalçalarınızı ve gövdenizi sırtınıza doğru döndürün, ardından aşağı salınımınızı yaparken öne doğru döndürün.
  3. 3. adım boyunuza, vücudunuza ve oyun stilinize uygun sopaları seçin.
    Boyunuza, vücudunuza ve oyun tarzınıza uygun sopaları seçin. Sizin için doğru boyuttaki sopalar skorunuzu artırmanıza yardımcı olabilir. için mükemmel uyumunuzu bulunboyunuzu ve elleriniz yanlarınızdayken yerden bileğinize kadar olan mesafeyi ölçün. Ardından, yerel golf veya spor mağazanıza gidin ve size uygun sopayı isteyin. Bir çalışan vuruşunuzu analiz edecek ve boyunuza ve vuruşunuza en uygun sopaları seçmek için ölçümlerinizi kullanacaktır.
  4. adım 4 bulduğunuz her fırsatta pratik yapın.
    Bulduğunuz her fırsatta pratik yapın. Evet, çok açık ama daha iyi olmak için daha fazla oynamalısınız. Pratik yapmak kaslarınızı nasıl hareket edeceği, esneyeceği ve büküleceği konusunda eğitir, bu da vuruşlarınızda daha rahat ve kendinden emin hissetmenize yardımcı olur. Hafta sonları golf sahasına veya atış poligonuna gidin ya da işten sonra bahçenizde vuruşlarınızı ve vuruşlarınızı çalışın. Üzerinde çalışmak istediğiniz vuruşlar ve teknikler için ekstra zaman ayırdığınızdan emin olun.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları