Sosyal Medyada Sleeper Build Ne Anlama Geliyor?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

TikTok'ta geziniyorsanız ve yarı çıplak insanların #sleeperbuild hashtag'iyle yüksek sesli müzik eşliğinde esneme hareketleri yaptığı bir grup videoya rastladıysanız, muhtemelen biraz kaybolmuşsunuzdur. Açıkçası sizi kim suçlayabilir ki? Evet, kaslarınız varsa onları göstermek havalı bir şey, ama bunun sleeper build ile ne alakası var? Peki 'uyuyan yapı' nedir? Bu yazıda bu terimi açıklayacak ve kendi 'sleeper build' videonuzu nasıl hazırlayacağınızı göstereceğiz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Zayıf veya ince görünen ancak kaslarını esnettiğinde aslında yırtık olan biri uyuyan bir yapıya sahiptir.
  • Uyuyan bir vücuda sahip olmak istiyorsanız, doğru beslenerek fazla kilolarınızı vermeye ve vücut geliştirme egzersizleriyle kaslarınızı şişirmeye odaklanın.
  • TikTok'ta soğukkanlı davranarak ve ardından şarkınızın ritmi düşerken izleyicilerinizin üzerinde esneme hareketi yaparak seçilmiş bir uyuyan yapı ortaya çıkarın.

Adımlar

Uyuyan bir yapı nedir?

  1. eğer sen've got a buff, toned body but it's not obvious, it's a sleeper build.
    Eğer kaslı ve formda bir vücudunuz varsa ama bu belli olmuyorsa, bu uyuyan bir yapıdır. Süper kaslı, şişkin kaslara sahip olan ve sıkı çalışmalarını gösteren dar kıyafetlerle dolaşan erkekleri ve kızları biliyor musunuz? Uyuyan vücut yapısı bunun tam tersidir. Uyuyan yapıya sahip insanlar gerçekten tonlu ve yapılıdır, ancak bol kıyafetler giyerler ve sadece esnediklerinde hantal görünürler.
    • Sleeper build videolarında, kişi başlangıçta zayıf veya sıska gibi davranır ve sonra bir anda kaslarını gösterir.

'Uyuyan yapı' terimi nereden geliyor?

  1. 'Sleeper', şaşırtıcı derecede iyi bir şey için kullanılan eski bir argodur. Başlangıçta, yetkin görünmeyen ama aslında bir all-star olan bir oyuncu için kullanılan bir spor terimiydi. Bugünlerde ise 'sleeper' mütevazi ama gizliden gizliye güçlü veya iyi olan her şey için kullanılabiliyor.
    • İnek gibi görünen, gerçekten kısa boylu bir basketbol oyuncusunun maça girip 30 sayı atması halinde uyuyan oyuncu olduğunu söyleyebilirsiniz.
    • Eski bir arabanın kötü bir boyası ve eksik bir tamponu varsa, ancak kaputunun altında yepyeni ve süslü bir motoru varsa, bu araba bir uyuyan olabilir.

Uyuyan Bir Yapıya Sahip Olmak

  1. adım 1 fazla kilolarınızı vermek için diyetinizi geliştirin.
    Fazla kilolarınızı vermek için diyetinizi geliştirin. Uykucu bir yapıya sahip olmak roket bilimi değildir, ancak biraz çaba sarf etmeniz gerekir. Biraz bile fazla kilonuz varsa, esneme hareketleri yaparken herkesi şaşırtamazsınız. Fazla karbonhidratı keserek başlayın ve meyve, sebze ve tavuk ve balık gibi yağsız proteinlerle dolu çeşitli bir diyet yapın.
    • Düzenli öğünler yiyin ve kahvaltıyı atlamaktan veya gece geç saatlerde yatmadan önce yemek yemekten kaçının.
    • Herhangi bir acil diyet yapmayın veya modaya uygun TikTok hack'leri kullanmayın. Sağlıklı beslenme sıkıcı olabilir, ancak denenmiş ve doğru olan tek yöntemdir.
  2. adım 2 ağırlık kaldırın ve daha büyük ağırlıklarla daha düşük tekrar sayılarına öncelik verin.
    Ağırlık kaldırın ve daha büyük ağırlıklarla daha düşük tekrar sayılarına öncelik verin. Seçebileceğiniz farklı kuvvet antrenmanı türleri vardır, ancak vücut geli̇şti̇rme uyuyan bir yapı için idealdir. Serbest ağırlıklar ve makineler kullanın ve daha ağır ağırlıklarla daha az sayıda tekrar yapmaya odaklanın.
    • Omuzlarınızı, kollarınızı ve göğsünüzü geliştirmek için bench press, pull-up, barbell row ve bicep curl hareketlerini uygulayın.
    • Dambıl squat, lateral lunge ve serbest ağırlıkla baldır kaldırma hareketleri ile alt vücudunuzu geliştirin.
    • Kablo egzersizi, bacak kaldırma ve Russian twist ile merkez bölgenizi sıkılaştırın ve tonlayın.
  3. adım 3 doğru beslenmeye ve ağırlık kaldırmaya devam edin've got your look.
    Görünümünüzü elde edene kadar doğru beslenmeye ve ağırlık kaldırmaya devam edin. Uykucu bir yapıya sahip olup olmadığınızı görmek için bir test ister misiniz? Bol bir tişört giyin ve aynaya bakın. Sonra bir kolunuzu yukarı kaldırın ve esnetin. Sıfırdan pazı kahramanına dönüşmüş gibi mi görünüyorsunuz? Eğer öyleyse, uyuyan bir yapınız var! Değilse, çalışmaya ve sağlıklı beslenmeye devam edin. Yakında oraya ulaşacaksınız.
    • Cesaretiniz kırılmasın! Başlangıç noktanızın neresi olduğuna bağlı olarak gerçek sonuçları görmeniz aylar alabilir.
    • Geniş omuzlara sahipseniz ve biraz daha zayıfsanız 'sleeper build' görünümünü yakalamak biraz daha kolay olacaktır.

Uyuyan Yapı TikTok Çekimi

  1. adım 1 şu kıyafetleri giyin'll hide your muscles.
    Kaslarınızı gizleyecek kıyafetler giyin. Göğüs kaslarınızı ve karın kaslarınızı göstermeyen herhangi bir şey işe yarayacaktır, ancak birçok TikToker bol kıyafetler giyerek veya biraz aptal gibi giyinerek bunu oynayacaktır. Yine de ön kollarınızı örtmeyin. Biraz cilt gösterin, böylece izleyici gerçekte olduğunuzdan çok daha zayıf olduğunuzu düşünür.
    • Etkileyici bir 6-pack'iniz varsa, göbeğiniz varmış gibi görünmesi için karnınızı biraz şişirmeyi bile deneyebilirsiniz.
  2. adım 2 güçlü, etkileyici bir damlaya sahip neşeli bir şarkı seçin.
    Güçlü, etkileyici bir düşüşe sahip neşeli bir şarkı seçin. Arka plandaki şarkı derinleştiğinde veya hızlandığında vücudunuzu gösterirseniz 'büyük ifşa' çok daha etkili ve etkileyici olacaktır. Büyük bir düşüşü olan bir şey seçin.
    • Temel olarak herhangi bir hip hop veya EDM şarkısı, başlangıçta yavaş olduğu ve ardından gerçekten yüksek sesli, canlı bir dönüşe sahip olduğu sürece işe yarayabilir.
  3. adım 3 ritim düşerken 6-pack karın kaslarınızı veya güçlü biseps ve karın kaslarınızı ortaya çıkarın.
    Ritim düşerken 6-pack karın kaslarınızı veya sağlam biseps ve karın kaslarınızı ortaya çıkarın. TikTok'un başlangıcında, etkileyici bir şey yapmıyormuş gibi koyun gibi etrafta durun. Gerginmiş gibi ileri geri dönebilir veya kameranın önünde hareketsiz durabilirsiniz. Ardından, tam ritim düşerken, tişörtünüzü çıkarın veya atletik kıyafetler giydiğiniz ikinci bir çekime geçin ve üzerlerinde esneyin!
    • Kaslarınızdaki boyut farkını gerçekten vurgulamak için biraz esnerken kameraya doğru eğilin.
    • Birçok insan hash etiketlerine '#sleeperbuild' yazacaktır. İnsanların bulabilmesi için videonuza ekleyin!

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları